ezt írja a geek

Nincs megjeleníthető elem

boardgame news

Nincs megjeleníthető elem

tengersam wh40k

Nincs megjeleníthető elem

újdonságok a privateertől

2009.07.03. 08:30 | rudeboy1969 | 5 komment

Címkék: warmachine privateer press társasjáték

Nagyon úgy tűnik, hogy kedvenc kiadónk a társasjátékok piacára is igyekszik betörni. Nem, itt most nem a GW-re és az ő káoszos - old worldös játékára gondolok, hanem a régóta meglévő, de nem túl nagy nyilvánosságnak örvendő PP mellékprojectre, a GRIND-re. A játék olyan lesz mint a Blood Bowl, csak itt jackek zúznak majd a gólért. A fílingnél rágyúrtak a roncsderbi, az amerikaifoci, a flipper és az Iron Kingdoms hangulatára. (Állítólag az európai fociéra is, de nem hiszem, hogy egy Jack nagyon szimulálna...)

A doboz tartalmaz majd pilléreket, szöges golyót, és sok pimpelhető műanyag jacket. Vegyék vigyék!

Személy szerint akkor fogom megvenni, ha jópofák a bitek konvertálásra. Bár nagy társas fan vagyok, és a Bodgersbe biztos befektetek, a Blood Bowl típusú játékoknál mindig is zavart egyvalami. Mégpedig, ha egyes országok és népek hadban állnak, akkor a diplomácia és a kereskedelem befagyasztása mellett a közös sporttevékenységeket is mellőzik. Szal nem fog egy hadianyagnak kifejlesztett Jugger egy szintén hadititok cygnarita jack ellen golyózni. Persze, ha a játékmenet odabasz, akkor lehet, hogy a flufftól el lehet vonatkoztatni...

Ja és persze tovább nyomatják az eddig itthon nem túl nagy előzetes lelkesedést kiváltó Retribution babákat is. Csináltak azóta öreg késelőset, pszihó kardozóst, meg mesterlövészeket is.

A bejegyzés trackback címe:

https://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr371223769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geistwald · http://geistwald.blog.hu/ 2009.07.03. 10:24:13

A GRIND olyan, mint a BB, vagyis egy poén, az alapjáték világában nincs se foci, se semmi. Kis levezető a naggyon komoly Foglald El Umbreyt B+ kampány megfáradt játékosainak. Asszem meg is veszem, biztos jó. Ha meg nem jó, akkor jól mutat a polcon.

Bedeko 2009.07.03. 11:26:34

Wolfi, a BB-ben nem nagyon kell keresni a miértet. Az alapsztori is elég agyament. Az alternatív Öregvilágon a népek közti ellentéteket nem háborúkkal, hanem Blood Bowl-lal döntik el. Így aztán a Grind is játszódhat egy lateros világban, ahol éppen nem háborúzik egymással Cryx és a Protectorate, Khador és Cygnar, vagy ha mégis, akkor kit érdekel, ha egy kicsit lehet zúzni, darálni. :)

Ez a Grind amúgy mekkora és milyen múltra tekint vissza?

geistwald · http://geistwald.blog.hu/ 2009.07.03. 11:50:28

@Bedeko: kb két éve láttam először, de azt nem tudom, hogy előbb is volt-e.

Atis52 2009.07.07. 09:18:51

@geistwald: Jap, a NQ#10-ben volt a szabályrendszer (2007 január) és igen ötletesen ez is egy alternatív világon játszódik :)

Bedeko 2009.07.07. 19:09:49

@Atis52: Nnna, én is éppen most találtam meg, pont most akartam írni, hogy NQ10... :)
süti beállítások módosítása