ezt írja a geek

Nincs megjeleníthető elem

boardgame news

Nincs megjeleníthető elem

tengersam wh40k

Nincs megjeleníthető elem

nem verses de battle report

2009.05.17. 16:44 | rudeboy1969 | 2 komment

Címkék: battle report privateer press ppk

A hivatalos bejegyzést megejtve most egy kicsit személyesebb hangvételű rivjú következik a fenti (lenti) eseményről.

Korai keléssel kezdődött a szombatom, hiszen még egy csomó mindent ki kellett nyomtatnom, össze kellett pakolnom, le kellett telefonálnom. Mindezekkel végezve, és Geistwaldot felkapva  érkeztünk meg a klubbhoz. Belegondolva bátor dolog volt Geistwaldot megkérni arra, hogy vigye le a lap topomat a klubba, hiszen múlt évben is sikerült leperecelnie a lépcsőn. De tanulóképessége meghozta gyümölcsét, és fél év alatt sikerült megtanulnia a lépcső helyes használatát. Lehet, hogy a csajom által belediktált brogok voltak rá áldásos hatással (a rózsaszín pirulát Neo), hiszen végül a tavalyi citromdíjasból dobogóközeli helyezett lett.

Különösebb csúszás nélkül sikerült kezdenünk, pedig Steffet azért megpróbáltuk megvárni, de csak nem jött. Így az első csatát előnyerő pozícióból kezdhettem. Végül beesett Steff, de már nem álltunk neki a játéknak, hiszen már csak pár perc volt az uccsó kör bejelentéséig.

A második csatát a felsőház alján kezdtem, a legerősebb ikszelővel, Zotyóval játszottam. Területfoglalás, tehát Sorscha.

Sorscha
Man-o-War Kovnik
Berserker
Destroyer
Widowmakers
Alten Ashley
Doom Reavers

A jól működő kombót nagyon nehéz elkapni ebben a küldetésben. A caster a jobb szélsőt, a jackek a két középsőt tartották. A három AD-m meg ahová erősítés kell, oda tart. Zotyó az ellentétes szélre pakolta fel Vilmost, és a Szénásót. Középre egy erős gócot nagyjackkel, casterrel, lovagokkal, szélre pedig valami inges-gatyás csürhét. Hatalmas hiba, hiszen Vilmos a második körtől kezdve gyakorlatilag lelőhetetlen. De az AD widowmakereknek csemege, így Alten és a négy anyaszomorító gondoskodott Vilmosné rossz napjáról, és a szénásót is majdnem kilőtték. Középen helyezkedés, a caster pedig megindult előre.

Zotyó első körében ismét rossz döntést hozott, mivel a widowmakerek tartotta flankre a lovag osztagot küldte felmentésnek. Ezeknek az a spece, hogy ha valaki meghal közülük, megnő az armjuk meg az erejük, tehát az armot megkerülő osztag ellen tökéletesen haszontalanok. A szénásót mentette, Bátor Szőr Robin "stratégiai megfutamodást" hajtott végre. A gócot és a többi srácot is előre dobta, még néztem is, hogy "végre egy tökös srác, aki nem tart a feat-től".

Pedig kellett volna, Sorscha előre w-rusholt, fagyasztott, tempesttelt ( pár lovag off) majd berohanta a monolit bearert, meg a sportos csávókat. Fókusz nem maradt, így a legnagyobb bosszúságomra a bearert nem sikerült rohamból szétcsapnom, csak sebeznem. Nem baj, hiszen a DR osztag előresétált és szétcsapta a maradék lovagokat valamint felkarcolta a jacket (MATEK!!!). A bal szélen a widowok kilőtték a lovagok maradékát, így Altent már vissza lehetett vonni, hogy biztosítson középen. (1 CP)

Zotyó seregének nagy része jégkockaként várta a folytatást, aki nem az előre jött, körbe állták a castert (páran még megpróbáltak ráütni), sőt a castere is elmozdult "Skisasszony" irányába, és featjével abuzálta. A középső lovag osztag része kiütötte az elöl álló DR-t. 

Ellenfelem itt akkora hibákat követett el, amit nem lehetett nem megtorolni. Adott egy sávot a widowoknak. A bal középső sávot egyetlen sérült Szénásó fogta - róla Alten Ashley gondoskodott (+2 CP). Itt gyakorlatilag győztem, már csak VP gyűjtés következett. A harmadik hiba, hogy a DR osztagnak roham célpontot adott, akik ezt kihasználva letakarították a középső lovag osztagot, és a jacket (meg egyet az övéikből, így legalább Zotyó sem ment haza VP nélkül).

A harmadik csatát az élről vártam, és a Svájci rendszernek hála Márkót kaptam ellenfélnek. Sárkány ellen sárkánytűz, úgyhogy jöhetett a Boszi és BEHEMÓT.

Ez a csata nem maradt meg bennem annyira pontosan körről körre, mint az előző, úgyhogy csak a "hájlájtokat" írnám le. A kezdés az enyém volt, és a gobbók jó helyen egy gyors kinyíráshoz, de csak az egyiket kapták le a widow-k.

Az előre tolt Sentry stone is megúszta, mert megint bedobtam a 3d6-on 6-ot,így a manöken ki is nyírta a widowok nagy részét. De nem mondhatom, hogy a kockajáráson ment el a csata (egy két kritikus pillanatban bedobott trágya eredményem volt), annál sokkal jobban fájt amikor számolgatás helyett ráérzésből megmérkőztettem Scrapyt egy Woldwardennel, ahelyett, hogy a kontrolláló pozícióból messzire slammelem a dögöt (3d6-on kellett volna 7).

Így el is ment a csata, hiszen sikerült Scrapyt eltalálnia és szétvernie Márkónak. Innentől kezdve futhattam az eredmény után, és bár még sikerült a következő pont közelébe kerülnöm, ez már kevés volt a bódottághoz.

Negyedik csatám Gróf Úr ellen már megörökítésre került az ő reportjában, így erről is csak kutyafuttában írok. Visszavágó jellegű volt (az előző kupán ő vert meg), és a live tabellára nézve is érdekes összecsapásnak ígérkezett. Ha győzök biztos a dobogó, és ő lecsúszik az emelvényről. Fordítva még az X is elég. Mégis úgy tűnt, hogy az első pár körben döntésre akarja vinni a dolgot. Majdnem megfogtam, mivel az első két körre bebiztosítottam magam a bomba ellen, és kis híja volt egy csúf casterkillnek is, de kb 2"hiányzott a teleporthoz, meg a jobb szárny sem fogyott olyan gyorsan, mint reméltem. Így maradt a hirig és a döntetlen. A részleteket tényleg tessék elolvasni nála! :)

Összefoglalva a történteket számomra ez volt a legélvezetesebb verseny eddig. Remek volt látni, hogy a régen pofozósákként működő játékosok is mennyire felszívták magukat, remek stratégák lettek. Márkó megérdemelten állt vissza a trónra, de legközelebb biztos elkapom :)!

A bejegyzés trackback címe:

https://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr341126937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bedeko 2009.05.17. 19:34:38

Na igen, Widowmakerek voltak, nem Winter Guardok. Nekünk ott a napsütötte déli bícseken azért minden rosszarcú kucsmás egyforma homeless. :P Severius legyen a talpán, aki eligazodik közöttük. :D
Úgy vélem, a csatánk 10-ből kilencszer ugyanolyan gyorsan a te győzelmeddel ért volna véget, a maradék egy alkalommal esetleg döntetlenre tudtam volna kihozni. Két osztag lovag, és némi inges-gatyás zénó nem ellenfele a seregdnek ebben a küldetésben. Leginkább a widowmakerek miatt, akik egy sortűzzel veszik le az osztagomat. 10-12 fős osztagokkal és High Reklamátorral talán tudom állni a sarat, és pótolni a veszteséget, amíg túljutok a senkiföldjén és Korcsolya feat-jén. De akkor már te sem ugyanezzel jössz. :)
A Vilmosos-lovagos-lovaginás Menoth seregem a Karchev és Butcher féle vasgolyó ellen jó, amikor a lovagok pergőtűz híján be tudnak rongyolni, és le tudják darálni a hardvert. Azt hittem, megint ezzel jössz. :)
Mindenesetre tanulságos volt.

Huntroll 2009.05.17. 20:25:24

@Bedeko: A High Reclaimerrel tényleg könnyeb dolgod lett volna. Rakás füst letesz -> nincs widowmaker. Csak ugye a negyedeket is tartani kell, de arra van vilmon, eiryss, stb.
süti beállítások módosítása