ezt írja a geek

Nincs megjeleníthető elem

boardgame news

Nincs megjeleníthető elem

tengersam wh40k

Nincs megjeleníthető elem

Menoth vs Morrow 1-0

2008.10.20. 17:50 | Gróf Úr | 9 komment

Címkék: battle report warmachine privateer press cygnar protectorate of menoth

 Főszerkesztői utasításra valamint a gazdasági válság hatására fellépő nehézmunkagép-olajozási pangás következtében fokozódó szabadidő-túltengésem okán álljon itt egy régebbi csata leírása okulásként mindazon hű Cygnarita parancsnokok számára akik reguláris erőkkel próbálnák megfékezni Menoth szakadár birodalmát. Az érdeklődők már olvashatták az rpg.hu vonatkozó fórumán, úgyhogy akinek nem inge, annak egérgörgője.
Menoth ferdehitű és közigazgatásilag tisztázatlan seregét Péter (rutinróka) és Géza (3. játék) igazgatta rendkívüli ügyességgel, míg a Birodalomhoz hű katonákkal Tamás (első, beetető „ingyen adag” játék) és szerénységem (lelkes amatőr) próbáltuk visszaterelni a szakadárokat Morrow hitéhez és a köztisztasági csatornázás valamint a központi adózás áldásaihoz.

A Meniták seregei:
Kreoss papa, az elnyűhetetlen ki-a-táposabb-Sorscha-vagy-én verseny örök döntőse
Repenter ArcNode LwJ
Devout LwJ
Choir alap (elutasították azon felvetésemet, h a fiúkórus csak egyenes, a pálya hossztengelyére merőleges vonalban, szoros talpkontakban rakható fel és mozgatható az egymás abuzálását szimbolizálandó)
Exampla Vengers nehézlovasság 3 fő
Deliverers 6 fő
Knights Examplar 6 fő
Croe torokmetszői 6 fő (hasonló a hasonlónak örül; szép kis vallás, ami megtűr ilyeneket a seregében)

Morrow áldottjai:
Caine alfőtörzsőrmester (lefokozva részegeskedésért és kicsapongó életvitele okán)
Hunter LwJ
Long Gunners 10 + UA (semmit sem bízunk a véletlenre)
Rangers 6 fő
Cpt. Finn (hehe Caine felettese, de nem elöljárója)
Maj. Ms Laddermore (még egy főnök)
Stormsmith
és a legtáposabb solo-unit címért harcba induló Lady Aiyana és testőre, Holt maestro

A tereprendezés után és a buldózerek levonulását követően megszemlélhettük a hajnali harmattól csillogó és elsőként frissiben felálló Menita sereget: nekem-balszárny lovasság, szünet, jobbközépen kóristák hátul, Kreoss előrébb, két kisJack mozgófedezék Kreoss előtt, lovagok mellettük oldalfedezetben, Croe harctéri hullarablói betolva középen.
Nálunk rövid magyarázat után, miért pakolunk 10 helyett 9.9 inchre: Hunter mélységi felderítésben balszárnyon kacsingat céltávcsövén át a lovasok felé, közép mélységben üres a Croe-féle bűnbanda okán, jobbszárnyon Cpt. Finn derékig eltemetve, Rangerek (Elsők a harcban, utolsók a csatatéren illetve Huzzah!) jobbszélen (tőlük jobbra már csak az ultraradikálisoknak lenne hely, a pályán kívül). A derékhad középen, balról jobbra: színes egyéniségeink: Lady Didi és Hullagyáros.. izé, Holt mester, kettős csatarendben elnyúlva a lövészek Caine alfőtörzs belevegyülve a csapatba és Maj. Laddermore lóvagina és a Viharkovács.

--------------

Első kör, Menoth békétlenjei:
A lovasság rendezetlen csürheként menekül a Hunter elől, bejőve jobbközépre, egy kicsike erdő takarásába. A vasgolyó előrébbóvakodik 5 incset, a meleg… a szép hangú szopránok valami biztos áthaladásról vagy ösvényről rikácsolnak, Kreoss góré pedig démoni védelmmel és páncéllal ruházza fel a lovasságot, pofonvisszaadóval a Devoutot valamint vegy-és varázsvédelemmel a Repentert. A lovagok a jobbszárnyról a balra szaladnak át, fejetlen csirke benyomását keltve. Croeék rövid tanakodás és néhány gonosz mosolyt fakasztó ötlet után kissé visszahúzódnak egy hegy és a lovasságot takaró erdő közé.

Ugyanezen kör, később:
A Hunter fókusztalnul követő-befogó mozgást végez az erdei átképzésen résztvevő nehézlovasság felé és távmérési valamint pedagógiai okokból rálő egy kilógó csücsökre; a lövés rövid, de ha nem mozdulnak a köv. körben bőven jó lesz. Caine aftm. középre húzodik, de az alapvonalat nagyon nem hagyja magára és felruházza a long gunnereket …kell mondanom? 6” Snipe. A lövészek kettős sorban felsorakoznak egy Morrow kegyelméből és tábornoki gondosságból előttük lévő mellvéd mögé (cover: +4DEF) és fenyegetően néznek, kissé lihegve a nehéz terepen való futás fáradalmaitól.
Lady Ai és elmaradhatatlan fedezőménje előreóvakodik és láthatatlanná válik, itt a fenyegetés-hol a fenyegetést játszva a torokmetszőkkel. Laddermore őrnagy is előrukkol, ellenrohamra készülve, ha a lassú gomolyag közelebb érne, valamint Finn kapitány kissé középre húzódva visszaássa magát a laza altalajba. Majd rövid vezetői egyeztetés Tomival: mihez kezdjünk a rangerekkel (EaHUaCs ill. H!), mert lehetőség kínálkozik némi előrenyomulás után végleges megoldást találni a főkórista pedofíliájára egy 30.06 -os lőszer hathatós segítségével. Hosszas szemmértékezés után úgy döntünk, h bár jó a huszáros játék, de ahhoz lovasság kéne és hős rangereink (H!) befutnak az ellenfél alappontja közelében található erdő legszélére, h innen oldalba-hátba kapják a gazokat.

Mivel tanulójáték itt némi taktikai magyarázatokkal és nehézlovassági becsületsértésekkel múlatjuk az időt: Menoth fekélyes sakáljai azzal vádolnak, h passzívan behúzódva a középen lévő fedezékbe és lesipusizva az előretoltakkal ócska defenzívába fogtam, míg én megvilágítom a stratégiát imával helyettesítő elméjüket miszerint csak a Harci Kézikönyv Harctéri Parancsnokok számára kettő-per-bé és négy-per-cé-egy direktíváját alkalmazom, miszerint „ne menj házhoz a pofonért” illetve „ne kést hozz, ha lövöldözés lesz”. Ebben megnyugodva következik első keserű köröm, melyet még sok követ.

--------------

Második kör, Meniták:

Némi káröröm és a rangerek (H!) többszöri DEF-újraszámlálása után (újraszámlálást! újraszámlálást!) az ellen leírja hős csapatunk nagy részét az Arc Node illetve Kreoss főeretnek területre ható varázsa segítségével; a megmaradt egy ranger (H!) a rugalmas elszakadás mellett dönt, de az ellen megtévesztésére pánikszerű menekülésnek álcázza. Így a vasgolyó formáció megbomlik, amit én magabiztosan taktikai bakinak minősítek és dörzsölöm a kezem; a Devout előrenyomul, Kreoss leszakad, a Repenter végleg lemaradni látszik. A lovasság jól érzi magát az erdőben, gombásznak, legeltetnek és kicsit beljebb húzódnak, a lovagok nyomulnak tovább balra, valamiféle bekerítésről gajdolva, Croe bandája átkerül jobbra, fedezve a bomlott alakzatú főerőt és a Delivererek… nos, itt mondanám el, mit gondolok róluk. Abszolút binárisak: vagy remekelnek, vagy olyan, mintha a pályán sem lennének. Fenyegetőek, de inkább idegesítőnek mondanám őket, mivel a lövéseik kidolgozása több idő, mint egy csatahajó teljes építési ideje. Vissza a konkrét helyzetre: most remekeltek; csupa jó szóródás-iránnyal és –távval leszedtek 3 long gunnert, ’szameg! Géza dob, irány jó, Géza dob, táv jó, Géza dob, sebez és ezt így ismételve.

Ugyanezen kör, később:

Hős (és magányos) rangerünk (H!) az Őrnagy Asszony közelébe vonul vissza, ahol az bájait és vihardárdáját bevetve meggyőzi a csatatéren maradás előnyeiről az azonnali felkoncolással szemben. Megmaradt lövészeink bosszúért lihegnek és ólommal mérgezik meg a Deliverereket (ha lőtávban vagy akkor az ellenfél is elv alapján); hírmondó sem marad belőlük. Lady Love (ai: szeretet, szerelem japánul) némi könnyed séta után Lyliss csókjával illetné az erdő széléről látható lovagot (+1 sebzéskocka ellene egy körig), skill check…9! Hát, ez nem jött össze. Azért Holt mester nekiáll hentelni; a lovag kissé csoffadtan bár, de élve kerül ki gondoskodásából, de ekkor jön a Tenkes kapitánya… helyett a Hunter és pontot tesz szenvedéseire. Lovassági Őrnagyunk pozicionálást végez hátra-középre húzódik Croeék elől, míg Finn kapitány átássa magát a lövészek fedezéke elé. Így összevonván erőimet nyugodtan várom következő kört, a körkörös védelemben és sündisznóállásomban bízva eszembe sem jut a Maginot-vonal sorsa, pedig semmiféle relevanciával nem bír, mivel engem nem kerültek meg, hanem megtörtek a továbbiakban.

--------------

Harmadik kör, tűz, jöjj velem:

Croeék felsorakoznak a jobbszárnyon, nagyjából Finn kapi’ indulási helyén és nikkelezett szemmértékem gyártási hibájából mérgezett nyilakkal árasztják el Laddermore őrnagyot. Géza dob-talál-sebez, Géza dob-talál-sebez, Géza… kell mondanom? Alig élte túl szegény finom, idős hölgy ezeket a huligánokat. A Devout balról zárkózik melléjük, a Repenter fut-robog és bezárja a vonalat: erdő-Repenter-Devout-Croeék talpat egymásnak vetve vonalban. Kreoss felfejlődik a kiserdőbe, AoE spell az arc Nodeon keresztül Finnre, célszám 10, kocka kettő, Géza dob… és itt kifakadtam. Felelevenítettem Géza barátom kaszinós múltját, kiemelve, h profi ne kockázzon amatőrökkel és cizelláltan céloztam ama rossz nyelvek által említett pletykákra, h nénikéje fiatal korában észak-Afrikáig utazott hogy ott araboknak és tevéknek szerezzen örömet egy marék homokért és adózott jövedelméből lett a Szahara. De ilyen egy húsz éves barátság, szavaim elnéző legyintés keretében el lettek hessegetve, csakúgy, mint mardék lövészeim közül 3 valamint Finn kapi’ életének többsége, ha nem is egésze, hála a beásásnak. A lovasok a háttérben zavarólag kihúzva jobbszélre (egész játék alatt egyet nem ütöttek, csak futkostak keresztbe-kasul), kórus felzárkózik és gajdol, fülsértő hangjuk tovább emeli vérnyomásom. A lovagok a balszárny homályában vakaróznak, mire azok odérnek az akció színhelyére lejár a naptár.

Ugyanezen kör, a Végső Trükkös Roham, avagy egy kitűnő stratéga tündöklése és…:

Tomival való tanácskozás során megállapítjuk, h megmaradt rangerünk (H!) pont elkerülve Croe bűnözőit hátuk mögött előreosonva rálát a fél-takarásban lévő főkóristára és küldetésének tekinti, h megszabadítsa a fiúkórust zsarnoki perverzitásától. Célszám 6, kocka kettő, dob pereg, a feszültség a tetőfokán… Amikor Tomi megemlíti, h ő is kaszinózott, és ilyen dobást vakon, félkézzel sem vétene el (hogy úgy miért nehezebb dobni?!?): kocka átad, Tomi dob… 4. A főkórista vigyorogva csavargatja a vazelines tubus kupakját. Sebaj, nem ez kulcs-motívum, mert Finn kap’ jön, lép és megsorozza Croeék alakzatát, öt halottat vizionálva gépágyúja felett merengve. Tomi dob, célszám a sokkal nehezebb 6… 3! Szókincsem hajós múltam (és jelenem) révén igen gazdag és változatos, büszke vagyok rá, h öt percig tudok megszakítás és ismétlés nélkül káromkodni. Azt hiszem most rekordot döntöttem, de nem mértem az időt, mert érzelmileg nem voltam abban a helyzetben. Sebaj, jó taktikán nem fog ki kocka, az Úr is a bátrat segíti (de a kevésbé mocskos szájút, mint kiderült): Laddermore őrn. lerohamozza az Arc Nodeot! Ha agyon nem is veri (nincs agya, csak cortexe), de leköti, ne közvetítse az istenkáromlást. Laddermore rohamoz, talál, villám pattog, sebzéskockák kárörvendőn rázogat, amikor is mennyei hang: megállj! benne vagy a Devout defensive strikejának reachében! És tényleg. Major Lady Catherine Laddermore, a Vihardárdák Vezére, számtalan csata hősnője belét egy Devout lándzsájára tekeri, szemgolyói kipattannak a hatalmas ütéstől, koponyája megreped, kettéválik, agya beteríti a hét határt… fokozzam? Hősi halált hal egy kisbetűs lábjegyzetes spec. tulajdonság miatt. De még nincs minden veszve! Ladi Ai és hű csatlósa előrenyomul és Lyliss csókjával valamint 2x12+3d6 sebzéssel illetné Keoss erdőben bújkáló porhüvelyét (méltóztattok emlékezni? +1kocka sebzésre egy körig a célmodell ellen) amikor némi méricskélés után a 3” erdőbe-látás fontossága kerül terítékre. Én esküdözöm égre, földre, mérek centivel, mérek spray-template-tel, hát lássa a naccságos úr, úgy megvan az 3 incs, hát vakujjá meg, ha nem, nekem három pulyám van otthon, hát azok nem beszélnek velem egy hétig, ha nem nyerek, há legyen má ez három incs, a Jóisten is megáldj a naccságos urat! De a gyáva ellentábornoki kar kompromisszum-készségét hangoztatandó, de érveimnek helyt nem adva szól: döntsön a kocka, vitás eset, 3 alá megvan a táv. Tomi dob…

Ezután előreteleportáltam Cainet. A következő körben Kreoss erdőből ki, feat, három Immolation, hamvasztás.


A tanulságok: a kocka ellen nem lehet. Meg átgondolt taktikájú, felkészült és nálam jobb ellenfél ellen sem :-D

A bejegyzés trackback címe:

https://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr68720556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gróf Úr 2008.10.20. 17:58:39

Csak nekem ciki, h velem van tele a blog?

Huntroll 2008.10.20. 18:27:31

Ha holnap lesz valami jó meccs, írok én is Battle Reportot... Ha nem lesz, akkor ha időm engedi ömlengek neketek pár oldalt arról, hogy miért is szereti mindenki a Trollkin Championokat.

aqswdefr 2008.10.20. 18:50:51

Én nem szeretem.
Remélem, ezzel most egy csomó időt megspóroltam neked.

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2008.10.20. 19:27:55

HT: Én sem szeretem őket. Egyrészt büdösek, másrészt rondák, harmadrészt istentelen nehéz szétcsapni őket.

Gróf: ne csinálj ebből problémát, a blogtulajdonos átállt a rabszolgatartásra. Jobban bejön, mint az "egy ember, egy szavazat, egy poszt" koncepció.

Gábor 2008.10.20. 20:57:06

Szerintem Gróf úr for the president!Amíg ilyen a minőség, bármi jöhet, a társak meg kössék fel a gatyát. Ja, és cinkeljetek kockát... ne azon menjen má' el!

Huntroll 2008.10.20. 21:10:48

Milyen világ ez, kérem szépen... Nem szeretni a Championokat...
Mellékesen a Warpwolf, a Gorax és a folyamatosan feláldozott emberek vérében fürdöző Krueger sem lehet jobb szagú... (A te apukád büdösebb mint az enyééém, beeee!)

Gróf Úr 2008.10.20. 21:27:13

Championok? Azok a DEF16 ARM19es szétgyakhatatlan tereptárgyak? :-D

Huntroll 2008.10.20. 22:13:42

Csak Madrakkal azok ;) És az egy NAGYON rugalmatlan felállás - de tény, hogy gyakran hatásos.

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2008.10.21. 02:02:36

Jó post, asszem nem haragszok meg, ha lesz még pár ilyen :)
süti beállítások módosítása