ezt írja a geek

Nincs megjeleníthető elem

boardgame news

Nincs megjeleníthető elem

tengersam wh40k

Nincs megjeleníthető elem

a zombikat lelövik, ugye?

2008.08.18. 16:53 | Tartótiszt | 3 komment

Címkék: táblás játék flying frog productions last night on earth

Megerősítő poszt következik. Merthogy a picidzé által megénekelt Last Night on Earth elnevezésű társasjátékot végre sikerült Geistwalddal karöltve kipróbálnunk, és tetszett. Merthogy2: a zombik tényleg nagyon duhlvák...

A szabálykönyv átrágása az olyan állatoknak, mint mi, akik apróbetűs, 128 oldalas rulebookokhoz szoktak, nem jelent nagyobb feladatot, mint Michael Phelpsnek nyerni egy olimpiai aranyat. De a teljesen normálisan szocializálódott, emberarcú gamerek is könnyen megértik a szép nagy képekkel, ábrákkal operáló útmutatót. Piros pont, mert így lehet barátnővel, baráttal, szomszéddal is vigadni. Feltéve, hogy nevezett személyek alapból nem idegenkednek attól, ha dobni kell arra, hogy a láncfűrész elakadt-e egy zombi 13. csigolyájában.

Mivel összesen hárman voltunk, így egy zombiidomár nézett farkasszemet a két, hősöket noszogató játékossal. A fair play jegyében összesen hármat játszottunk, így mindenki lehetőséget kapott minden poszton. A statisztikai évkönyvbe ennek ellenére nagyon egyoldalú eredmény került: Zombik vs. Hősök 3-0…

 

Aki a játék részletes bemutatására kíváncsi, az fáradjon el a már hivatkozott bejegyzéshez, mert most csak apró kiegészítésekre szorítkozunk. Az eredményből is látszik, hogy a zombik kicsit előnyösebb helyzetben vannak, de ez nem azt jelenti, hogy a hősökkel játszva nem lenne esély a győzelemre. Valójában a három partiból kettőben reális alternatívaként sejlett fel a zombik veresége, de egyszer nem sikerült 3-at dobni, másszor pedig a pakli alján kötött ki az összes megszerzendő tárgy, így hiába matattak lázasan a karakterek, be kellett érniük egy hősi halállal. Másik megállapítás: hiába indulnak kedvezőbb helyzetből a hősök egy harcban (ők alapból két kockával, míg az élőholtak eggyel dobnak), a menetrendszerűen érkező zombis kártyák miatt nagyon könnyen a lószerszám rosszabb végén találhatják magukat.

A partik egytől egyig izgalmasak, élvezetesek voltak. És körülbelül 1-1,5 óra alatt tokkal-vonóval megvoltunk velük. Kellemes nyáresti szórakozás - a Geistwald ajánlásával!

A bejegyzés trackback címe:

https://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr65621625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szityu 2008.08.19. 02:22:11

Én egyszer játszottam csak vele, akkor Hősökként mázlink volt, könnyedén túléltünk. Valahogy úgy alakult a helyzet (a zombik is hibáztak, nekünk is mázlink volt), hogy négy hősből a két legerősebbet sikerült körbedongania a zombiknak. A seriff ráadásul bejutott a fegyverboltba, úgyhogy rögtön tudott szerezni új puskát, ha a régit elszerezték a zombik. Részletek itt

Házigazdánk játszott zombist többször is, ő azt állítja, hogy elég kiegyensúlyozott a két oldal, de talán hősködni kicsit könnyebb.

Amúgymeg: nagyon jó a beszámoló, meg jó volt az előző is!

Szityú

szityu 2008.08.19. 02:24:43

hihi, a link megevődött. szóval a részletek itt vannak: szityublog.blogter.hu/?post_id=255984

geistwald · http://geistwald.blog.hu/ 2008.08.23. 16:46:05

Hejj, köszi az adalékot, a poszt is remek. Azt tudod-e, hogy Growing Hunger címen már kiegészítő is van?
süti beállítások módosítása