ezt írja a geek

Nincs megjeleníthető elem

boardgame news

Nincs megjeleníthető elem

tengersam wh40k

Nincs megjeleníthető elem

negyedszer is nekimegyünk

2009.10.29. 12:16 | rudeboy1969 | 30 komment

Címkék: esemény verseny közlemény warmachine hordes

Játékostársaim, Hobbisták!

Újra megrendezzük a Pannon Privateer Kupát!
 
A Warmachine/Hordes játékok kedvelőit várjuk 2009. november 21-22-én egy kétnapos versenyre. Helyszíne a „Gólem Művek” klub, Budapest, VII.ker. Rózsa u. 15. Regisztráció: 10:00 A rendezvény estig tart! A nevezési díj előzetesen 2000 Ft. Amennyiben a határidőig nevezel és csak a helyszínen fizetsz, az is megfelelő, viszont a férőhelyek miatt a helyszínen történő nevezést csak korlátozott mértékben áll módunkban elfogadni. Regisztrációkat a wof@freemail.hu, a zkmark83@gmail.com e-mail címekre várjuk, illetve személyesen Wolfinál és Márknál.
 
És akkor következzen a pontos versenykiírás:
 
A verseny mérete
A versenyre 750 pont értékű seregek jelentkezését várjuk. A versenyre két különböző listával lehet jelentkezni. A listák minimum 650 és maximum 750 pontosak lehetnek. Minden egyéb szabálykönyvi megkötés érvényes. Még az MK I. szabályrendszer az érvényes.
 
Terep & Asztal
A meccsek 4’ x 4’ méretű terepasztalokon kerülnek megrendezésre. A terepasztalokat a rendezvény szervezői rendezik be, a tereptárgyakat a játékosok nem mozgathatják, még közös megegyezésre sem. A meccsek véletlenszerűen kiosztott terepasztalon fognak lefutni. Minden asztalon minimum 6 tereptárgy kerül felhelyezésre, amelyekre vonatkozó szabályokat a bírók ismertetik a játékosokkal.
 
Játékosok tudnivalói
A játékosoknak saját sereget kell hozniuk, az egységek kártyáival, filccel/cerkával, kockákkal, mérőeszközökkel, jelzőkkel, roncs jelzőkkel, és sablonokkal, melyekre a játék során szükségük lesz, rendelkezniük kell. Ha egyéb nyomtatott sereglistával rendelkezel, vagy a sebesüléseket más módon jelölnéd, a bírók előzetes engedélyével teheted csak meg. Szükség lesz még ezen felül két nyomtatott sereglistára. Ezek egyikével regisztrálsz, a másikat pedig ellenfeled kérésére be kell mutatnod neki. Erre ajánljuk a Tabletop Commander programot.
 
Sereg és Horda összeállítás
A sereg illetve a horda összpontszáma nem haladhatja meg a 750 pontot, és nem lehet kevesebb, mint 650 pont. (Tehát nem lehetséges pl. csak egy Warcasterrel jelentkezni.) Zsoldosok megengedettek, míg azok megfelelnek minden egyéb rájuk vonatkozó szabálynak.
 
Alternatív lista
Két listát hozhatsz! A listáknak ugyanazon frakcióból kell jönnie. Zsoldosok hozhatnak két különböző szerződést is (pl. Magnus Agenda és Talion Charter). A küldetés kihirdetése után megtudod ellenfeled frakcióját, ez után kell az aktuális listáról döntened.
 
Festés, modellezés, helyettesítés és konverziók
Bár nagyon szeretnénk gyönyörűen elkészített seregeket látni a terepasztalon, úgy gondoljuk, hogy ez még a mai magyar viszonyok között nem megvalósítható. Ezért festetlen, illetve részben festett seregek is jelentkezhetnek. A rendezvényen külön festőverseny kerül megrendezésre. A szakavatott zsűri a legszebb festett „Battlegroup”-ot (Egy warcaster/warlock és az általa irányított 2-5 warjack/beast) díjazza majd. Emellett a versenyen részt vevők szavazhatnak a legszebb sajátkezűleg festett seregre.
A figurák helyettesítése („proxy”) nem megengedett! Hamisított figura szintén nem megengedett!
 
A versenyen a következő könyvekben megjelent figurák játszanak: Warmachine Prime Remix, Warmachine Escalation, Apotheosis, Superiority, Pirates of the Broken Coast, Legends, Hordes Primal, Evolution, Metamorphosis.
Konverziók elfogadottak, míg azok tisztán jelképezik az adott PP figurát. A bírók fenntartják a jogot arra, hogy egyes konverziókat már helyettesítésnek (proxizásnak) minősítsenek, és így kizárjanak a versenyből. A problémák elkerülése végett a legajánlatosabb a szervezőkkel konzultálni a verseny előtt, illetve elhozni a versenyre a modell eredetijét.
 
 
Pannon Privateer Foundation szabályrendszer
A játékosok időre, svájci rendszerben játszanak. Frakció nem játszhat ugyanolyan frakció ellen, kétszer nem játszhatsz ugyanazzal az ellenféllel. Öt meccs kerül megrendezésre. Ha páratlan a játékosok száma, egy játékos véletlenszerűen előnyerő lesz. Az előnyerő automatikusan egy győzelemmel indul. A következő körtől az utolsó helyezett az előnyerő (ugyanolyan eredmény esetén a bíró véletlenszerűen kiválasztja az előnyerő játékost), de mindenki csak egyszer lehet előnyerő pozícióban. 
 
Meccs hossza és az „Uccsókör”
Amikor a meccs már 120 perce tart, a szervezők utolsó körre szólítják fel a versenyzőket. Amint a felszólítás felhangzott a versenyzők még befejezhetik utolsó körüket, amelyre nincs időkorlát meghatározva. Ha a kezdő játékos körében hangzik el a felhívás, a másik játékos még egy teljes kört lejátszhat, ha pedig a második játékos körében, akkor csak ez a játékos fejezheti be körét. Az esetleges időhúzást a bírók büntethetik.
 
Torna pontok és a torna állása
Minden meccsen a játékosok Torna Pontokat szerezhetnek a teljesítményük alapján. Ez határozza meg a játékosok helyezését. Győzelemért 5TP, döntetlenért 3TP, vereségért pedig 1TP jár. Ezen felül minden játékos az ellenfeleitől megszerzett VP-it megszorozza 0.01-el, és ez is a TP-hez adódik. A rendezvény végén a legtöbb TP-vel rendelkező játékos a torna győztese.
 
Nyeremény
A negyedik versenyen is értékes nyereményekért folyik a küzdelem! A versenyen díjazva lesz a Torna győztes, a második és a harmadik helyezett, valamint a legszebben festett sereg is.
 
Bíráskodás
A verseny célja a szórakoztatás, nem a véres győzni akarás. A játékosoktól az udvarias és sportszerű játékot várjuk el! A versenyzőknek a bíró szavát mindenkor el kell fogadniuk.
 
Sárga lapos figyelmeztetés
Biztosak vagyunk benne, hogy mindenki sportemberként viselkedik. Ha mégis valakit elkapna a versenyláz, és vétene a sportszerűség szabályai ellen, azt a bírók sárga lapos figyelmeztetésben részesíthetik. Minden sárga lap a TP 10%-nak megvonását vonja maga után. Harmadik figyelmeztetés után a játékos kizáratik a rendezvényről. „Bünti”-t lehet kapni például a sportszerűtlen megnyilvánulásokért, folytonos szabályvitákért, csalásért, időhúzásért, az ellenfelet nem tisztelő, vagy megfélemlítő viselkedésért. Ezen kívül a szabálytalan sereglistáért is adható „bünti”.
 
Küldetések
A küldetések mind 10”-es felállási zónával indulnak, előre beállított terepen. A meccs előtt kockával dobnak a játékosok, amellyel eldöntik, hogy ki kezdi a felállítást, és a meccset is egyben. A dobás győztese dönt, hogy kezd, vagy másodszorra jön.
 
Fölényes győzelem (aka szétcsárázás) 
Minden küldetést meg lehet nyerni az ellenség minden egységének elpusztításával. A Daybreak és a Nightfall küldetések kivételével azonban nem lehet nyerni az ellenfél warcasterének/warlockjának kiirtásával. Ebben az esetben a warcaster/warlock halála a játék szabályai szerinti negatívumokat vonja maga után (warjackek leállnak, warbeastek megvadulnak) de semmi többet. 
 
 
Küldetés 1 – Hajnalhasadás
 
 
Feladat
A sötétség előnyére válhat egy olyan parancsnoknak, aki tudja hogyan használja ki. Megfelelően felkészülve rá, a hajnali napfény lehet az egyetlen, amire szükség van a végzetes csapáshoz.
 
Különleges szabályok
Az első forduló kezdetén a LOS 6”-re redukálódik. A következő fordulók elején a LOS 2”-el megnövekszik. Az ötödik forduló kezdetén a LOS normalizálódik. Forduló 1: 6”, Forduló 2: 8”, Forduló 3: 10”, Forduló 4: 12”, Forduló 5+: normális LOS.
 
Győzelmi feltételek
Az a játékos, aki megöli az ellenséges vezetőt, megnyeri a játékot.
 
 
Küldetés 2 – Pusztító Gépezetek
 
 
Feladat
A pusztítástól feltüzelve, ami a létük forrása, a ’jackek és a Szörnyek még hatalmasabbra nőnek minden egyes gyilkos csapástól.
 
Különleges szabályok
A játék kezdete előtt jelöld ki a tábla Középpontját. A harmadik fordulótól kezdve egy játékos irányítja a Középpontot, ha a Középponttól minden irányba 8”-re kiterjedő területen teljes egészében belül tartózkodik egy, vagy több warjackje vagy warbeastje és az ellenfelének nem. Roncsok és Inert állapotú warjackek, valamint megvadult warbeastek nem számítanak a győzelmi feltétel ellenőrzésekor. Minden warjack és warbeast +1-et kap közelharci támadó és sebzésdobásához minden egyes közelharcban elpusztított warbeast és warjack után. A bónusz a meccs végéig nem veszik el.
 
Győzelmi feltételek
A játékos nyer, amennyiben a Középpontot irányítja. 
 
 
Küldetés 3 – Szerezd meg a zászlót
 
 
Feladat
A zászló egy nemzet büszkeségének és hatalmának szimbóluma. Emeld a sajátod a magasba, hogy bátorítsd a te oldaladon levőket, vagy égesd el az ellenségedét, ezzel demoralizálva a katonáit.
 
Különleges szabályok
Minden játékos rendelkezik egy zászlóval (30 mm talp) az ő táblaszélének közepétől mért, 14”-re. Modell nem állhat meg a zászlón, de büntetés nélkül áthaladhat rajta, beleértve a rohamozást és a slam-et is, persze csak akkor, ha a mozgása végén teljesen elhagyja a zászlót jelképező talpat. Modellt nem lehet a zászló 3”-es körzetébe áthelyezni (place). Egy slam-elt, vagy dobott figura nem áll meg a zászlóval való érintkezés miatt, azonban ha ez a mozgása nem elég ahhoz, hogy elhagyja a zászlót jelképező talpat, akkor azzal talpkontaktba kell helyezni, mintha csak egy áthatolhatatlan terep lenne. A zászló nem akadályozza a LOS-t. A második játékos harmadik körétől kezdve egy játékos pontot szerez, ha irányítása alatt van az ellenfele zászlója. Egy játékos irányítja a zászlót, ha van modellje talpkontaktban azzal és az ellenfelének nincs a zászlótól 3”-re modellje. Harcos modellnek 1-nél nagyobb CMD-vel kell rendelkezniük, hogy irányítsák a zászlót. Elpusztított, vagy inert állapotú warjackek, vad warbeastek és menekülő egységek nem számítanak, amikor az irányítást ellenőrzöd.
 
