ezt írja a geek

Nincs megjeleníthető elem

boardgame news

Nincs megjeleníthető elem

tengersam wh40k

Nincs megjeleníthető elem

PPF Kupa MK3

2009.04.22. 16:02 | rudeboy1969 | 23 komment

Címkék: esemény verseny közlemény warmachine privateer press árkádia hordes

Játékostársaim, Hobbisták!

Idén is megrendezzük a
Pannon Privateer Kupát,
most már harmadik alkalommal.

A Warmachine/Hordes játékok kedvelőit várjuk
2009. május 16-án 9 órára
az Árkádia klubba.
(Budapest. 7.Ker. Kertész. u. 7sz.)

A program egész napos. A nevezési díj előzetesen 2000 Ft., ebből 500 Ft. a büfében lefogyasztható. Amennyiben a határidőig nevezel és csak a helyszínen fizetsz, az is megfelelő, viszont a férőhelyek miatt a helyszínen történő nevezést csak korlátozott mértékben áll módunkban elfogadni. Regisztrálni a wof_kukac_freemail.hu, a zkmark83_kukac_gmail.com e-mail címeken, illetve személyesen az Árkádiában tudsz, Wolfinál és Márknál.

És akkor következzen a pontos versenykiírás:

A verseny mérete
A versenyre 500 pont értékű seregek jelentkezését várjuk. A lista minimum 400 és maximum 500 pontos lehet. Minden egyéb szabálykönyvi megkötés érvényes. Még az MK I. szabályrendszer az érvényes.

Terep & Asztal
A meccsek 4’ x 4’ méretű terepasztalokon kerülnek megrendezésre. A terepasztalokat a rendezvény szervezői rendezik be, a tereptárgyakat a játékosok nem mozgathatják, még közös megegyezésre sem. A meccsek véletlenszerűen kiosztott terepasztalon fognak lefutni. Minden asztalon minimum 6 tereptárgy kerül felhelyezésre, amelyekre vonatkozó szabályokat a bírók ismertetik a játékosokkal. Jellemzően az idei C2A liga térképeit használjuk.

Játékosok tudnivalói
A játékosoknak saját sereget kell hozniuk, az egységek kártyáival, filccel/cerkával, kockákkal, mérőeszközökkel, jelzőkkel, roncs jelzőkkel, és sablonokkal. Rendelkezniük kell minden eszközzel, amire a játék során szükségük lehet. Ha egyéb nyomtatott sereglistával rendelkezel, vagy a sebesüléseket más módon jelölnéd, a bírók előzetes engedélyével teheted csak meg. Szükség lesz még ezen felül két nyomtatott sereglistára. Ezek egyikével regisztrálsz, a másikat pedig ellenfeled kérésére be kell mutatnod neki. Erre ajánljuk a Tabletop Commander programot.

Sereg és Horda összeállítás
A sereg illetve a horda összpontszáma nem haladhatja meg az 500 pontot, és nem lehet kevesebb, mint 400 pont. (Tehát nem lehetséges csak egy Warcasterrel jelentkezni.) Zsoldosok megengedettek, míg azok megfelelnek minden egyéb rájuk vonatkozó szabálynak.

Alternatív lista
Két listát hozhatsz! A listáknak ugyanazon frakcióból kell jönnie. Zsoldosok hozhatnak két különböző szerződést is (pl. Magnus és Kalóz). A küldetés kihirdetése után megtudod ellenfeled frakcióját, ez után kell az aktuális listáról döntened.

Festés, modellezés, helyettesítés és konverziók
Bár nagyon szeretnénk gyönyörűen elkészített seregeket látni a terepasztalon, úgy gondoljuk, hogy ez még a mai magyar viszonyok között nem megvalósítható. Ezért festetlen, illetve részben festett seregek is jelentkezhetnek. Viszont a rendezvény szervezői a legszebb saját kezűleg festett sereget különdíjban részesítik.

A figurák helyettesítése („proxi”) nem megengedett! Hamisított figura szintén nem megengedett!

A versenyen a következő könyvekben megjelent figurák játszanak: Warmachine Prime Remix, Warmachine Escalation, Apotheosis, Superiority, Pirates of the Broken Coast, Legends, Hordes Primal, Evolution, Metamorphosis.
Konverziók elfogadottak, míg azok tisztán jelképezik az adott PP figurát. A bírók fenntartják a jogot arra, hogy egyes konverziókat már helyettesítésnek (proxizásnak) minősítsenek, és így kizárjanak a versenyből. A problémák elkerülése végett a legajánlatosabb a szervezőkkel konzultálni a verseny előtt, illetve elhozni a versenyre a modell eredetijét.

