ezt írja a geek

Nincs megjeleníthető elem

boardgame news

Nincs megjeleníthető elem

tengersam wh40k

Nincs megjeleníthető elem

nektek épül

2009.12.21. 14:59 | rudeboy1969 | 21 komment

Címkék: közlemény kommentvadász post kristálycsarnok

Az előző postban elindult egy vita, amely külön bejegyzést érdemel. Most, hogy a KCS felújítás előtt áll, arra kérnék mindenkit, hogy a kommentekben írja le

- hasfájásait: Mi volt tré (szag, setét, tömeg, hozzáállás...)

- ötleteit: Miben lehetne javítani a dolgokon.

Kérek mindenkit, hogy ne kíméljék a postot, de a SZEMÉLYESKEDÉST hagyják ki!!! Próbáljunk konstruktívak lenni, ne csak a fikát szórjuk az égbe bele.

A bejegyzés trackback címe:

https://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr101613401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rudeboy1969 2009.12.21. 15:03:17

Kezdem én:
Hiba: a bevilágítatlan helyekre fény kell. Konstruktív javaslat: A lámpatesteket lejjebb kell engedni, lehetőleg kicserélni. Az armatúra leszerelése hiába növeli a fényt, ha mellette csövesség benyomását kelti.

Minden szemetes csurig volt. Valaki figyelhetne erre...

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2009.12.21. 16:27:55

Oké, folytatom.

- volt két asztal (bejárat mellett rögtön balra), ami fölött egyáltalán nincsen világítás - oda nyilvánvalóan tenni kellene egyet-egyet
- nagyon kevés a hely az asztalok között, alig lehet elférni, ezen mondjuk sokat nem lehet segíteni, a hely mérete adott
- a tegnapi versenyen is érzékelhető volt, hogy nem jutott mindenkinek megfelelő ülőalkalmatosság (törött, ülésre alkalmatlan darabokat nyilván nem számoltam bele), jó lenne valami olcsó, de használható ülőalkalmatosság (mondjuk összecsukható is jó, mert kis helyet foglal, ha nem használjuk)
- hamar elfogy a levegő, és elég dohos a hely is, egy idő után fáj a feje az embernek tőle, az az egy darab ventillátor nem sokat segít a dolgon legalább még egy kellene (mondjuk a helység másik végére), hogy forgassa rendesen a levegőt
- a szemét és a tisztaság problémája nem újkeletű, de azt megértem, hogy az eladónak nincs arra ideje, hogy ezzel foglalkozzon a bolt nyitvatartási ideje alatt, viszont előtte/utána talán elintézhetné ezt is, esetleg lehetne erre kijelölt ember, aki ezt intézné

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2009.12.21. 16:41:22

Világításra tükrös fénycsöves armatúrát ajánlok egyébként, mert az egyrészt energiatakarékos, másrészt igen jó fényt ad (tapasztalat, nyáron szereltek be a munkahelyemre ilyeneket, és brutális fényük van 2 fénycsővel). Valahol láttam most akciósan 4000 Ft/armatúra áron ilyeneket a napokban, de meg nem mondom hol.

rudeboy1969 2009.12.21. 18:10:12

@tengerSAM: széket venni kell, méghozzá nem összecsukhatósat, viszont egymásbarakhatósat, hogy lehessen pakolni.

Ha pedig kipucolják a felesleges asztalokat, és nem csak 6x4 es lapokat használnak, hanem a warhammer napok kivételével a középső három asztal-párt egy 6x4-es és egy 4x4 es kombójából rakják össze, máris nagyobb lesz a tér.

Gozer 2009.12.21. 21:17:51

Sziasztok. Bár jórészt csak olvasó vagyok itt, ehhez a témához én is letenném a garasomat.

Nagyrészt azért megszoktam a KCS-ben uralkodó viszonyokat, mivel itt kezdtem a wargamelést a nyáron, de a sarkokban tenyésző penészkultúrát lassan érdemes volna felszámolni. Sajnos a nagy nyári beázás óta egyre kellemetlenebb a helyzet, most a számítógép felöli oldal konkrétan elviselhetetlenül büdös volt.

UBorka · http://blog.ubipage.hu 2009.12.21. 23:17:10

Észrevételeim:
- A hely szűke. Amikor 8 asztalon ment a WH40K, akkor bizony már lökdöstük egymást. Ha még hozzávesszük, hogy bejön 3-4 klubtag, akik játszani kezdenek, frankón nem lehetett elférni. Ezen mondjuk sokat nem lehet szervezkedni, de HA adódik a lehetőség több tér kell az asztalok közé. A jelenlegi helyre nem zsúfolnék be 5-6 asztalnál (6x4-es) többet amikor nem muszáj.
- Versenyek időpontjára zártkörűvé kellene tenni a helyet. Egy versenyen voltam, de amikor megérkeztek a klubtagok, onnan kezdve nem lehetett hallani az asztal túloldalán az ellenfelet.
- Világítás. Nekem speciel folyik a szemem a neontól (igaz csak 6-8 óra után). Érdekes módon a hivatalosan "szembarát" neontól (mert van ilyenis) 3-4 óra után már fáj a szemem... Pár energiatakarékos izzó talán jobb lenne, de ehhez nem értek. Festéshez viszont mindenképp másmilyen megvilágítás kell.
- Festés. Igaz csak párszor jártam lent amikor élet is volt (meg verseny), de érdemes egy sarkot berendezni festéshez. Ide külön kislámpákat javasolt betenni egy asztalhoz (amihez nem is kell egy 6x4-es lap).
- Pihenőhely. A lépcső alatt elvileg van egy kanapé, ami jó lenne leülni és dumálni, de ugye nem lehet. Most állítólag épp az Árkádia cuccai foglalják el, de én még sose láttam szabadnak azokat a pihenőket.
- Mosogató. Engem speciel eléggé iritál egy vízköves mosogató. Pláne mert kábé napi 30 másodperc alatt karban lehet tartani. Ha a szemetet is kiviszed minden nap, akkor 3 perc (én lassan mászok). Ez ráadásul nem jár plus kiadással, csak egy kis apró figyelmesség ;)

Megjegyezném, hogy sok ötletem nincs mit lehetne tenni. Csak azt látom, hogy ezekkel kéne valamit csinálni.

geistwald · http://geistwald.blog.hu/ 2009.12.21. 23:49:30

Sajna az energiatakarékos izzó egy hatalmas átverés, olyan fényt ad, ami teljesen alkalmatlan az emberi fogyasztásra. Annyit pedig nem lehet spórolni velük, hogy az szempont legyen.

Mértkellnick? 2009.12.22. 00:00:44

Én is kommentelek, hogy lássátok, van igény a változtatásra, viszont Sam és Uborka már mindent elmondtak, amit magam említésre méltónak találok, tehát rövid leszek.

Összességében: egy tisztasági festést és takarítást követően gyakorlatilag a lomok/általában használaton kívüli tárgyak eltávolitásával, néhány lámpa beépítésével és minimális szervezéssel, odafigyeléssel abszolút élhetővé lehet tenni a helyet, minimális pénz és idő ráfordítása árán.

geistwald · http://geistwald.blog.hu/ 2009.12.22. 00:23:29

És akkor a konstruktív megjegyzések:
- Nyilván nem egy sterilszoba a cél, de amikor a kukából már kifelé áll a szemét, az elég nyomasztó. Na meg igen, a beázás.
- Tényleg jól jönne egy pár szék, a helyhiányt viszont ugyanennyi asztal esetében is meg lehetne oldani az átgondoltabb elrendezéssel. Polcok a falakra, elvinni, ami nem oda való. Az a papír space marine se néz ki annyira jól, hogy elfoglaljon másfél négyzetmétert a játékosok elől. Sokat segítene valami kezdetleges ruhatár a kanapé helyén, főleg télen, mert a szkafanderek is rengeteg helyet (széket) foglalnak.
- Szellőzés, világítás: szerintem ezt nagyon könnyű megoldani, de mindenképpen meg kell kérdezni valami szakembert. Önmagában plusz két neoncső meg plusz egy ventilátor csak arra jó, hogy hamarabb kapjunk migrént, és gyorsabban keringjen a lábszag.

rudeboy1969 2009.12.22. 08:26:52

@geistwald: szerintem meg elég lehet a két ventilátor, ha használják is.

A penész ellenség, a kosz detto.

Eddigiek összefoglalva, fontossági sorrendben költség szerint:
- beázás megszüntetése
- penész kiírtása
- szellőzés fejlesztése
- világítás javítása
- tisztasági festés
- az alkóvok bepolcozása
- számítógép kerüljön ki, festőasztal kerüljön ki, és legyen jobban megvilágítva, felesleges helyfoglaló lomok kerüljenek el.
- legyen egy ruhatár az előtérben
- az asztalok átrendezése legyen racionális
- szűnjön meg a kosz és az igénytelenség

Na akkor ezek a teendők eddig. Javaslatokat meg sokmindenre láttam. Most már csak a Győzőn múlik, hogy mit hogyan old meg.

Szerintem nagyon zsír lenne, ha azt a falat, ahol a cső van, tükrökkel burkolnák, és egy sor Spot lámpával megvilágított vitrint csinálnának belőle. Egyrészt növelné a tükör a hely nagyságérzetét, a fényt megsokszorozná, és ki lehetne állítani sok szép festett babát. Az oldalán meg csinálhatnának egy-egy szekrényt, ahol (saját, VIP klubtagok, pénzért akárki) a klubtagok a seregeikett deponírozhatnák.

geistwald · http://geistwald.blog.hu/ 2009.12.22. 10:02:29

@rudeboy1969: nem ezt mondom, nyilván jobb két ventilátor, mint egy. Csak aközött van jelentős különbség, ha gipsz jakab dönti el, hogy hova kerüljenek, vagy valaki, akinek ez a szakmája.

