ezt írja a geek

Nincs megjeleníthető elem

boardgame news

Nincs megjeleníthető elem

tengersam wh40k

Nincs megjeleníthető elem

rossz dolgok jönnek - malifaux-liga

2011.03.11. 17:05 | Tartótiszt | 13 komment

Címkék: esemény verseny közlemény wargaming malifaux cantina főnixcsarnok

Tisztelt Hölgyek és Urak!

A nagy sikerű WM/H liga után újabb lehetőség adódik szabadidőtök mértéktelen elherdálására. Ezennel kiírásra kerül vala részirül Magyarország első (éppen ezért legjobb) Malifaux-ligája!


Rossz dolgok jönnek

Időpont:
A liga március 28-tól április 23-ig tart. (Azaz négy hétig, csak 24-e húsvét.)

Helyszínek:
Cantina Klub
Főnixcsarnok

Malifaux-szabályok:
Mivel 28-ra - remélhetőleg - mindenki megkapja már a megrendelt Rules Manualt, illetve 25-én lesz elérhető az ingyenes online PDF, ezért már az új, javított, egyértelműbbé tett szabályok szerint játszunk.

Nevezési díj:
Az nincs, csak a klubok normál belépő- vagy tagsági díjai.

Jelentkezés:
A versenyre jelentkezni a csontpet_kukac_gmail_pont_com címre küldött levélben lehet egy név és egy frakció megadásával. Lehetőség van egy embernek több frakcióban is indulni, de minden újabb frakció egy új résztvevőként kerül a listára, azaz a játékos szerzett pontjai nem adódnak össze.

A jelentkezők listája, és majdan az eredmények megtekinthetők EZEN a linken.

Csaták mérete:
A két fél megegyezése szerint, de minimum 25 pont (ha nincs megegyezés a két játékos között, akkor 30 pontban kell játszani).

Stratégiák, sémák, terepválasztás:
Aktuális szabályok szerint. Ha nincs megegyezés a stratégia alaptípusáról (Core vagy Extended), akkor a Core Strategy küldetéseiből kell húzni.

Figurák, proxyk:
A figurákat nem kötelező kifesteni, de a festett baba szebb, mint a fémszínű. Összeállítani viszont mindent össze kell. Azaz legyen benne a talpban, és ne egy fél láb szimbolizálja az óriás varánuszt. Alternatív, nem Wyrd modellekkel lehet játszani, de igyekezzünk a hivatalos szortimentből sereget építeni.

Rangsor, címek:
A liga heti fordulókból áll. Egy héten egy versenyző legjobb 3 és a legrosszabb eredménye számít be az egyéni versenybe. A liga lezárultával a legtöbb pontot kapó játékos lesz Malifaux Mestere.

A liga másodlagos célja minél több mester legyőzése. A Malifaux Vadásza címet az a játékos kapja, aki a legtöbb különböző mester csapatát képes legyőzni a liga folyamán. Egyenlőség esetén az egyéni pontok eredménye dönt.

Hetente a frakciók meccsenkénti pontátlaga alapján rangsoroljuk a frakciókat. Az első helyen végzett frakció csapatai a következő hétre különleges bónuszt kapnak.

A liga zárultával a 4 legeredményesebb frakció (az összes meccs pontátlaga alapján) legjobb játékosa (az egyéni verseny helyezései alapján) egy végső 4 résztvevős csatát játszik, különleges szabályokkal. Az ott győzedelmes játékos frakciója lesz a liga nyertese. Erre az összecsapásra a liga utolsó napján, azaz április 23-án kerül sor a liga utolsó napját követő héten, április 30-án, szombaton kerül sor. Ha az indulási jogot kivívott játékos nem tud eljönni, akkor a rangsorban következő indulóra száll a lehetőség joga.

Egy játékos egy héten ugyanazzal az ellenféllel maximum kétszer játszhat. A frakción belüli csaták megengedettek, de nem számítanak bele a frakciórangsorba.

Pontozás:
Lejátszott meccs: 10 tornapont
Döntetlen: 5 tornapont
Győzelem: 10 tornapont
Szerzett VP-k: +1 pont per VP
Adott VP-k: -1 pont per VP

Példa:
Jancsi 6-2 arányban elveri Juliskát.
Jancsi tornapontjai: 10 (lejátszott meccs) + 10 (győzelem) + 6 (szerzett VP) – 2 (adott VP) = 24 pont
Juliska tornapontjai:  10 (lejátszott meccs) + 2 (szerzett VP) – 6 (adott VP) = 6 pont

Nyeremény:
A Főnixcsarnok jóvoltából az egyéni verseny győztese, azaz Malifaux Mestere egy alapdobozt választhat magának, míg Malifaux Vadásza és a frakciógyőzelmet kicsikaró játékos szintén tárgynyereményeket kap.

Sportszerűség:

Ne köpd a szotyit a földre!

Spoiler:
Az első heti frakciócél: Új lélekkő-lelőhelyről kapnak szárnyra pletykák, minden frakció elindul, hogy elsőként fedezze fel a helyet. A heti nyertes frakció sikeresen rálel a megfelelő nyomra, és előnyösebb pozícióból indulhat a lelőhely elfoglalására. A következő héten az első kör első aktivációja előtt az adott frakció csapatai egy figurával lemozoghatják annak Wk értékét. (A terep nehézségei számítanak.)

A bejegyzés trackback címe:

https://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr932731237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xorand_ht 2011.03.11. 17:25:51

Szuper, valszeg nevezek, de nem sok sikerre számítok, még a 25 pont sincs meg -,-

rudeboy1969 2011.03.11. 18:12:14

én is nevezek! Seamus needs a new pair-o-whores!

Necron 2011.03.11. 18:27:36

Jól hangzik!Kár hogy nem tudok résztvenni!:( Normál verseny mikorra várható valamerre???

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2011.03.11. 19:09:07

@Necron: Ha egy "normál" versenyre el tudsz jönni, akkor erre is felcuccolhatnátok egyszer-kétszer. Sőt, Fehérvár sincs messzebb. Amúgy meg szerintem senki nem problémázik, ha heti két meccset Mackel Tébányán toltok le. Hm?

Necron 2011.03.11. 20:26:51

@Tartótiszt: Frankó is lenne!Csak az a gáz, hogy én kb. másfél havonta tudok szerezni egy napos kimenőt amin mondjuk tudnék játszani 3-4 meccset Mac-el meg a rendelkezésre álló idő alatt max 2 meccset lehetne összehozni a munkarendje meg az én időbeosztásom miatt aztán 5 játék kb semmire nem elég. No de ettől függetlenül majd szurkolok a résztvevő Neverborn-nak és lélekben velük leszek!:) Aztán ha lesz egy sima verseny majd jól megyek játszani!:)

Necron 2011.03.11. 20:28:09

Más kérdés: A cikkben szereplő képen lévő kártyák honnan vannak? Jól jönne 1-2 kép csak úgy magában dekorációnak!:)

MARNEUS 2011.03.11. 22:19:36

Én nagyon szeretnék részt venni csak az nálam is játszik , hogy macerás hetente 1x feljutni. Ezen még ötölök , hátha összejön valami:-)!

MAC

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2011.03.12. 07:16:09

@Necron: @MARNEUS: Nem tudom, lehet, hogy kicsit másként látjuk a dolgot, de a liga alapvetően nem arról szól, hogy mindig mindenkinek minden héten 20 meccset kell játszania. Sokkal inkább arról, hogy kicsit aktivizálja a meglévő és az éppen belépésen hezitáló közösséget, és egyfajta keretet adjon annak, hogy minél több emberrel tudjon játszani az, akinek éppen van kedve, ideje. Az, hogy van cél meg díj is, az csak hab a tortán. Szerintem.

Tehát ha akár csak egyszer is meg tudjátok oldani, akkor én azt mondom gyertek. Itt lesz a lehetőség gyakorolni más játékosok, más csapatok ellen. Ráadásul akár egy meccsel is tudjátok segíteni a frakciótok sikerét. (Necron kedvéért meg elnevezem azt a napot versenynapnak. :) )

A kép: wyrd-games.net/shop/home.php?cat=267

Necron 2011.03.12. 08:00:17

@Tartótiszt: Hát ha sikerül esetleg leszervezni mondjuk április 7.-re vagy 14-re(mindenképp csak a szombat játszik nálam) 3 ellenfelet akkor részemről jöhet a menet. Csak nem tudom még hogy oldom meg!:) Meg azt sem hogy Cantina vagy Fehérvár:)
De ha esetleg elnevezed versenynapnak a kedvemért akkor lehetne ott már kapásból 3 ellenfél is!:D vagy ne legyek ennyire telhetetlen?:D

Calebros 2011.03.15. 08:52:06

Gyors kérdések:

1, A sémákra lesz valami külön szabály, vagy mindig azt viszek amit akarok? (Szóval nem lesz ilyen versenykorlátozás hogy 3 meccs alatt 6 különböző kell remélem)

2, A játékosok mesterlistái ismertek lesznek?

3, Mestert a Stratégia kihúzása előtt választok gondolom, de ki választ először? (Olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy a megjelölt frakcióból jönnek a májszterek ketten és például ebben lehetnek gubancok)

4, "Spoiler:
Az első heti frakciócél: Új lélekkő-lelőhelyről kapnak szárnyra pletykák, minden frakció elindul, hogy elsőként fedezze fel a helyet. A heti nyertes frakció sikeresen rálel a megfelelő nyomra, és előnyösebb pozícióból indulhat a lelőhely elfoglalására."
Lesznek előre belőtt küldetések az X+1 héttől? Az nem lenne rossz :)

+1 A Cantinában ugye nem csak kedd délután / vasárnap lehet majd ligázni? :D

xorand_ht 2011.03.15. 10:53:53

Cantinában és máshol is bármikor játszhattok Ligameccset, az eredményt kell csak elküldeni a szervezőnek.

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2011.03.15. 11:59:10

@Calebros:
1. Nincs megkötés a sémákra. Mint írtam, a szabálykönyv alapján megy minden.

2. Elvileg nem. Gyakorlatilag igen, hiszen kábé köztudott, ki mivel játszik.

3. Mestert (és csapatot) a Stratégia kihúzása UTÁN választunk. Mindenki egyszerre, titkosan. Senki nem választ előbb a másiknál. A zárójeles mondatot sajnos nem tudtam értelmezni.

4. Mondjuk, hogy lesznek speciális elemei a játéknak a liga során. Stay tuned.

+1 Xor jól írta, bármikor lehet, amikor tudsz magadnak ellenfelet és egy asztalt keríteni.

Calebros 2011.03.15. 12:01:46

A zárójeles mondat meg lett válaszolva, csak az érdekelt hogy ha tudom a másik mivel jön, és én 2 mester között választhatnék akkor szerintem az engem előnyhöz juttathat bizonyos helyzetekben, főleg ha stratégia után húzom. Tekintve hogy tök más stratégiák az erős / gyenge pontjai egyes mestereknek
süti beállítások módosítása