Pannon Privateer Foundation szabályrendszer
A játékosok időre, svájci rendszerben játszanak. Frakció nem játszhat ugyanolyan frakció ellen, kétszer nem játszhatsz ugyanazzal az ellenféllel. Négy meccs kerül megrendezésre. Ha páratlan a játékosok száma, egy játékos véletlenszerűen előnyerő lesz. Az előnyerő automatikusan 5 pontot kap. A következő körtől az utolsó helyezett az előnyerő (ugyanolyan eredmény esetén a bíró véletlenszerűen kiválasztja az előnyerő játékost), de mindenki csak egyszer lehet előnyerő pozícióban.

Meccs hossza és az „Uccsókör”
Amikor a meccs már 60 perce tart, a szervezők utolsó körre szólítják fel a versenyzőket. Amint a felszólítás felhangzott a versenyzők még befejezhetik utolsó körüket, amelyre nincs időkorlát meghatározva. Ha a kezdő játékos körében hangzik el a felhívás, a másik játékos még egy teljes kört lejátszhat, ha pedig a második játékos körében, akkor csak ez a játékos fejezheti be körét. Az esetleges időhúzást a bírók büntethetik.

Torna pontok és a torna állása
Minden meccsen a játékosok Torna Pontokat szerezhetnek a teljesítményük alapján. Ez határozza meg a játékosok helyezését. Győzelemért 5TP, döntetlenért 3TP, vereségért pedig 1TP jár. Ezen felül minden játékos az ellenfeleitől megszerzett VP-it megszorozza 0.01-el, és ez is a TP-hez adódik. A rendezvény végén a legtöbb TP-vel rendelkező játékos a torna győztese.

Nyeremény
A harmadik versenyen is értékes nyereményekért folyik a küzdelem! A versenyen díjazva lesz a Torna győztes, a második és a harmadik helyezett, valamint a legszebben festett sereg is.

Bíráskodás
A verseny célja a szórakoztatás, nem a véres győzni akarás. A játékosoktól az udvarias és sportszerű játékot várjuk el! A versenyzőknek a bíró szavát mindenkor el kell fogadniuk.

Sárga lapos figyelmeztetés
Biztosak vagyunk benne, hogy mindenki sportemberként viselkedik. Ha mégis valakit elkapna a versenyláz, és vétene a sportszerűség szabályai ellen, azt a bírók sárga lapos figyelmeztetésben részesíthetik. Minden sárga lap a TP 10%-nak megvonását vonja maga után. Harmadik figyelmeztetés után a játékos kizáratik a rendezvényről. „Bünti”-t lehet kapni például a sportszerűtlen megnyilvánulásokért, folytonos szabályvitákért, csalásért, időhúzásért, az ellenfelet nem tisztelő, vagy megfélemlítő viselkedésért. Ezen kívül a szabálytalan sereglistáért is adható „bünti”.

Küldetések
A küldetések mind 10”-es felállási zónával indulnak, előre beállított terepen. A meccs előtt kockával dobnak a játékosok, amellyel eldöntik, hogy ki kezdi a felállítást, és a meccset is egyben. A dobás győztese dönt, hogy kezd, vagy másodszorra jön.

Fölényes győzelem (aka szétcsárázás)
Minden küldetést meg lehet nyerni az ellenség minden egységének elpusztításával. Az „Egy lövés, egy halott” című küldetés kivételével azonban nem lehet nyerni az ellenfél warcasterének/warlockjának kiirtásával. Ebben az esetben a warcaster/warlock halála a játék szabályai szerinti negatívumokat vonja maga után (warjackek leállnak, warbeastek megvadulnak) de semmi többet.

 


Küldetés 1 – Egy lövés, egy halott

Feladat
Egy jól képzett lövész egyetlen találata is elég ahhoz, hogy végezzen bármilyen ellenséggel.

Különleges szabályok
A bírók felhelyeznek a pályára két mesterlövész tornyot. Ezek a felállítási zónával párhuzamos középvonalon helyezkednek el, az asztal szélétől 12”-re. Egy játékos akkor kontrollálja a tornyot, ha legalább egy baráti modell a torony 2”-es körzetében található, és az ellenfelének nincs ilyen modellje. Menekülő (wild) Szörnyeteg, kikapcsolt (inert, vagy roncs) Jack, és menekülő modell nem számít kontrollálónak.

A második körtől kezdve, körönként egyszer, a kontrolláló játékos, aktiválhatja az irányítása alatt álló tornyok bármelyikét, és egy lövést adhat le belőle (RAT 8, RNG 16, POW 12). A lőtávot (RNG) a torony aljától kell kimérni, a láthatóságot (LOS) pedig a tetejétől. A tornyok támadásai ignorálják a következő speciális szabályokat: bujkálás (stealth), láthatatlanság (invisibility). A tornyok lövései megsebzi a csak mágikusan sebezhető lényeket. Tovább tápolni a tornyokat nem lehet, közvetlenül rájuk nem lehet varázsolni, és nem befolyásolja őket hátrányosan képesség (feat) használata sem. A tornyokat nem lehet megtámadni, és megsebezni. Nem warcaster/warlock harcos (warrior) modell sikeres találat esetén kikerül a játékból!

Győzelmi feltételek
Az a játékos, aki megöli az ellenséges vezetőt, megnyeri a játékot.


Küldetés 2 – Megállíthatatlan mészárlás

Feladat
Harci gépek és szörnyetegek megállíthatatlan áradata végez dühödt pusztítást az ellenség soraiban.

Különleges szabályok
A kezdés előtt a játéktér közepét négy (É-D-i) 12” széles sávra osztjuk a felállási zónákon kívül. A játékos akkor kontrollál egy ilyen sávot, ha legalább egy modellje tartózkodik a sávban, és ellenfelének nincs ilyen modellje, az adott játékos körének végén. Egy egység csak akkor kontrollálhat, ha minden tagja a zónán belül tartózkodik (és csak így akadályozhat)! Csak olyan harcos foglalhat, akinek a CMD karakterisztikája nagyobb, mint 1. Menekülő (wild) Szörnyeteg, kikapcsolt (inert, vagy roncs) Jack, és menekülő modell nem számít kontrollálónak. A második körtől kezdve a játékosok „Kontroll pontokat” kapnak az egyes zónák megtartásáért.

Ha egy nem karakter (pl Scrapy, Thorn, Drago) 'jack, vagy szörny elpusztul, helyezz fel a felállási zónádba 8”-re a széltől egy, az elpusztulttal megegyező 'jacket, illetve szörnyet. Ez ugyanabba a battlegroupba tartozik, mint az elődje, és a következő körben már aktiválódhat is!

Győzelmi feltételek
Az első 3 KP –t szerző játékos nyeri a meccset.


Küldetés 3 – Mozgásban

Feladat
Amikor meghatározott sorrendben kell teljesíteni a feladatokat, a rugalmasság és a képesség az ellenfél következő mozdulatának meghatározására lesz a különbség a győzelem és a vereség között.

Különleges szabályok
Az asztal középvonalán három pont helyezkedik el, 12”-re egymástól, és az asztal szélétől. A kezdő játékos bal kezénél lévő pont lesz Kontroll Pont #1, a középső a #2, és az utolsó a #3. A játékos akkor kontrollál egy pontot, ha legalább egy modellje tartózkodik 3”-re a ponttól, és ellenfelének nincs ilyen modellje. A harmadik körtől kezdve az első játékos, aki kontrollálja az #1-es pontot, eltávolítja azt a pályáról. Ezután az a játékos, aki a #2-es pontot kontrollálja, megszerzi azt. Végül a harmadik pontot először kontrolláló játékos zsebre vágja az utolsó pontot. Egy körben csak egy pontot lehet szerezni.

Győzelmi feltételek
Az a játékos nyer, aki előbb ér el 2 pontot.


Küldetés 4– Fura vadon

Feladat
Régi Orgoth átok üli a csatamezőt, elűzve a betolakodókat.

Különleges szabályok
Élő vagy halott, nem Warcaster/warlock harcos (warrior) modellek elveszítik azon képességüket, mely szerint nem menekülnek el. A „természetellenes” (abomination) szabállyal rendelkező modellek nem ijesztik meg a saját osztaguk tagjait. Az „építmény” (construct) szabállyal rendelkező modellekre nem hat az átok, ezek nem menekülnek el. (Ezeket el kell pusztítani a győzelemhez.)

Győzelmi feltételek
Az a játékos nyer, aki megfutamítja ellenfele összes, menekülésre hajlamos egységét.

A bejegyzés trackback címe:

https://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr771080229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Huntroll 2009.04.22. 22:16:33

Elég kemény scenariók választottatok... Citromdíj lesz? :D

geistwald · http://geistwald.blog.hu/ 2009.04.25. 13:32:18

Wolfi felszólítására bekommentelem, hogy nevezek egy mercenary bandával. Vagy Searforge lesz, vagy Four Star. De mindkét esetben tele lesz törpékkel meg bányagépekkel :)

Vinitor · http://omagyar.blog.hu 2009.04.25. 16:41:53

én meg szokásom szerint csak nézelődni megyek, túl közeli az időpont, hogy versenyen is használható rutint szerezzek addigra :(

Gerik001 2009.04.25. 17:23:10

Vinitor példáját követem.

De én viszek fényképezöt is. :)

rudeboy1969 2009.04.25. 17:33:25

@Vinitor: @Gerik001: káámón! Én már számítottam mindkettőtökre! Nem szeretek könyörögni, de szerintem ez az a játék, amit 2 alkalom után annyira el lehet sajátítani, hogy el lehessen indulni egy versenyen!