Egyébként ha belegondolunk, 10 asztalról van szó (azt hiszem). Az nem kevés. Sem a Kertész utcában, sem a Rózsa utcában nem volt állandóra 10 asztal, csak versenyek alkalmával. És olyankor ott is nagyon szűkösen fértünk el.

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2009.12.22. 10:29:23

@geistwald: de itt állandóra lenne a 10 asztal, ha átvariáljuk, akkor a világítást is variálni kell, mert most (az ominózus 2 asztal kivételével) az asztalok fölött vannak a lámpák.
A ventilátorral kapcsolatban meg tudtommal senki nem beszélt arról, hogy Gipsz Jakab fog szerelni. :)

Ha a Wolfy által összeírt dolgok megvalósulnak, akkor egész használható lesz a hely szerintem.

geistwald · http://geistwald.blog.hu/ 2009.12.22. 10:47:31

@tengerSAM: variálni kell persze, szerintem a január 1. és 10. közé kiírt átalakítás pont erről szól. A ventilátorral kapcsolatban senki nem beszélt gipsz jakabról, de nekem úgy tűnik, hogy a jelenlegi szellőzést és világítást pont ő tervezte, úgyhogy gyanakvó vagyok.

UBorka · http://blog.ubipage.hu 2009.12.22. 11:17:30

Asztalok elrendezése: nem tudom kinek mi az ötlete, de WW-ben például úgy férnek ez az asztalok, hogy a 4"-es élük mentén sorokba vannak rendezve. Talán mások is leírhatnák milyen elrendezéssel lehetne jobb elrendezést elérni ;)

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2009.12.22. 12:13:36

@UBorka: Ez ugye evidens elrendezés, csak arra kell figyelni, hogy a falfelőli oldalra került középsőknek néha ki kell mennie. Egy kis menekülő/közlekedő az oszlop felénél nagyon parktikus.

Másik dolog. A táblák jó része 6x4-es, de rengeteg játék pl. WM/H, Blood Bowl, vagy a nem támogatott, de tűrt Infinity és Malifaux megvan kisebb felületen is. Tehát két 6x4-es asztalon elfér 3 4x4-es játéktér. Ez ugye a helykihasználást segíti.

Mondjuk ennek lehetne hivatalos bátorítást is adni azzal, hogy két ilyen asztalon maradandó módon (de nem zavaróan) bejelöljük a 4x4-es területek határait. És ha jönnek a népek játszani, a 4x4-es igényű témákban először ezeket kell elfoglalniuk. Így a 6x4 marad olyanra, amihez tényleg kell akkora. És persze visszafele is igaz. Ne foglalják ezeket az asztalokat le 40k-ra, mert akkor a később érkező WM-esek kénytelenek lesznek 6x4-es asztalt használni.

Nemtom, mennyire voltam érthető.

Atis52 2009.12.22. 12:39:32

@geistwald: 'Sajna az energiatakarékos izzó egy hatalmas átverés, olyan fényt ad, ami teljesen alkalmatlan az emberi fogyasztásra.'

Nem olcsó gagyit kell venni. Az itthoniak 1 max. 2 perc alatt bemelegszenek, onnantól faszák.

Gróf Úr 2009.12.22. 13:40:30

@Atis52: Jah, "sárgafényű" kell és az tényleg jó.

geistwald · http://geistwald.blog.hu/ 2009.12.22. 15:17:12

@Atis52: ja, csak az meg már nem takarékos, legalábbis nem pénzben :)

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2009.12.22. 16:44:56

@geistwald: Tízszer hosszabb az élettartama és minimum negyedannyit (vagy kevesebbet) fogyaszt, azaz takarékos ha hosszútávon nézzük.

@Gróf Úr: majd veszünk óccsót és sárgára festjük, úgyis van egy rakat festék a KCS-ben :D

Wolflord_EC 2009.12.22. 18:08:08

Fenti rész megerősítése. Erről már korábban is volt szó, de ma személyesen is tapasztaltam. Nem csak Gerik papa alatt mozog, pedig nem vagyunk egy súlycsoport. ;)

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2010.01.30. 21:43:49

Ha már én voltam az élfikázó, akkor illő azt is leírnom, hogy a felújítás óta van rendes világítás, lettek székek, kicsit ürítve lett a helység, hogy jobban elférjünk, lettek fogasok és OSB-s "lambéria" (remélem nem fog az is penészedni, mert durva szaga lesz), úgyhogy várakozásaimon felül sikerült a renoválás. Gratula.
Mondjuk a szemét problémája továbbra is fennáll, de ez már csak g*cizés a részemről. :P
süti beállítások módosítása