ezt írja a geek

Nincs megjeleníthető elem

boardgame news

Nincs megjeleníthető elem

tengersam wh40k

Nincs megjeleníthető elem

hogyan ég egy elf?

2010.05.18. 08:57 | Mértkellnick? | 12 komment

Címkék: battle report warmachine wargaming protectorate of menoth retribution of scyrah

Néhány napja csatáztam egy kellemeset Dawnlord Vyros ellen, és gondoltam, hogy megosztom egy rövid reportban, hogyan alakult a mérkőzés, hiszen a Retribution nem túl gyakori résztvevő a klubos összecsapásokon, ezért hasznos lehet minden infó az elfekről. 

Felállás: 

Vyros

- Hydra

- Phoenix

Dawngurad Sentinels (full+UA)

- Griffon

- Soulless Escort

Ghost Sniper (2)

Arcanist (2) 

pFeora

- Reckoner

Avatar

TFG (full+UA)

Rhoven & Co.

Choir (min)

Rhupert

Vassal (2) 

(Bizony, bizony, csak a meccs felénél tűnt fel, hogy 2 ponttal kevesebből játszom, sebaj.) 

Ellenfelem nyerte a kezdést, nekem balra a Sentinelek Griffonnal, középen a jackek, Arcanistek és Vyros, jobbra pedig a két Sniper álltak fel. Én balra, a gyalogsággal szembe pakoltam a saját Flameguardjaimat, középre pedig a castert jackestől, supportostól.

Első  körben nagy futást rendeztünk, így egyből kiderült, hogy rettentő gyors a Retribution, a jackek Marshalozás, vagy épp Vyros képességei miatt simán túljöttek a fél pályán, árkon, bokron át. Le is táboroztak egy erdő mögött, és várták, hogy mit teszek. Én megindultam előre, bevédtem a jackeket, unitnál Shield Wall, miegyéb, hátrébb húztam Feorát, és számolgatni kezdtem a várható ellencsapást. Csak az nem esett le, hogy a myrmik bizony mágikusan lőnek, így büntetlenül nyitogathatják a jackeimet az erdő túlfeléről, hiába van Kórusom. Ettől le is vert a víz rendesen, a 10+ inch-re lövő gépeit még futva sem érném utol, gondoltam, levadászhat, mint egy kutyát.

Még szerencse, hogy ellenfelem nem helyezkedett különösebben jól, és az Enliven is gyorsított valamennyit a masináimon, így esélyem adódott, hogy az elfek közelébe kerüljek. Bal szélen addig a Flameguardok tartóztattak fel egy Sentinel rohamot minimális veszteséggel, köszönhetően a jó pozícionálásnak és Rhupert turbózta DEF-jüknek.

Ellenfelem körében aztán beindult az adok-kapok, egymásra dobta a jackjeimet, hogy ne mozoghassak el, a Reckonert le is darálta, az Avatarnak pedig tőből tépte ki mindkét karját, hogy szinte használhatatlanná vált. (A nem műértő közönségnek annyit: az Avatar egy különleges jack, ami gyakorlatilag egyetlen életponton is tökéletesen funkcionál, amennyiben a jobb karja marad meg, de azért így se volt rossz, ld. lejjebb.)

A körömben aztán átkozott nagy mázlim volt, ugyanis Menoth megtestesülése 4 fókuszt kapott, és a Kórus buffjával még egy kockával is csúnyán megcsonkította a Phoenixet. A Hydrával pedig Rhovenék kezdtek foglalkozni, majdnem nullára verve az Ignite-nak köszönhetően.

Ezek után jött még egy verekedős kör, a Flameguardok gyakorlatilag elfogytak, Vyros featelt, az Arcanist javított, az Avatar újabb pofonokat kapott, a Sniperek pedig nem lőttek le senkit, Rhoven meg elhagyta az egyik cimboráját.

Miután ezzel megvoltunk, jöhetett az igazi izgalom, sikerült levernem mindkét myrmit, és még Vyros is kapott egy emberes pofont Rhoventől, Feora featelt, aztán pedig imádkoztam… és szerencsémre minden sikerült.