Győzelmi feltételek
Az a játékos nyer, aki előbb ér el 2 pontot. 
 
 
Küldetés 4– Átlós ostromlás
 
 
Feladat
Ahogy a harc előrehalad, a vezetők meghatározó számításokat végeznek, hogy a seregeiket a győzelem érdekében megfelelően pozícionálják. Habár néhány pozíció könnyen védhető, másokért vérrel és verejtékkel kell megküzdeni.
 
Különleges szabályok
Helyezz el Kontrolpontot a pálya közepén és attól északra, délre, keletre és nyugatra 12”-re egyet-egyet kereszt alakban. Egy játékos tartja a Kontrolpontot, ha van egy vagy több barátságos modellje 2”-en belül és az ellenfelének nincs, figyelmen kívül hagyva a roncs, illetve inert állapotú warjackeket, vad warbeasteket és menekülő modelleket.
 
Győzelmi feltételek
A harmadik fordulótól kezdve, a játékos, aki kezdte a csatát nyer, az észak-déli tengelyen elhelyezkedő kontrolpontokat irányítja a saját körének végén. A harmadik fordulótól kezdve a másik játékos nyer, ha a kelet-nyugati tengelyen elhelyezkedő kontrolpontokat irányítja.
 
 
Küldetés 5 – Alkony
 
 
Feladat
Ahogy a Nap lenyugszik a csatatér fölött, a harc döntésre vitele kritikus fontosságúvá válik.
 
Különleges szabályok
Az első fordulóban a LOS normális. A második fordulóban a LOS 12”-re redukálódik. Minden következő fordulóban további 2”-el csökken a LOS, amíg eléri a minimális 6”-et.
Forduló 1: normális LOS, Forduló 2: 12”, Forduló 3: 10”, Forduló 4: 8”, Forduló 5+: 6” LOS.
 
Győzelmi feltételek
Az a játékos, aki megöli az ellenséges vezetőt, megnyeri a játékot.

A bejegyzés trackback címe:

https://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr181483713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Atis52 2009.10.29. 12:40:06

'A figurák helyettesítése („proxy”) nem megengedett!'

Eh...kellemetlen :(

rudeboy1969 2009.10.29. 17:07:15

@Atis52: konvertálj, vagy kérj kölcsön :)

Bedeko 2009.10.30. 13:15:11

Ezzel mindig majom van, ha nincs szájbarágósan megfogalmazva: forduló az adott játékos köre, vagy a közös forduló?

Mértkellnick? 2009.10.30. 13:17:43

Hát, ez a 750 pont nekem is csak kölcsönből menne, majd meglátom, mi lesz, Roli jóindulatán kívül még az egyetemen is múlik, számíthattok-e Menoth görögtüzeire.

Huntroll 2009.10.30. 14:04:29

Az egyetem nálam is bejátszik (rohadt mikró..), de megpróbálok jönni.

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2009.10.30. 15:33:37

@Huntroll: Nem megy a pizza sör szerinti deriválása? :)
Azért az nagyon elszomorító, hogy a mai fiatalság iskolai ügyek miatt képes lemondani fontos dolgokról. Nem is számítok semmi jóra nyugdíjas koromra... :)

Bedeko 2009.10.30. 15:39:33

@Huntroll: köszi. Szóval a közös körök vége, nem csak az egyik vagy másik játékosé. Ez már egy fokkal jobb, mint a múltkori versenyen, ahol többnyire az győzött, aki kezdett.

Huntroll 2009.10.30. 15:58:55

@Bedeko: Nem, a múltkori versenyen általában senki sem győzött, mert mindenki töketlen módon a döntetlenre ment rá. Ez a nagy bajom a CtA-s scenariókkal...

@Tartótiszt: Ha a jövő hétfői zh-m értékelhető lesz, akkor mindenképpen jövök. De ahhoz addigra vagy kéne valamit tanulnom, vagy egy jó puskát írnom...

Átköltöztünk már am. a Gólem Művekbe?

rudeboy1969 2009.10.30. 16:00:05

@Bedeko: Mondjuk a Transverse Assaultot pont nehezebb nyerni ha kezdtél... Meg az egész stratégia kérdése, pl Belgrádban egyszer kezdtem csak, és többször sikerült átvennem a kezdeményezést. A lényege az, hogy ha a felállításnál már előre számolsz az ellenfél már az első körben bele tud szaladni egy csúf vereségbe.

Huntroll 2009.10.30. 16:01:09

Illetve nem is feltétlenül a scenariókkal, hanem a pontozással van szerintem a baj... Ha a döntetlen is 1 TP-t érne, lehet, hogy végre mindenki a győzelemre menne...

rudeboy1969 2009.10.30. 16:03:46

@Huntroll: Kivéve azokat akik végül hazavitték az érmeket... Tudod, "play like you...."

Bedeko 2009.11.02. 23:18:02

...but I don't have any. I'm a gal. And I am proud of it. :D

rudeboy1969 2009.11.04. 18:19:52

Kedves Hobbisták!

Lassan kezdjetek el jelentkezni, mert szeretnénk előre tervezni a létszámmal! Az is elég, ha ide bekommentelsz!

Atis52 2009.11.11. 10:51:46

-1 :(, utazom vidékre.

Huntroll 2009.11.14. 22:39:39

-1, vidéki utazás/4 zh a következő héten :S

ResurrectioN 2009.11.15. 23:25:05

Guys, whats going on with tournament?
We still haven't got (un)official invitation form the organizers.
We need that to justify our reason to trevel to Hungary.
Please send it to my e-mail by 6:00 am so can print it.

Regards.

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2009.11.16. 15:11:45

Dehogy nincs. Mélyen a szemükbe nézni, majd kaparó torokhangon eldörmögni nekik, hogy " Fiam, ebből a családból csak egyféleképpen lehet kiszállni. Ugye érted?"

Egyébként nem tudom, mi van olyan érdekes vidéken, ami jövő héten nincs ott. A zh-indok meg több mint gyász. Legtöbb időm egyetem alatt volt. :)

Mértkellnick? 2009.11.16. 19:37:00

-1

Legtöbb időm nekem is egyetem alatt volt, ezért lehet, hogy a szakdoga leadása, szemináriumi dolgozatok, egy előre hozott vizsga és egy ZH előtt (munka mellett!) úgy állok, ahogy.

Korábban kellett volna elkezdeni. :)

Huntroll 2009.11.16. 20:52:25

@Tartótiszt: Irigyellek. Nekem jövő hétfőre be kéne vágnom az egyetemes állam-és jogtöri könyvet, aztán el kell kezdenem a vizsgákra is készülni, különös tekintettel a római jogra... Vizsgaidőszakig talán néha letévedek a Gólembe, meg Games Dayre mindenképpen lenézek, aztán január végéig hiányolnotok kell...

Mértkellnick? 2009.11.16. 21:24:08

@Huntroll: Mondjuk a vizsgaidőszak az tényleg más. Lehet, hogy sok vele a meló, de otthon vagy egész nap, és a tizenöt ébren töltött órából úgy sem fogod mindet tanulással tölteni... :P Szóval attól még simán lemehetsz, majd meglátod. :)

Huntroll 2009.11.16. 21:41:50

@Mértkellnick?: Hát ja, majd kitapasztalom, hogy a jogon hogy megy ez... Mindenesetre a hétvége most már véglegesen ugrott, megtudtam, hogy jövő héten lesz még latin zh-m is, ez meg túmács, verseny nélkül is örülök, ha össze tudok majd hozni valamit...

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2009.11.20. 16:44:49

Asszem én is kénytelen leszek kihagyni sajna...

Huntroll 2009.11.22. 22:00:07

A tömeg feszülten vár egy versenyes posztra... :D
süti beállítások módosítása