tabletop hírek

  • Fightlings Card Game Up On Kickstarter Fightlings is a new, hybrid card game that’s up on Kickstarter. For starters, you make your own deck of 17 cards and shuffle it together with your opponent’s deck. The cards are then set out on (tovább)

searforge krónika

  • Nincs megjeleníthető elem


ezt írja a geek

boardgame news

  • Hibás feed URL.

tengersam wh40k

  • Nekrológ Valamikor réges-régen elkezdtem ezt a blogot saját szórakoztatásomra írni, aztán a sors furcsa szeszélyéből egyre többen olvasták, én meg ezen fellelkesülve gyártogattam a cikkeket. (tovább)

Guild Ball: Ligát eszkalálunk

2017.09.29. 18:19 | Tartótiszt | Szólj hozzá!

Címkék: liga guild ball gép-ház

kick_about.jpg

Kick About Escalation League


Időtartam: 2017.10.01. - 2017.11.11. (hat hét - vasárnaptól szombatig tartó felosztásban)

Nevezés: 2000 HUF (a Gép-Ház pultjánál kell leadni, itt vagy privátban meg szólni)

A liga célja: 
Új embereket behozni a játékba, pályaelhagyókat visszacsábítani, veteránokat rávenni, hogy próbáljanak ki új játékosokat, céheket; valamint az, hogy mindenki minél több emberrel játsszon, tapasztalatot, remélhetőleg jó élményeket szerezzen.

Szabályok:
A ligában nem számít semmit a pályán elért eredmény. A liga győztese nem a győzelmek alapján választódik ki, hanem különböző speciális tevékenységekkel kell Agenda pontokat gyűjteni. A plot kártyák helyett van egy spec pakli, amiből meccsek előtt kell húzni és az ott leírt minicélokat kell teljesíteni. Agenda pont jár a minél több különböző ellenféllel vívott meccsért és még egy sor egyéb dologért.

Kétféle kártya van: a többször megcsinálható Repetable Agenda és az egyszer teljesítendő, az úgynevezett One-Off! Agenda. Utóbbiakból összesen négy változat van, és a liga kezdetén a Gép-Házban lévő kisebb pakliból mindenki húz egyet. Amint azt teljesítette, jöhet következő (ha olyan jön, ami már kész, akkor újrahúzol). Ez megy egészen addig, amíg mind a négy megvan, vagy vége nincs a ligának.

Többször megcsinálható kártyákból minden meccs előtt húz minden ligázó - célszerű egy harmadik féllel ellenőriztetni a folyamatot, mert a feladatok titkosak, mint a plotkártyák. Duplikátum nem lehet (ilyenkor újra kell húzni), illetve meccsenként egyszer egy kártya visszadobható és lehet újra húzni a helyére.

Ahogy telnek a hetek, úgy lesz egyre több feladat, illetve csapattag a pályán. A menetrendet lent megtaláljátok.

A meccseken nincs draft, mindenki egyszerre pakolja fel az adott hétre megengedett figuramennyiséget. Nem kell ugyanazokat a figurákat feltenni, vagy folyamatosan építeni a csapatot. A felállás szabadon eldönthető.

Egy héten maximum két meccs eredményét lehet lejelenteni, de ez összejöhet több mérkőzésből is, és csak a legeredményesebbet kell lejelenteni. (Azaz azt, ahol minél több ismételhető Agenda feladatot sikerült megcsinálni.)

A pontozást szintén a liga elején a pakkból felvehető pontozólapon kell majd vezetni, illetve a liga Facebook-bejegyzésénél célszerű ugyanezt hozzászólásban digitálisan is rögzíteni - mondjuk hetente. A pontozólapon értelemszerű minden, és az is látszani fog, miért mennyi pont jár.

Bónusz pont jár: minden különböző ellenfél ellen játszott meccsért (2/új ellenfél), +10 pont jár annak, aki mind a négy One-Off! feladatot végrehajtja a liga alatt, illetve +10 jár annak, aki a legtöbb különböző ellenféllel tudott asztalhoz ülni.

A liga egy hagyományos versennyel zárul, ami annyiban lesz más, hogy ott sem feltétlen az eredmény a lényeg, hanem az Agenda pontok utolsó pillanatig történő gyűjtése. A ligagyőztes a legtöbb pontot szerző játékos lesz.

Helyszín:
Mivel a liga a kártyákhoz kötött, ezért célszerű minden találkozót a Gép-Házban bonyolítani. A meccseket a Facebook csoportban, privátban, vagy postai úton is lehet egyeztetni. Hogy kicsit keretet adjunk a dolognak, kinevezzük a szerda délutánokat/estéket, illetve a szombatokat liganapoknak. Ha tudtok, igyekezzetek ezen napok valamelyikén lejutni, és akkor jó eséllyel lehet majd keveredni, újabb elenfeleket találni. 

Díjak:
Minden ligában induló kap egy chibi mascot kártyát és egy GB-s kitűzőt.
Minden versenyen megjelenő, korábban is aktív ligázó egy máshol nem beszerezhető, ám teljesen tornalegál Lucky figurát és kártyát kap.
A liga győztese pedig egy kovács dobozt szoríthat boldogan magához még a hivatalos megjelenés előtt.

Menetrend:

Első hét (10.01-10.07.)
4 játékos (kapitány, mascot +2 másik)
Játék 8 VP-ig 35-35 perc idővel (teljesen kezdőknek nem muszáj órázni)
1-1 Repetable Agenda kártyát húz mindenki

Második hét (10.08-10.14.)
6 játékos 
Játék 10 VP-ig 45-45 perc idővel (teljesen kezdőknek nem muszáj órázni)
2-2 Repetable Agenda kártya

Harmadik hét (10.15-10.21.)
6 játékos 
Innentől végig játék 12 VP-ig 50-50 perc idővel (és mindenki órázik)
3-3 Repetable Agenda kártya

Negyedik hét (10.22-10.28.)
6 játékos 
12 VP, 50 perc
4-4 Repetable Agenda kártya

Ötödik hét (10.29-11.04.)
6 játékos 
12 VP, 50 perc
5-5 Repetable Agenda kártya

A hatodik héten már csak a ligazáróra kell összpontosítani. Hét közben gyakorolni lehet, de pontokat már csak szombaton lehet szerezni. 

Ligazáró (11.11.)
6 játékos 
12 VP, 50 perc
6-6 Repetable Agenda kártya

A bejegyzés trackback címe:

http://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr8712911781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.