ezt írja a geek

Nincs megjeleníthető elem

boardgame news

Nincs megjeleníthető elem

tengersam wh40k

Nincs megjeleníthető elem

Malifaux Hírmondó - nyári különszám

2012.06.15. 22:27 | Tartótiszt | Szólj hozzá!

Címkék: verseny közlemény wargaming malifaux

nathan_eric_hanged.jpgAmennyire belassultak az utóbbi hónapokban a történések, annyira turbó fokozatba kapcsolt minden most. Ennek megfelelően kicsit szedett-vedett és egyes elemeiben rövidke lesz a mostani bejegyzés, de mivel fontos/érdekes/kúl dolgokról van szó, ezért nem nagyon akartam semmit kihagyni. Read on!

Nerfthemthx!

Kezdjük rögtön azzal, hogy még egy korábbi körben szájba vágták a kis hálósipkás álmodozót, úgyhogy mostantól nem fogja Csompi barátját az első körben a fejünkre tenni, és nem képes már betárazni sem az elásott rémálmait mindenféle buffokkal. A Neverlose játékosok mérsékelten pityeregtek, a rendes emberek meg jót kacagva készítik a 1,5 kilós kiszerelésű vazelint, hogy azért annyira ne fájjon majd a Dreamernek a vereség, amihez eddig nemigen szokott hozzá.

A Dreamer-nerf közben már javában zajlott az online FAQ/errata készítése, ami három külön oldalban manifesztálódott két héttel ezelőtt. A modellekhez kapcsolódó változások/magyarázat mellett van egy csinos grafikákkal megspékelt összeállítás, ami a nehezebben felfogható szabályrészeket próbálja példákkal megvilágítani, illetve néhol változásokat is tartalmaz, végül egy sima szöveges kérdezz-felelek, ami a leggyakrabban felbukkanó kérdőjelekre tesz pontot.

A már említett dreameres bunkózás mellett számos érdekes részt lehet említeni a belinkelt dokumentumokból. Bár érdemes mindenkinek mindegyiket legalább egyszer átolvasnia, azért a legfontosabbakat most pontokba szedve itt is átvesszük.

  • A Stitched Together mostantól killednek számít VP-szerzés szempontjából, ha az ellenfél ölte meg, amikor a Doesn't Die aktiválódott.
  • Megszüntették a moszkítók örökös lárvázását.
  • A Shikome idézve nem kap mostantól automatikusan Preyt.
  • Ezzel párhuzamosan kicsit erősítették Kirai avatárjának a sebzését.
  • A bizonyos pontra, vagy területre irányuló (pl. base contact) Push mostantól gyakorlatilag egy sima Place-ként működik, mivel nem kell fizikai út a lehelyezéshez.

Biztos van még pár finomság, de nagyjából ezek a legfontosabbak. Ja meg persze az, hogy Hamelin ugyan most még megúszta, de már fent fekszik a műtőasztalon, és valószínűleg két-három kombót kioperálnak belőle. Ha ez meglesz, akkor a néhány hónappal ezelőtt szinte egybehangzóan Top3-ba sorolt mesterek mindegyike vissza lesz nyesve. Tehát szebb napok elé nézünk, annyi bizonyos. Már ha valakit érdekel a patikamérlegen kiszámolt balansz...

Nyári rilízek

Miután a szabályokat rendbe rakosgattuk, ideje az új szerzeményekre koncentrálni. A nyári megjelenésekre elég sokat kellett várni, de nagy nehezen kiírták. Íme:

June
WYR4050 Avatar Dreamer $35.00
WYR5064 Avatar Leveticus $35.00
WYR5065 Avatar Hamelin $35.00
WYR4053 Weaver Widow $12.50
WYR3056 Slate Ridge Mauler $18.00
WYR5071 Lenny $15.00
July
WYR3048 Avatar Collette $30.00
WYR1052 Warden $20.00
WYR3057 Blessed of December $15.00
WYR1053 Alternate Executioner $12.50
WYR6018 Malifaux 1.5 Core Rulebook $35.00
WYR6017 Retro Fate Deck (Plastic) $11.50

Lenny_Display.jpg

August
WYR5072 Lazarus (Plastic) $18.00
WYR0042 Asian Zen 30mm $13.50
WYR0043 Asian Zen 40mm $13.50
WYR0044 Asian Zen 50mm $10.50
WYR0045 Asian Zen Accessories $13.50
WYRTC104 Terraclips, Dungeon Rise: Dungeon Essentials $49.00
WYRTC105 Terraclips, Dungeon Rise: Vaults of Ruin $49.00
WYRTC106 Terraclips, Dungeon Rise: Prison of the Forsaken $49.00

Ami ezekből a legérdekesebb, az Lazarus, ami az első kizárólag műanyag/műgyanta/akármi figurája lesz a Wyrdnek. Én személy szerint nem örülök, mert nem szeretem keverni a fémet a műanyaggal. Meg az árából sem az látszik, hogy legalább olcsó lesz. Na mindegy, reméljük legalább azt, hogy nem Finecast-minőség lesz. :)

GenCon

Augusztusban GenCon, amire úgy készülnek a figurás, táblás játékokat gyártó cégek, mint menyasszonyok az Esküvő Expóra. (Vagy még jobban.) Ezért is volt furcsa, hogy idén nem nagyon jött még semmi spoiler. Egészen egy váratlan podcastig, amiben EricJ, az egyik főfőnök kotyogott ki jó pár érdekességet. Tehát amit tudni lehet az idei GenCon-ra jön:

  • Egy frissített alapszabálykönyv már korábban, júliusban érkezik, ami az első könyv újrakiadása uptodate szabályokkal és statokkal. Magyarul azok, akik most kezdenek bele, megvehetik ezt bátran, és a fluff mellett a szabályok is stimmelni fognak. (Egy ideig.)
  • Jön a Book4, ami egy új frakciót hoz a játékba. A Ten Thunders már megjelent az előző könyvben is pár minionnal, de az egyelőre találgatás tárgya, hogy milyen formában jelennek meg frakcióként. Egyesek szerint a meglévőkbe lesznek "beépülve".
  • A Special Forces egységek nem az éves könyvekben, hanem úgynevezett Scenario Packokban bővülnek majd. Ezek kis dobozok lesznek, amiben új, tematikus scenariók lesznek, plusz néhány új modell, ami illeszkedik az adott minikampányhoz. Az első kettőben Molly kap némi erősítést, ami valóban rá is fér.
  • Lesz megint kizárólag GenCon-ra kihozott, Nightmare modell. Úgy tűnik, most a két főnök, Nathan és EricJ adja az arcát a figurákhoz. (Hanged modellek, esetleg Hanging Tree esélyes a fórumon látható új háttérkép alapján. Lásd kezdő kép.)  Plusz a GenCon-exkluzív alternatív modell ezúttal a Guildnek jön, aminek egyelőre csak a neve ismert: Miss Tique.
  • A Book4-ben lévő figurák 70-80% elérhető lesz a GenCon-on. Az nem világos, hogy a vásár után normál ügymenetben jönnek ki az év folyamán ezek (azaz havi néhány figura), vagy európai földi halandóknak is egyből szeptemberben elérhető lesz minden.
  • Lesz alternatív műanyag deck egy rajongó régies stílusú tervei alapján. Looks good.
  • A Puppet Warsnak nekifutnak még egyszer. Ezúttal több (műanyag) modell és olcsóbb árcédula kerül a dobozra.

malifaux_deck.jpg

Dead Heat

Szóval lesz élet augusztusban, ám addig sem kell tétlenül vagdosni a centit, hiszen elindult az első világszintű hadjárata a játéknak. A Dead Heat kampány mától augusztus 24-ig tart és természetesen frakciók közötti háborúról szól. A kampány végén a legértékesebb területeket birtokló frakció kap egy alternatív szkulptot a Henchmanének. És mivel az Outcastben két Henchman van, így ők rögtön kettőt kapnának, ha nyernének. (Persze simán nyernek, de nem akarom a többieket elkeseríteni.)

Mivel az eredmények jelentéséhez szükség van egy helyi, élő Henchmanre (ejtsd Wyrd-rabszolgára), így hosszú idő óta halogatott nevezésemet is elküldtem, amit villámgyorsan el is fogadtak. Szóval lehet hazai meccsekkel segíteni a kedvenc frakciót, de egy laza magyar ligát is szervezünk mellé, hogy legyen valami közelebbi tétje is. Holnap erről külön posztban fogok részletesen írni, addig lehet a szabályokat bújni, vagy készülni a holnapi fehérvári versenyre.

Ja, még valami, csináltunk egy facsés csoportot a hazai Malifaux-közösség (talán) jobb elérésére. Aki még nincs ott, az jelentkezzen!

A bejegyzés trackback címe:

https://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr64590938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása