ezt írja a geek

Nincs megjeleníthető elem

boardgame news

Nincs megjeleníthető elem

tengersam wh40k

Nincs megjeleníthető elem

WM/Hordes Liga: A szabályok

2011.04.18. 20:22 | Tartótiszt | 1 komment

Címkék: esemény verseny warmachine privateer press hordes wargaming mk ii cta cantina

A liga 2011. május elsején, a HÉT versenyén kezdődik, és június 8-án egy egynapos versennyel zárul, melynek kiírása hamarosan felkerül. Természetesen nem kötelező eljönni a versenyekre, amik külön lesznek megrendezve, de az ott lejátszott meccsek beleszámítanak a ligába.

Felszerelés
A ligán a játékosoknak saját seregük kártyáival, filccel/cerkával, kockákkal, mérőeszközökkel, jelzőkkel, roncs jelzőkkel, és sablonokkal, melyekre a játék során szükségük lesz, rendelkezniük kell.

Nevezés
A ligán való játék nevezési díja az adott klub tagsági díja. Nincsen külön költség!

Festés, modellezés, helyettesítés és konverziók
A hobbi a gyönyörűen kifestett seregek összecsapásáról szól, azonban nem akarunk kizárni senkit, aki nem rendelkezik kellő tehetséggel/pénzzel/idővel, és a stratégiai aspektust többre becsüli a művészinél. Ezért festetlen, illetve részben festett seregek is jelentkezhetnek.

A figurák helyettesítése ("proxy") a ligán megengedett, amíg *az nem zavaró* ellenfeled részére! /Például hozol egy Juggernautot annak ami, meg egyet Kodiaknak-na ez nem működik!!!/ *Hamisított figura használata nem megengedett!* Konverziók elfogadottak, míg azok tisztán jelképezik az adott PP figurát.

Sportszerűség
A játék célja a szórakoztatás, ezért a sportszerűtlenséget igyekezze mindenki elkerülni! Ezzel eddig szerencsére nem volt baj, nem szeretnék azzal foglalkozni, hogy mi az, ami kerülendő!

Pontszerzés
A liga szervezői nyomon követik a regisztrált játékosok helyezéseit. Erre az ún. létrát, (vagy ismertebb nevén az "embermagas oszlopot" használják). Minden játékos a ligát 0 Liga Ponttal kezdi. Liga Pontot (továbbiakban LP) játékkal, illetve egyéb módon lehet szerezni. A játékosok összesített LP-je határozza meg állását a létrán. Ez az állás játékról játékra változik. Pontegyenlősség esetén a létra adott fokára az a játékos áll fel, aki később szerezte meg a szükséges LP-t. A megszerezhető LP-ről az alábbi táblázat ad útmutatást:

15 pontos játék: 1
Gzőzelem:+1
25 pontos játék: 2
Győzelem:+1
35 pontos játék: 3
Győzelem:+4
50 pontos játék:4
Győzelem:+5
70 pontos játék (2 caster):5
Győzelem:+7
100 pontos játék:6
Győzelem:+9
150 pontos játék:7
Győzelem:+13
200+ pontos játék:9
Győzelem:+15
Küldetéssel győzni:+3
2-3 fokkal jobb ellenfél legyőzése +1
4-7 fokkal jobb ellenfél legyőzése +2
8+ fokkal jobb ellenfél legyőzése +3

Ellenfeled kiválasztása
A második ligán többek kérésére a következő szabályt szeretnénk bevezetni:
Egymás után közvetlenül kétszer nem játszhatsz ugyan azzal az ellenféllel! Ha visszavágózni akartok, akkor is le kell játszani egyet-egyet másik játékos ellen.

Sereg és Horda összeállítás
A sereg illetve a horda összpontszáma nem haladhatja meg a megbeszélt pontértéket, és nem lehet 5 ponttal kevesebb, mint a megbeszélt pontérték. /(Tehát nem lehetséges pl. csak egy Warcasterrel jelentkezni.)/ Zsoldosok megengedettek, míg azok megfelelnek minden egyéb rájuk vonatkozó szabálynak. A sereg-összeállításban az alapkönyvek és a seregkönyvek, valamint a PP által elfogadott kiegészítések szabályai mérvadóak. Tier listák használhatóak.

A versenyen a következő könyvekben megjelent figurák játszanak:
Warmachine Prime MK2, Forces of Warmachine könyvek, Hordes Primal MK2, Forces of Hordes könyvek, NQ magazin megjelent példányai.

Kérjük a játékosokat, amennyiben seregükre valamilyen speciális szabály vonatkozik (NQ, Errata, Tier lista) , azt hozzák maguknak, és játék előtt tájékoztassák ellenfelüket, valamint a liga szervezőit!

Bonding
A liga alatt érvényesek az összekapcsolódás szabályai, lsd alapkönyvek.


Felkészülés a csatákra
A ligát a következő fórumokon tudod nyomon követni:

http://geistwald.blog.hu

http://lfg.hu/forum/...showtopic=16223

http://kristalycsarnok.hu

http://www.hallofthephoenix.eu/

Küldetések és terepasztalok
A játékok 4*4-es asztalon folynak. Az adott küldetéseket hétről hétre frissítjük, ám az eddigi ligákkal ellentétben itt a terepfelállítás már a következő képpen történik:
- Mindkét játékos dob d6-ot, a nagyobbat dobó kezdi a felpakolást. Ezután váltakozva mindketten felraktok 3-3 tereptárgyat. A tereptárgy mérete nem haladhatja meg a 6*6”-et. Tereptárgy nem kerülhet 3”-nél közelebb másik tereptárgyhoz, kivéve, ha a tereptárgy linear obstacle, vagy lövészárok rendszer. Egy tereptárgy típusból maximum 3 db rakható fel!
- Miután a 2. játékos felrakta a 3. tereptárgyat, az elsőként rakó játékos dönthet úgy, hogy nem pakol többet. Ekkor a másik játékos még felrakhat egy tereptárgyat. Ha már nem rak fel, a terepállításnak vége, hiába szeretne az első játékos még felrakni terepet.
- Az arra jogosult játékos felrakja a tierekből adódó terepeit.
- Kimérésre kerülnek a scenario objektíváinak helyei. Ha ez egy házra, vízre, vagy obstructionra esne, ezeket a terepeket a “legkisebb felfordulás” szabály szerint kell arrébb mozgatni.
Kérnénk azonban a tisztelt játékosokat, hogy igyekezzenek az adott liga történetének megfelelően, és a józan paraszti észt segítségül hívva terepet állítani! /(Pl. a szigetre ne telepítsenek nagyvárost, sivatagba kikötőt, nagyvárosba meg erdőt...)/

Globális tényezők

A csatákat hétről hétre globális tényezők befolyásolják majd, amelyet az adott heti frissítésben találhatnak meg a játékosok. Ezek alkalmazása kötelező!

Ezeket kell hetente kirakni:

1.Hét 05.01.-07. Jó morál - Játékonként egyszer egy elrontott morál tesztet figyelmen kívül lehet hagyni.

2.Hét 05.08.-15. Searforge klánház - Vagy egy Rhul származású zsoldos figura/egység ára 2 ponttal csökken, vagy egy bármilyen zsoldos figura/egység ára 1 ponttal csökken. Ha így 0 pontba kerül, akkor alkalmazása nem borítja a tier listát.

3.Hét 05.16.-23. Környezetgazdálkodás - Jack marshallok és Journeyman solok 1 warjack pontot kapnak, a lesser warlockok 1 ponttal kevesebbe kerülnek

4.Hét 05.24.-31. Veszélyes hegyek - Minden domb terep nehéz terep is egyben, valamint ha egy nagy, vagy hatalmas (war engine) talppal rendelkező figura a dombon fejezi be mozgását, minden dombon álló kis vagy közepes talpú figura Knock Down lesz.

5.Hét Visszavonulási terv - Minden játékos játékonként egyszer egyik Kontroll Fázisában egy a vezére kommand zónáján belül lévő modell/egységnek “bokorugró” (bushwack) képességet adhat.


Szezonális kártyák
A PP honlapján közölt szezonális kártyák játszanak! Ezek az *adott*
*egységet lecserélik az adott ligában.* /Tehát ha pl. Cygnar kap egy
kétéltű Fireflyt az adott ligára, akkor a ligameccsekre nem hozható a
normális firefly!/ Minden alkalommal felrakjuk az adott kártyákra mutató
linket a honlapokra.

http://privateerpres...aks%20Cards.pdf

Díjak
Warlord: A liga lezárultával a létra 1. fokán álló játékos

Stratéga: Az a játékos aki a legtöbb győzelemért járó ligapontot gyűjtötte Tier4-es sereg használatával.

Pusztító: Az a játékos, aki a legtöbb különböző ellenséges warlockot/warcastert ölte meg tieres sereg használatával. (alap és epic verzió különbözőnek minősül)

Küldetések
Minden héten 6+1 darab küldetésből dől el véletlenszerűen az, hogy mit
kell játszani. A +1 mindig az Unlikely Alliance, ezt akkor kell játszani,
ha négyen játszanátok! A küldetések forgatókönyvei a PP Steamroller
küldetései közül, illetve az aktuális PP liga küldetései közül kerülnek
ki. Ezeket itt találjátok:

http://privateerpres...011%20Rules.pdf

http://privateerpres...gue%20Rules.pdf

1.Hét:1 Shot Clock 2 Sacrifice 3 Supply Line 4 Demolition 5
Overrun 6 "Kill box" +1 Unlikely Alliance

2.Hét:1 Sacrifice 2 Supply Line 3 Demolition 4 Close Quarters 5
Gaining ground 6 Process of Elimination +1 Unlikely Alliance

3.Hét: 1 Supply Line 2 Demolition 3 Revelation 4 Incursion 5 Outflank outfight outlast 6 Capture the flag +1 Unlikely Alliance 

4.Hét:1 Sacrifice 2 Shot Clock 3 Grind 4 Destruction 5 Gauntlet 6 Command and controll +1 Unlikely Alliance 

5.Hét:1 Diversion 2 Demolition 3 Sacrifice 4 Shot Clock 5 Grind 6 Close
Quarters +1 Unlikely Alliance 


JÓ JÁTÉKOT!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr612837837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rudeboy1969 2011.04.19. 08:04:29

Köszi Csonti, hogy kiraktad, tegnap azt hittem a végén, higy falhoz vágom ezt a gépet!
süti beállítások módosítása