ezt írja a geek

Nincs megjeleníthető elem

boardgame news

Nincs megjeleníthető elem

tengersam wh40k

Nincs megjeleníthető elem

Unortodox Pandora járni Fehérvár

2011.02.06. 14:06 | Tartótiszt | 7 komment

Címkék: esemény verseny battle report wargaming malifaux

Túl vagyunk a székesfehérvári hepaj szombati napján, amelyen a rendkívül vicces 40k-s csaták mellett (pl. 3 darab félméteres repülő alkotta „sereg” ipszilonozik 6x4-en) szerencsére idén helyet kapott drágaszágunk, a Malifaux is. Ráadásul kiemelt helyet! Legalábbis annyiban, hogy a pódiumra telepítették az öt malacfiús asztalt. Ebből már az is kiderül, hogy végül összejött a kétszámjegyű induló a versenyre, ami igen kellemes meglepetés volt. Az emelvény ráadásul jótékonyan szeparált minket a GW-s résztől, ahol a négyzetméterre jutó Akela-pólók száma valószínűleg súrolta az Európa-rekordot.


Kattints a galériáért!

No de inkább ugorgyunk, és nézzük, hány felvágott ütőér szegélyezte Pandora útját!

Előzetes koncepcióm a csapat összeállításánál nem nagyon volt. Annyi volt tuti, hogy mivel tavaly Lilithet hoztam, most Pandora fog lehetőséget kapni, hogy éljen a szakvezetés bizalmával. A dobozfetisiszta MILF-től alapvető elvárás volt, hogy melankolikus, depresszív, nem ritkán szuicid gondolatok plántálásával tematizálja a közbeszédet. A csapat többi tagját a terep, a stratégia és nem utolsó sorba az ellenfél ismeretében mazsoláztam össze csatáról csatára. A nap végén aztán kiderült, hogy a legfluffosabb játékos címét biztosan nem kapom meg, mert furcsábbnál furcsább összeállításokat küldtem a pástra.

Rögtön az első meccs előtt kiderült, hogy a szervezők mindent beleadtak. A már előre beharangozott narratív kampánynak megfelelően minden csatához járt egy rövid sztori, plusz mindenkinek ugyanaz a stratégia és terepasztal. Bizony, a fehérvári elvtársak és elvtársnők elképesztő melóval összesen 15 asztalnyi full terepet csináltak készre. Riszpekt és köszönet!

Első meccs vs. Ramos (Kanalasgém)

Úgy tűnik, Kanalasgémmel össze vagyunk drótozva, mert a tavalyi versenyhez kísértetiesen hasonlóan, ismét egymással kezdtünk. Nála Ramos vonult fel megint, de a Guardian, Alyce és a Convict most otthon maradt. Helyettük Joss és több pókswarm próbált betörni a temetőbe, ahol négy sírt kellett átkutatni mindkét félnek.

Mivel a pálya hemzsegett a Ht1 hard covertől (sírkő), de a LoS-t csak a középen álló kicsiny épület blokkolta, így egy huszáros mozdulattal előrántottam Hansot. 9 SS nem kevés, de úgy véltem, be fogja hozni az árát. A sírkutató kommandót két Silurid és egy Vérszlovák képezte (előbbiek az ugrás, utóbbi a sprint spell miatt látszott alkalmasnak), míg a kompániát Candyvel kerekítettem ki.

Sémáim a sablonos Hold Out és Bodyguard voltak. A lassú Ramosról nem hittem, hogy ezeket a célokat komolyan fenyegetni tudja. Ellenfelem, ha jól emlékszem, szintén Hold Out-ra tett, plusz egy szabotázst próbált elérni valahol a térfelemen.

Stratégiám meglehetősen egyszerű volt. A térfelem közepén letáborozok egy bozótosban Hansszal, Pandorával és Candyvel. A mesterlövész megritkítja a közeledő ellent, aki ezen átjön, azt hazaküldöm Pandyval, és ha bárkinek szüksége van egy kis elsősegélyre, netán méregre, akkor Candy besegít. Mindeközben a békás, tótos brigád feltúrja az én oldalamon lévő két sírt, és pozícióba áll, hogy bármikor lerohanhassa a Ramoséknál lévő másik kettőt.

