ezt írja a geek

Nincs megjeleníthető elem

boardgame news

Nincs megjeleníthető elem

tengersam wh40k

Nincs megjeleníthető elem

műhely: victoria lamb

2007.08.29. 00:50 | geistwald | Szólj hozzá!

Címkék: műhely figura festés modellezés games workshop victoria lamb golden demon warhammer 40k warhammer fantasy

A mai választék egy ausztrál művész, aki mintegy mellesleg fest figurákat, mert van saját élete, haha. Egész pontosan díszlettervező, és állítólag nem is rossz, bár nem vagyok különösebben naprakész a koktélbár-enteriőrök és a West Side Story adaptációk egytől tízig való értékelésében. Abban viszont biztos vagyok, hogy ő az egyik legeredetibb művész, aki valaha is Citadel márkájú közepes lapos szárazecsetet vett a kezébe. Ha elfogadjuk, hogy minden jó festőtől lehet tanulni valamit, akkor Victoria Lamb munkáit kötelező lementeni a winchesterre.

A művésznőnek remek kompozíciós érzéke van, ami valószínűleg a szakmájában is alapvető feltétel. Ez azt jelenti, hogy minden diorámája élményszámba megy, a Squabble című alkotás pedig egyenesen zseniális. Ezen a WHFB-ből ismert, animosity nevű jelenséget dolgozza fel, ami kb. annyit tesz, hogy az orkok hajlamosak 3 percenként összeverekedni. Ennek megfelelően sok csata úgy dől el, hogy valamelyik ork egység beszól egy mellette masírozó másiknak, majd a döbbent ellenségre fittyet hányva lemészárolják egymást. A Squabble dioráma is ilyen balhét örökít meg, és győzelme a 2002-es ausztrál Golden Demon verseny Fantasy Unit kategóriájában nem mond róla eleget.

A másik érdekes dolog az a természetesség, ahogy Victoria a fényeket (és a szárazecsetet) kezeli. Nemcsak azt teszi mindenki számára világossá, hogy a színek használatát át kell gondolni és ki kell kísérletezni, hanem bemutatja, hogyan lehet egyszerre merészen és ízlésesen festeni. Ha az utóbbi mondat érthetetlenre sikerült, akkor itt van aláfestésnek pár klasszikus, hátha valaki még nem ismeri őket: Rescue of Sister Joan, Firey Angel és Cadian's End. Szerintem nagyon szépek, hasonlóan a saját site-ján vagy például a Demon Winner profilban található munkáihoz. Egyébként maga a victorialamb.com oldal meglepően, hát, spártai. (Nem a „This is Sparta!”, hanem a „ratyi” értelemben.)

Egyéni megfigyelés, de hátha más is észrevette, hogy mennyire érdemes a festéssel/ modellezéssel foglalkozó hölgyek oldalait böngészni. Technikailag nem feltétlenül jobbak vagy rosszabbak, viszont van valami egészen egyedi a látásmódjukban. Itt van még néhány példa, mindenki eldöntheti, hogy igazam van-e. 1 2 3 4

A bejegyzés trackback címe:

https://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr93189271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása