ezt írja a geek

Nincs megjeleníthető elem

boardgame news

Nincs megjeleníthető elem

tengersam wh40k

Nincs megjeleníthető elem

reikland über alles

2008.08.31. 01:27 | Huntroll | 2 komment

Címkék: specialist games games workshop mordheim

Hosszas töprengés után végül úgy döntöttem, hogy egy Reiklander zsoldoscsapatot indítok Mordheimben. Szokásom szerint a döntés elég nehezen született meg, annak idején például Warmachine/ Hordesnál kb. két hét alatt bizonyosodtam meg arról, hogy nekem Magnus kell, ezért az alapdoboz árával a zsebemben felhívtam a Trollbarlangot, hogy milyen alapdoboz van náluk raktáron. Hatalmas választékuk volt, Cryx és Trollblood... Mivel a Trollbloodsszal is szimpatizáltam a Blitzer, Grim Angus és a Pyg Keg Carrier miatt (ironikus módon egyikük sincs még meg), inkább nem vártam meg, amíg új szállítmány Magnus érkezik, hanem lecsaptam a trollokra. A poén az, hogy ha most, jelenlegi ismereteim mellett kéne sereget indítanom, az nagy valószínűséggel Cryx lenne...

De térjünk csak vissza Mordheimbe. Zsoldosaimat az erre a célra kiváló Empire Militia és Empire State Troops dobozokból fogom összerakni, ebben szinte minden benne van, ami egy warbandbe kellhet. Azért csak szinte, mert a GW oldalán és a dobozon is díszelgő képekkel ellentétben a Militia dobozban se kalapács, se balkezes kard nincs. Kalapács helyett vannak ugyan bunkósbotok, de csak 5 darab, és elég bénán néznének ki a Championjaim kezében (itt jegyezném meg, hogy ha valakinek vannak elfekvőben GW-s műanyag kalapácsai vagy buzogányai, igazán kisegíthetne egy-két darabbal). A balkezes kardokat szerencsére kis átfarigcsálással meg lehet oldani. A WYSIWG szabályt többé-kevésbé be is tudom majd tartani, ilyen apróságoktól eltekintve, mint hogy a kapitányomra nem fogok ráaggatni négy fegyvert, egy-két íjászomra nem lesz buzogány modellezve, és sajnos a State Troop testekről sem tudom eltűntetni a nehézpáncélt... Remélem ez még az elnézhető kategóriába tartozik.

A reiklandiakról annyit érdemes tudni, hogy a Birodalom legfegyelmezettebb katonái közé tartoznak, és íjászaik különösen képzettek a lőfegyverek használatában (+1 BS). Ez utóbbi volt a döntő érv mellettük, végre egy olyan sereg, ami nem csak közelharcban halálos. Soraimat a játék indulásától kezdve egy idegenlégiós, a Tilean Marksman is erősíti, aki reményeim szerint megfelelően sakkban tudja majd tartani az ellentfeleket.

Kíváncsian várom, mi fog kisülni a seregből (sereglista is coming soon), a választás nagyon nehéz volt a jobbnál jobb jelöltek tömkelege miatt, íme a "futottak még" kategória, és az okok, amiért nem ők lettek a befutó.

Witch Hunters: Fluff alapján szinte minden játékban a vallási fanatikus elmebetegek a kedvenceim, de bármennyire is hangulatos eltökélt boszorkányvadászokkal és vérebekkel eretnekeket gyilkolni, a 12-es maximum csapatlétszám miatt kampány esetén kínkeserves lenne a végjáték.

Ostlanders: Részeges, újgazdag hegyiparasztok vicces szabályokkal, akik még egy ogrét is hozhatnak, az a felbérelt ogréval együtt kettő. Kár, hogy már van egy piás csürhe seregem, a való életben pedig gyakorlatilag absztinens vagyok...

Skaven:  A hátterük tetszik, ki ne szeretné az alattomos, büdös és rosszindulatú patkányembereket, csak ha 20 skavent hoznék, ennek legalább 3/4-ét parittyával és husángokkal (állítólag ár-érték arányban a két legkiegyensúlyozatlanabb fegyver), a maradék 1/4 meg varázsló, agyontápolt közelharci hősök és egy rat ogre lennének, valószínűleg egy idő után nem sokan állnának ki ellenem. Röviden: ÜBERTÁP.

Marienburgers: A +20% arany nálam +3 embert jelentene a csapatba, de hosszú távon ez nem sokat jelent. Ezenkívül kommentje alapján geistwald is velük fog játszani, szóval pláne nem nyert.

Orcs: Velük igazából csak szemezgettem, és nem is tűnnek rossznak. A hordajelleg ugyanúgy megvan, mint a Skaveneknél, de messze nem annyira megbízhatóak, viszont a trolljuk halhatatlan hadjárat esetén. Csak nem volt kedvem a változatosság kedvéért kék bőr után zöldet festeni... Talán legközelebb.

A bejegyzés trackback címe:

https://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr60641845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geistwald · http://geistwald.blog.hu/ 2008.09.03. 00:31:09


"A +20% arany nálam +3 embert jelentene a csapatba, de hosszú távon ez nem sokat jelent."

Nem is tudom, azért az elején nem kicsit tűnik hasznosnak. Feltételezve, hogy néha el is pusztul valaki. Meg a seftes kapcsolatok sem látszanak haszontalannak. A Tilean Marksman nem ingyen dolgozik :)
Mondjuk valóban nem nyilvánvaló táp egyik se, de nekem valamiért nagyon tetszenek...

Huntroll 2008.09.03. 07:42:03

Időközben a Tilean Marksmant kivettem a listából, és átdolgoztam a sereget. Így eggyel kevesebb fő, de vannak reiklandiaknál is nyílpuskák, és kapott a kapitányom egy pár duelling pistolt. Tegnap az Árkádiában teszteltem is, ha kedves Shadow Warriorokat (WS5, BS5? TÁÁÁP) játszó ellenfelem nem snipeolta volna ki 2 íjászomat és egy youngbloodot, amíg én egyoldalú tűzharcban lőttem a közeledő troll slayereket (és pocsék dobások miatt egyet sem sikerült leszednem... nyílpuskával), talán nem is alakultak volna rosszul a dolgok... De az a +3 ember azért nem ártott volna közelharcban, törpék ellen.
süti beállítások módosítása