ezt írja a geek

Nincs megjeleníthető elem

boardgame news

Nincs megjeleníthető elem

tengersam wh40k

Nincs megjeleníthető elem

Guild Ball: Ligát eszkalálunk

2017.09.29. 18:19 | Tartótiszt | Szólj hozzá!

Címkék: liga guild ball gép-ház

kick_about.jpg

Kick About Escalation League


Időtartam: 2017.10.01. - 2017.11.11. (hat hét - vasárnaptól szombatig tartó felosztásban)

Nevezés: 2000 HUF (a Gép-Ház pultjánál kell leadni, itt vagy privátban meg szólni)

A liga célja: 
Új embereket behozni a játékba, pályaelhagyókat visszacsábítani, veteránokat rávenni, hogy próbáljanak ki új játékosokat, céheket; valamint az, hogy mindenki minél több emberrel játsszon, tapasztalatot, remélhetőleg jó élményeket szerezzen.

Szabályok:
A ligában nem számít semmit a pályán elért eredmény. A liga győztese nem a győzelmek alapján választódik ki, hanem különböző speciális tevékenységekkel kell Agenda pontokat gyűjteni. A plot kártyák helyett van egy spec pakli, amiből meccsek előtt kell húzni és az ott leírt minicélokat kell teljesíteni. Agenda pont jár a minél több különböző ellenféllel vívott meccsért és még egy sor egyéb dologért.

Kétféle kártya van: a többször megcsinálható Repetable Agenda és az egyszer teljesítendő, az úgynevezett One-Off! Agenda. Utóbbiakból összesen négy változat van, és a liga kezdetén a Gép-Házban lévő kisebb pakliból mindenki húz egyet. Amint azt teljesítette, jöhet következő (ha olyan jön, ami már kész, akkor újrahúzol). Ez megy egészen addig, amíg mind a négy megvan, vagy vége nincs a ligának.

Többször megcsinálható kártyákból minden meccs előtt húz minden ligázó - célszerű egy harmadik féllel ellenőriztetni a folyamatot, mert a feladatok titkosak, mint a plotkártyák. Duplikátum nem lehet (ilyenkor újra kell húzni), illetve meccsenként egyszer egy kártya visszadobható és lehet újra húzni a helyére.

Ahogy telnek a hetek, úgy lesz egyre több feladat, illetve csapattag a pályán. A menetrendet lent megtaláljátok.

A meccseken nincs draft, mindenki egyszerre pakolja fel az adott hétre megengedett figuramennyiséget. Nem kell ugyanazokat a figurákat feltenni, vagy folyamatosan építeni a csapatot. A felállás szabadon eldönthető.

Egy héten maximum két meccs eredményét lehet lejelenteni, de ez összejöhet több mérkőzésből is, és csak a legeredményesebbet kell lejelenteni. (Azaz azt, ahol minél több ismételhető Agenda feladatot sikerült megcsinálni.)

A pontozást szintén a liga elején a pakkból felvehető pontozólapon kell majd vezetni, illetve a liga Facebook-bejegyzésénél célszerű ugyanezt hozzászólásban digitálisan is rögzíteni - mondjuk hetente. A pontozólapon értelemszerű minden, és az is látszani fog, miért mennyi pont jár.

Bónusz pont jár: minden különböző ellenfél ellen játszott meccsért (2/új ellenfél), +10 pont jár annak, aki mind a négy One-Off! feladatot végrehajtja a liga alatt, illetve +10 jár annak, aki a legtöbb különböző ellenféllel tudott asztalhoz ülni.

A liga egy hagyományos versennyel zárul, ami annyiban lesz más, hogy ott sem feltétlen az eredmény a lényeg, hanem az Agenda pontok utolsó pillanatig történő gyűjtése. A ligagyőztes a legtöbb pontot szerző játékos lesz.

Helyszín:
Mivel a liga a kártyákhoz kötött, ezért célszerű minden találkozót a Gép-Házban bonyolítani. A meccseket a Facebook csoportban, privátban, vagy postai úton is lehet egyeztetni. Hogy kicsit keretet adjunk a dolognak, kinevezzük a szerda délutánokat/estéket, illetve a szombatokat liganapoknak. Ha tudtok, igyekezzetek ezen napok valamelyikén lejutni, és akkor jó eséllyel lehet majd keveredni, újabb elenfeleket találni. 

Díjak:
Minden ligában induló kap egy chibi mascot kártyát és egy GB-s kitűzőt.
Minden versenyen megjelenő, korábban is aktív ligázó egy máshol nem beszerezhető, ám teljesen tornalegál Lucky figurát és kártyát kap.
A liga győztese pedig egy kovács dobozt szoríthat boldogan magához még a hivatalos megjelenés előtt.

Menetrend:

Első hét (10.01-10.07.)
4 játékos (kapitány, mascot +2 másik)
Játék 8 VP-ig 35-35 perc idővel (teljesen kezdőknek nem muszáj órázni)
1-1 Repetable Agenda kártyát húz mindenki

Második hét (10.08-10.14.)
6 játékos 
Játék 10 VP-ig 45-45 perc idővel (teljesen kezdőknek nem muszáj órázni)
2-2 Repetable Agenda kártya

Harmadik hét (10.15-10.21.)
6 játékos 
Innentől végig játék 12 VP-ig 50-50 perc idővel (és mindenki órázik)
3-3 Repetable Agenda kártya

Negyedik hét (10.22-10.28.)
6 játékos 
12 VP, 50 perc
4-4 Repetable Agenda kártya

Ötödik hét (10.29-11.04.)
6 játékos 
12 VP, 50 perc
5-5 Repetable Agenda kártya

A hatodik héten már csak a ligazáróra kell összpontosítani. Hét közben gyakorolni lehet, de pontokat már csak szombaton lehet szerezni. 

Ligazáró (11.11.)
6 játékos 
12 VP, 50 perc
6-6 Repetable Agenda kártya

A bejegyzés trackback címe:

https://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr4012911781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása