ezt írja a geek

Nincs megjeleníthető elem

boardgame news

Nincs megjeleníthető elem

tengersam wh40k

Nincs megjeleníthető elem

Megállíthatatlan Mk II

2010.01.17. 23:00 | Mértkellnick? | 45 komment

Címkék: battle report warmachine protectorate of menoth khador mk ii kristálycsarnok

A „hogyan nyújtsuk meg tanulmányainkat fél évvel” project keretében tanulás helyett inkább a Kristálycsarnokot látogattam meg a mai hűvös vasárnapon, hogy két óra várakozás és egy Malifaux mérkőzés megtekintése után végre ellenfelem is akadjon, korábbi legyőzőm: Wolfi személyében.

Serény tereprendezést követően neki is láttunk az érdemi munkának, mivel nyertem a kezdést, én pakolhattam először. Az asztal bal szélére egy teljes Temple Flameguard osztag került, csatolmánnyal, szoros alakzatban, mögéjük Rhupert, Orin Midwinter, Feora és hű segítője: Gorman. Jobbra a lovasok álltak fel, az Avatarral és Gravusszal. Velük szembe Yuri és a Widowmakerek kerültek egy erdő takarásába, középre három ’jack egy Koldun Lord és Sorscha társaságában, balra tőlük pedig a Doom Reaverek. Látható tehát, hogy hellyel-közzel tökéletes visszavágó kerekedett, bár korábbi ’casterem lecserélése és a gyalogság számának növelése jótékony hatással volt az erőviszonyokra.

A magam részéről bátran törtem előre, Wolfi pedig lövöldözött és helyezkedett az első körökben, miközben megkezdtük az „erdei mészárlás” (részemről: bénázás) hadműveletet. Történt ugyanis, hogy a fák között Yurinak ugrottam, hogy aztán ne tudjam leütni Gravussal (nyolcat kellett volna dobnom három kockával), és ezért aztán ráálljak két másik lóval is, akiket a következő körben (és valamikor a harmadikban kedves dragoonumot is) megegye reggelire az elvetemült bandita. Sebaj, ahogy én  a hulladék dobásoknak köszönhetően a lovaimat, úgy Wolfi a Doom Reavereit vesztette el néhány körrel később Feora lángszóróinak köszönhetően, miközben középen a Flameguardok és az Avatar verekedni kezdtek Khador masináival. Miután kinyílt, leesett a Devastator, a Jugger pedig három seben élte túl a lángoló lándzsákkal való találkozást, hogy még további három körig vegetáljon. Persze később jött Sorscha és jöttek az Özvegycsinálók, hogy a feat körében leirtsák minden unitomat és megtépjék az Avatart. Innentől aztán kissé beállt a játék, nekem feljavultak a dobásaim, Wolfié pedig végleg elromlottak, úgyhogy három körön át kommandóztunk a seregünk romjaival, kb. hét vagy nyolc modell sakkozott egymással legalább egy fél órán át. Volt egy pont, ahol egy nagyon érdekes problémára találtam egy jó kis megoldást. Ha ott bejön ördögi tervem, elég eldöntött lett volna a meccs, mivel Feora, egy lovas, és két támogató soló maradt volna egy featet bent tartó Soscha, két jack, egy doom reaver, Yuri, és három widowmaker ellen. Mivel az Avatarra nem lehet varázsolni, egy widowmakert bemozgattam közelharcba, majd arra castoltam a templates KD-s varázslatot. Arra nem is bazíroztam, hogy találhatok, így bemértem a távolságot, hogy az Avatarról ne csússzon le a sablon. Csakhogy a template gyakorlatilag az egyetlen olyan irányba szóródott ami nekem is gebasz volt, és a célponton kívül leKDolta a saját jackemet is, aki ráadásul amellett, hogy nem tudott rámérni az Avatarra, még a másik jackemet is feltartotta a támadásban.

A végén aztán sikerült minden khadori masinát kiiktatnom, viszont ellenfelem is eljutott az Avatar kilövésének küszöbére… mikor is Wolfi kockái bemondták az unalmast, és kedvenc gépem egy, azaz egyetlen seben túlélte a varázslatok és lövések össztüzét (oké, az, hogy nem lehet rá varázsolni, csak most, a bejegyzés írása közben jutott eszembe, pedig a játék elején még figyeltünk rá), mire a khadoriak méltán híres hadvezére feladta a kockadobálásba fulladt meccset.

Hogy Feora tudott volna-e mit kezdeni Sorschával 1vs1-ben, az tehát nem derült ki, de már maga a végjáték is mutatta, hogy ezúttal jóval kiegyensúlyozottabb seregek csaptak össze az asztal zöldjén.
 

Jó pár játékkal a hátam mögött most már azt tudom mondani: nagyon bejön az Mk II, a tápos unitokat visszavették, durvák lettek a ’jackek, letisztultabb a játékmenet. A screening ugyan hiányzik és sajnálom, hogy kivették, de így utólag visszagondolva elég ritkán került volna elő a játékban, szinte nem is hiányzik. Bár néhány dolgot talán túlzottan is fejbe vágott a nerf-kalapács (pl. az eddig überdurva lovasságom újabban csak ponttemetőnek tűnik), én inkább azt mondanám, hogy most már nem lehet esztelenül játszani, csak tolni előre az egységeket és dobálni a kockákat, kiütni egy soloval egy warjacket, vagy kacagva túlélni egy rohamot.

Most már csak az kell, hogy minden kedves sporttárs végezzen a melóval, sulival, utazgatással és elkészüljön a végleges Hordes sereglista is, hogy aztán újra egymásnak lehessen esni, akár egy verseny keretében.

A bejegyzés trackback címe:

https://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr381680790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gróf Úr 2010.01.18. 14:55:40

Azt hiszem, én kivárom amíg megjönnek a hivatalos MKII kártyáim; egyrészt utálok nyomtatott papírokon játszani, másrészt abból kiderül, mi lett végleges :-)

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2010.01.18. 14:58:40

Akárcsak én. Jó battle report, köszi!

Huntroll 2010.01.18. 15:20:24

Vizsgaidőszak után HA normálisak lesznek a véglegesebb MkII-es Hordes szabályok (értsd: elmúlik az az érzés a WM-es powerlistákkal szemben, hogy csak akkor nyerhetek, ha az ellen hibázik), jövök WM/H-zni. Ha nem, akkor inkább átállok nagyipari zombigyártásra Malifauxban egy időre :)

Mértkellnick? 2010.01.18. 15:22:10

@Gróf Úr: Érdemes megvárni, bár órási különbségekre ne számíts. A Menoth fórumon pl. már beszámoltak azok, akik kezükbe kapták a deck-et, és a legdurvább dolog, ami előkerült, egy feat újraszövegezése (és enyhe butítása) volt.

Mértkellnick? 2010.01.18. 15:25:39

@Huntroll: Ha B13 vagy Sorscha ellen kiálltál Mk I-ben, akkor jöhet akármilyen easy-button sereg Mk II-ben, az piskóta lesz a korábbiakhoz képest.

Gróf Úr 2010.01.18. 15:39:47

@Mértkellnick?: A komfortérzet, az, ami kell nekem :-)

Huntroll 2010.01.18. 15:39:55

@Mértkellnick?: Kiálltam, és őszintén szólva rühelltem is ellenük játszani, mivel minden csatát hátrányból kezdtem, és gyakorlatilag nem volt velük szemben hasonló erejű cuccom. Most kapott egy esélyt a PP arra, hogy helyrehozza a játékegyensúlyt, de nekem a WM Mk2 alapján úgy tűnik, elcseszték, és kezdődik előlről a power creep.

Mértkellnick? 2010.01.18. 16:09:37

@Huntroll: Hát nem tudom, kifejthetnéd ezt bővebben. Én jelenleg úgy látom, hogy eltűntek a "megfoghatatlan" dolgok, lettek erős modellek, de már mindegyikre van válasz, ráadásul ha régen is tudtál nyerni, most pláne fogsz, még saját bevallásod szerint is sokat erősítettek a Trollokon. Ráadásul, ahogy mászkálok a fórumon, már azt látom, hogy homlokegyenest eltérő sregelisták születnek, nem az van, hogy Gorman, Aiyana&Holt meg B13 kell bele. Ráadásul a theme army szabályokkal még a fluffos seregek is esélyt kapnak, versenyen meg mindig is power game ment (tisztelet a kivételnek).

Huntroll 2010.01.18. 16:26:03

@Mértkellnick?: Megfoghatatlan dolgok az MkI-ben sem voltak, legalábbis minden frakció számára megfoghatatlanok nem. Az már más kérdés, hogy pl. egy Deneghra + Bane Knight spam vagy egy jó kis Haley Turtle pl. a legtöbb troll lista ellen autowin volt vagy ugye a Metamorphosis előtt egyetlen caster egyetlen rohadt spellje egy teljes frakciót tett használhatatlanná (Irusk vs Skorne), ugyanúgy, ahogy most MkII-ben pl. egy Menothos "Kreoss + Vilmon & Friends + agyonbuffolt sebezhetetlen és OLCSÓ jackek" lista ellen egy Légió seregnek (csak a caster tudja kezelni az incoporealt, nincs immunitásuk a KD-ra, a jackekkel elbánni képes beastek pedig legalább másfélszer annyiba kerülnek, mint a jackek). Szóval én továbbra sem látom az áhított "mindenkinek van esélye mindenki ellen" egyensúlyt, és a powergaming sem szorult vissza. Nézd csak meg, hogy egy kis powergamer mentalitással mit lehet kihozni pl. a Menothból. Kreoss, Covenant, Choir, Avatar, Vassal, egy rakás lövős/antigyalogos jack/osztag, esetleg Vilmon és a skacok, ha még beférnek, és partitájm. Az ellenfél alig tud megütni, ha jól csinálod nem tud lefagyasztani/KDzni, a feated pedig autowin. És ez ráadásul csak erősödött az MkI-hez képest.

rudeboy1969 2010.01.18. 18:08:35

@Huntroll: Szerintem gáz ahogy sírsz :) Még nem is játszottál MKII-t! Most az általad túl tápoltnak kikiáltott Menoth egy vereség egy döntetlenen áll, Márkó dettó a szintén tápos Cirkle csapattal.

Mértkellnick? 2010.01.18. 18:28:55

Hát ez furcsa. Egyetlen név hangzott el, mégpedig: Kreoss. Kreoss, aki legalább egy frakció és számtalan lista ellen TELJESÉGGEL tehetetlen, és még jó pár összeállítás megszorongatja. (Mellesleg "csak" KD-t csinál, ami egyedül a feat körében ér valamit, két-három fury a warlockon, és simán túléli). Ja, hogy a Légió nem tud mit kezdeni egy csak lövős jack-choir-vassal-Kreoss sereggel? Hát ez szomorú. Csak éppen nehezen hiszem el. Egy Blighted Ogrun vagy Nyss Swordmen roham ugyanis simán szétveri a jackeket (hogy Angeliusról és a Shredderekről már ne is beszéljek), aztán odarepül egy Seraph és sz*rrá lövi Kreosst. Vitán felül. Hát ja, tényleg táp. És azon miért nem sír senki, hogy a Circle meg keresztben lenyeli Severiust?

Hát mert nem azt mondtam, hogy én összerakok egy Mechanithrall sereget, te meg gyere Haleyvel, és megverlek, mert Mk II van. Hanem azt, hogy egy Great Bears többé nem fogja a pálya másik végéről indított rohammal szétverni a fél sereged a castereddel együtt, csak mert nem tudtad még megsebezni sem őket.

