ezt írja a geek

Nincs megjeleníthető elem

boardgame news

Nincs megjeleníthető elem

tengersam wh40k

Nincs megjeleníthető elem

M2E batrep: Who you gonna call?

2014.08.29. 20:26 | Tartótiszt | Szólj hozzá!

Címkék: battle report wargaming vassal malifaux

Korunk ökölbe szoruló arccal gyorsuló, globalizálódó világában gombamód szaporodnak a nemzetközi pénzhatalom által irányított dolgok: mint például a vassalos Malifaux-ligák. Szeptembertől a legnépszerűbb, amúgy amerikai gyökerű fészbúkcsoport indítja (indította) el saját próbálkozását, amire nekem is sikerült idejében feliratkozni. A 8 darab ötfős csoportból a két legjobb jut tovább, hogy a 16 között egyenes kiesésben meneteljen a döntőig, aki megérdemli. Mivel a jelentkezők többsége tengerentúli, így a fehérek közt egy néhány európai többségét egy csoportba rakták az időeltolódás miatt. Hááát... elég emberes lett a mezőny, mert tele van az angol ranglista élén tanyázó figurákkal.

ghostbusters-1.jpg

Igaz, hogy csak szeptember elsején van rajt, de az első fordulót már el lehetett kezdeni szervezni. Sőt, második fordulós ellenfelem sutyiban megkeresett, hogy nem-e lehetne-e fű alatt lejátszanunk azt, mert az amúgy egyhetes fordulók elég feszes időbeosztást jelentenek. Le is zavartuk így az előrehozott fordulót. Amúgy érdekességképpen pont azzal a sráccal, akivel már vagy háromszor meccseltem ilyen-olyan ligákban. Legutóbb például emlékezetes zakót kaptam tőle egy barátságos csatában. Tétmeccsen azonban még nem vert meg, úgyhogy a magam részéről igyekeztem ezt a jó sorozatot folytatni.

Deploy: Flank
Stratégia: Reconnoiter

A választható sémák és a tényleges vállalások:
A Line in the Sand
Assassinate - Lilith titkos
Cursed Object - Lilith és Kirai titkos
Distract - Kirai titkos
Protect Territory

Csapatok (50SS):

Lilith -- 6 Pool
+Beckon Malifaux [1]

Primordial Magic [2]
Killjoy [13]
Nekima [13]
+Pact [1]
+The True Mother [2]
Terror Tot [4]
Terror Tot [4]
Terror Tot [4]
Terror Tot [4]

Kirai Ankoku -- 6 Pool
+Spirit Beacon [1]
+Swirling Aether [2]
+Unforgiven [2]

Lost Love [4]
Datsue Ba [8]
+Spirit Whispers [1]
Flesh Construct [6]
Izamu the Armor [10]
+Decaying Aura [2]
Night Terror [3]
Night Terror [3]
Rotten Belle [5]

Da plan
Csapatösszeállításnál ugye csak annyit tudtam, hogy Resserek ellen megyek. Ez pedig az álmoskönyvek szerint nem jelent túl jót, ha Reconnoiter a stratégiai. Így hát proaktív megközelítést igyekeztem alkalmazni, miszerint halott mester ritkán idéz. Kapóra jött, hogy volt Assassinate séma, szóval csináltam egy in da face jellegű speciális alakulatot. 

A taktikai csapás használati utasítása: transzportáld Nekimát az ellenfél mesterének közelébe, lehetőleg minél előbb. Menj neki, de első körben ne rá, hanem a közelben lévő gyengébb modellre menj rá. Öld meg a Limb for Limb akcióval és csinálj egy új Terror Tótot. Azt a maradék AP-dból azonnal nyírd ki, és máris ott figyel egy fullos, aktiválatlan Killjoy az ellenfél mesterén. Támadj, ha marad valami a célpontból, akkor köv körben fejezd be.

Problémát "csak" az jelentett, hogy Kirait hozta, akinek a szellemeskedő csapatát még csak át se nagyon olvastam értő módon, nemhogy játszottam volna ellene. Ez pedig alapból nagyon veszélyes Malifaux-ban. 

Felállás
Nyertem a húzást, felpakoltattam vele, de sok előnyöm nem származott belőle. Mindenki próbálta széthúzni a vonalait, hogy el tudja kezdeni foglalni a táblanegyedeket.

1. kör

Bukott kezdemény miatt én kezdtem mozogni. Szétszórtam a Tótokat a széleken, hogy legyen fenyegetésem Lilith Tangle Shadows trükkjére. Kirainál is a Minionok futottak szanaszét, és egy idő után sajnos elfogyott az aktivációm, szóval lépni kellett Lilithtel. A frontális támadásnak nem volt értelme, így kipécéztem az egyik Night Terrort a sarokban. Két cserélős spellel helyzetbe hoztam Nekimát, aki rácuppant, kinyírta és csinált egy Tótot. Ez persze nem jelentett létszámelőnyt, mert jött egy Hanged meg 1 vagy 2 Seishin is nála.

2. kör

Megint bukott kezdeményezés, megint én kezdek, mert komoly fenyegetés egyikünknél sem volt. Alibiztem a Tótokkal ismét, illetve adtam egy Cursed Objectet az előrenyomuló Izamunak. Cserébe én is kaptam azt is meg Distractet is. Észak-Keleten előretoltam a frissen kijött Tótom, hogy legyen célpontja Lilithnek az ugráshoz, de ez azzal járt, hogy ő is kapott egy Distractet, amit a körben már nem tudtam leszedni.

Végül sikerült Kirait mozgásra kényszeríteni, aki csinált még egy Shikomét, meg az egyik Tótomból egy fullos Gakit. Kezdtem nagyon elveszteni a termelési versenyt, úgyhogy megnyomtam a nuke billentyűt és elindítottam Nekimát. A fentebb leírt módszerrel meg is öltem egy Seishint meg a Lost Love-ot, plusz a teremtett Tótból előbújt Killjoy. Sajnos Kirai ütlegelésével együtt jár, hogy felbukkan Ikiryo is. Ő megpróbálta két ütésből megenni Killjoyt, de hát az ilyesmi RJ-segítség nélkül ritkán jön össze.

(Érdekes adalék, hogy ellenfelem meglehetősen emocionálási lény, ami annyit tesz, hogy szinte bármin képes azonnal kiakadni és rinyálni. Spanyol a lelkem, így nem tudok haragudni rá. A meccs elején belefutottunk a vantage point és a LoS problémakörébe, amit ő mindezidáig rosszul értelmezett. Elmagyaráztam neki, de annyira felidegesítette magát azon, hogy nem úgy megy, ahogy elképzelte, hogy onnantól kezdve szó szerint minden flipen basszakurvázott. Ez a második kör végére odáig fajult, hogy amikor Ikiryo csak Severe-t (!!!) ütött bele Killjoyba, majdnem szétcsapta a billentyűzetét mérgében. :D) 

Sajnos a summoning factoryval nem tartottam a lépést, így nem csak a sémáit kezdte beírni, de a Reconnoiterből is csak ő kapott.

1-3 oda

3. kör

Végre megnyertem a kezdést. Igaz, ehhez kövezni kellett. Mindenesetre így Nekima elcsomagolta Kirait. Sőt egy RJ-s sebzésnek köszönhetően Datsue banyát is. Teszem hozzá, a nagy sebzések annyiban nem voltak jók, hogy így nem tudtam Black Blooddal ölni senkit, azaz nem jött új Tót. Na mindenesetre itt a rinyahullám a fellegekbe csapott és fel akarta adni. De szerencsére sikerült meggyőznöm, hogy ez nem WM/H, itt a főnök halála max kellemetlen, de nem meccsdöntő momentum. Mivel eddigre vagy 20+ pontnyi extra figurája volt a pályán, ráadásul jó pozíciókban, egyáltalán nem volt lefutott a meccs. Ezt nagyjából megértette és folytattuk.

Sajnos a Hanged és a Rotten Belle egymás után aktiválva meg is zavarta világuralmi terveimet. Lilith kapott egy Slow-t és mivel a kezem már eddigre szinte teljesen elfogyott, igazából nem sok mindent tudtam csinálni a kör hátralévő részében. (Érdekes mozzanat: kör elején 10 lapot húztam, amiből jött is egy darab 11-es...)

Sem a sémákat, sem a stratégiát nem tudtam megakadályozni, de legalább beírtam max pontot az Assassinate-re, meg én is egyet Cursed Objectre.

5-6

4. kör 

Megint buktam a kezdeményezést, és ez nagyon fájt. Jött megint a Hanged-Belle-tandem és előbbi kétszer lefelezte Lilith woundjait, utóbbi meg ráadta a szokásos Slow-t. Mindezt úgy, hogy egyet sem kellett csalnia. Nekem meg a kezemben megint nem volt szinte semmi, amit bevethettem volna, mert az 1-2 értékelhető lap kellett az én akcióimra.

Mindenesetre egész jól korlátoztam a lehetőségeit. Leszedtem az 1 woundon ácsorgó Hangedet végre, meg ment a levesbe Ikiryo is. Elég az hozzá, hogy a végére maradt Killjoy aktivációja, akinek három ütésből (plusz esetleges extra Onslaughtból) kellett volna leszednie a Df4-es zombikurvát. Hát, nem hogy nem szedte le, de még el se találta. Pedig első ütésre húztam egy 10-es maszkot, ami kábé azt jelentette, hogy csengettek a Belle-nek. Kivéve, ha 13-ast húz. You can guess... Még így is meg tudtam volna szerezni a nagyon fontos VP-t, ha az utolsó AP-ből inkább mozgok és átférek a félpályán. Körülbelül 0,05 hüvelyk hiányzott, ami kiválóan jellemezte a meccs ezen szakaszát.

Cursed Object, Distract nála, Cursed Object nálam.

6-8

5. kör

Az ötödik körre kiderült, hogy maximum akkor tudok legalább döntetlenezni, ha van 6. kör. Mivel eddigre már sikerült elfogyasztanom a legveszélyesebb figurái többségét, itt már elég egyszerű dolgom volt. Öltem, csináltam Tótot és reménykedtem a 10+-os új körben. Ami természetesen nem jött össze, úgyhogy egyetlen stratégiáért beírt pontommal már csak szépíteni tudtam.

7-8-as vereség

After
Minden negatívuma ellenére a meccs rendkívül élvezetes volt. Tanultam is pár dolgot, meg szerintem összességében elég jól szerepeltem ebben az alapvetően uphill battle-ben. Az mindenesetre elgondolkodtató, hogy hogy lehet értelmesen megfogni egy masszívan idéző mestert Reconnoiterben egy nem vagy csak minimálisan summonoló csapattal. Én mindössze két körig engedtem a sokasodást, de mégis olyan mennyiségű fenyegetést tudott felpakolni, amivel végül mester nélkül is ki tudta bekkelni a győzelmet.

Back to the drawing board!

A bejegyzés trackback címe:

https://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr1006642017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása