ezt írja a geek

Nincs megjeleníthető elem

boardgame news

Nincs megjeleníthető elem

tengersam wh40k

Nincs megjeleníthető elem

példabeszély

2008.10.31. 08:14 | Gróf Úr | 8 komment

Címkék: vicc warmachine privateer press cygnar protectorate of menoth khador cryx

 Anno, amikor az AD&D adta aktuális addikciónkat járta a játékosok között egy példabeszéd a kezdők beavatására a jellem/besorolás, magyarán az alignment témakörben: képzeld el, hogy egy kislány sír egy fa alatt, amire felmászott a cicája és nem tud lejönni; és jött a felsorolás, hogy a különböző jellemű karakterek hogyan oldják meg a kérdést: a törvényes jó előbb tisztázza, kié a fa, ha a földesúré, akkor felkeresi, engedélyt kér a felmászásra vagy kivágásra, majd visszasiet, megmenti a macskát, megvigasztalja a kislányt. A törvénytelen gonosz megerőszakolja a macskát, kardélre hányja  a kislányt, felégeti az erdőt vagy ezek tetszőleges kombinációja a hold épp aktuális állásától függően; és így tovább és így tovább minden lehetséges jellemmel.

Na ezt a kis példabeszédet ültette át Warmachinera a PP fórumán egy névtelen zseni (igen, lusta vagyok megkeresni a pók nickjét); az ötletét továbbgondolva pedig elhoztam nektek ezt a kis szösszenetet, mely félig plágium, félig emlékezetből-fordítás és csipetnyi egyéni kreativitás is van benne.

Tehát adott síró kislányunk a fa alatt,  a macska a fán és arra jár a…

…Cygnar.

A cygnarita épít egy elektromossággal működő, villámokat generáló macska-absztraktort, mely képes bármely fa-alapú lényből macskák kivonására. Hosszas kísérletek után sikeresen kivonja a macskát, visszaadja a kislánynak, megsimogatja a buksiját, majd a kísérletek eredményeként kifejleszt egy olyan fegyvert a long gunnereknek, amelyik 21” –re lő villámot, mely cortex-sebzést okoz.

…Kivéve Allister Caine, mert ő ellövi az ágat, amelyiken a macska van, az leesik egy alsóbb ágra, Caine azt is ellövi és ezt iterálja áganként,  míg a macska puhán a kislány ölébe pottyan. Ekkor megérdeklődi, hogy nincs-e véletlen egy csinos nővére, aki hajlandó lenne hálából hátravonulni vele a szénakazalba, nemleges válasz esetén megkísérli abuzálni a kislányt, de szerencsére előbb összeesik a részegségtől, mintsem újra a hadbíróság előtt találná magát.

…Menoth

A menita a macskát eretnek lénynek bélyegzi és felgyújtja a fát. A kislány hosszas győzködés után önként jelentkezik egy wrackre, ahol három nap alatt boldogan kiszenved. Testét egy „Életét adta a HITért!” feliratú sírban helyezik el.

…Kivéve a Harbingert, mert ő wrack helyett besorozza a kislányt a lufihúzók közé és megfenyegeti, hogy ha őt is felkeveri egy fára, hát lerúgja a veséjét.

…Cryx

A cryxi simán szétszereli a kislányt macskástól, kombinálva az elemeket újraépíti, majd feltámasztja, megöli, feltámasztja abban a reményben, hogy ha elégszer ismétli a procedúrát új lich lord lesz belőle. A huszonharmadik ismétlésnél megunja, gőzgépet szerel bele és mechanitrallként alkalmazza.

…Kivéve Skarrét, mert ő feláldozza a macskát fókuszért, a kislányt meg sebzésért egy közeli mókuson.

…Khador

A khadori elmagyarázza a kislánynak, hogy a természetben csak az erősek élik túl a megpróbáltatásokat, demonstrációként jéggé fagyasztja a fát, leemeli a fagyott macskát, jégszilánkokra rúgja, a kislányt besorozza winterguardnak, ahol a fagy és nélkülözések következtében három nap alatt kiszenved. Testét egy „Életét adta az Anyaföldért!” feliratú sírban helyezik el és példáját napiparancsban olvassák fel birodalom-szerte.

…Kivéve a Butchert, ő lázadónak nyilvánítja a kislányt macskástól, kiirtja a faluját és a közeli mezőváros teljes lakosságát és meg sem állna a tartományi fővárosig, ha az uralkodó nem kérné meg személyesen.

A bejegyzés trackback címe:

https://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr93741769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2008.10.31. 08:48:11

B+ korán reggel ezzel kezdeni??? Jajj...

(egyébként jó, nagyon röhögtem :D)

Huntroll 2008.10.31. 09:04:30

És hol marad a Hordes? :D

Gróf Úr 2008.10.31. 09:08:38

Azt írd meg te, vazze! :-)
Látsz a címkék között Hordes -ot?!? Nem? Ne reklamálj, dolgozz! ;-)

Gábor 2008.10.31. 10:35:29

Most nem is tudom, hogy a kommentek viccesebbek-e? :)

Huntroll 2008.10.31. 10:54:13

Ha már így felkértél rá. Úgy is fáradt vagyok, ilyenkor jól megy a baromságok írogatása...

Gróf Úr 2008.10.31. 13:55:20

Nem t'om, ki az az aranykezű mester, aki egy tördelő-szerkesztő türelmével formázgatja az írásaimat, de ezúton szeretném megköszönni áldozatos munkáját és némi ujjtördelést kilátásba helyezni, ha bármelyik írásom mellé odabiggyeszti a "vicc" címkét. Az ugyanis alapértelmezett, komoly, értelmes és használható írásra mások vannak a blogban.

geistwald · http://geistwald.blog.hu/ 2008.10.31. 15:35:28


Ja csak láttam, hogy van olyan tag, aztán úgy megörültem neki, hogy melléje battam. Feel free to eltávolít. Mint ahogy feel free to formáz a szöveg :)

Quirin 2008.12.05. 14:02:11

Még csak most olvastam el, de XD XD XD XD
süti beállítások módosítása