ezt írja a geek

Nincs megjeleníthető elem

boardgame news

Nincs megjeleníthető elem

tengersam wh40k

Nincs megjeleníthető elem

hiánypótló feltáró

2007.08.13. 20:36 | geistwald | Szólj hozzá!

Címkék: közlemény számítógép blood bowl specialist games games workshop táblás játék

Ez az első és remélhetőleg utolsó posztom, amelyben alászállok a selfblog műfajának odvas alvilágába, és olyasmiről írok, ami még engem sem érdekel. Viszont ahányszor megkérdezik, hogy mi a jelent a Geistwald Ghasts, annál hülyébben érzem magam, úgyhogy megragadom az alkalmat, és írásban is rögzítem a hivatalos magyarázatot: így hívják az egyik legöregebb csapatomat a FUMBBL online Blood Bowl (más néven Vérfoci) ligában. A név gótikus bénaságát az magyarázza, hogy élőhalottakról van szó, akik ráadásul a Warhammer univerzumban játsszák a meccseket. (Persze tudom én, hogy a Blood Bowl hivatalosan nem Öregvilágon, hanem egy megtévesztésig hasonló másik helyen gyökerezik. Üdvözlöm, aki először beengedett egy marketingest a szentélybe, mindegy.)

A Geistwald Ghasts összesen 170 meccset játszott, a 80/45/45-ös eredményt pedig tisztességes helytállásnak tekinthetjük, ha azt nézzük, hogy leggyakoribb ellenfeleik orkok, törpék, káoszharcosok és káosztörpék voltak. Egykor a Ghasts játékosa volt Noah Reznik, a FUMBBL liga történetének valaha élt legeredményesebb ghoulja is — 108 meccsen 211 sztárjátékos-pontot gyűjtött, és Burnalot sporttárs vámpírja pont a gólvonalról küldte a másvilágra, centiméterekre az all-time élőhalott gólkirályi cím megszerzésétől. Szintén nálunk játszott Beta Version, a 158 meccses zombi, aki a létező összes maradandó sérülést begyűjtötte, viszont karrierje során több faembert, múmiát, minotauruszt és trollt is halálra rúgott, így hamar a műértő közönség kedvence lett. A csapat címere itt van feljebb, a rajz Posthuman ajándéka volt.

A blog azért lett Geistwald, mert napokig nem találtam neki értelmes címet, úgyhogy maradtam az első szónál, ami eszembe jutott. Utólag szerencsésnek mondhatom magam, amiért ritkán gondolok traktormárkákra és nemi betegségekre. Magyarázatom tehát nincs rá, miért hívják így az oldalt, viszont valahogy csak hívni kell, ugye. A Blood Bowlról és a FUMBBL ligáról egyébként nemsokára hosszabban is írok, kedves mindannyiunk örömére. Ezen kívül készülget a steampunk jellegű nekromanta vérfoci-csapatom, arról is jönnek majd a képek. Addig mindenki szerezzen magának Geistwald Ghastos sálat, vagy ha unatkozik, vásároljon mosómedvét.

A bejegyzés trackback címe:

https://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr45189457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása