ezt írja a geek

Nincs megjeleníthető elem

boardgame news

Nincs megjeleníthető elem

tengersam wh40k

Nincs megjeleníthető elem

kegyetlen seregem ecsetelem

2009.09.13. 09:46 | Tartótiszt | 15 komment

Címkék: festés privateer press saját munka hordes circle of orboros

Nagyon úgy néz ki, hogy fordöförszttájminhiszcsöri teljesen festett sereggel állhatok bele egy mérkőzésbe. Hol máshol, mint Belgrádban. Persze még kicsit korai ezt elkiabálni, de azt hiszem, a nyilvános dicsekedés a még el sem készült festett sereggel, megfelelő motiváció lesz szeptember 24-én éjszaka, amikor még négy, totál fekete figura fog gonoszul fölnézni rám a munkaasztalról.

Meggyújtom hát a hajam, és meglássuk, én vagy a tűz fut gyorsabban. Ha nem leszek kész, útitársaim nyilvánosan gyalázhatnak. (Ha kész leszek, akkor is, csak akkor ne aludjatok el éjszaka!)

Nemrégiben Wrongeye és Snapjaw ért végfelhasználói fázisba, de párhuzamosan elkészült a minimál style Gatormen Posse egység is. Együtt egészen jól mutatnak, bár a fotókon szokás szerint a felének a harmada sem látszik. A talapzaton egyébként összeszerencsétlenkedtem egy kis mocsárhatást is PVA-ragasztó és némi fényes lakk segítségével. Kábé olyan lett, mint amit elképzeltem.

A végére olyan nagy lendületbe jöttem, hogy két száradási fázis között gyorsan lekentem egy Feralgeist modellt is. Rá bruttó 30 percet fordítottam, de egész pöpec lett. Bárcsak minden figura ennyi időbe telne...

Profi olvasók az apró képeken is könnyen kiszúrhatnak két hibát. (Már azon kívül, hogy "ne má', ilyen ergya lett?!") Valószínű, hogy kicsomagolásnál sikerült a Wrongeye vállára szánt kismadarat és a Feralgeist alsó állkapcsát is figyelmen kívül hagynom. A kismadár már bukó, mert azóta gyermekem játszott a műanyag dobozzal. Ha egyáltalán benne volt, akkor most vagy valamelyik bútor alá nyomorgatva várja sorsa jobbra fordulását, vagy simán megette egy 9 kilós szörnyeteg. Béke poraira. A Feralgeist alsó pofazacsija viszont meglett, de kicsit elbizonytalanodtam, hogy felrakjam-e. Szerintem teljesen egészben van a modell az alsó, fura sarkantyúban végződő állkapocs nélkül is.

Igényesebb olvasóknak feltöltöttem nagyobb felbontású képeket a Picasa albumomba. Ugyanott figyel jó pár belgrádi kép is. Tessék, lássék!

A bejegyzés trackback címe:

https://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr31378486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Huntroll 2009.09.13. 10:40:15

Gatormen Posse? Csak nem Lightning Tendrils-es Krueger cheese lesz Belgrádban? :D

Mértkellnick? 2009.09.13. 11:50:08

Nagyon babák lettek a babák.

Gróf Úr 2009.09.13. 12:26:06

Hát, ha a Gatormenek a minimal style... Ne szerénykedj, ne szerénykedj .-D

Huntroll 2009.09.13. 12:26:15

@Tartótiszt: Pedig jó az :P

Amúgy egyáltalán nem ide tartozik, de tudtok RÉGI Game Star számokat szerezni? Mert webshopban csak 2007-ig vannak, nekem pedig a 2004/12-es szám régi vágyam ^^

Bedeko 2009.09.13. 14:02:28

Némiképp offtopic, de vigye kánya:

"In the rules an AoE can only scatter 1/2 of the distance the attack travels. So if he is at a full 6" the scatter can only travel 3" (center to center of the 3" blast)."

Ez még igaz? Mintha valaki egyszer azzal oltogatott volna, hogy egy erratában ezt megszüntették, és mindig full d6-ot scatterelődik a blast. Most viszont nem találom.

Köszi.

Jah, TTQ-nak k.rva jók ezek a figurák, és ugye írtad, hogy nem GD-re szánod őket pályamunkának. :) Az meg, hogy akármit képes vagy kifesteni 30 perc alatt, kész csoda számomra. Habár elég jól forgatom az ecsetet, de egyszerűen képtelen vagyok akár csak egy köpeny alapszínét felvinni 10-15 percnél hamarabb. :( És akko ez csak a köpeny alapszíne, vagy itt mondjuk a botos madár háta.

Szóval respect, és csak így tovább.

Bedeko 2009.09.13. 14:17:40

Ez is offtopic, de nem találom azt a régi, szabályfurcsaságokra figyelmet felhívó bejegyzést. Ki kéne tenni a fő linkek közé.

Szóval a tight formation-ről van szó. Márk egyszer azt mondta, hogy elképzelhető akár S alakban is, nem csak egyenesen a rank and file-ba való beállás (mondjuk shield wall esetén).

Sajnos ez nem igaz. A szabálykönyv azt írja, hogy párhuzamos vonalakba kell állnuuk az egymás mögötti figuráknak, és a párhuzamos, a maga matematikai definíciója szerint csak egyenesekre igaz, görbékre nem.

Definíció: Bármely e _egyenesre_ és P pontra pontosan egy olyan f _egyenes_ van, ami átmegy a P ponton és nem metszi az e _egyenest._

A Bolyai-féle geometriában ezt megerratázták, hogy nem egy, hanem végtelen sok egyenes létezik, de a hangsúly akkor is az egyenesen van.

Köszi a figyelmet. :) OFF vége.

Gróf Úr 2009.09.13. 14:39:01

@Bedeko: Ezzel viszont az a baj, h bármeliyk RULEplayer bármikor bebizonyítja tetszőleges két vonalról, h azok nem párhuzamosak, hiszen belátható, h puszta kézzel, lézeres mérés nélkül, kerek talpon álló babákat lehetetlen tökéletesen párhuzamosan felrakni :-D

Mértkellnick? 2009.09.13. 17:25:32

@Bedeko: Max. a célpont és támadó közti távolság felét csúszhatja, ez így van, és nem szűntette meg senki.

Ha pedig úgy rakod fel az alakzatot, hogy abban mindenki base-to-base-ben áll, de több sorban (tehát lesz egy-egy "összekötő ember"), akkor az kvázi egy S alakját adja, tehát szabályos, erre külön ki is tér a Prime Remix, ha jól értelmeztem (35.o.).

Bedeko 2009.09.13. 18:29:00

@Mértkellnick?: Azzal már nincs semmi gond, mivel az nem előírás, hogy minden sornak ugyanolyan szélesnek kel lennie, mint az elsőnek, kivétel a csonka utolsónak - az a Warhammer. A lényeg, hogy már az első sem lehet girbe-gurba. Minden sor egyenes és párhuzamos, függetlenül attól, hogy hány modellből áll. Lehet 4-3-1-2-es portugál felállást játszani. :)

Gróf - nyilván nem erre gondoltam, hanem a szemre sem egyenes sorra, amikor ki-be lógnak ide-oda fél centit a modellek. :)

Burnalot 2009.09.13. 22:54:14

Remekek lettek, gratula.

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2009.09.14. 07:10:52

@Gróf Úr: A minimál style az egység méretére vonatkozott, azaz csak az alap 3 kroki.

@Bedeko: Igen, tisztában vagyok a képességeimmel, úgyhogy a TTQ+ a célom. 30 perc meg az a figura volt, mert az olyan egyszerű, mint egy faék. Én is azzal szenvedek, hogy lassú vagyok, és alig haladok. A végeredmény meg nem áll összhangban a rászánt idővel...

Huntroll 2009.09.14. 07:21:37

@Tartótiszt: "A végeredmény meg nem áll összhangban a rászánt idővel... "
Akkor most vagy pont nem vagy lassú, vagy túlzásba viszed a szerénységet :P

Egyébként a kedves olvasók kedvéért hozzátenném, hogy nem csak mutatós, de elég hatékony is a serege. Olyan "gondoskodjunk róla, hogy ne legyenek barátaink a klubból" hatékony :D

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2009.09.14. 07:45:31

@Huntroll: Azért nem áll összhangban, mert ennyi idő alatt mások valóban festőversenyre alkalmas figurákat készítenek. Az enyém meg csak alapos és tisztességes iparos meló - legjobb esetben is. Ez nem szerénység, vagy álszerénység, csak tudom, hogy mire képesek mások, akár fele ennyi idő alatt is.

Versenylistát kaptál az arcodba, sorry. :)

Mértkellnick? 2009.09.14. 18:31:25

Mi történt, mi történt, battle reportot akarunk! :)
süti beállítások módosítása