ezt írja a geek

Nincs megjeleníthető elem

boardgame news

Nincs megjeleníthető elem

tengersam wh40k

Nincs megjeleníthető elem

ehhez csak gratulálni lehet

2008.04.17. 07:07 | geistwald | 1 komment

Címkék: figura szánalom games workshop warhammer fantasy wargaming

Huszonöt éve született meg a Games Workshop zseniális Warhammer világa és a hozzá kapcsolódó Warhammer Fantasy Battle. Régi kedvencem a Wikipédiában olvasható egyik kifejezés, úgyhogy most le is írom: a '75-ben útjára indult Greyhawk mellett a Warhammer az egyik legöregebb "commercial fantasy world", vagyis "kereskedelmi célú fantasy világ". A WHFB az idők során kultikus játékká vált, és az utánozhatatlan hangulat mellett olyan miniatúrák százait termelte ki, amelyek örökre a műfaj klasszikusai maradnak. A huszonöt év bármilyen termék vagy márkanév esetében tiszteletre méltó kor, de ezen a biznicen belül különösen hosszú idő. Nincsenek rászorulva, de ezúton is dícsérjük meg őket, és kívánjunk nekik mégegyszer ennyit.

A kiadó, úgy tűnik, másra van rászorulva. Mégpedig a pénzünkre (no problem) és arra, hogy ezt a pénzt – ahogy Lefty Ruggiero mondaná – csendben kussolva fizessük be neki (problem). Mire gondolok. A minap felmegyek a Games Workshop Grossbritannien botrányosan elavult honlapjára, és látom, hogy ott a nagy piros 25-ös. Na mondom remek, és elsőre az sem tűnt fel, hogy az ünnepet jelző képecske körül a következő linkek villognak: fölötte SHOPPING, jobbra ONLINE STORE, FREEPOST, alatta pedig ADVANCE ORDER, MAIL ORDER, STORE FINDER és DO YOU WANT TO SELL OUR PRODUCTS? A szülinapos banner és a vásároljparasztos neonreklámok aránya körülbelül 1:3, de kit érdekel, nyilván. Engem semmiképpen sem, már kattintom is a piros 25-öst. A következő lapon a GW-sek bő négy mondatban kifejtik, hogy lesz itt akkora ünneplés, csak bámulunk majd, mint bölcsész a command promptra. Majd az arcunkba tolnak tizenöt ilyen-olyan terméket, hogy rendeljük meg, ha már erre járunk. El innen, suttogják a hangok, úgyhogy a Warhammer szekció irányába indulok. Rossz ötlet.

A WH lap kissé letisztultabb, de semmi új információ. Viszont ott van egy link, amit nem hagyhatok ki: szavazás a kedvenc Warhammer figurámra. Ez egyrészt szép feladat, másrészt az ember rögtön olyasmire gondol, hogy a győzteseket újra kiadják, esetleg megnyerhetek valami rég nem látott ritkaságot. Az új oldalon azonban – nagyon stílusosan, én nem mondom – huszonöt előre megadott figura közül választhatunk. Most az egy dolog, hogy ebből huszonkettő jelenleg is kapható az online boltban, és figyelembe véve, hogy a valaha kiadott GW-s figurák túlnyomó többségét ma már nem árulják, akár meg is óvhatnánk a meccset. De könyörgöm, mi a rák ez a huszonötös lista, függetlenül attól, hogy mi szerepel rajta? Minden idők, kedvenc? Ráadásul úgy, hogy a legrégebbi jelölt is sokat mondok, ha tíz éves? Leszavaztam azért Alan Perry Chaos Dwarf Lordjára, mint a GW aranykorának utolsó képviselőjére, de részemről ennyi volt a születésnapi parti.

Ja meg annyi, hogy újra elhatároztam: ha GW, akkor legfeljebb Specialist Games az eBayről. Mondjuk ez csak nekem szar érzés, mert Nottinghamben azt se tudják, hogy létezem.

A bejegyzés trackback címe:

https://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr2429368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tengersam (törölt) 2008.04.17. 09:46:27

Sajnos egyet kell hogy értsek... :-/
süti beállítások módosítása