A powergaming meg? Még szép, hogy marad! Vagy mit szeretnél? Flameguard Cleansers tömegeket látni eKreoss vezetésével? Érdekes. Én arról beszéltem, hogy szerintem klafa, hogy egy Nightmare nem fogja leverni a casteremet boostolás nélkül, csak azért, mert mozogtam vele a körömben (!), meg tetszik, hogy több jacket hozhatok, nem pedig arról, hogy egy adott sereg ellen kihegyezett lista (minő meglepetés!) leveri azt, ami ellen kitalálták. Utóbbira ugyanis minden játékban van példa, baráti partykban pedig elő sem kerülhet...

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2010.01.18. 18:50:15

Na, érdemi szakmai vita van kialakulóban. Toljátok, legények! Nekem sajnos most nincs időm MKII-es metafartinghoz, de kívülről támogatok mindenkit!

Huntroll 2010.01.18. 19:37:47

@rudeboy1969: Játszottam MkII-t, igaz, csak Hordes, illetve kevésbé durva Khador ellen, de ettől függetlenül olvasni tudok, és annyi játéktapasztalattal is rendelkezem, hogy a durva kombókat észrevegyem. Gábor Menoth seregösszeállításásra meg sokmindent lehet mondani, de azt nem, hogy tápos, ezt szerintem le is írtam.

@Mértkellnick?: Ha Kreoss neked egyedül a featet jelenti, akkor ezen nem tudok segíteni, szerintem nem csak a feat miatt annyira durva, hanem mert bármilyen (anti-KD) spellt képes megakadályozni/leszedni (Lamentation/Purification), remekül buffol és egész jó támadó varázslatai is vannak. A Blighted Ogrun/Swordsman roham meg mondjuk egy Enlivenes, Defenders Wardos Avatar ellen kb semmit nem fog érni, mert az Enliven miatt az első roham után elmozog, és egyébként sem igazán fogod tudni megkarcolni a páncélját. És még mielőtt megemlítenéd, baráti spellekre nem immunis az avatar ;)
Mellesleg mi van akkor, ha valaki Légióval nem Blighted Ogrunokat (mert drágák és szarok) vagy Swordsmaneket hoz? Ami meg a beasteket illeti... Igen, szétkapnak egy átlagos jacket, csak éppen másfélszer annyiba kerülnek, és egyáltalán nem feláldozhatók, mint a jackek.
Ne érts félre, nekem is tetszik az MkII alapötlete, csak miközben egyes frakciók durva dolgaiból (néha túlzottan is) visszavettek, másokra még rátettek egy lapáttal. Lásd Khador/Skorne vs. Menoth. Jobb a helyzet, mint az MkI-ben? Természetesen igen. De még mindig van egy rakás überkombó, ami ellen sok frakcióval agyonspecializált listát kell hozni - és egy versenyen nem rakhatsz össze MINDEN ilyen kombó ellen egy listát, plusz egy "normális" listát is...

De majd a kiforrottabb Hordes MkII szabályok és az első nagyobb külföldi versenyek (TempleCon) eredményei után visszatérünk a témára. Ha lesz a top 8-ban Trollbloods, több sírást nem hallhattok tőlem :D

Mértkellnick? 2010.01.18. 19:41:43

Ja, még egy adalék: "Target friendly Faction model cannot be knocked down. When it is slammed, reduce the slam distance rolled by 3." Ez a Nephilim Protector animusa. Aki mellesleg shield guard is. Ez azt jelenti, hogy két-három modelledet folyamatosan KD immunisan tudod tartani, de elég csak egyedül őt, hogy Kreoss sz*rt se érjen. A Légiónál nem tudnak olvasni, vagy csak nem tetszik nekik a modell (ami szerintem ráadásul autoinclude, legalábbis Thagrosh mellé biztosan)...

Huntroll 2010.01.18. 19:46:09

@Mértkellnick?: Nézd meg Kreoss spell listáját. Segítek, a P-betűs spell lesz az, ami idevág ;)

Mértkellnick? 2010.01.18. 19:53:00

Muahahaha, mondjuk az utóbbi az pont öngól, mert Kreoss az animust IS leszedi. :) Táp. :P És hidd el, tudom, hogy nem csak a featje jó (sőt, igazából megfejtettük, hogy az még a legkevesebb), de Khador vagy Circle ellen nem sokat érnek a varázslatai.

Egyébként meg a 2 pontos Shredder és a 9 pontos Angelius engem azért eléggé földhöz vágott, ezek közül bármelyik képes szétütni (vagy legalábbis megnyomorítani) egy warjacket a saját kategóriájából, és az áruk meg... hát maradjunk annyiban, hogy baráti. :)

Egyébként meg jó ez a chatfight, de inkább gyere játszani, aztán elkalapálhatsz a Trollokkal. :)

Mértkellnick? 2010.01.18. 19:53:44

@Huntroll: Megelőztél. Te nem tanulsz? :P (Kommentvadász post ftw!)

Huntroll 2010.01.18. 19:58:14

@Mértkellnick?: Circle ellen a Lamentation és az Upkeep leszedés elég sokat ér, Khador ellen meg ott a featje, és az alapból hasonló kaliberű, de tovább tápolható jackek. Nem legyőzhetetlen Kreoss, ezt egy szóval sem mondom, de TÁPOS. Majd ha minden frakciónak lesz egy ilyen szinten erős és sokoldalú casterek/lockja (vagy kombója), akkor lesz valami egyensúlyféle. Igazából két évnyi játék után még felüdülés is lenne végre valami easy button sereggel játszani :D

Az Angeliusnak meg csak az első ütése AP, valahol láttam egy számítást, hogy két Angelius kell egy ARM 20-as heavy jack szakszerű szétütéséhez. Ami már 18 pont, ennyiért a Menoth/Khador hoz 3 jacket... Egy jack pedig elég könnyen szét fogja verni a játék egyik legtörékenyebb heavy beastjét.
A Shredderekkel meg sok sikert a magas ARM ellen.

Gróf Úr 2010.01.18. 20:14:56

A Shredderek, mint 'Jack-irtók?!? :-DDDDDDDD

Huntroll 2010.01.18. 20:17:14

@Gróf Úr: Egy jack karját simán leszedik. Csak jó szögben és megfelelő erővel kell hozzávágnod őket... :D

Mértkellnick? 2010.01.18. 20:47:17

18 pontból legfeljebb másfél jacket hozol, max. kettőt, hacsak nem három Juggerrel játszol... :) Egyébként pedig elég félig szétvernie, még bopostolva se találja el Angélát egy átlagos jack, ha egy kockával kevesebbel dob...

A Shredder meg egy átlag lightot simán felpofoz, ha nullára nem is veri, azért megkarmolja rendesen... :)

Gróf Úr 2010.01.18. 20:52:36

@Mértkellnick?: izé, mivel? 2x(10+3d6) -tal? Az átlagban 21, ARM 18 ellen 3, összesen 6 seb... Ha az jól van allokálva, akkor egy kézre jó, de mivel két külön sebzésből jön, ezért nagy mázli kell hozzá...

Huntroll 2010.01.18. 20:53:41

@Mértkellnick?: 3 Juggert/Crusadert azért nem kéne lebecsülni. Menothnál megkórusozva a Crusader MAT 8 és P+S 20, ez azért már fáj az Angélának is...

Mértkellnick? 2010.01.18. 21:34:55

@Gróf Úr: A Cryx kis lábasjószágai is lightok... és a Cryx heavyknek meg csak 17-es ARM-juk van...

