ezt írja a geek

Nincs megjeleníthető elem

boardgame news

Nincs megjeleníthető elem

tengersam wh40k

Nincs megjeleníthető elem

műhely: brushthralls.com

2007.08.20. 14:25 | geistwald | Szólj hozzá!

Címkék: műhely figura festés modellezés privateer press

Újabb rövid linkajánló, ezúttal a Privateer Press háza tájáról. A BrushThralls elnevezést nehezen lehet magyarra fordítani, és szívesen le is mondok arról, hogy hozzám kapcsolják az ecsetjobbágyok kifejezés megalkotását. A szójáték egyrészt a Warmachine jellegzetes egységeire, az ilyen-olyan thrallokra utal, másrészt a saját jogán is védjeggyé vált, annyira népszerű lett a site a PP rajongói között. A hat amerikai festő oldala tele van korrekt minikkel és végtelenül hasznos tutorial cikkekkel, de a legfontosabb, hogy nem süt belőle az a szektás tökfejség, ami az úgynevezett profikra elég gyakran jellemző. Illetve: ők nem profik, egyszerűen csak mindent tudnak a figurákról, amit tudni érdemes. Amelyik változat tetszik.

A BrushThralls.com (szinte) kizárólag a Privateer Press anyagaival foglalkozik, azonban értékes forrás, akármilyen kiadótól származó minikhez keresünk segítséget vagy ihletet. Az oldal tutorials rovata ebben a pillanatban összesen 102 cikket tartalmaz, ami akkor sem lenne kevés, ha legtöbbjük használhatatlan lenne. Csakhogy nem az. Végigrágtam magam mindegyiken, és legfeljebb arra gondoltam egyszer-kétszer, hogy én másképp csinálnám — rosszul megírt vagy hiteltelen anyagokat egyáltalán nem találtam köztük. A galériákat szintén érdemes végigjárni, bár rettenetesen kényelmetlen az oldalak kezelése, és valamiért éppen konganak az ürességtől. Lehet, hogy ez még a költözés miatt van, a site ugyanis nemrég kapott új ruhát. Ki is ragasztottam jobboldalra egy képes linket.

Az oldal fontos része a blog, nyomon követhetjük benne a figurák elkészítését. (A bennem lakó gonosz idegen szerint az elütött fácánt készítik el, a figurákat mintázzák és kifestik. Teljesen mindegy.) Az ember azt hinné, hogy a „széjjeldolgoztam az agyamat, két hete nincs kedvem semmihez” jellegű bejegyzések nem igazán szórakoztatóak, pedig remekül összetartják az egész blogot. Egyrészt a munka alakulását figyelni érdekes dolog, másrészt kifejezetten jó látni, hogy más is mennyit szív az átmeneti lustaság, az ötlettelenség vagy a világi elfoglaltságok miatt. Ez nem káröröm, hanem éppen hogy kapaszkodó, amikor úgy tűnik, hogy már soha az életben nem lesz semmi ebből a kupac ólomból itt az asztalon. Nem lehet nem szeretni az ilyesmit, hogy például:

Spose I’ll be painting a lot this week. My Xbox 360 died. :(

Az operettért sohasem voltam oda, de ki mit szól ehhez: amikor az egyik srácnak pénzre volt szüksége, mert a rákot Amerikában sem kezelik ingyen, az egész csapat közösen kifestett egy Warmachine sereget, amit aztán elárvereztek. Ezek a dolgok is a hobbi részét jelentik, bár mindig lesz, aki szerint a „babázás” idiótáknak való. Az árverés egyébként sikeres volt, és a YoungWolf7 néven futó tag is meggyógyult, ha jól tudom.

Ha már Warmachine: most rendelem az első pakkot a Privateer Presstől, 500 pontos Cygnar alakulat lesz belőle, ha minden igaz. És lassan tényleg megtanulom rendesen kezelni a kamerámat, hogy ne csak szövegeljek róla. A Blogger felülettel meg úgy vagyok, mint a Renault Mégane hátuljával: nem tudom eldönteni, hogy tetszik-e, de inkább nem. Ez persze nem tartozik ide.

A bejegyzés trackback címe:

https://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr5189351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása