ezt írja a geek

Nincs megjeleníthető elem

boardgame news

Nincs megjeleníthető elem

tengersam wh40k

Nincs megjeleníthető elem

genconos hírmorzsák

2009.08.15. 23:27 | Huntroll | 9 komment

Címkék: esemény közlemény számítógép privateer press gencon

Aki tájékozódik külföldi wargamer oldalakon, valószínűleg tudja, hogy a héten került megrendezésre a tengerentúli játékostársadalom egyik legjelentősebb eseménye, a GenCon. Akinek ez újdonság, annak röviden: ez egyféle vásár/kiállítás/találkozó a különféle szerep- , számítógépes -, és terepasztalos játékok szerelmeseinek és kiadóinak. Utóbbiak erre az időpontra általában (értsd: mindig) valami "nagy újdonságot", előrehozott megjelenéseket, és egyéb csemegéket időzítenek, és természetesen kedvenc cégünk (Gróf úr félreérthető írásai ellenére itt még mindig a PP-ről van szó) sem tett másként, ezzel rengeteg spoilert szolgáltatva számunkra. Itt van tehát néhány érdeklődésre számot tartó infó, a kedves szerkesztőtársak kiegészíthetnek, ha kihagytam volna valamit:

-Először is, elérhetővé váltak az első önálló RoS babák (link) és a seregkönyv is (spoilerek itt és itt, videó pedig itt). A fórumokon már megy a sírás a táposságuk miatt, különösen Cygnar részéről, mivel hasonló játékstílusra számíthatunk. Őszintén szólva én csak átfutottam őket, mivel egyáltalán nem érdekelnek az elfek, de amíg minden szabály vonatkozik rájuk, nem lehetnek olyan vészesek, hogy egy Earthborn Dire Troll ne kapja szét őket egy kör alatt. Atisnak pedig köszönet és elnézéskérés egyben az Inkvizítoron posztolt linkekért, amiket én elítélhető módon átemeltem ide.

-Az új szabálykönyvben derült fény az Mk II egy másik újdonságára, a "témákra" is. Eszerint minden 'casternek és 'locknak lesz egy témája, ami annyit takar, hogy ha a témának megfelelő modelleket hozol melléjük, akkor előnyökre tehetsz szert. Az előnyöknek négy szintje lesz, és az előző szintek követelményeit is teljesítened kell, hogy új szintre léphess. Konkrét példa:

Kaelyssa (warcaster)

Tier 1 - Retribution Non character figs, jacks, Mage hunter units, arcainist solos, ghost sniper solo or mage hunter solo.

Benefit: Mage hunter strike force units FA is Unlimeted

-------

Tier 2

Must meet tier 1 and have 2 or more mage hunter strike force units.

Benefit: add a unit attachment to one mage hunter strike force unit for free. Does not count towards FA

------

Tier 3

Must meet Tier 1 & 2. Have 4 or more mage hunter solos

Benefit: Redeploy one mage hunter model or unit after both players have deployed. Place the unit anywhere it could have legally deployed.

------

Tier 4

Must meet Tier 1, 2 & 3. Have 3 or more warjacks in the army

Benefit: You deployment is extended 2" forward....

Nekem tetszik, végre lesz létjogosultsága a Doomshaper + k* sok Dire Troll sereglistának :D

-A Mk II-es kártyák megtartották a már régebben bemutatott dizájnt. Sokan fanyalogni fognak emiatt (már fanyalognak is... jó hely ez a PP fórum, ha nyafogni akarsz), engem inkább az fog érdekelni, hogy mi lesz a kártyákra írva...

-Minden WM-es frakció kap a seregkönyvben egy új jacket, ezekről megjelent egy-egy artwork:

Dupla gatling...

...körfűrész és ágyú...

 

..."kis Dr. Mengele" játékkészlet...

 

...és láncos buzogány pajzzsal. Utóbbinál lehettek volna kicsit kreatívabbak is a srácok.

-A Mk II-es WM seregkönyveket előrerendelők egy új zsoldossal is gazdagabbak lehetnek, az ord-i Madelyn Corbeau-val, aki egy ősi meseterség gyakorlója. Képességei spoiler alapján:

If she is in b2b with a friendly warcaster or solo they gain +1 cmd.