@Huntroll: De mutass egy embert, aki hármat hoz belőlük. :)

@all: Most éppen hülyének nézzük egymást, ez cool. :)

rudeboy1969 2010.01.19. 08:49:54

@all: Szerintem csak a stratégiát hagyjátok ki a stratégiai játékból. Amit írtok az pont szép matek lecke. Átlagosan ennyit dob, meg MAT 8 már űberbrutál, meg ilyenekkel dobálózni nagyon jól mutat. Csak két "aprócska" tényező marad ki a példából: az ellenfél (aki STRATÉGIAi gondolkodással el tudja érni azt, hogy egy kulcsfontosságú figurának ne kelljen felállnia egy teljes sereg ellen, illetve azt, hogy egy kulcsfontosságú ellenfél figurát ne csak egy alkalmatlan szardarab püfföljön), és az ellenfél egész serege (ami még a legbénább felállásban is tartalmaz annyi szinergiát, hogy egyes modellek kombinációját alkalmazva azok egyéni erejét megsokszorozzák)

És akkor még nem beszéltünk a környezetről, a játéktudásról, a kockákról...

@Huntroll: Lehet, hogy ha a troll játékosok nem a folyamatos sírással lennének elfoglalva, hanem a játékkal, akkor más eredmények születnének. Azt sem értem, hogy miért is lenne neked jó érzés szétbaszni egy autowines sereggel egy esélytelen ellenfelet? EZ TELJESSÉGGEL HÜLYESÉG! Nekem az sosem okoz örömet, ha összekerülök egy kezdővel, és sírva hazaküldöm... Ha edzésen összeraknak egy kezdővel, nem okoz örömet, ha megverem. Kb. mint ovisokat rúgdalni. De amikor lekopogtatsz födharcban egy volt birkózót, akkor azért van jókedv egy hétig.

(elnézést a semleges olvasóktól, akiknek ez már véres veszekedésnek tűnhet.... :) igazából jóban vagyunk ;)

rudeboy1969 2010.01.19. 10:17:08

@Tartótiszt: Te mint gyakorló apuka ezt jobban tudhatod nálam. Csak akkor Malacfluban mért játszol velük?
by the way: www.oneplusyou.com/bb/fight5

Mértkellnick? 2010.01.19. 10:58:39

Igazából, aki követi a blogot, az látja, hogy ez egy begyakorolt sémákat követő vita. Bence (aka Huntroll) lehordja a sárga földig az éppen favorizált castert/lockot/beastet/jacket, de arról már mélyen hallgat, hogy pl. egy Earthborne simán felszecskáz akármilyen masinát egyetlen kör alatt... szóval ja, lehet sírni a balance-on, de a tanulság az, hogy játszani kell, játszani, játszani, játszani! Meg elhinni, hogy szeretjük egymást, és jó az Mk II. :)

Gróf Úr 2010.01.19. 11:05:40

@rudeboy1969: basszus, 20 ovódás engem már hazavág :-((( Jó lesz vigyázni, ha nagyobb csoportban jönnek! Mondjuk a kézi hideg- és lőfegyvereket nem veszi számításba a teszt, úgyhogy annyira nem aggódom...

Mértkellnick? 2010.01.19. 11:15:09

@Gróf Úr: "Kézi hideg- és lőfegyverek [....]" :) Hát, nem is tudom. Gyerekekért inkább az asszonyt küldd, nehogy rosszat halljunk rólad a tévében. :)

Huntroll 2010.01.19. 12:15:51

@rudeboy1969: Nem szeretnék kezdőket verni autowin sereggel, ne érts félre. Csak azért kicsit kellemetlen volt MkI-ben, hogy megláttad Sorschát/Harbingert/Deneghrát/Saerynt egy jól optimalizált sereggel, és tudtad, hogy csak akkor nyerhetsz ha az ellenfeled hibát követ el... Ettől függetlenül tudtam nyerni (ld verseny), de az általában azon múlott, hogy kihasználtam az ellenfél figyelmetlenségét, és megdobtam a 11+-t kockával, ami a kulcsfigurák kiszedéséhez kellett.

@Mértkellnick?: Felszecskázza, kivéve ha a masina az első pofon után free strike mentesen elcsoszog/a hátába sétál, és még meg is üti. Lásd Enliven. Amit persze egy sima lövéssel/spellel meg lehet akadályozni (már ha lehet lőni/varázsolni a jackre), vagy körül lehet állni figurákkal úgy, hogy ne menekülhessen, de így viszont túl sok erőforrást pazarolok egy modellre.

@Gróf Úr: Én 22-t. Gondolom a piszkos módszerek, és nem a remek fizikai adottságaim miatt :D

Mértkellnick? 2010.01.19. 12:56:17

@Huntroll: A Vassal jópofa, de túlértékeled. Ha adtam plusz támadást a jacknek, akkor nincsen rajta Enliven, ha van rajta Enliven, akkor elég megütnöd BÁRMIVEL, ami képes neki legalább egy sebet okozni, és akkor az Enliven elmúlik. Aztán már jöhet is a Beasted és zabálhatja a vasat. Továbbá: megütöd pl. Earthbornnal, elmozgok, köv. körben visszamegyek (egyik karom, vagy cortex kiütve), megtámadlak, alig okozok sebet, köv. körben darabokra tépsz. Valóban übertáp. Mellesleg a Vassalomat is kint hagyom nyílt terepen=tuti halott. Konklúzió: papíron sok dolog jól néz ki, de lehet, hogy az asztalon/adott szituációban egyáltalán nem működik, szerintem a Vassal is csak addig jó, amíg a lövős jackeimnek ad plusz ROF-ot, utána a masina is, ő is mennek a levesbe.

Huntroll 2010.01.19. 13:06:53

@Mértkellnick?: Önmagában nem nagy szám az Enliven, viszont ha a sok kombó összeadódik (magas pontszámnál esélyes), már elég elmebeteg dolgok jöhetnek össze. Avatar + Defenders Ward + no lövés + no varázslás + Enliven... Még esetleg beficcenhet egy Covenant is, csak a poén kedvéért. Lehet, hogy túlértékelem, de nekem baromi durvának tűnik az, hogy a legtöbb sereg erőssége ellen immunissá teheted a fél seregedet - és igen, tudom, hogy ehhez baromi törékeny modellek kellenek, de ha ügyesen helyezkedsz, elég nehéz lesz őket kiszedni.

rudeboy1969 2010.01.19. 15:32:27

@Huntroll: "ha ügyesen helyezkedsz" része nem fog összejönni, mivel ha az ellenfél nem sík hülye, akkor abban a körben mindenével a támogató solokat fogja zúzni.És egy kört ki lehet bekkelni egy überre tápolt cucc ellen.

rudeboy1969 2010.01.19. 15:33:24

Egyébként megjöttek a zombikurváim :)

Huntroll 2010.01.19. 15:43:33

@rudeboy1969: Viszont lehetséges, hogy a támogató solok lezúzása közben véletlenül elkövet egy hibát, amit kihasználva nyerhetsz. Mellesleg a Menoth nagy része support nélkül is elég kemény, az csak hab a tortán.

A zombikurváknak meg örülünk :D

Vinitor · http://omagyar.blog.hu 2010.01.19. 22:09:02

nyilván nem lesz átütő erejű hír, de lassan egy éve (a megkaparintásuktól számítva) a múlt hétvégén sikerült elegendő időt szakítanom arra, hogy összerakjam a seregek darabokban lévő részét, laza két nap alatt, egy részük még alapozást is kapott

szóval a készen kapottakon kívül 500 pötty khador és 400 pötty troll áll csatára készen, már csak a szabályokat kell megtanulnom, azokból is az mkII-t, ha jól sejtem :)

valamint sokat fejlődött az autodidakta angolom, a legtöbb kártyára már értem, mi van írva, de azért versenybírónak még nem mennék el :)

még a tél folyamán szerintem járok a fővárosban, meglesem, milyen az új hely :)

