ezt írja a geek

Nincs megjeleníthető elem

boardgame news

Nincs megjeleníthető elem

tengersam wh40k

Nincs megjeleníthető elem

Machinations Liga 2013 - alapok

2013.03.06. 14:04 | rudeboy1969 | Szólj hozzá!

Címkék: esemény festés warmachine privateer press táblás játék hordes mk ii

A „MACHINATIONS” a Privateer Press 2013-as liga sorozata. A liga négy alkalommal kerül megrendezésre, alkalmanként 4 héten keresztül. A liga legalább 8 játékos számára nyújt játékélményt, akik rendszeresen játszanak egy adott klubban vagy boltban. Minden ligát egy „Rendező” szervezi, aki az eredményeket tartja számon.

MachinationsWebHeader.jpg


A rendszer rugalmas kereteket biztosít a játékosoknak, akik egymás elleni csatáik során fedezhetik fel a Machinations rejtélyeit. A heteken át tartó festés, játék és interakció az egyedi térképekkel mind a kezdő, mind a veterán játékosok számára tartogat kihívásokat.

Machinations egy éven át tartó kaland, mely az ismeretlen felfedezésére fókuszál. Valaki, vagy valami Nyugat Immoren seregei ellen szervezkedik, furcsa balesetek történnek szerte a kontinensen. A játékosok ezen bizarr események nyomába erednek Immoren különböző tájain, hogy fényt derítsenek az igazságra. A történet a ligákkal megjelenő novellákban, a boltokban kihelyezett bemutatókon, az online térképeken és magukban a csatákban fog kiteljesedni.

Minden helyszínen lesz egy ligagyőztes a szezon végén, de minden ligában résztvevő játékos díjat kap magáért a részvételért. A liga győztesének jutalma egy medál, a résztvevők pedig egy felvarrót kapnak. Mindkét díj egy rejtvény része, amellyel a játékosok a liga során fognak szembesülni.
Minden meccset a liga helyszínén kell lejátszani. A játékosok Liga Pontokat gyűjtenek játékkal, festéssel, illetve különleges „Sémának” nevezett feladatok megoldásával. Minden játékos LP-it az „embermagas oszlopon” kell vezetni, melyről kiderül ki is a bajnok a szezon végén.

Az embermagas oszlop azonban nem csak a LP vezetésére szolgál, hanem otthont ad a „Szerkezetnek” - egy ismeretlen eredetű masinériának is. A „Szerkezet” befejezetlen részei a játékosok által elérhető „Sémáknak” felelnek meg. Ha egy játékos teljesíti az adott kihívást, neve felkerül a „Szerkezet” megfelelő helyére. Ezután a bónusz ligapontokért a többi játékos is teljesítheti az adott kihívást. Ha mindegyik séma teljesült a szervező fényképpel bizonyítja ezt, ezzel mozdítja előre a globális próbálkozást a Vault kinyitására.

Minden szezonban 2 online segédlet áll majd a játékosok részére, a „Csillagtérkép”, és a „Vault”. A Csillagtérkép a szezonra vonatkozó ligatérkép. Ezen találhatóak azok a területek, amelyeken a csaták folynak. Miközben a játékosok a furcsa történéseket kutatják megtapasztalják a régióban található játékbefolyásoló eseményeket.
A Vault rejti a titkot. Minden szezonban egy új oldal lesz elérhető, és minden Vault teljesen zárva lesz. Ahogy a szervezők a világ minden tájáról küldik a képeket a kitöltött „Szerkezeteikről” a zárak lassan megnyílnak. Ahogy a lakatok lehullanak egyre több részlet válik láthatóvá abból, amit a Vault rejt.
Machinations ligában változatos pontszámban lehet játszani, és támogatott a többszereplős játék is. Ezen kívül minden szezonban elérhetőek lesznek szezonális modellek is, amelyek új csavarral gazdagítják a játékot.

SZABÁLYOK

Felszerelés

A ligán a játékosoknak saját seregük kártyáival, filccel/cerkával, kockákkal, mérőeszközökkel, jelzőkkel, roncs jelzőkkel és sablonokkal, melyekre a játék során szükségük lesz, rendelkezniük kell.
A játékosoknak a seregükkel kapcsolatos szabálykérdéseket egyeztetniük kell a szervezővel.
A játékosok használhatnak War Roomot ligameccseik során. Az elszenvedett sebek, a figurák statjai azonban akkor is nyilvánosak kell, hogy legyenek ellenfele számára, ha ő nem rendelkezik az applikációval. Ha a War Room összeomlik játék közben és nem lehetséges szűkös határidőn belül visszaállítani, a játékosnak fel kell adnia a meccset.
Minden játékos egy frakciót képvisel a ligában! A frakciók eredményeit egy online térkép követi nyomon.

Sportszerűség

A játék célja a szórakoztatás, ezért a sportszerűtlenséget igyekezzen mindenki elkerülni! Ezzel eddig szerencsére nem volt baj, nem szeretnénk azzal foglalkozni, hogy mi az, ami kerülendő!
A játékosoknak végig udvariasnak és nyugodtnak kell maradnia. Az effektek kidolgozásánál ellenfele segítségére kell lennie. A szervező szavát a játékosnak minden esetben el kell fogadnia, függetlenül attól, hogy a döntéssel egyetért-e vagy sem.

Festés, modellezés, helyettesítés és konverziók

A hobbi a gyönyörűen kifestett seregek összecsapásáról szól, azonban nem akarunk kizárni senkit, aki nem rendelkezik kellő tehetséggel/pénzzel/idővel, és a stratégiai aspektust többre becsüli a művészinél. Ezért festetlen, illetve részben festett seregek is jelentkezhetnek.
A figurák helyettesítése ("proxy") a ligán megengedett, amíg az nem zavaró ellenfeled részére! /Például hozol egy Juggernautot annak ami, meg egyet Kodiaknak - na ez nem működik!!!/ Hamisított figura használata nem megengedett! Konverziók elfogadottak, míg azok tisztán jelképezik az adott PP figurát.
A talpak díszítése szintén a hobbi része, de kérjük a játékosok fordítsanak figyelmet arra, hogy a mérések a talptól számítanak, és nem a rá kerülő részektől.
Nevezés

A ligán való játék nevezési díja az adott klub tagsági díja. Nincsen külön költség!

Pontszerzés

A liga szervezői nyomon követik a regisztrált játékosok helyezéseit. Erre az ún. létrát, (vagy ismertebb nevén az "embermagas oszlopot" használják). Heti 5 játék ér Liga Pontot. Ha valaki többet játszik saját magának már nem szerez LP-t, de ellenfeleinek igen. Minden játékos a ligát 0 Liga Ponttal kezdi. Liga Pontot (továbbiakban LP) játékkal, festéssel, illetve az alább található táblázat alapján egyéb módon lehet szerezni.
A hobbi projekteknél a liga indulásakor kell a projektet elkezdeni, majd a szervezőnek a kész figurát bemutatni.
A játékosok összesített LP-je határozza meg állását a létrán. Ez az állás játékról játékra változik.
A szezon végén a legtöbb pontot szerző játékos lesz a bajnok! Pontegyenlőség esetén a pontot előbb megszerző játékosé az elsőbbség!
A megszerezhető LP-ről a kiírás végén található pontozólap ad útmutatást (a pontok mind a négy szezonban azonosak lesznek, de a Sémák változnak majd.).

Sok Séma nem teljesíthető egyetlen játékkal, és a játékosnak követnie kell fejlődését. Ebben segít a kíírásban található segédlet.

Csillagtérkép

A Csillagtérkép a Machinations Liga térképe és a játékrendszer fontos részét képezi. Ez az online térkép fogja az egyes frakciók fejlődését mutatni a liga során. Linket a www.privateerpress.com oldalán találhattok.
Minden játék előtt a játékosok meghatározzák melyik régióban játszanak. A legkevesebb LP-vel rendelkező játékos dönt, csapatversenyben a kisebb kombinált pontszám számít. Egyezőség esetén kockadobás dönt.
Miután a meccsnek vége, a játékosoknak informálniuk kell a szervezőt. Nemcsak az eredményt kell lejelenteni, hanem azt is, hogy melyik régióban csatáztak. A rendezőknek ezt pontosan fel kell tölteniük az online rendszerbe.
A különleges régiókra jellemző események megtalálhatóak a szezonális szabályokban.

A Szerkezet

A Szerkezet a liga Embermagas Oszlopának szerves része, és a Machinations misztérium megfejtésének kulcsa. Minden Szerkezet több befejezetlen részből áll, melyeket a szezon Sémáinak teljesítésével lehet lezárni. A Szerkezet befejezéséhez szükséges Sémák később kerülnek kifejtésre.
Amint teljesültek a Sémák, a szervezőnek le kell fotóznia a Szerkezetet, és a fotót el kell juttatnia a thedevice@privateerpress.com címre, így segítve elő a Vault kinyílását.

Sémák

A sémák egyedi kihívások, melyet a játékosok a Liga során teljesíthetnek. A Sémák nagy része nem teljesíthető egyetlen WM/HO játékkal, így azokat egy pontozólapon kell vezetnie minden játékosnak. A liga lezárásáig a használaton kívüli lapokat a Szervezőnek kell begyűjtenie.
Ha egy játékos teljesít egy Sémát, bónusz LP-ot kap. Az első játékos, aki teljesíti bármelyik sémát köteles értesíteni a Szervezőt. A Szervező pedig feljegyzi a játékos nevét a Szerkezet megfelelő helyére, ezzel igazolva a séma teljesülését.
A többi játékos még megkaphatja a LP-ot a séma teljesítéséért.

Szezonális kártyák

Minden szezonban új történetek jelennek meg a PP tollából. Ezekhez linket a www.privateerpress.com weboldalon lehet találni, de mi is igyekszünk ezeket lefordítani.
A Machinations Liga alatt a játékosoknak lehetőségük nyílik ezen történetekben előforduló warjackek, warbeastek, és hadigépek használatára. Ezekhez a szezonális modellekhez a kártyákat a PP weboldalán lehet megtalálni. A liga alatt azokat a modelleket, amikre ezek épülnek NEM lehet használni. Azonban a modellek átveszik az eredetiek helyét minden szempontból. (Tier listák, Elit Cadre...) Tehát ha pl. Cygnar kap egy kétéltű Fireflyt az adott ligára, akkor a ligameccsekre nem hozható a normális firefly!
Minden alkalommal felrakjuk az adott kártyákra mutató linket a honlapokra.
A szezonális modelleket, csak a Ligában lehet használni!!!Sereg és Horda összeállítás

A sereg illetve a horda összpontszáma nem haladhatja meg a megbeszélt pontértéket, és nem lehet 5 ponttal kevesebb, mint a megbeszélt pontérték. (Tehát nem lehetséges pl. csak egy Warcasterrel jelentkezni.) Zsoldosok megengedettek, míg azok megfelelnek minden egyéb rájuk vonatkozó szabálynak. A sereg-összeállításban az alapkönyvek és a seregkönyvek, valamint a PP által elfogadott kiegészítések szabályai mérvadóak. Tier listák használhatóak.

A versenyen a következő könyvekben megjelent figurák játszanak:
Warmachine Prime MK2, Forces of Warmachine könyvek, Hordes Primal MK2, Wrath, Forces of Hordes könyvek, NQ magazin megjelent példányai, Domination, Colossals, Gargantuans.

Kérjük a játékosokat, amennyiben seregükre valamilyen speciális szabály vonatkozik (NQ, Errata, Tier lista), azt hozzák maguknak, és játék előtt tájékoztassák ellenfelüket, valamint a liga szervezőit!

Terepasztalok

A játékok 4*4-es asztalon folynak (az unbound játékok pedig az ott ismertetett szabályok szerint). A terepfelállítás már a következő képpen történik:
- Mindkét játékos dob d6-ot, a nagyobbat dobó kezdi a felpakolást. Ezután váltakozva mindketten felraktok 3-3 tereptárgyat. A tereptárgy mérete nem haladhatja meg a 6*6”-et. Tereptárgy nem kerülhet 3”-nél közelebb másik tereptárgyhoz, kivéve, ha a tereptárgy linear obstacle, vagy lövészárok rendszer. Egy tereptárgy típusból maximum 3 db rakható fel!
- Miután a 2. játékos felrakta a 3. tereptárgyat, az elsőként rakó játékos dönthet úgy, hogy nem pakol többet. Ekkor a másik játékos még felrakhat egy tereptárgyat. Ha már nem rak fel, a terepállításnak vége, hiába szeretne az első játékos még felrakni terepet.
- Az arra jogosult játékos felrakja a tierekből adódó terepeit.
- Kimérésre kerülnek a scenario objektíváinak helyei. Ha ez egy házra, vízre, vagy obstructionra esne, ezeket a terepeket a “legkisebb felfordulás” szabály szerint kell arrébb mozgatni.
Kérnénk azonban a tisztelt játékosokat, hogy igyekezzenek az adott liga történetének megfelelően, és a józan paraszti észt segítségül hívva terepet állítani! /(Pl. a szigetre ne telepítsenek nagyvárost, sivatagba kikötőt, nagyvárosba meg erdőt...)/

Küldetések

A Machinations Ligában alapvetően két fajta küldetés található: alap küldetések és szezonális küldetések. Az alapküldetések megtalálhatóak a 2013-as Steamroller szabályokban. A szezonspecifikus küldetések mindig az aktuális liga dokumentumban jelennek meg.
A játékosok minden játék előtt randomszerűen választanak küldetést. A játékosok közös megegyezéssel választhatnak is küldetést az alábbi táblázatból. Néha azonban a Csillagtérkép meghatározza az egyes régiókban kötelezően játszandó küldetést.

2d6
2 – Destruction
3 – Incoming
4 – Szezonális 1
5 – Incursion
6 – Szezonális 2
7 – Close Quarters
8 – Outflank
9 – Szezonális 3
10 – Into the Breach
11 – Supply and Demand
12 – Process of Elimination

Bonding

A liga alatt érvényesek az összekapcsolódás szabályai, lsd alapkönyvek.

Felkészülés a csatákra

A ligát a következő fórumokon tudod nyomon követni:
EMBERMAGAS OSZLOP: https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AkGA3rtVtBZpdFZUOFU1MkIybHVNV0FUSUhITFdHUWc#gid=1

FEJPÉNZ TÁBLÁZAT:
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AkGA3rtVtBZpdFZUOFU1MkIybHVNV0FUSUhITFdHUWc#gid=5


http://geistwald.blog.hu


http://lfg.hu/forum/index.php?showtopic=16223

http://gw-shop.hu

http://www.hallofthephoenix.eu/

Pontozólap:

Egyéni
15 pontos játék lejátszása (1 caster/lock) – 1LP
25 pontos játék lejátszása (1 caster/lock) – 1LP
35 pontos játék lejátszása (1 caster/lock) – 2LP
50 pontos játék lejátszása (1 caster/lock) – 2LP
75 pontos játék lejátszása (1 caster/lock) – 3LP
100 pontos játék lejátszása (2 caster/lock) – 4LP

Unbound
150 pontos Unbound játék lejátszása (3 caster/lock) – 6LP
200 pontos Unbound játék lejátszása (4 caster/lock) – 8LP

Multiplayer
15 pontos csapat, vagy FFA (free for all) játék lejátszása (1 caster/lock) – 1LP
25 pontos csapat, vagy FFA (free for all) játék lejátszása (1 caster/lock) – 1LP
35 pontos csapat, vagy FFA (free for all) játék lejátszása (1 caster/lock) – 2LP
50 pontos csapat, vagy FFA (free for all) játék lejátszása (1 caster/lock) – 2LP
75 pontos csapat, vagy FFA (free for all) játék lejátszása (1 caster/lock) – 3LP
100 pontos csapat, vagy FFA (free for all) játék lejátszása (2 caster/lock) – 4LP

Módosítók
Győzelem 1LP
Ebben a szezonban új ellenfél elleni játék 1LP
Ebben a szezonban új frakció elleni játék 1LP
Ebben a szezonban új pontértékben való játék 1LP
Ebben a szezonban új warcasterrel/warlockkal való játék 1LP

Hobbi
Solo/Lesser warbeast 1LP
Unit 4 fő vagy kevesebb 2LP
Unit 5+ fő 3LP
Light Jack/Beast 2LP
Heavy Jack/Beast 3LP
Huge base modell 4LP
Caster/Lock 2LP

Sémák
a dokumentum szerint

FEJVADÁSZAT!

A ligapontokkal párhuzamosan egy kemény fejvadászos rendszer is fut a ligában. A szabályait az aktuális kiírásban találjátok! 

JÓ JÁTÉKOT!

A bejegyzés trackback címe:

https://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr345119757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása