ezt írja a geek

Nincs megjeleníthető elem

boardgame news

Nincs megjeleníthető elem

tengersam wh40k

Nincs megjeleníthető elem

Guild Ball: Fluff, vagy amit akartok - 2. rész

2017.02.26. 17:36 | Tartótiszt | Szólj hozzá!

Címkék: wargaming guild ball

A hazai GB-közösség nagy fordulatszámú motorja elkészült az első könyv történetének második részével, ami a tervekhez képest hosszabb lett, így most nem is érünk a szezon végére. Albertet ismerve azonban arra sem kell majd sokáig várnunk.

gb_field.jpg

 

Az első könyv történetének felénél a Kőművesek és Serfőzők meccsével hagytuk abba, ahol ennek a két csapatnak a játékosai villantak fel előttünk, a folytatásban pedig az Alkimisták és a Halászok csapnak össze.  (Mármint szuper barátságos mérkőzésen természetesen.)

Midas vezeti fel Calculusszal párban a labdát. Katalyst rohamát Kraken fogadja, majd a Halászok sikerrel kontráznak és szerzik meg rögtön a vezetést. Calculus annyit sajnálkozik kedves kabalaállatának (ami ebben az esetben egy kis kémcsőszállító robot) szétverésén, hogy a kötet copfos sármöre őt is leüti. Shark nagyon laza.
Angel kezdő kis játékos még, Greyscale menti ki Vitriol támadásából, majd ő vezetheti fel a labdát. De Midasszal szembe kerülve – aki egy megtévesztően átlagos külsejű fickó, leszámítva az arany kezet, ami egy kék drágakövet markol -, Sirennek passzol és próbálja lerázni a kapitányt inkább.

Az alkimisták közt feltűnik még Mist, a Szakszervezet beugrósa, aki vagy telepata, vagy maga Siren skizó némileg, ez nem teljesen világos… de az biztos, hogy van köztük feszültség rendesen. És nem mellesleg Siren valami ősi hit istensége/reinkarnációja, ilyesmi. Plusz végül még a győztes gólt is megszerzi, go fish!

A következő jelenetben a messzi Trabesilev szuper lepattant öltözőjében látjuk a Hentes csapat tagjainak évelődését. És lepattant hely közös terének hála bepillantást nyerünk a koedukált öltözés nehézségeibe. Egyrészt Boiler maga elég szégyenlős, de még eggyel rosszabb, hogy Brisket meg nem. Évelődés.
A mérkőzés előtt egy Longshanks nevű úriember figyelmezteti még Oxot, hogy könnyen lehet, hogy a Halászok bizony bosszút forralnak az előző meccs okán. (Nagyon nem meglepő egyébként ez senkinek.)

Magába a játékba Meathook és Kraken bunyójánál kapcsolódunk be, miközben Boiler gólt szerez. Meathook nagyon fájlalja a törött bordáit, de úgy érzi Kraken azért visszafogja magát, ha nőket kell ütni! 2-1 a Henteseknek, szóval minden szuper.

Majd Snakeskin néz szembe Briskettel – aki nem sejti, hogy egy Szakszervezeti taggal áll szemben, hiszen az nevéhez híven pár nappal korábban kiemelt egy kezdő Halász játékost (mármint megölte persze) és a helyére állt. Szóval nem focizni jött, nagypályás bérgyilkos lányka ő, bár sajnálkozik kicsit, hogy pont ezt az igen csinos csajszit kell felszeletelnie. Aki ráadásul még értelmesen focizni is próbál, nem úgy, mint a többi hentes.
(Az egyik kedvenc viccem, hogy itt megemlékezik Grayscale indokolatlan szófosásáról is a meccs előttről – aki egyébként a területek és városok leírásának viszonylag unalmas narratíváját is adja a könyvben.)

A kettejük izgalmas párharcában bár Brisket is nagyon jó, azért a zsoldos eggyel még jobb, szóval kivérezve marad a földön, mint a Szabók céhének asszonyai által készített rongybaba. Snakeskin pedig már vegyül is el a nézőtéren, mint aki jól végezte dolgát.

Boiler és Meathook kesereg Brisket teste felett, de nem sokáig, mert egyrészt Meathook is elájul a sérüléseitől, másrészt érkeznek a Fizikoterapeuták és maga a Hentes Mester Ox, aki nagyon, de nagyon dühös. Neki már nem fontos, hogy ez a meccs a döntőbe jutásról szólt és kikapnak, mert a csapat vére többet ér, mint a trófeák vagy az arany… ezért valaki fizetni fog!

Újra Lord Chamberlain Vincent de Laurentis irodájában járunk, ahol azon zsörtölődik, hogy ezek a szakszervezetiek nem csak egyesével különösen idegesítőek ésvagy félelmetesek, de majd minden csapatban feltűnt már egy-egy játékosuk. Miközben itt meg őt ugráltatja ez a Longshans nevű csóka.

Végre aztán most elkövetett egy hibát, a legutóbbi meccsen az egyik emberével kiiktatta a Hentesek játékosát, így most azok kapitánya vérre szomjazik. És mivel nézőpontja szerint ennek a Longshanks figurának a húzásai akár az egész Guild Ballt elpusztíthatják, miközben itt ül egymaga, most fordít a kockán.

A hosszabb játék leírások okán ez a rész most az előzőével közel azonos terjedelemben a történet kétharmadáig vezetett el minket. De apró léptek.
Remélhetőleg legközelebb már a teljes első kötet kirajzolódik előttünk. Bár az online elérhető verzióban az egyes játékosok kis leírása nem szerepel, márpedig abból is számos érdekesség derülhet még ki. Mondjuk Sirénről például semmi. :D

A bejegyzés trackback címe:

https://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr3912295915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása