ezt írja a geek

Nincs megjeleníthető elem

boardgame news

Nincs megjeleníthető elem

tengersam wh40k

Nincs megjeleníthető elem

rossz dolgok vég nélkül - malifaux liga

2011.07.03. 15:45 | Tartótiszt | 5 komment

Címkék: verseny közlemény malifaux cantina főnixcsarnok

A népakarat és a fehérvári kezdeményező kedvnek hála nagy nyári liga indul Malifaux-ban. A múltkori kiírás több ponton változott, reméljük, ettől csak jobban fog sikerülni. Elöljáróban: 5 helyszínen lehet majd tolni, nem egy, hanem kéthetes fordulók lesznek, és különdíjban részesül a vendégségben legtöbb szomorúságot okozó induló. Ja, és van sztori is, hogyaszongya:

Alig néhány hete, hogy megérkeztem erre az átok szülte földre. Azóta szinte semmit nem aludtam. Szemeim alatt mély karikák sötétlenek, íriszeim körüli fehérséget vöröslő erek tarkítják.

Mikor ideérkeztem még tele voltam reménnyel, bár tudom, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki hasonló gondolatokkal jön ide. Éreztem a bizsergést, mikor átjöttünk a Hasadékon, és szinte tudtam, hogy egyike lehetek azoknak a különös hősöknek, akik hihetetlen erőknek parancsolnak Malifaux áldásával.

Hogy mennyire áldás ez abban ma már bizonytalan vagyok. Amióta csak betettem ide a lábam, életem rémálommá változott. Különös alakok kerestek meg, sötét titkokat súgva és végtelen hatalmat ajánlgatva. Mire észhez tértem, már egy hatalmas háború közepén voltam.

Először fel sem fogtam, hogy ki kivel harcol, az okokat pedig még kevésbé tudhattam. Malifaux különböző pontjain csaptak össze egymással sosem látott erőknek parancsoló mesterek és némelyikük alig, hogy megúszta épp bőrrel. Egy idő után a Céh már nem bírta kézben tartani a dolgokat és a harcok kaotikus masszává sűrűsödtek.

Remegő kézzel olvasom a levelet, melyet most kaptam. Névtelen feladó. Sokadik ilyet kapom már, sejtéseim szerint ő miatta vagyok itt, ő egyengeti a háttérből az utamat. Nem tudom melyik oldalon áll, már nem is érdekel. Ki akarok jutni innen, de amíg nem csinálom meg, amit akar, a rabja vagyok.

A levél aggasztó híreket tartalmaz. Kezd összeállni a kép. Valahol épp most csap össze négy mester. Az okot most már tudom. Ők viszont nem is sejtik, hogy a háborút ezzel nem zárják le. Minden csak most kezdődik. Hamarosan ők is tudni fogják.

Aegis. A földi mitológiában csak egy ókori pajzs. A valóságban viszont olyan tárgy, mellyel örökre eltüntethető a Nap. Összerándulok. Az itteni éjszakáktól amúgy is rosszul vagyok már, frászt kapok minden árnyéktól, abba viszont belegondolni sem merek, hogy mi történne, ha ez az állapot állandósulna. Ráadásul, ha ez történne a Földön is…

És ezek ezért harcolnak? Az egyértelmű, hogy az őslakók nem szerezhetik meg, nem kell túl nagy fantázia ahhoz, hogy elképzeljem, mit kezdenének vele. De attól tartok a többiek sem lennének képesek a megfelelő módon kezelni. Hosszú idő óta egyetértek az ismeretlennel. Az egyetlen megoldás Aegis elpusztítása. Felsóhajtok. Vagy sikerül megcsinálnom, míg a mesterek egymással lesznek elfoglalva, vagy meghalok. Valahol nem is bánom, ha az utóbbi történik meg. Amúgy sem szeretnék örök sötétségben élni…

Rossz dolgok vég nélkül

Időpont: A liga július 4-től augusztus 28-ig tart. (Azaz 8 hétig.)

Helyszínek (kapcsolattartó):
Székesfehérvár Főnixcsarnok (Polgár Eszter - Sirenis)
Budapest Cantina Klub (Csontos Péter - Csonti)
Szeged (Horváth Csaba - Csubi)
Veszprém (Páhi Balázs - BTK)
Nyíregyháza (Jeles Attila - Cseles.A)

Malifaux-szabályok:
A Rules Manualban szereplő új, javított, egyértelműbbé tett szabályok szerint játszunk.
A liga nyolc hete alatt minden hétre lesznek speciális körülmények, szabályok. Ezek használata kötelező.

Első heti szabály:

Vadászat kezdete: A henchmenek pontértéke 2-vel csökken, vagy egy tetszőleges figura pontértéke 1-gyel csökken.

A ligán mesterrel vagy mesterrel és frakcióval lehet indulni. Amennyiben valaki egy mesterrel indul, úgy annak azzal kell lejátszania összes meccsét. Ha valaki mester és frakcióval indul, lehetősége nyílik rá, hogy a csata előtt frakciójából válasszon mestert. Amennyiben valaki olyan ellenféllel játszik, aki csak mestert jelölt meg, nem választhat frakciójából. Saját „kiemelt” mesterével kell játszania, kivéve, ha ellenfele ettől a megszorítástól eltekint.

Lehetőség van egy embernek több mesterrel / frakcióval is indulni, de minden újabb frakció egy új résztvevőként kerül a listára, azaz a játékos szerzett pontjai nem adódnak össze.

A liga során két játékos egymás elleni eredménye csak akkor számít bele a pontversenybe, ha két meccsük között mindketten játszottak más ellenféllel is. (Ettől a megkötéstől indokolt esetben el lehet térni, csak jelezzétek a szervezőknek!)


Nevezési díj:

Az nincs, csak a klubok normál belépő- vagy tagsági díjai.

Jelentkezés:
A versenyre jelentkezni az info@fonixcsarnok.eu címre küldött levélben, vagy a liga helyszínein megadott kapcsolattartóknál lehet a liga ideje alatt. A jelentkezéshez szükséges adatok:

- Név / Becenév
- mester vagy mester + frakció
- rendező helyszín
- elérhetőség (akár PÜ/U2U, galambposta stb.)

A jelentkezők listája, és majdan az eredmények megtekinthetők lesznek a Főnixcsarnok honlapján.

Csaták mérete:
A két fél megegyezése szerint, de minimum 25 pont (ha nincs megegyezés a két játékos között, akkor 30 pontban kell játszani).

Stratégiák, sémák, terepválasztás:
Aktuális szabályok szerint. Ha nincs megegyezés a stratégia alaptípusáról (Core vagy Extended), akkor a Core Strategy küldetéseiből kell húzni.

Figurák, proxyk:
A figurákat nem kötelező kifesteni, de azért „úgy szép a baba”. Amennyire lehetséges legyenek összerakva, hogy méreteiben megfelelően reprezentálják a szóban forgó modellt. Proxy megengedett, de légy tekintettel az ellenfeled törékeny idegrendszerére is és törekedj a beazonosíthatóságra!

Rangsor, címek:
A liga kétheti fordulókból áll. Egy forduló során egy versenyző legjobb 3 és a legrosszabb eredménye számít be az egyéni versenybe. A liga lezárultával a legtöbb tornapontot kapó játékos lesz Malifaux Mestere.

A liga másodlagos célja minél több mester legyőzése. A Malifaux Vadásza címet az a játékos kapja, aki a legtöbb különböző mester csapatát képes legyőzni a liga folyamán. Egyenlőség esetén az egyéni pontok eredménye dönt.

A liga során legtöbb „idegenben” lejátszott meccset összegyűjtő játékos pedig elnyeri a Malifaux Vándora címet. (A lejátszott meccsek helyszíneiből kiesik az, ahol a legtöbbet játszotta a játékos, és a maradék helyszíneken lejátszott meccsek számítanak.)


A liga lezárásaképp a klubok legjobbjai összemérhetik képességeiket az V. H.É.T.-en megrendezendő Malifaux versenyen.

Pontozás:
Lejátszott meccs: 10 tornapont
Döntetlen: 5 tornapont
Győzelem: 10 tornapont
Szerzett VP-k: +1 pont per VP
Adott VP-k: -1 pont per VP

Példa:
Jancsi 6-2 arányban elveri Juliskát.
Jancsi tornapontjai: 10 (lejátszott meccs) + 10 (győzelem) + 6 (szerzett VP) – 2 (adott VP) = 24 pont
Juliska tornapontjai:  10 (lejátszott meccs) + 2 (szerzett VP) – 6 (adott VP) = 6 pont

Nyeremény:
A Főnixcsarnok a liga győzteseit és a ligában induló klubokat is szeretné egyedi tárgynyereménnyel jutalmazni.

Sportszerűség:

Ez csak egy játék. Élvezzétek és tiszteljétek meg a többi játékost azzal, hogy betartjátok a szabályokat. Ha valami nem egyértelmű, keressetek minket, vagy a helyszíneken megjelölt kapcsolattartókat.

Végül, de nem utolsó sorban, ahogy szokták mondani:
„A műsorváltozás jogát fenntartjuk!”

A bejegyzés trackback címe:

https://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr233034957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Necron 2011.07.03. 20:26:47

Hali! Ha esetleg arról lenne szó, hogy játszanánk a ligában MAC-el akkor a mi egymás elleni harcainkat lejátszhatjuk Tbányán is ugye?:)Aztán leadjuk az eredményt Fehérvárra.

xorand_ht 2011.07.03. 21:26:37

igen persze :)
Mikor lesz pontosan az V. HÉT? :D

szetymereg 2011.07.03. 21:28:17

@Necron: persze, megoldható! Küldd az eredményeket és ha erre jártok gyertek be hozzánk is egy-egy meccsre.

szetymereg 2011.07.03. 21:30:26

@xorand_ht: Augusztus vége-szeptember eleje. Függ még a helybérléstől és az esküvőktől is. ;)

rudeboy1969 2011.07.04. 12:37:19

Seamus élezi a zombiqrvákat!
süti beállítások módosítása