ezt írja a geek

Nincs megjeleníthető elem

boardgame news

Nincs megjeleníthető elem

tengersam wh40k

Nincs megjeleníthető elem

kiprobáltam, múkodik

2009.08.08. 17:27 | rudeboy1969 | 14 komment

Csak egy gyors festéssel kapcsolatos bejegyzés, amely főleg a kezdőknek ( illetve a blendinggel küzködőknek) lehet hasznos.

Már magasztaltam a PP Wet Palette nevű termékét, amely tvsopposan szólva a következő évezredbe röpíti át a festés élvezetét. komolyra fordítva a szót, a dolog tényleg zseniális, mivel alulról tartva nedvesen a festéket meggátolja annak beszáradását, és lehetővé teszi az egyes kevert színek tovább keverését, illetve a pontos színhez való visszatérést.

Ami viszont sokakat zavarhatott, az a termék ára, illetve beszerezhet(etlen)ősége, hiszen a púnióba még nem került be a cucc, pedig már régóta a piacon van. De miért is fizet ki az ember 5000 nehezen megszerzett forintot? Nem a műanyag doboz, nem is a szivacs kerül ennyibe, hanem a papír, amely félig vízáteresztő, és nem képez kicsi galacsinokat. Rövidre fogva a postot, a megoldás a SÜTŐPAPÍR.

Tehát a recept a Tecsós Wet Palette-hez:

Vegyél egy PP-s blistert, (és a figurát add a wolfinak) a szivacsot hagyd benne, és eressz rá vizet. Rakj rá egy méretre vágott sütőpapír darabot, és kész.

A bejegyzés trackback címe:

https://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr301296852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mértkellnick? 2009.08.09. 09:17:23

Hát ez király, köszi!

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2009.08.09. 14:39:28

De tényleg, ez micsoda? Lusta vagyok beütni a gugliba. :)

Bedeko 2009.08.09. 19:37:51

Az RPG.HU-n valamelyik elöl lévő topicban épp most veséztük ki (sokadjára) a wet palette-t. Azt hiszem az offtopic részben.

A lényeg tényleg a sütőpapír, de abból kétféle van. Ha olyat veszel, ami szilikonos, ergo a vizet nem ereszti át, cseszheted. Fehéret vegyél, az a jó. A másik elemnek egy zárható, alacsony peremű dobozkának kel lennie. Nekem leginkább az iskolai vízfesték műanyag háza vált be.

Amúgy meg tessék guglizni rá, rogyásig lehet olvasni róla. Kb. mint e hot wire cutterről a tereptárgyasoknál.

Atis52 2009.08.10. 08:40:11

'...beszerezhet(etlen)ősége, hiszen a púnióba még nem került be a cucc...'

A maelstrom-on van, refill pack is. (Minden P3 cucc van már náluk).

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2009.08.10. 08:44:52

@Bedeko: Köszi a felvilágosítást!
Más: tudsz valamit arról, hogy miért van zárolva az rpg-n a WM/H topik?

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2009.08.10. 09:41:56

Köszi! Bár én ezt nem nagyon értem. Áj mín: miért nem kap végre egy külön szekciót a WM/H, ha így pörgött? Warhammer alatt sutyorogni annyira CIKI.

Bedeko 2009.08.10. 09:58:30

@Tartótiszt: Tessék szépen beállítani, hogy a legfrissebb topicok és hozzászólások legyenek legfelül. Hogy követhetők legyenek a beszélgetések, az 50+ oldalas postokat a moderátorok archiválják (mindenhol), és újat nyitnak helyettük. A Warmachine és Hordes meg azért van a Warhammer topicban, mert Ákos annak idején ott nyitotta meg. :) Mondtam is, hogy ez a hülye játék miért nem megy a futottak még kategóriába. Úgyis hamar vége lesz a lelkesedésnek, lásd Mordheim, Conf stb. :) Amúgy jó helyen van ott, mivel a WM/H játékosok jó része Warhammerrel vagy 40k-val is játszik. Így együtt van minden, rokon hobbi.

A wet palette-hez még annyit, hogy a PP-s blister szerintemnem jó tartó, mert nem elég stabil, nem elég nagy, és túl magas a pereme (legalábbis nekem nem áll kézre). Viszont zárható, ami nagy szó. A szivacs, hát fene tudja, neme a WC papír vált be. A szivacs vagy úszkált a vízben (mert sokat öntöttem az edénybe), vagy nem adott elég nedvességet (ha keveset öntöttem az edénykébe).

Wet palette-nek egyébként csak akkor van értelme, ha nekiállsz blendingelni és glaze-elni, ahogy Wolfi is írta. Sima layeres-blacklininges-tintázós festéshez jó a kupak is. Kevesebb a macera.

Bedeko 2009.08.10. 09:59:08

Valami történt a blog.hu-val, vagy a Gestwalddal, mert érezhetően felgyorsult az egész.

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2009.08.10. 10:36:30

Engem kifejezetten irritál, hogy GW-s cucc alatt megy a WM. Nem kicsi, nem réteg, nem szőrös. Tessék neki külön helyet adni! Mindegy, majd eccer úgyis lesz egy rendes honlapunk. És akkor el lehet felejteni az rpg-t mint a WM-es eszmecsere fórumát. :)

Bedeko 2009.08.11. 10:50:18

@Tartótiszt: Már' miért kéne elfelejteni? Egyrészt jelenleg tényleg nincs jobb és kényelmesebb fórum nála (technikailag és design-ban), másrészt ha te nem is, többen azért más GW-s játékokat is játszanak. Harmadrészt a WM/H sajnos kifejezetten rétegjáték, ha odatesszük a GW-s tábor mellé. Viszont tényleg nem szőrös, ez igaz. :)
WM/H jelenleg legtöbben a pesti Árkádiában tolnak a legtöbben. A klub saját, különbejáratú csevegőszobáját bárhol létre lehet hozni, jól eldugva, hogy csak a klubtagok és ismerőseik tudjanak róla. Ettől viszont nem fog terjedni a hobbi, mert akik máshová járnak, mással foglalkoznak, de talán nyitottak lennének rá, nem fognak találkozni a hobbival.
Szóval engem meg kifejezetten az irritál, hogy pont az szeretne mindenáron különvonulni, akinek meglenne a lehetősége, hogy terjessze az igét. Ez eddig egyetlen egyszer működött, amikor a 4k-s közösség megalapította az inkvizítoron a saját táborát. Tehették, mert magyar viszonylatban irdatlan sokan vannak, akárcsak a fantasysok, akik viszont kitartottak az rpg.hu mellett.
Persze ettől függetlenül létre lehet hozni egy sajét WMH részt a Fórumon (fórum alatt most az egyetlent és utolérhetetlent értem), biztos nem fognak tiltakozni ellene. Csak akkor majd lesz még plusz egy link, amit rendszeresen fel kell keresni, és ha mindenki máshová ír, annak aztán tényleg sok teteje lesz. :)

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2009.08.11. 11:17:19

@Bedeko: Azért kellene különvenni, mert a topik nem oda való, ahol most van. Mint ahogy a BB sem a WH40k alatt van (pedig az legalább GW-s rétegjáték, és biztos legalább annyi az átfedés a potenciális érdeklődőkben). Ha ebből sem érted, miért, akkor felesleges koptatni a billentyűt.

Az "ige terjesztését" meg nem kéne ezzel keverni, mivel semmi köze a két dolognak egymáshoz. Amúgy meg asszem elég sokat tesz az árkádiás társaság a terjesztésért. Lásd blog, lásd bemutatójátékok, lásd belföldi és külföldi versenyek, lásd ki ír értelmes hozzászólást az RPG-s fórumra.

Inkább befejezem, mert nagyon elmentünk offba.

geistwald · http://geistwald.blog.hu/ 2009.08.11. 15:54:54

Az a vicces, hogy most lecserélhetném a fejlécben a képet egy Ron Jeremy montázsra, és senkinek nem lenne hozzá semmi köze :D
süti beállítások módosítása