ezt írja a geek

Nincs megjeleníthető elem

boardgame news

Nincs megjeleníthető elem

tengersam wh40k

Nincs megjeleníthető elem

M2E batrep: Wir fliegen gegen Engeland

2013.10.07. 17:21 | Tartótiszt | 1 komment

Címkék: taktika battle report vassal malifaux

Mivel jelentkeztem egy ötfordulós online, Vassalon játszandó ligára, az jutott eszembe, hogy ezekről a meccsekről rendre készítek egy beszámolót. A dolog a Vassal miatt pompásan illusztrálható, így talán a történések is könnyebben követhetőek lesznek. A sorozaton kizárólag Seamust fogom használni, viszont őt mindig más stílusban, koncepció szerint küldöm a pályára, ami remélhetőleg egyrészt nem taszítja dögunalomba a batrepeket, másrészt talán jól kirajzolja majd, hogy milyen változatosan tudnak működni a mesterek az új rendszerben.

mpgyg_002.jpg

Nem is szaporítom tovább a szót, következzen a zömében hülye angolok, angol hülyék ellen viselt Nemzeti Együttműködési Hadjáratom első csatája, amelyet egy Misakit tologató rokonszenves figura ellen harcoltam meg.

A fixen osztott stratégia ezúttal Turf War volt, azaz a pálya közepén kellett nagy számban megjelenve írni a győzelmi pontokat. Ez jó alkalom volt arra, hogy a Facebook csoportban már megszellőztetett Flesh Construct-spamet megnézzem működés közben.

A 40 SS-es csapatok így néztek ki:

Seamus
+ Mad Haberdasher (2)
+ Corpse Bloat (2)
+ Sinister Reputation (1)

Flesh Construct (6)
Flesh Construct (6)
Flesh Construct (6)
Flesh Construct (6)
Canine Remains (4)
Copycat Killer (3)

Misaki
+ Stalking Bisento (2)
+ Misdirection (2)
+ Recalled Training (1)

Yamaziko (7)
+ Smoke & Shadows (1)
+ Recalled Training (1)

Torakage (6)
Torakage (6)
Torakage (6)
Monk (4)

A választható sémák és a tényleges vállalások:
A Line in the Sand - Seamus announced
Assassinate - Misaki unannounced
Bodyguard – Seamus announced on T4
Cursed Object 
Outflank - Misaki unannounced

Da plan
A tervem a listának megfelelően meglehetősen egyszerű volt: benyomulok a pálya közepére a Construcktokkal, közben Semusszal megpróbálok 1-2 Belle-t gyártani és lehetőség szerint a Back Alley képességet kihasználva gyorsan oneshotolni a Minionok közül a legkellemetlenebb modellt. A közép- és végjátékban pedig megpróbálni Lure-okkal és más lapdobató triggerekkel elfogyasztani az ellenfél kezét, hogy az FC-k újrázhassanak.

turn1_s.jpg
Start your engines!

A fentebb látható módon futottunk neki az első körnek (a képre kattintva látszani is fog valami), ami sok izgalmat nem hozott, mindenki elhelyezkedett a második körös pontszerzésre. Nekem ugyan jó kezem volt, de sajnos nem volt benne magas crow, így nem tudtam a kutyával ásni egy hullát, kénytelen voltam Semus oldalbordáját kivenni (Corpse Bloat upgrade), és várni a köv körre, amikor újra lesz (0)-s akcióm a Belle-gyártáshoz.

turn2_s.jpg
Apa, kezdődik!

In action
A második körben aztán Misaki rögtön nekiugrott egy FC-nek, amit előző körben „lestalkolt”, így rettenet bónuszokkal, extra ütéssel ment ellene. A nyamvadt 6 pontba kerülő modell erejét jól jellemzi, hogy a bespeedezett übermelee Misakinak is egy negatív flipre húzott Red Joker kellett ahhoz, hogy egy teljes aktivációval hidegre tegye. Mivel nem hagyhattam, hogy ez a következő körökben így folytatódjon, be kellett zavarni Seamust középre, aki fókuszálva le is lőtt egy nindzsát, majd a Construct hullájából készített egy nyilvánvalóan kicsit testes Belle-t. Sajnos ezzel a lándzsás öreglány rohamsávjába is bekerült, aki ráadásul pluszokat kap mesterek ellen (legközelebb már ezt is tudni fogom), és be is karcolt párat a legjobban öltözött Resser főnökbe. Közben én sem tétlenkedtem, Misakit henteltem FC-vel, a friss Belle-lel és pozícióba állítottam a többieket is.

turn3_s.jpg
Blood, sweet and tears...

A hullámvasút ehhez képest Kisalföld
A harmadik körben nagyon fontos volt a kezdés, mert óriási trükközésre nyílt lehetőségem, ha megnyerem. Megnyertem, de bárcsak ne tettem volna. A terv az volt, hogy a nindzsa hulláját berobbantom Seamus akciójával (szintén a Corpse Bloat upgrade adja), ami rettenetes magas Wp-duelre kényszerít mindenkit a környéken, aki meg nem húzza meg, az kap egy nagyon combos sebzést.  A teszt 13-ra ment, és ugye Seamus környékén működött a -2 Wp ellenfeleknek aura. 8, 9 meg 10 kellett az ellenfelemnek, és ugye ha bukja, akkor nem csak sérül, mint állat, de Seamus gyógyul is 2 Wd-t. Ha meg kicsalja, akkor fogyasztja a kezét, ami a kör végén reaktiválódó Constructokat eredményezhet. Természetesen csuklóból megvolt mindegyik, nekem meg csalni kellett, hogy Seamus ne copja be. Sebaj, megdöglött a kutyám is, ami miatt újra elnyomhattam az akciót. Az eredmény két csuklóból és egy csalásból megcsinált teszt lett, plusz ezúttal a Seamus mellett álló FC-met kellett egy nagyon magas lappal megvédenem. Szóval ahelyett, hogy leradíroztam volna a középpályát és felgyógyítottam volna Seamust (de alsó hangon legalább egy csomó lapot eldobattam volna), csak elment Seamus teljes aktivációja értelmetlenül és még több magas lapom is bánta.

Itt nagyon úgy tűnt, hogy Yamaziko és Misaki felmorzsolják Seamust, és akkor game, set and match. Szerencsére az összes (6) SS-em beáldozásával sikerült 1 Wd-n megállni a szakadék szélén, ráadásul egy lap híjján elfogyott az ellenfelem keze is. Csalás lehetősége nélkül előbb a Monkot ette meg egy FC, majd a másik bántalmazta Yamazikót kicsit. A harmadik nem járt sikerrel, viszont Misakiba egyet be tudott pöttyenteni a zombikurvám. Ez az egy seb végül game decider lett, mert az utolsó aktivációra jött a Copycat Killer és megrohamozta a gazdát bántó Misakit. Én a crow-s triggerre játszottam, mert ha kijön, akkor már sem elég lapja, sem köve nem lett volna, és Misaki megy a levesbe. Nem jött ki a trigger, viszont az 5 Wd-ből az első ütés levitt 1-et, majd az utolsó támadás is talált és a negatív sebzésre bejött nekem is az RJ. 3+1=4, a mateklecke végén pedig egy csodás hulla maradt a pálya közepén. Mák volt a javából, de azok után, amit a kör elején coptam, nem is szégyelltem magam miatta. Ha viszont túléli, és a köv körben megnyerte volna a kezdeményezést akkor nekem csengettek volna.

turn4_s.jpg
Kő kövön nem maradt

Takarítás
Innentől már nem volt kérdés a meccs. Feldaraboltam szépen mindenkit, és elpötyögtettem a szükséges helyekre a sémamarkereket. A 4. körben bejelentettem, hogy Flesh Construct C az én szívem csücske (Bodyguard), aki a berobbant hulla után vissza tudott a játék végére annyit gyógyulni, hogy meglegyen a fele Wd-ért járó extra VP is.

end_s.jpg
Hulla- és markerhegyek

A végén így nézett ki a pálya. Az eredmény pedig 10-2 lett ide, de ahogy azt írtam is, ennél sokkal szorosabb volt a meccs. A fordulók kéthetente vannak, így ennek megfelelően jelentkezem a következő adaggal. (Akkor is, ha legközelebb gyalázatosan ki fogok kapni.)

A bejegyzés trackback címe:

https://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr265555555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2013.10.07. 17:55:51

Hinnye, de jó kis battlerep lett ez! Várom a következőt!
süti beállítások módosítása