She has an ability called intrigue which says if one of more enemy models are in her cmd range during your maintenance phase you can move 1 friendly warrior model in her command range up to 3".

Seduction is any non warcaster/warlock enemy warrior model that she is in b2b with she can control and they can immediately move and make 1 normal attack at which point this effect expires and the controlled model cannot be targeted by free strikes while under this effect.

She also has an ability called sucker! which if she is hit by an enemy ranged attack she can nominate 1 friendly living warrior model within 2" of her and it can suffer the effects of the attack. This is not a once per turn ability.

-Végül pedig, a PP oldalán beharangozott nagy újdonságról már mindenki tudta, hogy micsoda: számítógépes játék, ofkósz. Helyesebben szólva számítógépes, Xbox 360-as és PS3-as. A fejlesztő a 2008-ban alakult Whitemoon Dreams, akik mint stúdió konkrétan még semmit nem tettek le az asztalra. Viszont vannak köztük annak idején nagy Fallouton is dolgozó arcok, szóval nem érdemes idő előtt apátiába süllyedni. A játéknak már van oldala is, bár innen nem tudunk meg túl sok konkrétumot. De a genconos pletykák alapján egy warcastert és a battlegroupját fogjuk irányítani, és AI-s osztagokkal és solokkal segítve irthatjuk az ellent. Természetesen lesz multiplayer opció is 4 játékosig, szóval lehet majd csoportosan gyakni egymást. Nekem egyelőre tetszik az ötlet, remélhetőleg a megvalósítás is megfelelő lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr351312110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mértkellnick? 2009.08.16. 09:30:55

Köszi a gyors és alapos beszámolót, nagyon jó hírek, egyedül ez a 'casteres "témázás" tűnik gyanúsnak, az baromi jó benne, hogy erősíti a fluffos sereget, de elképzelhető, hogy a játékosok mozgásterét is nagyon beszűkíti (pl. lehet, hogy ezek után néhány seregösszeállítást nem lesz érdemes kipróbálni, annyival gyengébb lesz), illetve agyatlan tápolásokra is lehetőséget adhat (pl. eLylyth+Striderek extra bónuszokkal?!), de egyelőre bízom a fejlesztés sikerében. :)

Más: ezek a RoS 'jackek viszont tényleg nagyon bénán néznek ki, primitívek, statikusak, még egy átlagos kinézetű Menoth 'jack mellett is nevetségesen mutatnak, mintha egy másik játékból buktak volna a pástra... Gáz.

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2009.08.16. 09:46:40

Ja, köszi-köszi! Hálából kicsit beszabtam és kistafírungoztam a posztot. :)

Csatlakozom az előttem szólóhoz. Minden szavát aranyba kéne önteni. Fluff az jó, de ez inkább powerfluffing tűnik. És valóban megvan a veszélye az egybites gondolkodásnak a sereg-összeállításnál.

Retribution babák:
"még egy átlagos kinézetű Menoth 'jack mellett is nevetségesen mutatnak" - gihi!

Huntroll 2009.08.16. 10:37:49

@Tartótiszt: Köszi, a tageket mindig elfelejtem :D

@Mértkellnick?: Nyugi, eLylithet és a Stridereket is annyira le fogják nerfelni, hogy ezen a bónusz se segíthet :P

Bedeko 2009.08.16. 12:20:22

Menoth jackek mellett minden más nevetségesen hat. :) Kivéve talán a többi protectorate figurát. De hogy ne vádoljatok elfogultsággal, az idrianok is megéllják a helyüket. :P

Ez a témás dolog már volt korábban is, most nagy hirdeteln az Umber Guard jut eszembe, amiről valaki nagy bölcsen ezt írta: egyszer egy nagyon profi játékos nyert vele csatákat. Ha te nem vagy ez a játékos, felejtsd el ezt a listát. Talán most használható lesz a themed army.

Az új Menoth jack helyett tényleg jöhetett volan egy új. Mert ez egy Crusader, ami kapott végre egy reach-es láncos buzit. Ehelyett a Vanquishert kellett volna reach-essé tenni, mint a Manglert. Persze fene tudja, mire lesz jó az új háztartási robotgép.