Tehát figurákat összerakni, legalább kétszer játszani, és jönni versenyezni!
Én pl most kedden szívesen játszom tanító jellegűt, akár Khadorral akár Trollokkal!

Ja, és lesz egy emberünk aki fényképezni fog, ha saját gépet hozol, akkor azzal is el fog kattintani pár képet!

Vinitor · http://omagyar.blog.hu 2009.04.25. 17:51:58

ez a kettes szám az én bajom is :)

ugyanis két szakdolgozatot kell még befejeznem, és két államvizsgára felkészülnöm

a verseny pedig pont a felvezető időszak közepére esik :(

gyakorlatilag vécézni is sajnálom az időt most, nem, hogy a bábukkal pepecseljek, meg a szabályokat bújjam :(
pedig szívesebben megtenném, elhiheted

Gróf Úr 2009.04.25. 19:51:18

Jövök. Vagy Cryxxel, vagy Cingárral vagy Légióval. Pontosan.

Huntroll 2009.04.25. 20:49:56

@Vinitor: @Gerik001: Nekem az első PPF kupán volt konkrétan az első battlebox szint fölötti játékom. Úgyhogy nem keres kifogásokat, jön játszani.

Gerik001 2009.04.25. 21:51:40

mondjuk még megis kell jönnie a figuráimnak hogy egyáltalán 500 pont közelébe legyek. :)

Gróf Úr 2009.04.25. 22:43:01

@Gerik001: Milyen modellt adjunk kölcsön?

Atis52 2009.04.26. 06:48:10

Jelentkezem :)
Gerik: hát, jobb ha kölcsön kéred...

rudeboy1969 2009.04.26. 07:43:05

@Gerik001: Jaja! Gyakorlatilag a következő seregekből lehet kölcsön kérni:
-Cryx Goreshade é/v Aszfisus
-Troll: Evo casterekig bármi (bár evo unitokkal nem renelkezem
És mivel Gróf úr felajánlotta az előző kommentben,
még Légió v Cingár v még Cryx

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2009.04.26. 16:07:50

Bolygónk egyensúlyának megőrzése érdekében hozom a farkasaim. Természetesen lefejelek és összetépek mindenkit.

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2009.04.30. 13:50:58

Én maximum nézőnek megyek, de nagyon lelkes leszek! :D

rudeboy1969 2009.04.30. 14:21:17

@tengerSAM: Hogy én hogy útálom, hogy mindenkinek el kell magyaráznom, hogy miért is tessék eljönni versenyezni szépen!!!

Sam! Neked, (és a tesódnak is) adott a sereg, tudsz játszani, és rá is érsz... Akkor miért nem játszol inkább?

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2009.04.30. 15:19:03

1. Öcsémnek nincs 500 pontja, csak 412
2. kapásból az első scenariot rettenetesen gyűlölöm, ami egyenértékű azzal, hogy nem vagyok hajlandó ilyen küldetést játszani (tudom, fürdősqrva vagyok)
3. még az sem biztos, hogy egyáltalán ráérek aznap
4. 4 küldetést egyvégtében végigjátszani nem funny, inkább baromi fárasztó, én meg lusta vagyok :P
5. játéktapasztalatom egyelőre igen kevés, így nem lenne túl izgalmas, hogy mindenki ürülékké ver
6. egyébként is utálok játszani az alábbiakkal: circle, cryx, és az összes hordes frakció. Biztos menoth ellen is utálnék játszani, de azzal még nem kerültem össze :D
7. jobban szeretem nézni a játékot és okulni a más kárán ;)

rudeboy1969 2009.04.30. 17:48:30

@tengerSAM: kifogások, kifogások :)...
Öcsédnek simán tudunk kölcsönbe 88 pont mercenaryt adni. A kifogásaidra meg nem tudok mit mondani, szerintem hülyeségek :)) És a citromdíj már smafu?

Vinitor · http://omagyar.blog.hu 2009.04.30. 18:57:13

a citromdíjat már lestipistopiztam ;)

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2009.04.30. 19:19:59

A döntésem persze még nem végleges. :)

Aprópopó, ha jól értem, nem kötelező két listás vinni, elég egy is?

Huntroll 2009.04.30. 22:48:41

@tengerSAM: Persze h elég egy is. Amúgy pedig ne sírj a hordás seregek miatt, trollok ellen sztem még nem toltad :D

Uruk-Hai 2009.05.04. 09:27:30

Az eredeti warcaster helyett annak epic megfelelője proxynak minősül?

rudeboy1969 2009.05.04. 17:07:09

@Uruk-Hai: Nem minősül annak, nyugodtan hozhatod. Gyakran sokkal szebbek,mint alapváltozataik, és senkit sem tévesztesz meg. (Mivel ez 500 pontos verseny, ahová amúgy sem lehetne epic srácot hozni)
süti beállítások módosítása