ezt írja a geek

Nincs megjeleníthető elem

boardgame news

Nincs megjeleníthető elem

tengersam wh40k

Nincs megjeleníthető elem

Ünnepelj Malifaux-ban! - ligakiírás

2011.11.09. 22:00 | Tartótiszt | 22 komment

Címkék: esemény közlemény wargaming malifaux cantina főnixcsarnok

Tisztelt Hölgyek és Urak!

Másodszor is nekifutunk: indul az újabb Malifaux liga!

Ünnepelj Malifaux-ban!


Időpont:

A liga november 14-től december 31-ig tart kéthetes fordulókban, plusz egy egyhetessel, mert akkor lesz egy budapesti verseny december 17-én.

 



Helyszínek:

Cantina Klub
Főnixcsarnok
és bárhol, ahol egynél többen beneveznek

Malifaux-szabályok:
Rules Manual és Book 3 minden szabálya játszik. Kivéve, amikor nem, de akkor majd szólunk!

Nevezési díj:
Az nincs, csak a klubok normál belépő- vagy tagsági díjai.

Jelentkezés:
A ligára jelentkezni ebben a táblázatban lehet egy név, egy frakció és a tervezett játékhelyszín megadásával. Lehetőség van egy embernek több frakcióban is indulni, de minden újabb frakció egy új résztvevőként kerül a listára, azaz a játékos szerzett pontjai nem adódnak össze.
A majdani eredmények ugyanitt lesznek megtekinthetők.

Csaták mérete:
A két fél megegyezése szerint, de minimum 25 pontból és maximum annyiból, amennyi az adott körben megengedett.

Első kör (nov 14-27.): 25 SS
Második kör (nov 28. - dec 11.): 30 SS
Harmadik kör (dec 12-18. + verseny): 30 SS
Negyedik kör (dec 19-31.): 35 SS

Stratégiák, sémák, terepválasztás:
Aktuális szabályok szerint. Ha nincs megegyezés a stratégia alaptípusáról (Core vagy Extended), akkor a Core Strategy küldetéseiből kell húzni.

Figurák, proxyk:
A figurákat nem kötelező kifesteni, de a festett baba szebb, mint a fémszínű. Összeállítani viszont mindent össze kell. Azaz legyen benne a talpban, és ne egy fél láb szimbolizálja az óriás varánuszt. Alternatív, nem Wyrd modellekkel lehet játszani, de igyekezzünk a hivatalos szortimentből sereget építeni.

Rangsor, címek:
A liga fordulókból áll. Egy fordulóban egy versenyző 2 legjobb és a legrosszabb eredménye számít be a pontversenybe. Ehhez adódnak hozzá a teljesített hobbi feladatok és a speciális érdemrendek pontjai. A liga lezárultával a legtöbb pontot kapó játékos lesz Malifaux Mestere.

A liga másodlagos célja minél több speciális érdemrend megszerzése. A Malifaux Tábornoka címet az a játékos kapja, aki a legtöbb különböző speciális feladatot pipálta ki a liga során. Egyenlőség esetén az dönt, ki teljesített korábban az utolsó feladatot.

Egy játékos egy naptári héten ugyanazzal az ellenféllel maximum egyszer játszhat. (Ha két frakcióval indul valaki, az külön indulónak számít, így lehet kétszer játszani valaki ellen, amennyiben más frakciót hoz.)

Pontozás:

Lejátszott meccs: 10 tornapont

Döntetlen: 5 tornapont
Győzelem: 10 tornapont
Szerzett VP-k: +1 pont per VP
Adott VP-k: -1 pont per VP
Példa:
Jancsi 6-2 arányban elveri Juliskát.
Jancsi tornapontjai: 10 (lejátszott meccs) + 10 (győzelem) + 6 (szerzett VP) – 2 (adott VP) = 24 pont
Juliska tornapontjai:  10 (lejátszott meccs) + 2 (szerzett VP) – 6 (adott VP) = 6 pont

Speciális érdemrendek:
A liga folyamán bármikor teljesíthetők az alábbi részküldetések, melyek megcsinálásáért (egyszer) pontokat kaphatnak az indulók, valamint a legtöbb érdemrendet összeharácsoló játékos lesz Malifaux Tábornoka. Fontos, hogy egy csata során akár több feladatot is végre lehet hajtani.

Tökéletes vagyok - Nyerj meg egy csatát úgy, hogy egyetlen figurád sem halt meg, áldozódott fel a küzdelemben. 15 pont

Akkor is nyerünk, ha elvesztünk - Nyerj meg egy csatát úgy, hogy egyetlen figurád sincs a pályán (vagy eltemetve) a játék végén. 15 pont

Összekötött kézzel is - Nyerj meg egy csatát úgy, hogy az ellenfeled választ stratégiát és sémát (sémánként 2 VP-t kell érjenek) neked. [Ezt csak meccsenként egy játékos próbálhatja meg megcsinálni. Ha mindketten rámennének, akkor flipelni kell, és a nagyobbat húzó próbálkozhat az adott meccsen.] 15 pont

A nagy tervező - Teljesítsd az összes általános sémát legalább egyszer a liga során. 10 pont

Kő kövön nem marad - Nyerj meg egy csatát Soulstone használata nélkül (itt a Use Soulstone képesség használata számít, discardolni, kezdeményezésre flipelni lehet). 10 pont

Átlag felett - A liga végén a meccsenkénti átlagban legtöbb VP-t elérő indulónak jár. 10 pont

A késes gyilkos - Nyerj meg egy csatát úgy, hogy az ellenfelet csak közelharci támadással sebzed meg (Black Blood, Shatter és társai nem számítanak bele, Obey viszont igen). 5 pont

A hét mesterlövész - Nyerj meg egy csatát úgy, hogy az ellenfelet csak távolsági támadással sebzed meg (Black Blood, Shatter és társai nem számítanak bele, Obey viszont igen). 5 pont

Hókuszpókusz - Nyerj meg egy csatát úgy, hogy az ellenfelet csak varázslatból eredő támadással sebzed meg (Black Blood, Shatter és társai nem számítanak bele, Obey viszont igen). 5 pont [A pisztolyos és közelharci spellek használhatók az érdemrend megszerzésére. Visszafelé viszont nem ér a dolog, tehát pl. a Hét mesterlövészt csak távolsági fegyverekkel lehet megcsinálni, spell-lel nem.]

Elég lesz? - Okozz legalább annyi sebet egyetlen támadásból az ellenfélnek, mint ahány Woundja összesen van (10+ Wd-s figurák), vagy kétszer annyit (5+ Wd-s figurák). 2 pont

Mennyi? 30! - Nyerj meg egy Duelt, ahol a párbajban a modelled skillje és lapjainak összértéke eléri a 30-at. 2 pont

Aranycsapat - Nyerj meg egy csatát, ahol a Stratégia kihúzása előtt választasz csapatot, amit az ellenfelednek is megmutatsz. 2 pont

A mágia színe - Ölj meg legalább két ellenséges modellt egyetlen varázslattal. 2 pont

Utánpótlás-nevelés - Idézz vagy helyezz a pályára legalább 5 modellt a csata során, amelyek nem voltak a kezdeti csapatodban. 2 pont

Lassan, de biztosan - Ölj meg egy ellenséges modellt úgy, hogy az általad ráhelyezett Poison token végez vele. 2 pont

A lejátszott meccsek eredményeit minden lényeges részlettel (játékosok, VP-arány, teljesített érdemrendek stb.) nekem kell lejelenteni emailben a csontpet_kukkac_gmail_com címen. Az adminisztrációhoz nyújthat segítséget ez a Cal által készített táblázat. Álló laptájolással kinyomtatva egy oldalra elfér.

Hobbi feladatok:

Ezúttal megpróbáljuk a terepasztalon túl az ecsetek és festékek világában is felpezsdíteni az életet. Minden fordulóban lesz egy-egy feladat, amelynek teljesítéséért egyrészt pontok járnak, másrészt magadnak is jobb érzés, hogy végre festett figurát tehetsz majd asztalra, nem? A feladatokat nulláról kell kezdeni (maximum alapozott állapot). A feladat kezdő és végső fázisát képrögzítő berendezés (aka kamera) segítségével dokumentálni kell, és valamelyik fórumra (LFG, Inkvizítor) kiposztolni. Kifestés alatt azt értjük, hogy a lehető legjobb tudásod szerint fejezz be egy-egy figurát, beleértve a talapzatot is.

A négy forduló hobbis feladatai (fordulónként maximum egyszer kapható pont, és csak akkor, ha az adott időszakban befejeződik a projekt):

1. kör: Ugye mi jó barátok vagyunk? Fess ki legalább 10 SS értékben Minionokat! 15 pont

2. kör: Indulhat a móka! Fess ki annyi figurát, hogy egy 25 SS-es, legális csapatot adjanak ki a mester nélkül! 15 pont (Az előző kör kifestett modelljei itt beszámíthatók! Henchman szintén lehet, annyi pontot ér, mintha egy mester mellé jönne.)


3. kör: Fejétől bűzlik! Fess ki egy mestert vagy Henchmant! 10 pont


4. kör: Készíts el egy minimum 4”x4”-es vagy 2 darab minimum 2”x2”-es alapú, Malifaux-hoz illő tereptárgyat! 15 pont


A festést a vállalkozó kedvűek összeköthetik a Főnixcsarnok festőversenyével is.

Nyeremény:
Valószínűleg most is lesz, de erről még nem tudok semmi biztosat.

Sportszerűség:
Ne köpd a szotyit a földre!

A decemberi verseny:
A versennyel kapcsolatban annyit tudok elmondani, hogy az ottani meccsek beszámítanak majd a ligába, de ezen felül teljesen önálló esemény lesz, amire bárki jöhet. Részletekkel hamarosan a Főnixcsarnok fog szolgálni.

Kérdések:
Biztos lesznek. Tegyétek fel bátran kommentben!

A bejegyzés trackback címe:

https://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr963366872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Huntroll 2011.11.09. 22:22:53

Jó a kiírás, és a kéthetes fordulók is barátiak, bár Cal nevében mondhatom, hogy egy "játszd végig a ligát Von Schill nélkül" achievementet igazán betehettél volna még. (Nem mintha én nem hoznám amúgy is, de legalább mások nem frusztrálnak vele engem ;D)

A 3. kör hobbifeladatában egy Henchman is mesternek számít, vagy mindenképpen igazi mester kell?

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2011.11.10. 07:03:43

@Huntroll: Jó a henchman is. És tessék regisztrálni! Meg a többieknek is, akik jönnek.

Necron 2011.11.10. 07:23:42

A 2. heti hobby feladatban henchman is ér figurának, vagy mesternek számít?
Gondolom akkor játékonként a mester szabadon variálható a liga alatt ezért van csak frakció megadási kötelezettség.
A kifestett figuráknak nem kell fieldelődniük(de szép magyar szó:D)
Ahhoz hogy pontot érjenek ugye?

Necron 2011.11.10. 07:52:46

Ja és még két kérdés: első héten speciális event van, vagy majd csak a második héttől lesz?
Az egy héten egy ellenféllel max egyszer játszhatsz megkötés egy naptári hét-re vagy egy játék hétre(két naptári) vonatkozik?

Calebros 2011.11.10. 08:29:07

A hobby feladatok sorrendjét nem lehetne variálni? :D nem lesz jövőhéten Kaeris Boxom még pedig már elméletben berendeltem, de a tereptárgyat szívesen megcsinálnám addig pl. (Bár max lecsúszom az elsőről)

Calebros 2011.11.10. 08:36:18

Ja és még valami, ha 2 frakcióval nevezek, akkor velem kétszer játszhat más egy héten? :D

geistwald · http://geistwald.blog.hu/ 2011.11.10. 09:21:42

Nem egyértelmű, hogy a "Kő kövön nem marad" feladatnál csak a Use Soulstone képesség használata számít, vagy olyasmi is, ha pl egy trigger miatt kell SS-t dobni.

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2011.11.10. 09:30:01

@Necron: Henchman a 2. héten beszámítható Hechmanként, tehát annyi pontért, amennyiért mester mellé hoznád.

Mesterek szabadon választhatók.

Nem szükséges fieldelni a festett figurákat, sőt még a választott frakción belül sem kell lenniük. Lényeg, hogy Malifaux-figura legyen.

Most nem lesznek speciális eventek. Elég az érdemrendekre odafigyelni. (Amit egyébként nem árt kinyomtatni, hogy játék közben képben legyetek, mit kell csinálni.)

A hét az naptári hét, ezért is húztam alá. A forduló meg forduló, ami más.

@Calebros: Ha lehet, ne kezdjünk el variálni, mert követhetetlenné válik az egész. Szurkolunk, hogy időben jöjjön a doboz.

Minden frakció külön nevezésnek számít, tehát igen, így lehet ugyanazzal kétszer játszani. Lényeg, hogy ne ugyanaz a frakció legyen.

@geistwald: A Use Soulstone képesség számít. Dobni lehet, sőt kezdeményezésre is lehet flippelni vele.

Necron 2011.11.10. 13:32:40

Csak egy nem észrevétel: a Cantina klub honlapja .com-ra végződik nem .hu-ra.

_bala_ 2011.11.11. 15:15:07

Kérdés:
Kezdőként szabad-e belevágni ebben a versenysorozatba? Mondjuk, még életemben nem játszottam kategória :)
Csak mert a leendő ellenfelemnek ez sok pontot hozhat a konyhára :)
Bala

Necron 2011.11.11. 18:42:33

@_bala_: Szerintem abszolút szabad. Sőt! Kötelező! pont a hobby feladatok amik még segítenek egy kezdőnek is pontot szerezni!

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2011.11.11. 21:02:49

@_bala_: Bizony, ennél jobb alkalom nem is lehetne! Amúgy meg egy embernek maximum egyszer tudsz pontot adni. :)

Necron 2011.11.13. 07:18:35

Na éjszaka eszembe jutott még két kérdés egy érdemrendet illetően: a késes gyilkos-t teljesítését negálja-e Lelu toughts twisted tulajdonságának sebzése illetően a fegyveréből adódó poison sebzés? A poisont közelharci fegyver adja, szóval szerintem logikusan nem lehet gond a tulajdonság meg szvsz olyasmi mint a black blood, szóval az sem lehetne szerintem gáz.

Egy másik kérdés ami egy kicsit nem ide illő: az előbb említett tughts twisted a kör végén minden 2"-en belüli nem neverbornra hat vagy csak egy kiválasztott figurára?

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2011.11.13. 07:45:21

@Necron: Fegyverből okozott Poison mehet, a Thoughts Twisted nem, mivel azt aktívan kell használni, hogy sebezzen. Ebből adódik a második kérdésre is a válasz: nem, csak egy modellre, amit neked kell kiválasztanod és ráadásul látni is kel. Ez van minden esetben, ahol a target szó szerepel. Ha mindenkit sebezne, akkor azt írnák, hogy "Models within 2"..."

rudeboy1969 2011.11.26. 08:41:04

Festésért a pontok mikor kerülnek fel?

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2011.11.26. 09:59:52

@rudeboy1969: Amint valaki teljesíti a követelményt és arról beszámol a nagyérdeműnek a ligakiírásnak megfelelően.

Segítek:
"A feladat kezdő és végső fázisát képrögzítő berendezés (aka kamera) segítségével dokumentálni kell, és valamelyik fórumra (LFG, Inkvizítor) kiposztolni."

rudeboy1969 2011.11.26. 15:29:59

oké de írtam ám neked emailt, hogy a választott fórumom a Malifaux Online Painting...

de kirakom az lfg-re is

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2011.11.26. 16:31:15

@rudeboy1969: A facsés verseny sajna nincs a kiírásban mint választható fórum, és nem véletlenül. Amúgy meg megköszönöm mindenkinek, ha elolvassa a kiírást és ennek mentén ténykedik.

Necron 2011.12.09. 13:29:45

A negyedik heti tereptárgyas mókába ha egy 50mm-es marker-t(ami ugye kör alakú) csinálnék az jó lenne-e a 4x4-es kategóriába?

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2011.12.09. 13:34:37

@Necron: Az maximum a 2x2-esnek felel meg. Szóval abból kettőt kell akkor gyártani.

bumm! 2012.01.03. 15:37:04

Hogy lehetett a "Versenyszellemet" megszerezni??

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2012.01.04. 12:04:57

@bumm!: Anno mindkét fórumon felraktam az infót, miszerint a versenyen résztvevők automatikusan megkapják, de ide valóban nem írtam ki, úgyhogy sorry. A liga is készen van, mint a mateklecke, de egyelőre még nem jutottam el a lírai összegzésig.
süti beállítások módosítása