ezt írja a geek

Nincs megjeleníthető elem

boardgame news

Nincs megjeleníthető elem

tengersam wh40k

Nincs megjeleníthető elem

fell caller solo

2008.09.18. 15:33 | Huntroll | Szólj hozzá!

Címkék: taktika privateer press hordes wargaming trollblood

Új, immár nagyon időszerű Hordes-kivesézésem tárgya általában a warlock után az első figura, amit egy magára valamit is adó Trollblood játékos beír a sereglistájára. Ez a  Fell Caller, a háttér szerint Bragg-nek, az első Fell Callernek távoli leszármazottja. Általános ismertetőjelük a rendkívül erős hangjuk, mellyel testvéreiket lelkesítik vagy éppen ellenségeik szívét töltik el rettegéssel a csatákban. Ezen kívül még Trollkin mértékkel is sokat isznak, és megvan az a rossz szokásuk, hogy minden velük ellenkező nemű egyeddel kikezdenek, amiért békeidőben nincs túl jó hírnevük, háborúban azonban nélkülözhetetlenek hangjuk, tekintélyük és fegyverforgatási képességeik miatt.

Tulajdonságok:

A Fell Callerek gyorsabbak és magasabb DEF-fel rendelkeznek a troll sereg nagy részénél, de páncélzatuk viszonylag alacsony. Ezen szerencsére tudunk segíteni, és a 8 damage pointnak és a Tough képességnek köszönhetően megvan az esélye nagyobb találatok túlélésére is. MAT-ja az átlagos nehézgyalogság szintjén van, RAT-ja azonban eléggé alacsony. Fontos még megemlíteni a 8-as CMD értékét, ami egy speciális képessége miatt lesz hasznos.

Fegyverzet:

Távolsági harcban használhatja hangját, amely akár köveket is képes megrepeszteni. Ez egy spray template elég nagy sebzéssel, vagyis kitűnően használható gyalogság irtására - már ha valahogy tudunk segíteni a 4-es RAT-ján. Közelharcban két, teljesen kommersz POW 10-es kard áll rendelkezésünkre. Ezek elsőre látásra gyengének tűnhetnek, a Fell Caller azonban rendelkezik egy olyan képességgel, amellyel a Trollblood seregben egyelőre senki más - ez pedig a Weapon Master. Egy kis damage buff-fal és egy sikeres rohammal így elég szép sebzést képes kiosztani.

Speciális:

Minden nem-warbeast figuránknál alap a Tough képesség, vagyis hogy halálos sérülés esetén 5+-on a modell csak KD down lesz. Ennél érdekessebbek is vannak raktáron.
Sikeres roham esetén a Fell Callertől 6 inchen belül minden baráti warrior model/unit +2-t kap a támadásaira abban a körben. Jó, ha bejön, viszont a 7-es MAT nem garancia a sikeres rohamra, és enélkül is növelhetjük egységeink MAT-ját és RAT-ját a Fell Call-jainkkal.
Ezekből három áll rendelkezésünkre, körönként egyet használhatunk, és Special Action-nek számítanak, vagyis előttük csak mozogni lehet, futni vagy rohamozni nem, elsütésük után pedig vége az aktivációnak. Egy figurára egy körben csak egy Fell Call hathat, és mindegyik hatóköre 6 inch. Fontos még, hogy csak Trollblood modellekre hatnak, ezért sem látni túl sok Miniont a Trollblood seregekben. Első, rendkívül hasznos Fell Callunk az Open Road nevet viseli, és a célpont modelt/unitot a Pathfinder képességgel ruházza fel. A második, Reveille nevű hatására a hatókörben lévő knocked down modellek azonnal felállnak, akkor is, ha abban a körben váltak KD-á. A harmadik Fell Call, a War Cry+2 MAT-ot és RAT-ot ad a célpont modelnek/unitnak arra a körre.
Hasznos képesség még a Rallying Point, aminek köszönhetően a CMD range-ében lévő baráti modellek (őt is beleértve) soha nem futnak el, a menekülő modellek pedig a legközelebbi Fell Caller irányába futnak, és ott automatikusan újra csatarendbe állnak.
Ezen kívül ha a Fell Caller közelharcban megöl egy ellenséget, 6"-en belül minden ellenségnek CMD checket kell dobnia, hogy ne meneküljön el. Egész jópofa képesség lenne, ha nem lenne szinte mindenki Fearless a játékban...

Gyakorlat:

35 pontért a Fell Caller hasznos választás minden Trollblood seregbe, talán a (nem túl életképes) warbeast-heavy felállást kivéve, mivel csak egyetlen Fell Callja (Reveille) hat beastekre is. Gyalogsághoz azonban kötelező, mivel a War Cry és az Open Road a Trollblood sereg két gyenge pontján, a kevés Pathfinderen és az átlagos támadóértéken segít. Rallying Point képességének köszönhetően amíg életben van, nem igazán kell CMD checkekkel bajlódni, ami jól jön, ha az embernek a Trollblood gyalogság nem csak Champion-öket jelent.  támogató szerepén kívül a Fell Caller jó harcos is - ennek ellenére tapasztalataim szerint nem igazán érdemes hősködni vele, mert az össztüzet rosszul bírja, és elvesztése az egész sereget érzékenyen érintheti.

  Fell Caller Trollblood solo
• közelharc 4
• távolsági harc 2
• speciális képesség 5
• rugalmasság 5
• ár/érték arány 5
• figura 4
értékelés 4

A bejegyzés trackback címe:

https://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr84670019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása