ezt írja a geek

Nincs megjeleníthető elem

boardgame news

Nincs megjeleníthető elem

tengersam wh40k

Nincs megjeleníthető elem

M2E batrep: Mourning McMourning

2013.10.23. 10:13 | Tartótiszt | 2 komment

Címkék: taktika wargaming vassal malifaux

Lezajlott a második meccs is a nemzetközi Vassal ligában. Ezúttal is egy derék angolt kaptam, aki előzetes elmondása szerint még csak ismerkedik az M2E-vel. Engem nem húzol csőbe - gondoltam, hiszen az első fordulóban mégiscsak behúzott egy győzelmet. Szóval - biztos, ami tuti - óvatosan kezdtem hozzá a Guild színeket öltő McMourning élveboncolásához.

coroners.jpg

A stratégia most Reckoning volt. Ez talán a legnehezebben pontra váltható küldetés, mert legalább két ellenséges figurát kell körönként hidegre tenni hozzá. Éppen ezért kulcsfontosságú volt mind a crew-, mind a sémaválasztás.

A 40 SS-es csapatok így néztek ki:

Seamus
+ Mad Haberdasher (2)
+ Red Chapel Killer (1)
+ Sinister Reputation (1)
Sybelle (8)
The Hanged (9)
Bete Noire (8)
Canine Remains (4)
Copycat Killer (3)

McMourning
+ On the Clock (1)
+ Plastic Surgery (1)
Sebastian (7)
+ Lead Lined Coat (2)
The Judge (9)
+ Lead Lined Coat (2)
Witchling Stalker (5)
Witchling Stalker (5)
Nurse (5)
Zombie Chihuahua (2)

A választható sémák és a tényleges vállalások:
A Line in the Sand
Assassinate - McM unannounced
Bodyguard
Frame for Murder - McM unannounced, Seamus unannounced
Entourage - Seamus announced

Da plan
A Reckoningnál különösen fontos a megfelelő csapatösszeállítás. Ezért teletömtem kemény, nehezen ölhető figurákkal a csapatot. A kakukktojás kutya aktivációkontrollra, szerencsés esetben hullagyártásra jött, plusz ugye ő lett az áldozati bárány (Frame for Murder). 

Magán a meccsen azt terveztem, hogy gyorsan betolom a Bete Noire-t zavart kelteni és leöletni (úgyis visszajön), miközben a többi minion és Sybelle inkább alibizik és fenyegetőnek tűnő, ám teljesen lényegtelen hadmozdulatokat tesz. Seamus pedig kis barátjával sötét sikátorról sötét sikátorra járva egyesével lelövöldözi az ellent, míg végül a csata végére elérkezik az ellenfél deployába (Entourage).

t1_s.jpg
Jó napot, jó szurkolást!

Az első körben általában nem történik semmi, ám most nem ez történt, mivel történt - na, szóval értitek... Míg ellenfelem meglehetősen céltalanul nyomkodta előre figuráit, nálam volt kézben lap a kutya hullagyártásához, amiből aztán Seamus egy varnyút hozó kő beáldozásával csinált is egy lánykát. Majd egy titkos átjáró (és egy újabb, ezúttal Tome-ot adó SS) használatával máris a célkeresztben volt egy Witchling. Gyorsan alkalmaztam a 101 alapvető trükk Seamusszal c. kézikönyv első parancsolatát (ejtsd: fókusszal lőjj, hogy fájjon), és már készültem is egy újabb corpse countert felrakni, mivel közepes sebzésre megdöglött... volna. Sajna Fekete Joli beköszönt, így a Witchling csak kacagott.

Közben a jobb szélen sem múlt el eseménytelenül a kör. Teljes megrökönyödésemre McM-et a brit bubó betolta középre, ahol pont kiváló rálátást nyújtott a feljárón kísértő Hangednek. Ca6 vs Wp5 => a doktor bácsi felére lesebezve és gyógyulni sem tud. Kábé itt vált világossá, hogy az ellenfelem nem ködösített, és tényleg nem nagyon játszhatott eddig túl sokat. 

t2_s.jpg
Black Joker: a Witchling Stalker ajánlásával!

A második körben a Witchling nekirontott Seamusnak, okozott is némi sebet meg tüzet, de aztán testületileg agyon lett verve. Ami újabb tüzeket eredményezett, de Sybelle és a zombikurva sem olyan, aki ne bírna egy kis hőkezelést. Seamus ugrott egy kisebbet megint, majd agyonlőtte a fogalom nélkül ténfergő csivavát, és ha már ott volt, csinált is belőle egy zombikutyakurvát (ezeknél a pontoknál mindig felteszem magamnak a kérdést, hogy akarod te ezt csinálni?) A Copycat a Top Hat-csökkentés jegyében megbicskázta saját gazdáját, és jót vihogva elcsaklizta a sebzésfelfogó fejfedőt.

A jobb szárnyon Betti berongyolt a guildes téglába, és botmixerként csépelve osztogatta a slow-t meg a paralyze-t a jó doktor úrnak. Ezt a Witchlinggel megpróbálta leszedni, de szerencsémre nem volt a kezében megfelelő színű magas lap, úgyhogy McM passzolta a kört. Sebastian azért levitte egy woundra Bettit és kapott mérget is ajándékba, tehát kör végén lefordult, azaz elburyződött. Középen a Judge totyogott előre a sekély vízben, de sok vizet nem zavart. Vele szemben meg felvonultattam a kutyát, hogy köv körben zsíros célpontnak mutatkozva hozzon nekem három VP-t a halálával.

t3_s.jpg

A paralízis árt az egészségnek

A harmadik körben Seamus gyorsan ráment az utolsó Witchlingre, hogy ne tudjon dispelelni, de természetesen megint BJ jött sebzésre, így le tudta kapni McM-ről a nem gyógyulhat conditiont. Pont időben, hogy a Hanged újra rá tudja pakolni. :)

Középen a kutya agresszív kismalacként nekiment a Judge-nak, aki a kör vége felé megpróbálta kinyírni, de addigra annyira elfogyott a keze, hogy csak a sima flippekben bízhatott. Legnagyobb bánatomra annyira rosszul húzott, hogy még én se tudtam alácsalni neki egy találatot, így a kutya túlélte a T3-at, ami azt is jelentette, hogy egy pontot biztos elbuktam.

Jobb oldalt McM rá tudott pakolni 6 Poisont a Hangedre, amit ki is sütött rajta, de így is megállt egy Wd-n, azaz megint nem írt pontot a stratégiából. Én viszont igen, mert a Copycat jobban teljesített, mint négy éve Seamus, és lelőtte a Witchlinget. (Kiderült, hogy ő volt a Frame for Murder figura, így 2 VP-t kapott az ellenfelem ezért.) A halottból aztán kipattant Betti és lerohamozta a céh legjobb halottkémét, aki preventálással még megúszta a tepsire kerülést.

t4_s.jpg
Mourning McMourning

A negyedik kört azt hiszem én kezdtem, és gyorsan ki is végeztem McM-et a Bete Noire-ral, majd Sebastian tette ugyanezt a Hangeddel. Seamus simán kilőhette volna a Nurse-t, de már mondanom sem kell, hogy a sebzésre húzott BJ miatt ez meghiúsult. (Azért egy közelben lévő hullából érkezett egy újabb Belle.) A Copycat viszont megint bizonyított és egy becsalt RJ-vel leápolta a Nurse-t. A Judge vs Canine Remains epikus párbaj a végkifejlethez közeledve sem lett hatékonyabb. A nyomorult egy woundon lévő kutya az első ütést megúszta szintén a BJ-nek köszönhetően, de végül a másodikba végre megdöglött (2VP). Kapott Sybelle-től és egy Belle-től is némi ütleget a Judge, de 1 woundon átvészelte a kört.

tend_s.jpg
Feltakarítva

Az utolsó körben aztán már csak a takarítás maradt. Felkajáltam a megmaradt két lesérült Henchmanjét és behoppanttam Seamusszal a deployába, hogy beírjam az Entourage-ért járó maximális pontot. A VP-számláló végül 8-2-t mutatott a javamra. A nagy felmosásban végül elfelejtettünk flipelni plusz körre, de ha esetleg lett volna, akkor írok még egyet a stratégiából. Mindegy.

Mi lett volna, ha...?
Ahogy a batrepből látszik, elég egyoldalúra sikerült a meccs, de talán érdemes kicsit megnézni, hogy miért is történt így. Szerintem négy fő hibára vezethető vissza ellenfelem tehetetlensége.

Az első maga a crew kiválasztása. Mind a Reckoning, mind a választható sémák azt ordították, hogy nem kell sok modell, nem kell túl gyorsnak lenni - helyette inkább kemény, ütni és ütést állni képes drága figurákkal teljesíthetők a célok. A két Henchmen ugyan jó irány, de a 2-2 pontért kapott Armor 1 nem biztos, hogy megérte. A két Witchling és a csivava helyett jöhetett volna simán két Flesh Construct. Sokkal nagyobb gondot okoztak volna.

A második a sémaválasztás. Gyerekek, nagyon figyeljetek: soha, ismétlem SOHA ne vegyetek fel Assassinate-et Seamus ellen!

A harmadik az első körös meggondolatlan helyezkedés McM-mel. Egy 5 Wp-s mestert nem kínálunk fel a Hangednek lemészárlásra. Pláne nem az első körben! Kicsit türelmesebbnek kellett volna lennie, és esetleg arra küldeni a Judge-ot, hogy puhítsa fel a Hangedet.

A negyedik a csapatának a megosztása volt. Semmi szükség nem volt a szétszóródásra. A bal szélen elindított Witchling és csivava pont arra volt jó, hogy pontokat írjak rajtuk és legyen új Belle-em. Együtt kellett volna nyomulni egy tömbben, és ha bármi támad, arra koncentráltan visszaütni.

Mára ennyit. Köv forduló Squatters Rights stratégia lesz Grenyák ellen. Nem örülök.

A bejegyzés trackback címe:

https://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr355592211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2013.10.23. 10:50:14

Battlerep a mortuarium ajánlásával, avagy "egy hullát veszít, kettőt kap a pofájába" (by Seamus). Nicely done!

Mértkellnick? 2013.10.29. 13:27:20

Csak így tovább, jó a kontent! :)
süti beállítások módosítása