Gyakorlatilag szinte lépésről lépésre a fenti forgatókönyv szerint zajlott a csata. Hans remekül teljesített. A kezemben lévő közepes és magas kosokat kiválóan tudtam vele kamatoztatni, míg a varjúk Pandy triggeréhez, a maszk pedig a Tót sprintjéhez jött jól. Mondjuk ennél a játéknál volt a legrosszabb a lapjárásom, mert sem maszk, sem varjú nem nagyon jött. Ellenben Hans lubickolhatott a sok kosban. El is intézett egy swarmot, a többieket pedig passzivitásra kényszerítette. Azért Ramos próbálkozott: Joss megindult, de mire zavart okozhatott volna, Pandy egy SS-sel búsztolt varázslattal megfutamította, ami annyira letörte a baltás gyilkost, hogy kétszer meg is csapta magát saját fejszéjével. Szenvedésétől saját csapata szabadította meg azzal, hogy a még működőképes pneumatikát gyorsan átszerelték a lerokkantott Arachnid Swarmba.

A vége felé egy idézett elektromos (vég)lény okozott némi zavart a hátsó traktusban, de a sárfsücce 2 woundon is remekül elketyegett a továbbiakban. A vége a békák mobilitásának és Hans precizitásának köszönhetően egyértelmű győzelem lett. A feltárt sírok mellett a sémák is hiánytalanul teljesültek, míg Ramos üres kézzel és scrap counterrel teli szerszámosládával mehetett haza. Eredmény: 8-0.

2. meccs vs. McMourning (Bence)

A történet egy mocsárban folytatódott, ahol olyan rosszak voltak a látási viszonyok, hogy 8”-nél tovább sem varázsolni, sem lőni nem lehetett. A haladást a sűrűn felbukkanó lápos részek nehezítették, így a távolsági harc mellett a közelharcnak sem kedvezett a terep. A stratégia az ellenfél példás mértékű feldarabolásáról szólt, és pluszpont járt azért, ha valaki nem amortizálta mindeközben nulla közelébe saját csapatát.

Legnagyobb szerencsémre Bence megijedt a 8”-es korlátozástól és a jól bevált zombik.rvás felállás helyett kutyákkal meg Bete Noire-ral próbálkozott. Magam részéről Hanstól elköszöntem, mint ahogy Candy ruháját sem akartam bepiszkolni a mocsárban. A rossz látótávolság (és a sok víz) miatt a békák megint tuti befutók voltak, őket egy tót, egy ifjú és egy kifejlet Nephilim kísérte.

Bence sémái közül a Kill Protege-re emlékszem, ami ugye a kifejlett zördögöt célozta. Nálam, ha jól emlékszem, volt egy Kidnap a kutyákra, de a másik sajnos nem ugrik be.

A terv az volt, hogy a békák és a young a mobilitásuknak köszönhetően megpróbálnak egy-egy figurát kiemelni, miközben a Mature személyes taxiszolgálatként üzemelve szállítja a célpontok hiányában reménytelenül lassú Pandorát. Próbáltam McM-et becsalogatni, hogy megpróbálja kivégezni a Mature-t a séma miatt, ami után Pandora egy (vagy maximum két) jól elhelyezett varázsigével a határig kergette volna az ideggyenge kórboncnokot.

Előzetes elképzelésem csak részben valósult meg. Bence hátul kempelt, közben olyan tempóban vágta le a kutyákat, mint vidéki lagzi előtt a tyúkokat szokás. Lett is gyorsan egy Flesh Construct, aki a Young Nephilim felé tántorgott. Pandora gyors közbeavatkozással átszabatta a gólem arcát a saját húskampójával, majd az ifjú ördög pontot is tett az ügy végére.

Itt jött képbe a Bete Noire, aki ugye mások halálából profitál és nem mellesleg materializál(ódik). Kicsit megvagdosta a Youngot, majd az széttépte őt. Ekkor jött McM, aki vágott egy kövér szeletet, és kacagva visszaszaladta, mielőtt a kivérző Nephilim a földre zuhant volna. (Sidenote: a Black Blood képességre gyakorlatilag sosem sikerült emlékeznem. Bravó, saját magam!)

Szerencsére ezzel Bence mesterét meglehetősen izolálva, és Pandorától nem biztonságos távolságban hagyta. A Mature unott arccal arrébb repült a nagyasszonnyal, aki így már bőségesen benne volt a 12”-be. Teljesen jogosan Bence még bepróbálkozott azzal, hogy 8”-túl nem célozhatom meg, de pechjére az Incite/Pacify nem spell, hanem Ability. Ez ugye nyerve 4” push, amivel már megvolt a 8”-en belüli távolság. Innentől pedig csak egy RJ és egy közepesen magas lap SS-ből kellett, hogy a resserek mészárosa fejvesztve meneküljön.

A következő körben Pandora tovább erőltette a dolgot. Magas lapokat és soulstone-okot hullatva véres utat vágott a pálya szélén rettegő McM-hez, majd ott még egyszer megfuttatva végleg megszabadult tőle és a totemjétől is.

Eközben a két crew mesterek nélkül összecsapott. A Convict annyit sem tudott mondani, hogy nemá’, mikor két barátságtalan béka mellé ugrott és agyonkarmolták, harapták. A megmaradt zombi kutya viszont megkapta az MVP díjat, amikor egy aktiváció során eltett láb alól egy tótot és egy sérült békát.

Az utolsó körre egy Bete Noire, a Mature Nephilim és Pandora maradt. Mivel a Mature töketlenkedett, a halál asszonyának majdnem sikerült kinyírnia, de végül 1 seben megállt a késelés, és az asszonyságtól is végleg megszabadultunk. Eredmény: 8-0.

3. meccs vs Seamus (Wolfi)

A harmadik, egyben utolsó meccs egy falu főterén játszódott, ahol cél volt a templom bedeszkázott kapujának áttörése és a terület befoglalása. Az egész pályán mindössze 6 ház volt két sorban, így mind a két szélen, mind középen széles, tökéletesen belátható terep várt minket. Ez azért nem volt jó hír, mert az eddig szintén két győzelemmel álló Wolfi jött az ír strigóval és a lyányokkal. Az viszont jó volt, hogy a házak elég nagyok voltak ahhoz, hogy mögöttük lehessen kicsit bújócskázni.

Mivel csak úgy nyerhettem, hogy a megfelelő pillanatban a ház mögül indítok nehezen védhető, masszív támadási hullámot, ezért ide 3 békával jöttem (leap 7+os lapra FTW!), akiket egy aktivált Blood Frenzyvel nagyon komolyan kell venni. A Youngot és a Terror Tot-ot csak megszokásból raktam be, hátha tudok nőni. És új szereplőként megjelent a Primordial Magic. Egyrészt úgy véltem, hogy jól fog jönni a viszonylag gyenge Wp-s k.rváknál, ha már csak pár sebbel tántorognak, másrészt a +1 lap a kézben skillje önmagában megéri a 2 pontját.

Wolfi a szokásos galerivel jött, ráadásként egy Convictot lure-olt nagy serényen a ribik után. A sémái a gyermeki őszinteség jegyében Bodyguard + Assasinate voltak, míg én a Hold Out-tal próbáltam biztosra menni, plusz megígértem Wolfinak, hogy a Convict innen nem fog egyben haza menni (Kill Protege).

Seamus a rá jellemző magabiztossággal az első körben a templomnál termett lányaival, és szerszámos kofferéből egy pajszert elővarázsolva máris megnyitotta az utat. Ez persze még nem volt elég önmagában semmire, meg is kellett védenie a területet az épületek mögül érkező Neverborn horda ellen.

Csak hogy tisztázzuk az erőviszonyokat, Pandora két mozgással (azaz kemény 6” megtételével) megközelítette Seamust, akit egy RJ+12 cast után felkért a gyors menekülésre. Futólag felizgatta a pillanatnyi mentális zavarban lévő utcalányokat, és köszönettel visszabújt az épület mögé. Eközben a csapat többi része próbált megfelelő pozíciót foglalni a célterület rohamához.

A következő körben Seamust a lányok testükkel akadályozták meg az elfutástól, de ez lehetőséget adott Pandorának egy újabb varázslós körútra. Ha jól emlékszem itt futott meg Sybelle, és kapott több sebet egy kurva és a Convict is. Egy béka elugrott a házak mögött lopakodó Copycat Killerért, akit egy csapással leterített. A másik kettő a Convictra ment rá, de az egyik sajnos túl közel landolt a bepánikolt állapotban is rémisztő Seamushoz, és rögtön kitalálta, hogy neki megbeszélt programja van a világ másik végén. Szerencsére a másik szépen elrendezte ezt a dupla pisztolyos fenyegetés témát.

A még mindig zilált Seamus aztán egy fókuszált lövéssel szép lyukat ütött a Youngba, de azért utóbbit ez nem tudta megakadályozni abban, hogy a tetőről indított támadásával egy újabb figurát rakjon játékon kívül.

