ezt írja a geek

Nincs megjeleníthető elem

boardgame news

Nincs megjeleníthető elem

tengersam wh40k

Nincs megjeleníthető elem

dealing in lead

2010.12.28. 22:02 | Gróf Úr | 5 komment

Címkék: western magyarul saját munka wargaming dil

lfg.hu/forum/index.php

 Kezdetben vala a Legends of the Old West. És vala szép és jó, hangulatos és egyszerű, de annyi taktikai mélységgel rendelkezett, mint egy pingvin-dobálós játék. Így hát körülnéztünk western témában és találtunk rengeteg dolgot, csak éppen olyat nem, ami kényes ízlésünket maradéktalanul kielégítette volna; magad, uram, ha szolgád nincsen (ez a kielégítésnél amúgy is ökölszabály) alapon nekiláttunk hát, hogy írjunk egy játékot, ami elszórakoztat minket és remélhetőleg mindenki mást is: ez lett belőle. Fogadjátok olyan szeretettel, amilyennel mi írtuk; meg kell mondanom, hatalmas szórakozás volt összehozni és örök hálával gondolok a csapatra, mert lehetővé tette, hogy igazán jól érezzük magunkat. Szeretném külön megköszönni az illetékesnek a LotOW-fordítását, amiből szinte változatlanul emeltem át a felszerelési tárgyakat és a zsoldosok nagy részét.

A DiL a Vadnyugaton játszódik. Egyszerre zajlik a szűzföldek betelepítése (eltekintve, ugye, pár  bosszantó rézbőrűtől), a Nagy Vasútépítés, az Aranyláz, a Nagy Terelések; de épp most zajlik a Polgárháború, a Síksági Nagy Inzsunháború, a Mexikói-Amerikai háború, Miksa császár Kalandja, az Ezüstláz és az indiánok rezervátumokba terelése. Tehát semmilyen konkrét korhoz nem köthető a játék, csupán a gyermekkorunk óta szívünkben élő Vadnyugathoz.
 
A fejlesztés során már-már az inspirációt meghaladó komoly hatással volt ránk az Epic, a Malifaux, a Warmachine/Hordes, természetesen a LotOW és az Infinity. Ha valaki nem értené a finom utalást: ezekből loptunk pofátlanul, hogy néha alapvetően átírjuk az ötleteket, néha meg változatlan formában felhasználjuk őket; ha valaki a teljes eredetiséget hiányolná, szíves elnézését kérem, az nincs benne. Eredetiség sok van, de teljes? Az nincs.
 
A játék kártya-alapú, a véletlent a háttérbe szorító rendszerre épül, váltott aktiválást használunk, mivel ez van a legközelebb a valósidejű harchoz és küldetés-orientált, vagyis többnyire nem elég eszetlenül lődözni mindenre, ami mozog. De remek érzés. A motorja pedig egy kampány-rendszer, bővülő felszereléssel és képzettségeket elsajátító karakterekkel; afféle skirmish-mini-RPG is lehet, ha valakinek ahhoz szottyan hangulata. Egy csapatban 3-15 figura lehet, kezdetben jellemzőek a 3-8 fős posseok (a figurák pedig lelőhelytől függően 300-400 forintba kerülnek darabonként), a szabály természetesen ingyenes, így költséghatékonyságban ver sok ismert játékot.
 
Íme hát annyi szócséplés után a lényeg:
 
 
Mindenkinek örömmel és szívesen válaszolunk minden vonatkozó kérdésére az LFG Zone vonatkozó fórumában, annyi csak a kívánság részünkről, hogy előtte 
egyszer-kétszer olvassa át a szabályokat, esetleg próbálja ki őket barátai, kiscsaládja körében vagy akár velünk, a Cantina Klubban.
 
A későbbiekben tervezek kezdőknek szóló posse-ismertetőket, példacsapatokat, taktikai elemzéseket, ha van rá igény.
 
Január közepétől kedden-vasárnap kezdő kampány a Cantina Klubban!
 
Yeeee-hAAAAAWW!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr142544991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xorand_ht 2010.12.29. 10:49:10

Jó mókának tűnik és ahogy elnéztelek benneteket jól szórakoztatok közben :) Lehet majd némi proxyval benevezek én is nemsokára, Burrower banditák :)

Gróf Úr 2010.12.29. 18:09:21

@xorand_ht: igen, mi rendkívül élvezzük; pörgős, de mély. Ha csak kipróbálnád, szívesen kölcsönzök figukat; inkább, mint a "burrowerek a városban" scenárió :-D

rudeboy1969 2010.12.29. 18:24:45

nekem kevés benne a zombikurva, de azért sok sikert! Örülök, hogy így összehoztátok!
süti beállítások módosítása