A videojáték annyira nem hoz lázba. Egy full Warmachine / Hordes játék kellene, körökre osztva, egy az egyben a játékot lemodellezve - na annak lenne értelme, de feltehetően kapunk egy újabb klikkelgetős RTS-t, aminek annyi köze lesz a játékhoz, hogy mindkettőben vannak warcasterek. Warhammer és 40k téren sem volt más a helyzet. De ne legyen igazam.

Madelyn Corbeau pedig így első olvasatra félig First Mate Hawk, félig Anastasia di Bray, de úgy igazából egyik se.

Nnna, még mindig legalább fél év, amíg lesz valami ebből az MKII-ből, addig lehet nyugodtan játszani a jó öreg szabályokkal.

Quirin 2009.08.16. 12:42:34

Nem tudom milyen lehet, ha valaki kap egy reaches, láncos buzit. XD

RoS jackekkel kapcsolatban egyetértek az előttem szólókkal, és még annyit tennék hozzá, hogy nekem a páncélos warrior modellek is világba bele nem illőnek hatnak.

A számítógépes játéknak nagyon nem örülök, de végül is nem lesz "konkurenciája" a játéknak, már ha ilyen lehetséges, de egy amolyan HoMM szerű körökre osztott, a táblás játékot szimuláló program szerintem még rosszabb ötlet volna, mint ez.

Köszönöm én is a sok spoilert.

Atis52 2009.08.16. 15:35:44

@Bedeko: @Quirin: 'Mert ez egy Crusader'

A műanyag, heavy jack dobozokban 3 konfiguráció lesz, mint a retributionnél, ezért kellett minden népnek még egy 'alap' jack.

rudeboy1969 2009.08.16. 17:22:51

Nekem mondjuk hiányzott is fluff ügyileg egy field cannonos heavy jack.

Én a számítógépes játéknak egy okból örülök. Amikor kijött a DoW 40k-hoz nagyon sok új játékost hozott magával. Persze ezek 90%-a vérpistike kategóriás igazi hikomat csávó volt (már bocsánat az általánosításért - szigorúan személyes vélemény), azért egy két értelmes fazon került ki közülük. A maradékot meg el lehet kerülni/fel lehet rúgni, ki-ki vérmérséklete szerint.

Bedeko 2009.08.18. 01:06:36

Hiába tetszett meg a karcsikeretes szemüveges Pistikének, és a fluxos, baseball sapkás kis Béluskának a számítógépes (konzolos) játék, ha a táblás verzió annyiba kerül, mint Apu egész havi keresete, akkor abból nem lesz új játékos. Na jó, annyiba nem kerül, de elég húzós.

Valamint én személy szerint semmit sem tapasztaltam a nagy játékos boomból a DoW / MoC idején. Vagy csak a TLK-t kerülték el szerencsére az általad említett kis idétlenkék, nem tudom.

Az viszont igaz, hogy promóciónak kiváló. A további feltételek pedig adottak, mert stabil játékos bázis már van, klubok már vannak, bolt is van. Már csak jönni kell játszani. Persze nem úgy, mint Sam, aki havonta más seregbe és játékba kezd, hogy aztán a jövő hónapban el is adja. :P

Mértkellnick? 2009.08.21. 22:55:04

Lehet, hogy tömegével nem is, de voltak, akik a számítógépes játékkal próbálkozva kezdték el a hobbit, tehát "reklámnak" tényleg tökéletes, én nem üldözném. Már csak azért sem, mert én pl. szeretem a PC-s gameket, és ha jól sikerül a program, akkor biztos fogok nyomulni vele, mert mozgásban látni egy 'jacket, amint dől belőle a füst, és épp kitépi egy warbeast lábát... azért az nem volna utolsó. De arra ne számítsatok, hogy hasonlítani fog a táblás verzióra (hál' Isten?), szerintem inkább egy RTS/RPG keverékre lehet majd számítani, sok gyakással és viszonylag kevés taktikázással. De ettől még lehet jó, én speciel várom.
süti beállítások módosítása