A három maradék TFG még egy körig feltartotta az egész Sentinel osztagot, a Sniperek elégtek, Feorát pedig nem tudta volna leütni Vyros, úgyhogy inkább elszaladt. Csak azon kezdtem aggódni, hogy az ellenfél castere az erdő másik oldalára került, miközben fullos weapon master osztaga futva közeledik felém, de ekkor eszembe jutott a Gaze of Menoth, úgyhogy használtam, futtattam az Avatart, és a következő körben vele vertem le a távolodni képtelen Vyros válláról a turult.

Mint ahogy látszik is, jó meccs volt, teli fordulatokkal, valószínű, hogy ellenfelem kissé átgondolatlan deploya kellett a győzelemhez, de a lényeg, hogy mindketten élveztük a csatát, és ismételni fogjuk, úgyhogy stay tuned!

A bejegyzés trackback címe:

https://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr882012035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gróf Úr 2010.05.18. 09:18:34

Jó kis leírás, köszönjük! :-)
(Wordben csináltad?)

Mértkellnick? 2010.05.18. 09:44:07

Igen, de nem szerkesztek rajta semmit, mivel nincs publikálási jogom, így Csontinak szoktam átküldeni a szövegeket, szóval nyugodtan formázzátok utólag, tüntessétek el ezt a randa Times New Romant. :)

Gróf Úr 2010.05.18. 09:45:37

@Mértkellnick?: Notepaddal jobban jársz, azt utána már alig kell formázni.

Mértkellnick? 2010.05.18. 09:48:58

@Gróf Úr: Teljesen igazad van, tanították nekünk a szerkesztők is, de valahogy a Wordre áll a kezem, túl sokat dolgozom vele. :) De köszi!

Atis52 2010.05.18. 09:54:37

Érdekes volt, jó lenne már valamikor csapatni egy kellemeset :)

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2010.05.18. 11:04:34

@Mértkellnick?: Ja, my bad. Annyira nem volt időm, hogy a noteszes bemásolást is kihagytam. De persze egy mozdulattal meg lehet tisztítani a kódot a szerkesztőben is. Enjoy!

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2010.05.18. 11:06:00

Mentségemre legyen mondva, hogy ma már kipurgáltam Bence enterekkel képformázott bejegyzését is. :)

Mértkellnick? 2010.05.18. 17:30:33

@Atis52: Vasárnap nekem fixen KCS, de kedden is találsz ott játékosokat. Egyébként meg személyes egyeztetés kérdése az egész, szerintem mindig akad valaki, aki akar egyet játszani.

rudeboy1969 2010.05.19. 09:43:56

Jóféle report, a játék szerintem két legerősebb frakciója között. Én is írnék egyet, de Menoth-Retri után hülyén nézne ki egy Menoth- Khador. PEDIG LEGYŐZTEM A HARBRINGERT! Oda-visszavágós meccs volt. Az elsőn sikerült feljavítanom múltkori csíra eredményemet, és már két osztagot is kinyírtam mire jött a kivazott Avatar és szétvert mindenkit. A visszavágón változtattam a stratégián ami annyiban meglepte a Rolit, hogy követett el hibát - az Avatar a második körre jobb kar náélkül volt. Elszállt a szerencséje is, a lányokkal 3* rontott el cmd checket. És így is majdnem nyert! :)

Végül egy házi feladat matekzseniknek és/vagy esőembereknek:
Mire nagyobb az esély:
-1d6 on 5+
vagy
-előbb 6+ majd 10+ 3d6-on amiből a legkisebb kockadobás nem számít

Mértkellnick? 2010.05.19. 10:07:14

@rudeboy1969: Ha engem kérdezel, nyugodtan jöhet a report, legalább a seregek összeállítására kíváncsi lennék.

A kockás kérdést meg nem gépelted el? Mert így egyértelmű, hogy második verzió esélyesebb.

rudeboy1969 2010.05.19. 16:41:33

@Mértkellnick?: Százalékokat pls! Azt ha megvan elmondom mi történt a játékba'
süti beállítások módosítása