és a poszthoz relevánsan megjegyezném, még sosem sírtam a trolljaim miatt, ez a felállás nyilván változni fog, amint lenyomtam velük 1-5-10 meccset ;)

Mértkellnick? 2010.01.19. 23:28:40

@Vinitor: Hát ez király, jársz a városban, mindenképp ugorj be, kedden, vasárnap tuti vagyunk, akár játszhatunk is. :)

rudeboy1969 2010.01.20. 08:16:19

@Vinitor: Jaja, várunk a KCS-ben! MK2-ben nem sok az az 500 pont? :D
Eddig kb 5 alkalommal játszottam a trolljaimmal, és még nem kaptam ki...

Gróf Úr 2010.01.20. 08:47:14

@rudeboy1969: "És egy kört ki lehet bekkelni egy überre tápolt cucc ellen." - Mondja a Khador :-))))

Huntroll 2010.01.20. 09:45:37

@rudeboy1969: Magyarul jobbak vagyunk, mint a Khador? Wow, akkor biztos velem van a baj, és én játszom szarul. Azért remélem tudod, hogy 5 alkalom nem mérvadó, főleg hogy abban gondolom a Borka bomb-os szopatások is bent vannak, amiket a legtöbb játékos egyszer fog beszívni. :P Plusz ha annyira durvák lettek volna a trollok MkI-ben, kompetetív játékosként esélyes, hogy őket hoztad volna Khador helyett versenyekre, nem? :D

Még mielőtt megint elkezdenétek a rinya miatt rinyálni, nem mondom, hogy szarok vagyunk/voltunk, de nem volt, és a jelenlegi állás szerint sincs igazán olyan felállásunk, amivel én magabiztosan indulnék egy versenyen. Ha valaki tud valamit, szóljon :D

Vinitor · http://omagyar.blog.hu 2010.01.20. 22:36:22

eh, nem 500 pont, hanem 35, na :) amúgy ahogy utánanéztem, ugyanaz a sereg más-más pontértéket ad a két kiadásban, az újabb mintha kicsit kövérebbre engedné a figurát, ami szerintem nem baj :)

szóval akkor 35 pont khador van harcra készen :) a forward commandert vagy annak megfelelő progit le lehet valahonnan szedni a gépre, vagy csak online verziója ismert? a tabletop-ra nem találtam mkII verziót, láma vagyok, vagy nincs is neki?

Vinitor · http://omagyar.blog.hu 2010.01.21. 16:56:58

ismét a lámaság határát súroló kérdés következik, mégpedig junit ataccsment, vepön ataccsment témakörben, mert ez nem teljesen tiszta nekem

adott pl a trolloknál a kriel warriors unit, alapból 6 fő, 10-ig bővíthető, azaz a teljes unit 10 főből áll
vagy ugye kriel warrior zászlós (2 modell) és kriel warrior caber thrower (1 modell), ezek az unit kiegészítései

kérdés: a 10 fős limiten belül, vagy azon felül? magyarul összesen 13 kriel warriorom lehet fenn a táblán (tegyük fel, hogy FA:1), vagy 10, és ebbe kell beletenni a 3 tápadagolót? tehát hozzáteszek az alap unithoz 1 sima warriort, a zászlós duót és a fegyverhordozót? így jön ki a 10es létszám?

Gróf Úr 2010.01.21. 17:15:34

@Vinitor: azon felül, tehát full unit: 10 WA:1 UA:2 summa 13 büdös kék lábszaggyár :-)

Huntroll 2010.01.21. 17:53:26

@Gróf Úr: Inkább legyenek büdösek, mint szodomita elfek, akik hagyják, hogy a legjobb nőiket egy büdös ogrun futtassa :D
süti beállítások módosítása