ezt írja a geek

Nincs megjeleníthető elem

boardgame news

Nincs megjeleníthető elem

tengersam wh40k

Nincs megjeleníthető elem

Zoraida nyara

2012.08.16. 17:07 | Tartótiszt | 5 komment

Címkék: verseny közlemény malifaux cantina főnixcsarnok

Good news!

Hamarosan újra lehet tétre menő Malifaux-csatákat vívni, mivel a jól sikerült Dögmeleg liga után szeptembertől ismét felkerülhetnek a köcsögök a Google spreadsheetre.

Zoraida nyara


Időpont:

A liga szeptember 1-től szeptember 30-ig tart és a VIII. HÉT Malifaux-versenyével ér véget.

 


Helyszínek:

 
Cantina Klub
Főnixcsarnok
és bárhol, ahol egynél többen beneveznek
 
Nevezési díj:

Az nincs, csak a klubok normál belépő- vagy tagsági díjai.

Jelentkezés: 
 
A ligára jelentkezni a múltkorihoz hasonló táblázatban lehet egy név, egy frakció és a tervezett játékhelyszín megadásával. Lehetőség van egy embernek több frakcióban is indulni, ilyenkor a frakciókban elért pontok a frakciógyőzelem szempontjából természetesen külön számolódnak, de a játékos a meccsekért járó pontokat összesítve kapja.

A majdani meccseket ugyanide lehet felrakni, csak a másik lapra. Egy konkrét csatát értelemszerűen elég az egyik félnek beírnia. A pontokat én számolom, úgyhogy az első lapon azokba ne piszkáljatok bele. Köszi! 

Malifaux-szabályok:
 
Rules Manual és Book 3 minden szabálya játszik. Érdemes megnézni a modellekhez kapcsolódó változások/magyarázat oldalt, a csinos grafikákkal megspékelt összeállítást a nehezebben felfogható szabályrészekről, plusz van egy sima szöveges kérdezz-felelek, ami a leggyakrabban felbukkanó kérdőjelekre tesz pontot.

Ligaszabályok:
A liga célja az aktivitás növelése és a szorgalmas játékosok honorálása kisebb-nagyobb díjakkal. Ennek megfelelően most sincsenek túl bonyolult szabályok.
 
Csaták mérete, egyéb megkötések:

A két fél megegyezése szerint, de minimum 25 pontból. Ha nincs egyezség, akkor 30 pontból kell játszani.
Egy játékos egy másikkal egy héten (szombattól-péntekig) maximum 2x játszhat. Viszont ez akár lehet egymás után is.

Stratégiák, sémák, terepválasztás:

Aktuális szabályok szerint. Ha nincs megegyezés a stratégia alaptípusáról (Core vagy Extended), akkor a Core Strategy küldetéseiből kell húzni.

Figurák, proxyk: 

A figurákat nem kötelező kifesteni, de a festett baba szebb, mint a fémszínű. Összeállítani viszont mindent össze kell. Azaz legyen benne a talpban, és ne egy fél láb szimbolizálja az óriás varánuszt. Alternatív, nem Wyrd modellekkel lehet játszani, de igyekezzünk a hivatalos szortimentből sereget építeni.

Pontozás:

A liga eredményességi pontozása meglehetősen egyszerű.
 
Minden lejátszott meccs: 1 pont
Minden győzelem: 1 pont
 
Akinek egy adott frakcióban a liga végére a legtöbb pontja lesz, az kapja a frakcióelső címet. (Ez a nyereményjátékban +10 pontot jelent. Lásd lentebb.)
 
A liga legtöbb pontját szerző játékosa lesz a liga bajnoka. (És ő további +15 pontot kap a nyereményjátékban, ami a frakciógyőzelemért kapott +10-en felül számít.)
A szeptemberi HÉT Malifaux-versenyén elért eredmények normál meccsként könyvelődnek el a ligajátékosoknál, de a nyereményjátékban további pontokat lehet szerezni az eseményen.
 
Indulás: +5
Harmadik hely: +2
Második hely: +5
Első hely: +10
 
Nyeremény:

Főnixcsarnok jóvoltából ismét lesz minden jóság.

A liga győztese fix díjazásban részesül, viszont a fődíjat (ami legutóbb egy avatar modell volt) ezúttal is bárki elviheti, csak egy kis aktivitás és némi szerencse kell hozzá.

A fődíjat tombolás formában sorsoljuk ki, ahol a "tombolajegyek" a ligában elért eredményeknek megfelelően gyarapodnak. Minden játékos az elért pontjának megfelelő számú sorsjeggyel indul (meccsenként 1 + győzelmenként még 1), amihez a fentebb is leírt bónuszok adódnak hozzá. Azaz a frakciógyőztesek +10, a ligagyőztes további +15, tehát összesen +25 jegyet kap. A VIII. HÉT-en való indulás +5 pontot ér, a 3. hely +2, a 2. hely +5, míg az első helyezés +10 nyerési esélyt jelent. 

Példa:
Viktor 6 meccset játszik, ebből 3-at nyer. Nem lesz sem liga-, sem frakciógyőztes, viszont a HÉT-en másodiknak fut be. Így ő 6 (meccsek) + 3 (győzelmek) + 5 (HÉT-en indult) + 5 (HÉT-en második lett) = 19 tombolajeggyel várja a sorsolást.

Feri csak 3 meccset tolt le, de azokat mind nyerte. A ligában ezzel ő sem lett díjazott és a HÉT is kimarad neki. Így ő 3 (meccsek) + 3 (győzelmek) = 6 darab virtuális szelvényt szorongathat.

Az így összeálló lista alapján egy közjegyző nélkül végrehajtott random sorsolással dől el, ki kapja a borítékot (illetve dobozt). Tehát egy meccsel is elviheted a cuccot, de ha rendesen robotolsz, akkor azért nagyobb lesz rá az esélyed.

Sportszerűség: 

Ne köpd a szotyit a földre!

Kérdések: 

Biztos lesznek. Tegyétek fel bátran kommentben vagy a Facebook oldalon!

A bejegyzés trackback címe:

https://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr214703699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Necron 2012.08.16. 18:31:53

Semmi festős dolog?Pedig megörültem mikor láttam hogy ligakiírás van.Reménykedtem, hogy megint kifestek valami figurát!:)

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2012.08.16. 19:41:26

@Necron: Senki sem akadályoz meg, hogy fessél. :)

bumm! 2012.09.11. 15:55:57

"Egy játékos egy másikkal egy héten (szombattól-péntekig) maximum 2x játszhat."

Ez azt jelenti hogy egy játékos heti 2-ször játszhat, vagy ugyanaz az ellenfél ellen játszhat heti 2-ször???
süti beállítások módosítása