ezt írja a geek

Nincs megjeleníthető elem

boardgame news

Nincs megjeleníthető elem

tengersam wh40k

Nincs megjeleníthető elem

Squats - avagy Zömikek a Warhammerben

2009.02.14. 12:35 | tengerSAM (törölt) | 8 komment

Címkék: games workshop warhammer 40k

Mielőtt azonnali exterminusra ítélne Geistwald, amiért normális postok helyett csak a hülyeségek jönnek belőlem, ezért szeretnék megemlékezni egy Warhammer 40.000 fajról, a zömikekről (Squats).

Ők a fantasy törpék 40. évezredbeli leszármazottai, magas technológiai színvonal, extrém gépek és kicsi-de-szívós jellegzetességeik miatt sokat szerették őket.

A múlt idő nem véletlen. Bár az első kiadástól kezdve része volt az induló fajoknak, a GW a squat játékosok nagy örömére a 3. kiadásból (1998) szó szerint kiirtotta a fajt, arra hivatkozva, hogy a csúnya, gonosz tiranidák egész egyszerűen felfalták az egész népességet, amikor lerohanták az anyabolygót. Persze Jervis Johnson (dizájner) a nagy felháborodás hatására így-úgy-amúgy megindokolta a dolgot ("the Squats were more of a joke race", anyád), de ettől (érekes módon) nem csitult a zömikekkel szimpatizáló játékosok szívében a düh. Azóta is újra meg újra felmerül a fórumokon és listákon, hogy vissza kellene helyezni méltó helyére a squatokat, és újra kiadni őket - ezek persze süket fülekre találnak az illetékes elvtársaknál. A lelkes rajongótábor azért kiadott egy csomó unofficial kiegészítőt a zömikekhez, tudtommal a 3. kiadáshoz és talán a negyedikhez is csináltak kódexet nekik.

Egyébként egy nagyon hangulatos sereg (volt), föld alatt haladó "vakond" csapatszállítóval, rengeteg háromkerekű motorral és megdöbbentő tűzerővel. Béke poraikra...

Ízelítőül néhány kép a most már őskvületnek számító modellekből:





Érdeklődőknek bővebb infó a Wikin.

A bejegyzés trackback címe:

https://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr74942542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geistwald · http://geistwald.blog.hu/ 2009.02.14. 23:10:24

Ja, a joke után vissza is fizették gondolom a pénzt :)
Amúgy a squatok nagyon jópofák, remélem, hogy visszatérnek egyszer. Majd ha Jervist is felfalják a tiranidák, vagy valami.

Vinitor · http://omagyar.blog.hu 2009.02.15. 12:08:08

nem ér ám ez így, egy hétig semmi, aztán meg vasárnap idetoltok három posztot :)

az az elvetemült gondolatom támadt, hogy a törpe whfb girokoptert khadorra lefestve igen hangulatos terep-elemet kapnék :) talán majd kipróbálom :)

geistwald · http://geistwald.blog.hu/ 2009.02.15. 12:35:47

Nenene egy girokoptert tereptárgynak használni??? Szentségtörés :))
Amúgy remek ötlet, van is olyan szcenárió, hogy egy középen lévő romból vagy hajóroncsból vagy akármiből kell megszerezni valami fontosat, arra például kiváló lenne.

Gróf Úr 2009.02.15. 12:38:38

@geistwald: bazze, te húzzá' írni!!! Vagy legalább spoilerezz, mert lerágtam már a körmöm: ki nyert?!?

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2009.02.15. 20:09:09

De legalább már eljutott a harmadik körig... Talán húsvétra be is fejezi. :D

Vinitor · http://omagyar.blog.hu 2009.02.16. 08:26:01

hali!
tetszett tegnap a dolog, asszem megvolt a közmondásos végső lökés ;) köszi a lehetőséget, egyszer remélhetőleg én is elkenem majd a szátokat :) és hamar lesz róla report, ígérem :D
süti beállítások módosítása