ezt írja a geek

Nincs megjeleníthető elem

boardgame news

Nincs megjeleníthető elem

tengersam wh40k

Nincs megjeleníthető elem

troll impaler light warbeast

2008.08.23. 12:29 | Huntroll | 2 komment

Címkék: taktika warmachine privateer press hordes trollblood

Trollék rövid és általános összefoglalása után térjünk is rá a kivesézendő egységekre. Kezdésképpen jöjjön egyik kedvenc warbeastem, a "két lábon járó balliszta" definícióval illetett Impaler. A Trollblood warpackben rögtön két darab is található belőlük, úgyhogy a legtöbb szépreményú játékosnak hamar a szívéhez fognak nőni. Ez egyrészt az övükön lógó sült csirkék és a söröshordó miatt lesz így, másrészt pedig mert nagyon hatékony távolsági warbeastek - egyes vélemények szerint az egyik legjobbak, de ezzel szerintem a Seraph vagy a Titan Cannoneer vitatkozna.

Tulajdonságok
Többi warbeastünkhöz hasonlóan az Impaler is viszonylag lassú (azért a Khador Jackeknél gyorsabb...) és elég magas Strength-tel rendelkezik. Közelharci és távolsági támadásai átlagosak, a 13-as DEF, bár a Trollblood seregben már jónak számít, a legtöbb gyalogos számára átlagos vagy kicsivel átlag feletti dobásokkal megdobható, páncélzata pedig a light beastek kategóriájában viszonylag jónak számít (ARM 16), de vannak nála szívósabb dögjeink is - kevesebb pontért.

Fegyverzet
A Primal szabálykönyv szerint az Impalerek hobbija a háromméteres lándzsákkal való célbadobás, és azon szerencsés kevesek közé tartoznak, akiknek a hobbija egyben a munkája is. Lándzsáik dobófegyverek, így erejük is hozzáadódik a sebzéshez, a 13-as POW-tól pedig az igazán páncélozott ellenfeleket (gyk. heavy jackek/beastek) kivéve mindenkinek van félnivalója. A fentebb említettek számára azonban a kritikus találatnál bekövetkező Slam okozhat kellemetlen perceket, hogy a mögöttük állókról már ne is beszéljünk... Remélem szükségtelen mondanom, hogy ezért érdemes boostolni a támadó dobásokat: kevés örömtelibb dolog van annál, mint amikor sikerül a Destroyert a mögötte lapító Sorschára lökni... A hajítólándzsa egyetlen szépséghibája a 8"-es lőtáv, ezt azonban szükség esetén 12"-re tudjuk növelni. Lásd lejebb.

Közelharcban szintén az említett lándzsa áll rendelkezésünkre, ezúttal Critical Slam nélkül, helyette viszont messzire elér (Reach), ami elég ritka a Trollblood seregben, úgyhogy tessék megbecsülni.

Speciális
Mint minden warbeastünk, az Impaler is képes a Regenerációra, vagyis körönként egy furyért d3-at gyógyulni. Ez a játék egyik legszívósabb frakciójában teljesen természetes, lépjünk is tovább az animusra.

A Far Strike 4"-et ad a célpont modell lőtávjához, és legtöbb buffunkkal ellentétben nem csak frakción belüli modellekre hat. Így két furyért Alten Ashleynek 18"-es lőtávot csalhatunk össze, és a warbeastjeink, illetve warlockjaink egyébként meglehetősen kicsi/közepes lőtávját is meghosszabbíthatjuk. A legfontosabb ok, amiért nálam szinte minden seregben helyet kap egy Impaler.

Gyakorlat
Animusa miatt lőfegyverrel rendelkező warlockok (vagyis Doomshapert kivéve mindenki), távolsági solók (Alten, Pendrake) és távolsági támadással rendelkező beastek (Blitzer, Pyre, Slag troll) mellé kiváló választás, néhány felállásnál pedig egyenesen kötelező. Az animusa kitűnő, távolsági támadása jó, saját animusa, vagy egy Dire Troll Mauler Rage-e (+3 STR) segítségével pedig brutálisan jó lesz. Közelharcban szintén megállja a helyét (a Mauler vagy a Pyre Troll animusa itt is sokat segíthet), és a pofonokat is bírja, elvégre nem valami Pokémonból előhúzott vaksi békaemberről vagy mutáns pudliról van szó, hanem egy trollról...

Ez eddig szép és jó, csakhogy az ára 75 pont, amivel a második legdrágább light warbeast a játékban, de ugye Cygnar óta tudjuk, hogy a sokoldalúságnak ára van. Ennél nagyobb hátrány, hogy nagy számú ellenféllel szemben nem ér túl sokat, mivel körönként vagy egy lándzsát dobhat el, vagy legfeljebb négyszer támadhat közelharcban, ekkor azonban boost nélkül. Sok gyalogsággal operáló ellenfelek esetén tehát van nála jobb választás, de ezen kívül a nagy célpontok megpuhítására, solovadászatra, vagy a távolsági támogatás szerepére kiváló jelölt. Én például, ha jól emlékszem, eddig két alkalommal nem hoztam Impalert a seregembe, ami vagy a hatékonyságát, vagy kreativitásom hiányát mutatja...

Troll Impaler Trollblood light warbeast
• közelharc 3
• távolsági harc 4
• speciális képesség 5
• rugalmasság 4
• ár/érték arány 4
• figura 4
értékelés 4

A bejegyzés trackback címe:

https://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr49612354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2008.08.24. 11:38:34

Az Impaler az egyik kedvenc beastem. Még akkor is, ha egyszer rábatyta a farkasomat szegény Kayára. :)

Huntroll 2008.08.24. 12:46:34

Alap. Nekem az öcsém Crusaderét Kreossra. ^^
süti beállítások módosítása