ezt írja a geek

Nincs megjeleníthető elem

boardgame news

Nincs megjeleníthető elem

tengersam wh40k

Nincs megjeleníthető elem

egy kis hazai

2008.08.05. 15:11 | Tartótiszt | 5 komment

Címkék: figura festés modellezés privateer press saját munka hordes circle of orboros

Sikerült utolérni magam eddig elkészült seregem archiválásában, így most kis magamutogatás következik. A Warpwolf szerepelt egy korábbi bejegyzésben, de szerencsére van más „Done!” pecséttel ellátott dög is a kamrában. Elöljáróban azért leszögezném, hogy annyi tehetségem és türelmem van a fotózáshoz, mint Győzikének az énekléshez. Tehát a képek nem fogják visszaadni az eredeti babák minőségét, viszont annál jobbak, mint ha rajzoltam volna őket. A Purebloodnál elgurult a gyógyszerem, és a sereg színsémájában a mágiát jelentő lila árnyalatot felvittem a teljes szőrzetére. Első ránézésre annyira durva volt, hogy majdnem át is festettem, de aztán úgy vizsgáltam meg, mint apa a gyermekét, és látám, hogy ez jó. Ettől még lehet cikizni a rucit, persze csak saját felelősségre! Tisztavérű büszkeségemnek egy játékszert is kerítettem, így boldogan markolászhatja a frissiben leszakított kart, ami egy Cygnar jacknél hiányzik a leltárból. Az olajfoltok sajna nem látszanak a felvételen, annyi baj legyen.

Az Argus másodikként jött le a gyártósorról. Nem erőltettem meg magam, mindössze egy alig parázsló, elégett faágat terítettem az útjába (természetesen a parázslás nem látszik a fotón). A Goraxnál kicsit nagyobb volt a hozzáadott érték, hiszen annyira rusnya feje van az eredeti mininek, hogy – Geistwald sugalmazására – lecseréltem azt egy warhammeres farkasfejre. Szerintem így sokkal zorálabb, ráadásul tematikusan is illeszkedik a többi beasthez.

Végül elkészült maga Kaya, a vadon gyermeke. Nála a base-zel piszmogtam kicsit, hogy fura tartásának valami logikai támasztékot adjak. Easter egg gyanánt a sziklából egyébként előkúszik egy lila csúszómászó is. Ebből persze a képen semmi nem látható… Ja, és majdnem lemaradtak a kövek, amiket még tavaly ősszel bütyköltem, de ettől még szemétség lenne kihagyni őket. Breaking news: az egyik talapzatán jól kivehető egy kettétört tojás, ami a kőszikla tetejére épített fészekből pottyant ki. Ezek nem a figura tartozékai, hanem GS-ből szobrászkodtam össze.

Aki kevesebb képet számolt össze a bejegyzésben, mint ahány figuráról szó volt, az nemhiába járta ki az alsót. A linkekre kattintva mindegyikről lesz sok és nagy(obb) kép. Maga az oldal pedig a talán sokak által már jól ismert CoolMiniorNot, ahol rengeteg csinos babát lehet nézegetni, sőt még szavazni is. A rendszert nem ismerők kedvéért az 5-ös a tabletop quality, azaz a figura korrekt módon, több színnel, teljesen le van festve, de közelről felfedezhetők pontatlanságok, hiányosságok. 6-7 az ennél igényesebb szint, 8-9-es figurák már simán nyernének (és nyernek) kisebb-nagyobb versenyeket, míg 10 az, amit a Jóisten csinálna, ha figurafestésre adná a fejét. Ha van kedvetek, támogassátok a magyar ipart – persze csak tisztességesen, csak annyira taksálni, amennyit szerintetek érnek a minik. Egyébként pedig úgyis mindegy, mert a látogatók zöme a káoszelmélet szerint pontoz. Láttam én már Golden Demon-díjast 6,5 pont környékén, és ótvarul lekent figurát 7 felett is. Ilyen az ezerfejű cézár, és az idióták, akik 10-es helyett 6-ost nyomnak véletlenül.

A bejegyzés trackback címe:

https://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr18601941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

huntroll 2008.08.05. 23:22:23

A tojáshéj a kő mellett különösen jópofa, egy egyébként dögunalmas, karaktertelen modellt (mondjuk mit vár az ember egy KŐTŐL) nagyon fel tud dobni egy-egy ilyen apróság. Még jó, hogy mi gyárilag rendelkezünk ilyen apróságokkal, nem vagyok egy GS-guru :D

greg · http://konnektor.org 2008.08.07. 10:43:06

naggyon kemény! kicsit majd a festéről is írhatnátok, mert én legalábbis szívesen olvasnék róla, főleg ha a közbülső fázisokkal is tudjátok illusztrálni a munkát.
ezeket az apró részleteket hogyan festitek ki... el nem tudom képzelni. van odahaza 1-2 űrgárdistám meg necron harcosom, de én egy szép műfüves/kavicsos base-t nem tudok összehozni, nem hogy ilyen varratokat a Pureblood kezén lévő bőrőn... impresszív munka!

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2008.08.07. 10:57:08

A varratok speciel a figurán vannak, azaz kidomborodik az öntvényből, tehát egyszerűen szárazecset technikával végig kell simogatni. Egyébként köszönöm a dicséretet, de - és ez nem a kötelező álszerénység része - sehol nem vagyok a valódi festőktől. Mondjuk nem is ez a cél, hanem az, hogy elfogadható minőségben tudjak asztal rakni minél több figurát. Tehát a TTQ szintet felülről próbálom nyaldosni. Ígyhát nem nagyon érzem magam kompetensnek festés ügyben osztani az eszet, de persze készíteni fogunk lépésről lépésre posztot, mert mindent a kedves olvasóért. Azt hiszem, a kos elkészítése jó alkalom lesz erre.

Huntroll 2008.08.07. 13:08:36

Hát ez igen csak a TTQ felső szintje, ha az én félkész Championjaim is már TTQ-nak számítanak...

Gábor 2008.08.07. 16:32:16

Ötletes. A munkafolyamat-publikálás pedig valóban jó ötlet.Nice!
süti beállítások módosítása