ezt írja a geek

Nincs megjeleníthető elem

boardgame news

Nincs megjeleníthető elem

tengersam wh40k

Nincs megjeleníthető elem

szőnyetegek a zűrbő

2008.09.04. 17:38 | geistwald | 5 komment

Címkék: privateer press táblás játék monsterpocalypse

Nincs mese, ősszel jön a Monsterpocalypse, ami egy rendhagyó társasjáték, de valójában nem társasjáték, hanem CGM (gyűjtögetős figurás megoldás) a Privateer Presstől. Az Indianapolisban rendezett GenConon már bemutató játékot is tartottak, maga PP Dave világosította fel a tömegeket (videó alább). Maga az ötlet annyi, hogy nagyon nagy szörnyek nagyon szétkapnak mindent, és ebben mi is részt vehetünk, ha van Monsterpocalypse a polcon. Az egész hoppáré természetesen városban játszódik, ahol sokkal jobban lehet rombolni. A játékban frakciók vannak, ezeken belül pedig előre festett szörnyetegek és mindenféle egységek; a frakciók agendákhoz (ami ebben az esetben kb. listát jelent) tartoznak. A Tabletop Gaming News szerint az alapkészletek ára 25 dollár körül lesz; ezekben táblát, szabályösszefoglalót, kockákat, egy 60 oldalas szabálykönyvet, épületeket, figurákat, meg ilyen-olyan kütyüket találhat a szerencsés nyertes. Az unit boosterek és a monster boosterek 13 dollárba kerülnek majd, és további épületeket meg babákat rejtenek, véletlenszerűen válogatva. Kéjhömpöly.

A TGN szerint a készletek nagyon szépek, csakúgy, mint a hivatalos oldal; erről nem is írok semmit, mert egyrészt én még nem láthattam a kellékeket élőben, másrészt ebben a cikkben mindent elolvashat a türelmes fogyasztó. Amikor fél éve (egy éve?) kiderült, hogy mit tervez a Privateer Press, nem igazán lelkesedtem. Ahogy sorban érkeztek a képek és információk, átcsúsztam közönyösbe. Most, a GenCon beszámolók után már nagyon tetszik az egész, kár, hogy nem fér bele egy újabb költséges hobbi. (Pedig ezt festegetni se kell, mehetnék a fennmaradó időben géemkázni...) Azért idemásolom a TGN értékelését, és remélem, remélem, remélem, hogy egyszer majd beszámolót is írhatok a saját Monsterpocalypse csapataink összecsapásáról. De az nem holnap lesz :(

Előnyök:
- igényes kivitel
- remek játékmechanizmus
- a szokásosnál mélyebb rendszer, több opcióval

Hátrányok:
- pál, a fodrász bonyolultnak találja majd
- a random boosterek miatt drága és frusztráló egy ütőképes banda összegyűjtése

A bejegyzés trackback címe:

https://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr54645837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Huntroll 2008.09.04. 19:41:56

A kaiju nem igazán az én világom, de azért figyeltem folyamatosan, mit hoznak össze kedvenc PP-seink. Az eredmény tetszik, különösen a Cthulhu-bagázs (Pedig Lovecraft-fan sem vagyok) , a TGN-es írás alapján hozták a srácok a szintet. De kétféle tabletop játék egyelőre elég... :)

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2008.09.04. 19:56:06

A gyűjtögetős része miatt nem tetszik. De csak ezért. Ezt a "vegyél meg valamit amiről nem tudod mi van benne" én mindig durva lehúzásnak gondoltam, szóval semmiféle kártyás izét nem fogok játszani miatta. (Off: A Hot Wheels is kitalálta ezt a dolgot. Mystery Cars-nak hívják az ilyesmit. Nem látszik, hogy mit veszel meg, csak ha kibontod a blistert. www.southtexasdiecast.com/hwguide/mystery.html Szerintem szánalmas.)
Más: Ööö... Öööö... Ööööööö... Starfarers of Catan?

geistwald · http://geistwald.blog.hu/ 2008.09.04. 22:02:25


:))
Dzé 2 nap múlva nősül, 1 hétre rá hazajön, és azonmód SoC.

Azt remélem halványan, hogy lesz sok gyík, akik megveszik a Monsterstb-t, aztán megunják, és eBay.

Gróf 2008.09.05. 10:07:10

Én Szerelemgép-mániás vagyok, de vakblisteres cuccal többet nem paliznak be :-(((((

greg · http://konnektor.org 2008.09.08. 13:17:23

nálam is kizáró ok a gyűjtögetős, random csomagos modell.

viszont hasonlóan tetszett a hírek alapján a Tannhäuser, mert érdekes játékmechnikát hozott (line-of-sight), meg az Indiana Jones meg a Wolfeinstein óta bejönnek a gonosz názis-okkultistás cuccok. Aztán már lehet kapni nálunk is, de már nem lelkesedem úgy.
süti beállítások módosítása