ezt írja a geek

Nincs megjeleníthető elem

boardgame news

Nincs megjeleníthető elem

tengersam wh40k

Nincs megjeleníthető elem

második osztag champion helyett...

2008.08.28. 23:53 | Huntroll | 7 komment

Címkék: specialist games games workshop mordheim

Előző posztomban kijelentettem - természetesen minden elfogultságtól mentesen - hogy én biza a PP-nél költöm el a pénzemet, mert amelyik GW-s cucc érdekelne, az Witch Hunter (Mordheimes és/vagy 40k-s) és fémből van, és szeptembertől ezek elég drasztikusan drágulni fognak, ráadásul a GW mentalitása is egyre unszimpatikusabb. Ezek után kissé ironikus, hogy holnap a nyelvvizsga után első utam a Kristálycsarnokba vezet majd, és rögtön két doboz GW-s figurát is fogok venni. Ráadásul egyik sem lesz se fém, se Witch Hunter... Mentségemre szóljon, hogy szombat éjjel, amikor a fenti sorokat virtuálisan papírra vetettem, még fogalmam sem volt róla, hogy az Árkádiában végre rajtam kívül másokat is érdekelne egy jó kis Mordheimezés... És mivel így lesz elég játékos, Mordheimes asztalunk és nagyon jó tereptárgyaink pedig már vannak, semmi akadálya nem lesz egy kampánynak.

Ha valaki nem hallott volna a Mordheimről, a játék a GW egyik régi sikere, aminek természetesen manapság már szinte semmi hivatalos támogatása sincsen, ennek ellenére még mindig népszerű. A Warhammer Fantasy világában játszódó játékban nem nagyobb seregek, hanem csupán 10-20 fős utcai bandák (warbandek) csapnak össze a meteorcsapás sújtotta, szolidan káoszfertőzött, és az éjszakai Blaha Lujza tér közbiztonságát is überelő romvárosban, Mordheimben, két csata között pedig az üstökös szilánkjainak (wyrdstone) gyűjtögetésével szereznek némi kiegészítő jövedelmet. Több, mint egy tucat hivatalos, és még legalább annyi "félhivatalos" warband létezik, a kommersz zsoldosoktól a fanatikus boszorkányvadászokon, a kötelező Káosz-bagázson és a kislevitákon keresztül az élőholtakig és a Skavenekig, és természetesen az interneten fellelhetünk rajongók által kreált csapatokat is (cirkuszi mutatványosok, félszerzetek, a város túlélőiből szerveződött söpredék, stb.)

A harcok szabályai hasonlítanak a WHFB szabályokhoz, ami nekem nem annyira jó, mivel egyáltalán nem ismerem őket. Ami viszont igazán tetszik, hogy a csatákon kívül a csapat felfedezi a várost, a hősök fejlődnek, és egy-egy kampány végére a túlélő bandatagok harcedzett veteránokká válnak, gyakran régi csaták sebeivel elcsúfítva.

Több, mint egy éve szemezgetek a Mordheimmel, az RPG-elemek és a cityfight varázsa, a remek hangulat és nem utolsósorban az alacsony ár miatt. Szerencsére most adódott egy lehetőség, hogy belevágjak, úgyhogy a jövőben battle reportok és leírások várhatóak. A warbandemről is teszek fel majd képeket, ha sikerül jól kifestenem őket, valószínűleg hamarabb készülnek el, mint egy infantry-heavy trollblood sereg...

A bejegyzés trackback címe:

https://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr37638602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geistwald · http://geistwald.blog.hu/ 2008.08.29. 00:46:46

Egy marienburgi alakulattal szívesen beszállok majd.

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2008.08.29. 05:40:06

Nekem skavenjeim vannak talonban. :)
Jó kis játék a Mordheim, sok sikert és jó szórakozást hozzá!

Huntroll 2008.08.29. 07:47:32

Mindkét csapattal szemezgettem, de a Marienburg nekem nagyon alulspecializáltnak tűnik, a Skavenek meg aranyosak, és állítólag nagyon gusztustalan sereget lehet belőlük összerakni, de most inkább tolnám valami emberi sereggel. Még vacillálok az Ostlanderek és a Reiklanderek közt.

Huntroll 2008.08.29. 07:48:50

Ja, és köszönet a bejegyzés esztétikussá tételéért geistwaldnak vagy Tartótisztnek :)

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2008.08.29. 07:58:43

Geistwaldnak. Ugyanis, mint az előző posztból kiderült, nekem sem szépérzékem, sem rajztehetségem nincs. Viszont neked bezzeg megcsinálta a ráncfelvarrást! Legközelebb majd odadobálok neki pár képet, és élesítem, aztán majd kapkodhat. :)

Gábor 2008.08.29. 12:39:18

Várjuk a beszámolókat!

picidzé · http://librarian.blog.hu/ 2008.09.03. 23:08:58

Nekem is nagyon tetszett a Mordheim, pont azért, amiért a Vérfoci: szeretek minden egyes katonát közel érezni a szívemhez. Szívesen néznék majd meccset.
süti beállítások módosítása