ezt írja a geek

Nincs megjeleníthető elem

boardgame news

Nincs megjeleníthető elem

tengersam wh40k

Nincs megjeleníthető elem

and the winner is...

2009.09.29. 08:07 | Tartótiszt | 6 komment

Címkék: esemény verseny közlemény warmachine privateer press belgrád hordes olvasói kérésre

Mivel elsőbálos kollégánk tegnap nem tette közzé a végeredményt, így most következzen egy gyors eredményhirdetés azok számára, akik itthonról szurkoltak nekünk.

Nézzük először a hazai teljesítményt:

Geistwald - F. U. R. C. S. A. vonzódása a talpig vasba öltözött szakállas törpékhez ezúttal nem taszította a ranglista legaljára. Sőt, egyetlen meccs kivételével rozsomákként küzdött, és összesen három skalpot gyűjtött. A közvélekedés szerinti leggyengébb frakcióval a 18 fős mezőny több mint felét megelőzve a 8. helyen zárt. (Bencének: nem írtam ám komolyan, természetesen a trollok a leggyengébb frakció.)

Wolfi (Rudeboy) - Ő már levelét megírta, többet nekem nem is kell hozzátenni, maximum annyit, hogy a két nap alatt egyetlen szerb sem tudta térdre kényszeríteni. Egyetlen VP-vel szerzett többet Geistwaldnál, így a 7. hely jutott neki.

Márkó (Quirin) - Tökéletes első napot produkálva a legnagyobb reménységünk volt, ám egy eszméletlenül kimaxolt Khador sereg, és annak tökéletesen játszó vezetője megállította. Utolsó mérkőzésén kibrusztolt egy átlagos kockákkal megölöm az ellenfél casterét szituációt, de a vasárnap nem az ő napja volt... Első napi remek teljesítményével így is bejött az 5. helyre.

Tartótiszt - Első nap két győzelem, egy vereség, az is Márkótól, ami vállalható. Másnap szomorú szájízű győzelem egy mádzsár tesvír ellen, majd kemény, elhúzódó meccsen sikerült két vállra fektetni a mezőny egyetlen hölgy tagját. (Igen, értem. Nem, nem úgy.) A szerencsés ütemű vereségnek köszönhetően ez a dobogó legalsó fokára, azaz a 3. helyre elég is volt. Az első kettővel viszont nem mérkőztem meg, ellentétben Márkóval, akit ők vertek csak el.


Katt és nagyobb lesz. Képek itten.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr811414738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gróf Úr 2009.09.29. 08:23:05

Gratula, szép volt fiúk!

Bedeko 2009.09.29. 09:56:54

Határozottan jobb eredmények, mint amit Warhammer / 40k téren tudnak elérni a hazai csapatok. S már nem először. Ennek három oka lehet: ez a játék annyira más, mint a GW-sek, hogy itt még mi is tudunk nyerni; az ellenfelek sehol sincsenek a GW-s versenyek vérpistikéihez képest; ti vagytok nagy arcok, és tanítani tudnátok a GW-s versenyekre utazókat. Na most döntse el mindenki, nekem nem megy. :)

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2009.09.29. 10:32:49

@Bedeko: Az első verzióddal nem értem, mire akarsz célozni. Már ha nem arra, hogy a Warhammer egy nagy kockadobálási gyakorlat, és abban nem jók a magyarok.
A másodikat nem tartom valószínűnek. A szerbek között jó pár ember van, akivel felkészültségben, szabályismeretben, stratégiában kevés magyar (vagy akármilyen nemzetiségű) játékos veheti fel a versenyt.
A harmadikat hivatalból nem kommentálhatom, de szerintem te azért ezt el tudnád dönteni az árkádiás alakulat ellen elért eredményeidre alapozva. ;)

rudeboy1969 2009.09.29. 10:49:27

@Bedeko: Ez STRATÉGIAI játék, a WH pláne a 40k meg tologatós dobálós. Azt, hogy az ellenfelek meg milyenek voltak, majd remélem meglátod, ha csak a fele eljön annak, aki ígérte.A stratégiai gondolkodásmód abban is megmutatkozott, hogy képesek voltak minden esetben a maximális eredményre törekedni. Mikor kiderült, hogy már nem tudnak behúzni egy győzelmet, akkor például az egész sereget arra pozicionálták át, hogy maximális VP-t írjanak, gondolva a tabellára.

Ja és nálam a vérpistike fogalom azokra vonatkozik, akiknek nincsen élete a babán túl. Ezen srácok közül talán egyvalakit tudnék említeni, aki egy kicsit jobban rá volt izgulva a témára, mint az egészséges, a többiek egyszerűen csak kicseszettül kemény ellenfelek voltak. Tökéletes seregismeret, tökéletes szabályismeret, nem volt gecizés, bíróért kajabálás. Kimaxolt seregek voltak, de egyik sem volt egyforma, tehát mindenki a neki kedves cuccokat rakta bele, egypár auto-include figura kivétellel.

Ja és a TAKTIKÁRÓL még nem is beszéltem. Amikor egy-két váratlan húzással, vagy ismeretlen szituációval szembesültek, általában képesek voltak túllépni azon, hogy "hú ez milyen tápos", és megfelelő megoldásokkal előállni. Olyan megoldásokat láttam pár problémára, ami helyett itthon kb egyből bedobják a törölközőt. (pl Baldur feat kivédése, asztal dominancia, teljes sereg lebénítás, incorporeal probléma, stb...)

Szóval remélem jönnek, mert egy csomó szarjukat eltanultam :)

Mértkellnick? 2009.09.29. 14:54:18

Szép volt srácok, azért figyelemre méltó, hogy mind a lista első felében landoltatok, ráadásul egymás pofozgatásával, ha továbbra is ilyen sikeres marad a szereplés az idegen környezet, brutál ellenfelek stb. ellenére, szponzor után kell néznetek. :) Az meg, hogy mi zajlik 40k fronton, vagy mi nem, szerintem nem a mi asztalunk, tegye mindenki szívére a kezét: kevéssé értünk hozzá, az viszont nyilvánvalóvá vált, hogy a WM/H klubélet képes volt kitermelni jó pár tehetséges játékost, ami örömmel töltheti el baráti közösségünk szívét. Thank you, guys!
süti beállítások módosítása