ezt írja a geek

Nincs megjeleníthető elem

boardgame news

Nincs megjeleníthető elem

tengersam wh40k

Nincs megjeleníthető elem

Recharge

2013.06.18. 11:18 | Mértkellnick? | Szólj hozzá!

Címkék: warmachine privateer press hordes cantina

Mert ez az én fiam meghalt és feltámadott, elveszett és megtaláltatott.

Lk 15

Bizony, bizony, a tékozló fiú visszatért atyja házába (Cantina) és újra elfoglalta helyét a dúsan rakott asztaloknál, hogy mindazt munkával és szorgalommal bepótolja, amit éveken át tartó távolmaradásával a Warmachine és Hordes (későbbiekben Warmahordes vagy WM/H) közösség ellen vétett.

Szerencsére volt hova visszatalálni, sőt. Az elmúlt években a Warmahordes szépen elterjedt kis hazánkban, számtalan tehetséges játékost gyűjtve. Személyes véleményem: a Privateer Press (továbbiakban PP) üdvöskéje remek formában van. Leginkább arra az érett harmincasra hasonlít, aki már túl van a fesztiválszezonon, de elegáns sportkocsijába szívesen beülnek a tinik.

warmahordes.jpg

Viszont – ahogy ez lenni szokott – a régi cimborák elmaradoznak. 8-10 év még házasságból is sok, nemhogy szőrös, kocka- és kártyabűvölő férfiakból, akiknek beteges fény csillan a tekintetében, akárhányszor egy mívesebb ólomkatonával találkoznak. Idő közben új szerelmek születtek, kevés szabadidejében mindenki a maga gyerekét pesztrálja. Legyen az hús-vér utód vagy egy másik játékrendszer. Rendben van ez így. Aggodalomra inkább a szűkszavúság ad okot.

Korábban abban (is) állt ennek a közösségnek az ereje, hogy folyamatosan remek tartalmakkal szórakoztatta tagjait. Emlékszem, mikor még bele sem kezdtem a játékba, már akkor nagy élvezettel olvastam az ismertetőket, batrepeket. Az első bejegyzések tapogatózó naivitása ma már mosolyogni való, de a profi tálalás és elsöprő közléskényszer a mai napig eljuttatja az üzenetet, miszerint a hobbi: JÓ.

wmhbattle.jpg

Félreértés ne essék, nem a nosztalgia csábító csapdájába csámpázok csimpánzmód. Inkább azokat az okokat kutatom, amiért a magyar WM/H körül mostanában áporodott a levegő. Persze ott vannak a klubnapok, a polcokon kihűlt kazánnal várakozó seregek, de meglepően kevés az aktív játékos, a fórum-, illetve blogbejegyzés, de még inkább a szenvedélyes beszélgetés. Persze nem a trolldetektort is kiakasztó balance, illetve game system vitákat hiányolom, amelyek nem egyszer meglévő barátságokat is triumfáltak, hanem az akár órákon át tartó, fórumokon átívelő lelkes beszélgetést modellekről, taktikákról, fluffról, rendezvényekről.

Oké, oké, mielőtt a kissé hibbant flower power hippiknek vagy tartós amnéziában szenvedőknek kijáró megértő, de erélyes helyreigazítást megkapom: nem, nem a jó öreg spenótot szeretném leerőltetni felnőtt emberek torkán (annak ellenére, hogy jótékony élettani hatásai, khm, közismertek), hanem jelezni a WM/H kadétoknak és veteránoknak egyaránt, hogy mindig vannak friss, játékra kész arcok a Cantinában, Xor folyamatosan szervezi a ligákat, versenyeket, én pedig személyesen is szeretnék tenni azért, hogy új tartalmakkal szolgáljak a közösségnek.

Aki pedig csatlakozna, az very welcome! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr575365855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása