ezt írja a geek

Nincs megjeleníthető elem

boardgame news

Nincs megjeleníthető elem

tengersam wh40k

Nincs megjeleníthető elem

helyi erők

2007.11.13. 21:18 | geistwald | 6 komment

Címkék: figura battle report warmachine privateer press hordes wargaming cygnar trollblood

Bréking: újabb figurák a Privateer Press oldalán, a szokásos skorne béka mellett ezúttal a balra látható nyss shepherdet mutatták be. Szerintem nagyon szépen fejlődnek a havasi elfek (vagy mik). A blighted swordsmen még komikus, az archerek is részben azok, a striderek és a spawning wessel szódával elmennek. A raptorok már nagyon jók, az archer UA egész pofás, most meg a shepherd is remekül sikerült. Jó, hogy elmentek kicsit a nyss vonalra, semmi szükség egy második Cryxre.

Közben hirtelen felindulásból tető alá hoztuk az első szabályértelmező összecsapást, ami rögtön egy Hordes vs. Warmachine derbi volt. Legközelebb körültekintőbben szervezünk, és megpróbálunk összehozni egy Menoth és Circle erőkkel kiegészített találkozót. Nem mindenki volt itt, akit szerettünk volna, de így legközelebb már magyarázni is tudunk a hiányzóknak, nemcsak lapozgatjuk hatodmagunkkal a papírhalmazt. Maga a játék nagyon tetszett, elég kombinatívnak tűnik, és a Hordes is elég jól megfér a Warmachine-nal. A kocka szerepe nyilván meghatározó, de cseppet sem zavaró. A fury management sokban különbözik a megújuló fókuszoktól, és a warjackek sem csereszavatosak a warbeastekkel, de ez nem okoz gondot. Még színesíti is az egészet. Sajnos megérett bennem az elhatározás, hogy jövőre össze kell raknom egy Everblight sereget is, annyira más játékélménynek látszik a Hordes.

350 pontban állapodtunk meg, mert bénáskodni az is éppen elég. Szerencsére a centire 500 pontos Cygnar seregemből kijött egy egzakt 350-es alakulat, mU kollégám pedig junitokkal teletűzdelt, 348 pontos trollblood csapattal érkezett. (Szabálytalan, de csak nem fog senki feljelenteni.) A baljós csatamező az ebédlőasztalom volt, tele hungarocell sziklaképződményekkel és CBA szórólapokból kivágott erdőségekkel. Meg tó, meg pagony, mocsár, mifene. A szabályokat körülbelül ismertük (khm), azonban jelen volt jóbarátunk, az Apróbetűs Részek LovagjaTM is, aki a tévedéseket Szent FelháborodássalTM javította ki.

Az alkotmányos rendet védelmező Cygnar különítményben Caine, a JMWC, egy ironclad, egy sentinel és 6 trencher kapott helyet, a trolloknál ott volt Grim Angus, egy fell caller, egy dire troll blitzer, 6 scattergunner, a krielstone bearer, és vele 5 lekes stone scribe. A játék elején a Cygnus alulfizetett, de lojális katonái a pálya majdnem felénél beásták magukat, Caine hadnagy pedig mögöttük várta, hogy orvul agyonlőhessen valami elkóborolt kékséget. A vigyázatlan fell caller már az elején erre a sorsra jutott. A trollok előrenyomulására a neopasszív offenzíva lenne a legjobb kifejezés, mert két scattergunnert veszítve elfoglaltak egy rekettyést, hogy aztán körbesétálhassanak egy nagyobb dombot. A sentinel zárótüze és a trencherek bajonettrohama okozott némi zavart az ellenség soraiban, majd az ironclad is odaért, ami sose baj. A blitzer nem igazán alkotott maradandót, és a lassan magára találó Grim Angus is benyelt némi ólmot. Ugyan a mentőjét kétszer megdobta, de a troll martalócok sportszerűen feladták a küzdelmet. Visszavágóra akkor és ott nem került sor, hála Dúzsi Tamásnak és különféle jövedéki termékeinek.

Update: az ellenfél megszólalásának is illik helyt adni. Íme.

mR_mU üzenete:
teljesen rendben van a post addig a pontig, mikor is feladásról írsz
mR_mU üzenete:
holnap találkozunk az RTL KLUB reggeli műsorában

A bejegyzés trackback címe:

https://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr72228290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

limesz 2007.11.14. 14:44:53

Ezt még bírtam volna egy darabig. Mi lenne, ha ezentúl részletesebb háborús jelentésket írnál? Mondjuk több vérrel, és erőszakkal. Egy kis érzelem is belefér.

tartótiszt 2007.11.14. 15:27:16

Vér és erőszak is lett volna, ha nem fejezzük be a teljes idegösszeroppanás határán.
- Mu, mi lett volna, ha elolvasod, mit tudnak a figuráid?
- Hát mindent nem tudtam megnézni...
- Akkor add fel a f...ba!
- Azt már nem!!!
- ...

limesz 2007.11.14. 15:33:16

Mut nem lehet nem szeretni :)

tartótiszt 2007.11.14. 16:07:55

Ez bizony így van! És ezzel a hiányolt érzelem is megvan. Tehát legközelebb szeretettel csapom tarkón egy Hordes szabálykönyvvel, amikor a sziklacipelő egységét addig mozgatja jobbról balra, amíg mindet szitává nem lövi a beásott Cygnar osztag.

tengersam (törölt) 2007.11.15. 11:15:00

Kis reklám: jelentem a blogom visszatért a tetszhalott állapotból, újra látogatható: tengersam.blog.hu

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.blogspot.com 2007.11.16. 15:23:32

Minden szavatokat értem, aztán közben meg mégsenem.

A Reggelibe addig nem tudlak bejuttatni benneteket mindaddig míg és/vagy alapon:

1. Nincs nagy szilikoncsöcsötök
2. Nem vagytok cuki állatok valamelyik állatkertben
3. Nem vagytok totálisan értéktelen celebek
süti beállítások módosítása