ezt írja a geek

Nincs megjeleníthető elem

boardgame news

Nincs megjeleníthető elem

tengersam wh40k

Nincs megjeleníthető elem

képes battle report CtA Menoth vs Khador

2009.02.20. 10:09 | rudeboy1969 | 13 komment

Címkék: battle report privateer press árkádia

Kedden végre eljött a napja annak, hogy Molnár Peti félelmetes hírű (és teljesen festett!!!) Menoth serege ellen is megmérkőzzek. Dobtunk terepet, ami nekem egy kicsit kedvezett, mivel ezen a héten én le tudtam szedni a felesleges drótakadályokat. Aztán scenáriót, ahol máris egy aprócska gond támadt. Mivel Peti nem hozott Heavy Jacket, a küldetés elsődleges győzelmi feltétele már a felállításnál nekem adta volna a győzelmet. Így másik küldetést játszottunk, mégpedig az "Egy lövés, egy halott" címűt.

Tehát a fehér sarokban Molnár Péter, és az igazhitű Meniták fanatikus lovagjai: Kreoss, 3 lovas, számszeríjász lovagtanoncok, 2 light jack, delivererek,, valamint Croe csürhéje

A vörös sarokban pedig szerény személyem vezérletében a párt behajtó bizttsága: Butcher, 5 MoW Shocktroopers, Doom Reavers, Widowmakers, Orin Midwinter, Devastator, WG mozsár

Ebben a küldetésben a pálya közepén két mesterlövész torony helyezkedik el, melyek kontrollálása nagyon kemény előnyököz juttatja a jó stratégát. Mivel a több woundos srácok is leesnek a fent megbúvó mesterlövészek találatától, a kontrollálás kritikus pont volt a játék során. Petinek a lovagjai számítottak zsíros célpontnak, nálam a MoWok izzadtak a szokásosnál is jobban a gőzpáncéljukban.

Megnyertem a deployment dobást, és a kezdést választottam. Bár itt nagy előnnyel járhat, ha tudod az ellenfél milyen stratégiát választ, (melyik toronyra helyezi a hangsúlyt, illetve nem adja-e fel eleve a tábla több mint felét, és megpróbálkozik egy refused flank támadással) bíztam az AD fölényemben, és a kezdés mellett döntöttem. A Tégla, -ami egy pajzsfalas MoW csapat mögött menetelő Butcher, és az árnyékban sunnyogó elkergetett inkvizítort jelenti- a bal oldali torony belső oldalának vonalában helyezkedett el. Ha Peti a másik tornyot támadná, még tud változtatni. A bal oldali tornyot a Devastatornak kellett megtartania. Ez a Jack troopok ellen nagyon zsír, gyakorlatilag power attack nélkül kimozdíthatatlan. A jobb oldali torony egy erdő közvetlen közelében helyezkedett el, így oda egyértelműen a widowmakereknek kellett kerülni. A Doom Reavereket féltem a tűzerőtől, így azok szintén a deva és a tégla takarásába kerültek.

Peti persze a másik toronyra koncentrált, a castere, a Jackek és a lovagok is oda kerültek. Míg a mi szárnyunkon a számszeríjászok és a delivererek akarták megváltani a világot. Az AD szakaszban végül Croeék is felkerültek, persze a jobb torony közelébe.

 

Az első kör a mozgásoké volt, itt még nem lehetett a toronyfoglalósdit elkezdeni. Deva fut előre, mögötte a Reaverek, a tégla meg elkezdi az oldalazást a jobb torony irányába. A widowk szintén korrigálnak a pozíciójukon. Az eső gonosz trükk, amivel Petinek szembesülnie kell, az Orin láncvilláma, ami a Devát célozza ugyan, de csak a számszerészekre van káros hatással. Ebben a trükkben bíztam, hiszen unitokkal egy becsukott Devát nem tud elmozdítani, de én minden körben süthetem őt villámmal, majd a második hullámban érkező Reaverek meg is tisztítják a frontot.

Peti a másik toronyra koncentrál, és a csapatmozgásait is arra végzi, de elköveti azt a hibát, hogy csak egy Croe alkalmazottal foglalja be a tornyot. A számszerészekkel bejön harcba, és a delivererekkel is közelebbi lőpozíciót vesz fel. Célja a bal torony tartása.

El is jön a második kör, és a játék szempontjából döntőnek is bizonyul. Előbb a már alkalmazott Orin Midwinter- Devastator láncvillám kombóval kitakarítom a torony közeléből a számszeríjászokat, majd a toronnyal kiszedem a deliverer főnököt. A DR osztag is közelebb mozog a csatárlánc formációban, hiszen egy kör lövést még biztos túl kell élniük. A tégla folytatja a pajzsfal araszolgatást Kreos irányába. A widowmakerek pedig öngyilkos küldetésre indulnak, ki kell lőniük a tornyot tartó Croe bandatagot. Ketten mozdulnak a feladatra ( másik kettőnek a tornyot kellett tartani), és sikerül is nekik fejbe lőni a gégemetszőt. Így ez a torony is elsülhet, és a lovagok vezetője megbánja, hogy olyan bátran előrevágtatott.

Peti előbb a bal szárnyat próbálta rendezni. Mentette a számszerészeket, feladva a torony kontrollját. A delivererek pedig elengedtek egy sortüzet a közeledő, és ha odaérő a végzetüket jelentő DR csatárláncra. Ez az egység vagy zseniális, vagy csapnivaló. Most az utóbbi. Lövéseik mind elszállnak veszteség okozás nélkül. A jobb szárnyamon már nem ilyen rózsás a helyzet. Croék végeznének a widowmakerekkel, de csak kettőt ölnek meg hála a magas defnek és Peti tréfás dobásainak. A lovagok vad bekerítő hadmozdulatba kezdenének, de közben rájönnek, hogy már vezető hiányában nem kaphatnak ügetés parancsot.

Harmadik körömben elsül a torony, de nem talál. Szemezek egy DR rohammal, de úgy ítélem meg, hogy nem lenne távon belül, így csak futnak. Persze távon belül lett volna, de nagyon nem számít, mivel a vezetőjüket vesztett delivererek telerakják a buggyos gatyájukat a húszkilós pengét lóbáló jóféle Khadori hústól, és vad menekülésbe kezdenek. A Deva követi őket, úgyis Kreos az új célpont... A tégla is arra araszol, mert már látom, hogy itt baj lesz. A widowk maradéka élethalálharcot vív Croeékkal.

Peti harmadik körében átcsoportosítja csapatait a jobb oldali toronyhoz. Croe kivégzi a harmadik widowmakert, és a kapitny el is rontja a moráltesztet, és vad menekülésbe kezd. A torony elsül, és egy MoW már nem izzad többet. A MoW kapitány viszont annál inkább, mert ez volt az a srác amelyik kitakarta eddig a már ellenfél kezében lévő torony elől. A lovagok nem adják fel bekerítési szándékukat és tovább kocognak. A számszerészek tartva a toronytól, valamint a megkarcolhatatlan Devától stratégiai visszavonulás mellett döntenek.

A negyedik körben elindul a matek! A DR-ek lerohanják a számszeríjászok bandáját, és 18-as karikát igénylő módon megbeszélik velük az élet dolgait. A Deva csoszog Kreos irányába, a fal pedig a torony irányába. A widow kapitány visszatér köreinkbe, és próbál visszaérni a toronyhoz.

De a "torony túl messze volt". Így Peti megpróbál mindent feltenni egy lapra, és rámenni a caster killre. Kreos feat után kisjack rohamoz és a torony is pusztítást végez, valamint Croék megmaradt tagjai is megspékelik a MoWokat, akikből csak egy, sérült pali éli túl az össztüzet. Viszont a Butcher a benntartott pontok miatt sértetlenül, de felettébb idegesen áll a dombon és üvölt.

Kezdődhet a végjáték. Orin levillámozza Croékat a MoW és a Butcher kriplire verik a kisjacket, a Doom Reaverek kivégzik a maradék számszerest.

Peti még megpróbálja visszahozni a lovagokat, de ez már veszett fejsze nyele, és amikor a Butcher közelharcba ér feladja a játékot.

Tanulság: A küldetés speckói nagyon durvák tudnak lenni. Víg az élet amikor az embernek nem kell megküzdenie a kockáival.

A bejegyzés trackback címe:

https://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr11954314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Desrix 2009.02.20. 10:49:29

Uhh, ez nagyon jó volt! Ha azt mondom, hogy még ilyet, telhetetlennek tűnök majd? :D
Amúgy baromi jó az a terepasztal, nagyon tetszik.

Gróf Úr 2009.02.20. 10:56:06

Meg is beszéltük Petivel tanulságként, hogy két hit-or-miss unit (Croék, Delivererek) túl sok egy seregbe :-)

rudeboy1969 2009.02.20. 11:27:15

meg egy happy jack is elkél a háznál...

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2009.02.20. 12:01:50

"Aztán scenáriót, ahol máris egy aprócska gond támadt. Mivel Peti nem hozott Heavy Jacket, a küldetés elsődleges győzelmi feltétele már a felállításnál nekem adta volna a győzelmet."

Nem vagyok szervezőbizottsági tag, ezért csak véleményezném ezt. Szerintem be kellett volna húzni az instant győzelmet, ugyanis pont arról szól a CtA, hogy fel kell készülnöd mindenféle szituációra. És ha a 6 scenario közül mondjuk 3-ban kell vagy nagyon hasznos a heavy, akkor tessék berakni egyet.

rudeboy1969 2009.02.20. 12:12:50

@Tartótiszt: A szervezőbizottságnak az volt a véleménye, hogy a fő cél a szórakozás és a szórakoztatás, ezért, ha a győztes fél eltekint az őt jogosan megillető 5 ponttól (így tettem) akkor új küldetést játszunk.

Vinitor · http://omagyar.blog.hu 2009.02.20. 12:33:49

nekem nem tölti be a képeket sem a fox, sem az explorer :(

Gróf Úr 2009.02.20. 12:43:31

Ránézek a képekre, valamiért a /skin -ben keresi őket...

Gerik001 2009.02.20. 13:08:54

Wolfi hol a feszitetség.

Ez a nyomás az ellenpélda. Pedig csak 24 kg ha jol látom. :)

rudeboy1969 2009.02.20. 13:41:17

@Gerik001: 32kg side press, egyéves kép, mamár simán kimegy a MP is. A teljes feszítés pedig a fejemre van írva:)

geistwald · http://geistwald.blog.hu/ 2009.02.20. 14:35:33

Kicsit belemásztam a formázásba, ha nem jó így, akkor visszaküszködöm az egészet.

Amúgy ez az első eset, hogy Orint kénytelen vagyok komolyan venni. Mindenki hisztizik, hogy ilyen gyenge meg olyan béna, de most MVP-gyanús. Jó meccs volt!

rudeboy1969 2009.02.20. 15:17:36

Nazson csecse lett! Köszi!

Spoiler: Szombaton küldik a Paypal számlát a CtA kitekre.

Huntroll 2009.02.20. 15:49:15

12" körzetben mágia lekapcsolása, Chain Lightning és biztonsági Stealth azért nem olyan béna 28 pontért.

geistwald · http://geistwald.blog.hu/ 2009.02.20. 16:51:50

@Huntroll: nyilván nem béna, de 500-ban sokan nem szívesen költenek még ennyit sem valakire, aki az első hibádra megy zuhanyozni. Vö. Pendrake vagy Gorman, akik ugyanennyibe kerülnek, és 5x nehezebb leszedni őket.
süti beállítások módosítása