ezt írja a geek

Nincs megjeleníthető elem

boardgame news

Nincs megjeleníthető elem

tengersam wh40k

Nincs megjeleníthető elem

mosonmagyar-o-war v 2.0.

2010.04.21. 20:31 | rudeboy1969 | 4 komment

Címkék: esemény verseny figura battle report warmachine privateer press táblás játék saját munka cygnar khador kristálycsarnok

Élménybeszámoló következik kis hazánk legnagyobb makettshowjáról, melyen idén másodszor vettünk részt. Tavaly wargammers színekben vonultunk fel, idén a Kristálycsarnokot képviseltük.

Egy pár mondatot írnék magáról a rendezvényről, hiszen sokan nem tudják miről is van szó. Ez a már igazán régóta megrendezésre kerülő makettkiállítás és vásár mára Európa egyik legnagyobb ilyen jellegű rendezvényévé nőtte ki magát. Ez a makettes hobbi BNV-je, Konstrumája, és FeHoVája egyszerre, ahol egy középméretű városkát konkrétan megtöltenek a hazai és külföldi makettesek. Jó szállást egy évre előre kell foglalni, az éttermek emelt áron adják a pincepörköltet, KRESZ tábla jelzi a helyszínt, a győri Rotten Belles a győri kékekkel együtt átteszik a székhelyüket erre a hétvégére, tisztára '88 Balaton. A rendezvényen több ezren fordulnak meg, többségében külföldiek. Szóval "cigi-gyufa hatféle".

Személyes célom a hobbi terjesztése, és kedvenc játékom a Warmachine népszerűsítése volt. Ugyanis adott egy nagy tömeg, ami már fogékony a makettezésre, figurafestésre, ami elvileg már csak egy paraszthajszálnyira van az ólomkatonázástól, a fantasy stratégiai játéktól. Nem is kevés energiát és még annál is több pénzmagot öltem bele nagyszabású terveim megvalósításába, még szerencse, hogy a KCS rengeteg segítséget nyújtott. A rendezvény előtti hetet szabira kivettem, így azért volt időm megcsinálni a bemutató asztalt, ami a mostani liga miatt mocsaras-cryxes témájú lett. A bemutatóhoz pedig még ki kellett festenem jópár figurát, lassan ezek is elkészültek. (Az utolsó back-arcot csütörtök este tízkor sikerült felfestenem, és a barátnőm flokkozta a talpakat)

Trükkös dolog ez a 200 pontos bemutató.Az ember fia ránéz a tabletop commanderre, látja, hogy van 2600 pont festett serege, azt amikor emkákettősíti, akkor kijön 141 pontra :).

Ritkán látható 200 pontos khadori csatasor.

Pénteken végre elindult a csapat, gond nélkül és hamar leértünk. Lacikában több dolog csak megérkezésünkkor tudatosult: franciaágyas szobákat kaptunk, és nem hozott fürdőgatyát, mert nem tudta, hogy a "Termál Hotel AQUA" rendelkezik medencével.

Négy seregszállító táska katonás rendben nem sok jót ígér, avagy a CSI:Mosonmagyaróvár kivonult a szállodai helyszínre.

A délutáni kuliműszakra egy kis termálfürdőzéssel hangoltunk, engem egy kis sváb bushwacker pedig összetévesztett apukájával Frici legnagyobb örömére. Miután kiélveztük a shallow waterbe knockdown effectet már mehettünk is furgont pakolni. Szerencsére a vitrinek törés nélkül megúszták a kalandot, így elég szép standot tudtunk építeni. A bemutató épületében kaptunk helyet, minden egyben volt,  a vitrinek, a bemutatóasztal, a bolt, és a festőiskola.

 

A "Bázis"

A vitrinek nagy népszerűségnek örvendtek, rengetegen fotózták a máshol nemigen látható fantasy figurákat.

Kapuzárás után csapatépítés következett. A "Gösser" nevű étterembe volt meghírdetve a hepöning, ahol rég nem látott wargamer spanokkal ment a sztorizás, röhögés. Vacsora után megbeszéltük, hogy a sörsátorban folytatjuk, mi visszamentünk a szállásra a kabátokért. Mire visszatértünk a sörsátorba, a többiek eltűntek, így a keresésükre indultunk. Bár ne tettük volna, mert a kék cápák lecsaptak, és a kezünkben tartott 2%-os alkoholtartalmú Citromos Gösser miatt megbüntettek fejenként 3000 jómagyar forintra. Szóval sitterek, bünözők lettünk Fricivel, így már nem is ízlett a mulatozás, visszatértünk aludni.

A show húzónapja szombat volt, iszonyatos mennyiségű nézelődő, fotós, videós, apuka, anyuka, vérpistike, minden amit el lehet képzelni, és egy pár amit nem.

"Kisfiam jegyezd meg: három szín használható a szürke, a barna, vagy az olivazöld!"

Márkóék is megérkeztek, úgyhogy elkezdhettük a mega csatát. A látvány brutális, és az élmény elképesztő, de az biztos, hogy hihetetlenül fárasztó is egyben. Nálam 14 jack+Karchev, Márkónál még ennél is több gőzgép. A casterek a megszokottnál sokkal táptalanabbak, gyakorlatilag csak fókuszgyárak, és buffoló, debuffoló szerepet töltenek be. A második körtől jönnek a dupla featek,aminek hatására egyszerre öt hat gép is darabjaira hullik. Regénybe illő, amikor a Kodiak Butcher feat, és eSorscha feat hatása alatt egy pofonnal ver szét egy Ironcladet. A harmadik körben bekapcsolódik Nemo kapitány, és a középső Khadori Warjack fal darabjaira hullik. Innentől kezdve, úgy játszunk, hogy a középső 8"-es sáv warjack wreckage, mert egyikőnknél sincs annyi marker :). Negyedik körben elkezdenek hullani a casterek, előbb Striker, majd nálam gyors egymásutánban Karchev és a Butcher. Aztán az előremerészkedő Nemo is megkapja a tüzérségi tüzet. "Epikus" csatában Haley hazavágja a jégkirálynőt, majd ő is megsanyul. Végül az öregasszony néz farkasszemet Cygnar új üdvöskéjével, de ekkor már mindketten nagyon fáradtak vagyunk. Kara Sloan nyit, és a lövését az öregasszony 6 woundon éli túl. Majd jönnek a boszi gépei, ám szokásos kockajárásom kísért, és a Long Gunner Caster 1 woundon kibekkeli. Mivel a casterem nagyon sebezhető pozícióban maradt, egy utolsó elkeseredett próbálkozással befuttatom Alten Ashleyt közelharcba. Márkó túl gyorsan akar véget vetni a meccsnek, ezért a fókuszon kempelve kimozog a közelharcból, bevállalva az öreg vadász free strike-ját. Alten üt, és talál. A nézősereg skandál (najó csak én): "három hatos, három hatos..."  Dobás: egy négyes, és két HATOS. :P Epic. Persze ha Márkó előbb levarázsolja Altent, akkor simán nyer, de ez már a "ha" kategória.

Rengeteg a nézelődő...

Márkó felrakta magára is az Arcane Shieldet.

Sztálin nagyban mutogatja merre is az ellenség.

Meccs közben volt még egy kötelességem, Fricivel beválasztottak a zsűribe. A H28-as kategóriát, a fantasy figurákat kellett értékelnünk. Rengeteg nevezés érkezett, de főleg 40mm és a fölötti méretarányban. Sok mellszobor volt. Általánosságban elmondható, hogy a mezőny erős volt, de főleg makettes technikákkal, szórópisztollyal és olajfestékkel készült alkotásokat láttunk.

Zárás után visszatértünk a Gösserbe, ahol adtunk még egy esélyt a szarvaspörköltnek, majd a helyiek kedvenc kocsmájában folytattuk. Nem süllyedtünk nagyon mélyre, mert a vasárnap még keménynek ígérkezett.

Az utolsó napon azért már nem kellett megszakadni, a választás miatt is kevesebben voltak.

Aznap warhammer bemutatót tartottunk, mely hamar résztvevős játékká fajult. Törpe-goblin örök klasszikus összecsapás, a készletből ellopott figurák miatt törpe hendikeppel. Előbb Hesus nekem bizonyította, hogy igenis sokat sámít a Thán és a négy puskás hiánya (lemészárolt), majd a helyi srácok próbálhatták ki a játékot. Volt egy leendő hadvezér, aki előbb kétszer szétverette magát Hesussal, majd sereget váltott a durvább goblinokra, és kiállt egy pajtása ellen. Az eredmény mészárszék. A törpéknek :P

Még gyorsan shoppingoltunk egyet Fricivel, majd a zárást követően irány Bp, a savazás végére pont haza is értünk.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr101940952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mértkellnick? 2010.04.22. 19:06:03

Örülök, hogy voltatok. És köszi a remek beszámolót. :)

gerry666 2010.04.22. 22:22:28

JÓ a cikk. Én is voltam és nagyon jó volt. Eltudnák képzelni ilyet gyakrabban is :D

Randall Flagg 2010.04.27. 21:39:09

sikerült még a féltve őrzött vitrint is kinyittatnom..,:-)
bár én "bretonok" miatt (dogs of war?) erőlködtem.
gyertek jövőre is, addigra spejzolok tán pénzt is, és nem ér készületlenül a választék
süti beállítások módosítása