Miközben hullott egy Nephilim, egy béka és több ribanc, Pandora elérkezettnek látta az időt, hogy végleg megszabaduljon ellenfelétől. A 13-as varnyúra megint erőset, 12-őt sikerült húzni, és kábé biztos voltam a sikerben. Wolfinak egy 12-es volt a kezében, így adott volt a lehetőség, hogy SS-ből egy 13+t flippelve megússza a megfuttatást. NYILVÁN Red Joker jött… Hogy úgy mondjam, ez benne volt a pakliban. :)

Innentől kezdve aztán egy ideig semmi nem jött össze. Seamus sikeresen megnyert két flip+SS-sel zajló Wp-Wp duelt, így kétszer is meg tudta lőni Pandyt. Az elsőnél sikerült Bad Jokert húznom, hogy esélyem se legyen, a második előtt pedig el tudtam volna bújni, ha sikerül a [-] flippel Wp-duelező Seamust Incite-olnom. Hát, nem sikerült, így a teljesen magára maradó Seamus végül az utolsó SS-sét elhasználva lelőtte Pandorát.

Innentől volt érdekes a dolog. Az 5. körben jártunk. Nekem még két tökéletes állapotú, aktiválatlan Siluridom figyelt bután, Wolfinak pedig csak Seamus, aki már jött. A küldetés miatt egyelőre jobban álltam, mert a sémáimat megcsináltam, és darabra többen voltam. Tehát elvileg nekem annyi is elég lett volna a győzelemhez, ha elbújok, és az utolsó körben remélem, hogy Wolfi kezd, elfoglalja a templomot és maximum tud egy zombikurvát idézni. Erre nekem csak oda kellett volna ugranom, megenni a kurvát, ha van egyáltalán, és 2-1-re megnyerni a foglalási stratégiát.

Helyette inkább a férfias változatot választottam. Odaugrottam Seamus mellé, de 1”-en kívül, hogy a Terryfinggal ne kelljen bajlódnom. Jól-rosszul megkarmoltam, majd jött az utolsó kör. Ott nyertem a kezdeményezést és a két vérszagtól bevadult béka apró darabokra szaggatta az ír gengsztert. Game, set and match. Ha nem én nyerem a kezdeményezést, akkor vastagon benne volt a vereség is, de jobb esetben is inkább a döntetlen látszott reálisnak. Mindenesetre így az eredmény 8-2 lett, amivel sikerült megnyerni a H.É.T. Malifaux kupáját.

A versenyről a következő emlékeim maradtak: remek társaság, jó meccsek és kiváló szervezés! Aki játszik Malifaux-t és kihagyta, az szerintem bánhatja. Az biztos, hogy a legközelebbire is megyek. Zoraida vagy Leveticus hamarosan el is kezdi a felkészülési meccseket.

A bejegyzés trackback címe:

https://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr362642094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Huntroll 2011.02.06. 14:32:53

A tévés szereplésedet meg sem említed? :D

A második sémám amúgy Bodyguard volt, ami azért volt kiváló választás, mert kaptam a küldetésből egy VP-t, mivel fél pontszám alá vittem a seregedet, de miután McM úgy döntött, hogy hazamegy Dr. House-t nézni a hülye Pandora helyett a 4. körben, el is buktam :D

Huntroll 2011.02.06. 14:36:03

Ja, és persze grat a győzelemhez, remélhetőleg a következő versenyen hagysz mást is érvényesülni :P

rudeboy1969 2011.02.06. 20:00:26

Nagyon élvezetes játékok voltak! Meglepő, hogy felértem a dobogóra, mivel ezt a játékot minimális ráfordításból, (alapdoboz+2blister) és egy sereglistával játszom. Nagyon fáni volt a story, gratula az írójának! A döntőt kb. végig cidáztam, míg a Pandyval használt bekövesedett stratégiának a SS-ra flippelt RJ, meg Sybelle szintén RJ-is incite ellenállása véget nem vetett. Csonti ekkor elkezdett vörösödni és dadogni, és már tudtam, hogy eljött az én időm :) Ha Pandyba sikerül egy wd-al többet beletennem, és nem fogy el a SS-om, talán lett volna esélyem. De a kezdemény nem velem volt, így a békák gond nélkül felfaltak :) Az volt a fő cumi, hogy Seamus 0-ás akciójaként mindig a wp csökkentést kellett alkalmaznom, különben Pandy ellen esélytelen a seregem. Emiatt nem tudtam idézni, és szépen elfogytam.

bbzs 2011.02.06. 20:28:20

1 WolfG
2 Warboss
3 Carlos

(jó volt!)

Mértkellnick? 2011.02.17. 21:34:43

Szuper beszámoló, grat a győzelemhez!
süti beállítások módosítása