ezt írja a geek

Nincs megjeleníthető elem

boardgame news

Nincs megjeleníthető elem

tengersam wh40k

Nincs megjeleníthető elem

szörnyes, pedofilos, bejövős

2010.05.12. 12:32 | Tartótiszt | 3 komment

Címkék: battle report wargaming malifaux

Tegnap az eddigi legjobb meccsem sikerült letolni, úgyhogy érdemel egy kis beszámolót.

Angyi: Marcus, 4 Silurid, 3 Moleman, 5 SS
Én: Levi, Alyce, Steamborg, Belle, 2 Canine Remains, 4 SS


A főküldetés mindkettőnknek Treasure Hunt volt, a felállás pedig standard, úgyhogy nem sokat kellett caplatni a ládikókért. Két Silurid fel is kapta a készletet, de a Steamborg által előretaszajtott Levi rövid úton királylánnyá (Waif) változtatta az egyik békát, majd sima húspogácsává a másikat. Úgy tűnt, mindenki kedvenc pederasztája in full control of the game, ahogy a művelt német mondaná. De jött Marcus, és kellemetlenkedni kezdett. Komoly veszélye volt annak, hogy ugyanabban a körben leesik Levi és a két totemje is, azaz tényleg meghal. Ez végül a megmaradt Silurid páros szerencsétlenkedése miatt nem sikerült, mivel ketten nem tudták szétkapni a bután tántorgó utolsó Waifet. Közben a vakundokok is felértek, és közülük ketten kezdték hátravonszolni a ládikókat. A maradék pedig Marcus testpajzsaként üzemelt. Marcust még így is meg lehetett volna szorongatni, de a Steamborg nem tudott elrohamozni egy utána nyúló Silurid mellett, így nagyon fontos volt, ki kezdi a harmadik kört.

Nos, nemcsak a harmadikat, de az elsőt leszámítva az összes kört az állatbarátok kezdték, így a csata nagy része innentől azzal telt, hogy Marcus megpróbálta eliminálni Levit és barátnőit, én meg kétségbeesetten próbáltam életben maradni. Két, meglehetősen bátor akció azonban felőrölte a hulladékipar királyát. Angyi ugyanis elfelejtette (majd a következő körben újra elfelejtette...), hogy sátáni tervéhez kell maszk, ami nem volt a kezében, ezért SS-ből kellett megfelelő lapot húznia. Ez sikerült, úgyhogy a Steamborg visszafordult és felszecskázta Levit. De itt még nem volt vége a meccsnek, mivel a Muppet Show két béna tagja ismét csak sikertelenül harapdálta az utolsó Waifet.

A következő kör azonban már mindent eldöntött, hiszen Marcus újra megcsinálta a nincs maszkom, de SS-ből simán felhúzom trükköt, és ezúttal Leveticus vált szó szerint szörnyeteggé. Egyetlen érintéssel halálba küldte Alyce-t, és ezzel a körre eső aktivációját is bukta. Az egyetlen épkézláb figurámmal, a Steamborggal itt feladtam a Levi-mentő projektet, és megpróbáltam beérni a kincset cipelő vakondot, hogy meghiúsítsam a főküldetést. Egy útban lévő vakond azonban ismételten sikeres free strike-ot mutatott be, a pók meg maradt a helyén. Közben a zombik***ám kitartóan próbálta visszacsalogatni középre a ládával sunnyogó vakondot, de a meccsen leadott kábé 4 kísérletből ez csak egyszer sikerült. Úgy látszik, nem volt az esete.

Innentől már csak a pontarány volt a kérdés. A Steamborgnak még volt esélye befenyíteni a saját ládájukat hordozó vakondot, de a kezdeményezés ismét Marcusé lett, akinél ráadásul egy Red Joker is lapult, így két jól irányzott csapással pontot tett az ügy végére.

A játék folyamatosan hullámzott, és minden aktiváció izgalmakat hozott. Mindkét félnek megvoltak a pillanatai és nyerési lehetőségei. Azt hiszem, WM-ben sem volt még ennyire érdekes, dinamikusan változó csatám. Így érdemes kikapni is. Szép volt, Marcus!

A bejegyzés trackback címe:

https://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr991995261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2010.05.12. 17:50:53

Jó kis battle report! Lesz a hétvégi versenyen citromdíj? :D

Huntroll 2010.05.12. 18:33:52

Angyi lecserélte McM-t? Pedig ő a legmókásabb mester a játékban :D

Amúgy jóféle report, pont az ilyenek miatt szeretem ezt a játékot. Tökmindegy, hogy veszítesz-e vagy sem, ha már sikerül legalább egy ellenséges modellt a fél pályán végiglureolni, felszecskázni, majd abból valami finomat idézni, már megérte leülni játszani. Kár, hogy a verseny nekem kimarad, remélem június közepétől ismét játékba állhatok majd :)

És Csonti, tanácsként fogadj el egy ősi malifauxi népi bölcsességet: egy kurva nem kurva ;)

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2010.05.12. 20:43:56

@tengerSAM: Lesz citromdíj. Az első kapja. Ez egy nem hagyományos verseny, mondtam. :)

@Huntroll: Hja. De hát sajna azt észrevette volna Angyi, ha 30 helyett 40 pontot rakok fel...
süti beállítások módosítása