ezt írja a geek

Nincs megjeleníthető elem

boardgame news

Nincs megjeleníthető elem

tengersam wh40k

Nincs megjeleníthető elem

malifaux-liga: harmadik hét

2011.04.17. 07:11 | Tartótiszt | 4 komment

Címkék: esemény verseny közlemény malifaux

A harmadik hét legnagyobb fejleménye az volt, hogy a Theoryfaux apró szakállú bajnoka is megtisztelte a ligát, és rögtön egy fertelmes kombóval (LadyJ+Lucius) tett erőszakot ellenfelén. Na mindegy, erre egyébként a liga mottója is előre figyelmeztetett mindenkit, vagyis nem csoda, hogy rossz dolgok jönnek.

Ami a generál szituációt illeti: A Neverborn egységek továbbra is masíroznak. Ezen a héten négy képviselőjük közül egyik sem talált legyőzőre, úgyhogy behúzták a harmadik heti győzelmet is. Az egyéni táblázat alapján eldőlni látszik a dobogós rangsor, de persze megeshet, hogy Snow-ra ráesik egy versenyzongora, vagy rájön, hogy szerzetesnek áll.

Malifaux Vadásza viszont még többen lehetnek, pláne, hogy itt is Snow áll stabilan az élen. De mivel ugyanaz a személy nem lehet mindkét cím birtokosa, így a 3-5 trófeával állók közül még bárki befuthat. (Egyenlőség esetén a ligapontok döntenek.)

Amiért még érdemes küzdeni az utolsó héten, az a frakciórangsor. Jelenleg úgy áll, hogy a Resserek lesznek kénytelen távol maradni a négyes döntőtől, de nem behozhatatlan a hátrány az Outcastokkal szemben. Egyéniben mindenki megnézheti, hogy áll a frakción belüli rangsor. Aki ott akar lenni a döntőn, az csipkedje magát!

Spoiler a négyek csatájáról: alapból 30 SS-ből indul mindenki, de minden heti győzelem +1 SS-t jelent az adott frakciónak, plusz a végső, összesített frakciórangsor első három helyezettje kap még 3, 2 és 1 SS-t.

Negyedik heti speciális szabály:

A Neverborn csapatok egyre mélyebben járnak a titokzatos tárnákban, de a megtévesztés mestereiként gondoskodnak róla, hogy az üldözőknek a lehető legtöbb bosszúságot okozzák. Elterelő trükkök, illúziók tucatjaival sikerül teljesen szétzilálni a többieket, akik így képtelenek koordinálni saját mozgásukat.

Felállításkor minden nem Neverborn frakció minden figurájára köteles egy nem csalható húzást tenni. Amennyiben az eredmény 1-3 vagy Black Jocker, akkor nem tehető fel a pályára az adott modell. A kimaradó figurákra minden kör legvégén (újrakeverés előtt) újabb húzást kell tenni, és 4+os eredményre a modell felrakható a felállási zónába, de úgy, hogy nincs közelebb 6"-nél ellenséges figurához.

A húzás alól felmentést kapnak: mesterek, totemek és minden olyan modell, amelyik speciális szabályok szerint kerül a pályára (idézés, replace, Bad Juju, Trapper stb.).

A bejegyzés trackback címe:

https://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr1002832741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rudeboy1969 2011.04.17. 08:06:02

tehát a dreamerek egész csapatukkal felállnak az ellenfél potenciálisan kisebb csapata ellen...

Huntroll 2011.04.17. 08:32:09

A "fertelmes kombóval" konkrétan vért izzadtam Von Schill ellen, és a végén csak Lucius Slow to Die-jának köszönhettem, hogy nyertem :D

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2011.04.17. 08:57:06

@rudeboy1969: Hát igen. Átlagosan kábé 0,8 figura nem áll rendelkezésre az első körben. És talán 0,1 a másodikban sem.

Mondjuk ugye az előny definíciójában valahol mélyen el van rejtve az, hogy az nem feltétlenül jó a másik csapatnak. :)

Huntroll 2011.04.17. 09:33:51

@Tartótiszt: Pedig így az utolsó hétre igazán kaphattak volna egy kis hátrányt is, pl. "Már mindenkinek tele van a töke a Neverbornnal, és nagyon szét akarják rúgni a sejhajukat, ezért mindenki +flipet kap ellenük duelekben" :P
süti beállítások módosítása