ezt írja a geek

Nincs megjeleníthető elem

boardgame news

Nincs megjeleníthető elem

tengersam wh40k

Nincs megjeleníthető elem

példabeszély III.

2008.11.03. 21:36 | tengerSAM (törölt) | 15 komment

Címkék: vicc warhammer 40k

Kis vendégszereplésként (Geistwald kollégának köszönhetően) folytatnám ezt és ezt a postot (emlékeztetőül: egy kislány sír egy fa alatt, amire felmászott a cicája és nem tud lejönni) a 40k-s részleggel. Nézzük hát meg, hogy mit lépnek a Warhammer 40.000 ismert fajai a fenti merőben hipotetikus helyezetre:

Birodalmi gárdisták: Felvonul egy komplett gyalogos század maximális nehézfegyverzettel, igazoltatják a kislányt,  majd rádión továbbítják a kérést a főparancsnokság felé, további utasításokra várva pedig beássák magukat a fa 50 méteres körzetében. Mivel a vezetők nem veszik komolyan a jelentést, ezért összecsomagolnak, és továbbállnak minden segítségnyújtás nélkül.
...kivéve a komisszárt, aki előbb megbizonyosodik róla, hogy a kislány az Istencsászár feltétlen híve, majd - miután lehozatja a fáról - engedetlenségért és parancsmegtagadásért kivégzi a macskát, a kislánynak pedig vigaszdíjul felajánlja az ezred legutóbbi hadjáratában felkoncolt egyik orkjának dedikált koponyáját.

Űrgárdisták: a felderítő mesterlövészek fedezete mellett egy terminator osztag teleportál a fára, majd mivel az ágak nem bírják el tonnányi súlyukat, ezért dicstelen módon zuhannak a földre. Öröm az ürömben, hogy közben magukkal sodorják a cicát is. Az őrmester kézbe veszi az állatot, majd szomorúan konstatálja, hogy a power fist nem igazán ad lehetőséget finom ujjmozdulatokra. A macska földi maradványait díszőrség viszi a kislányhoz, kinek a káplán nyújt lelki támogatást ezen a nehéz órán.
...kivéve a techmarine, aki a maradványokból egy hello kitty mintájú robotmacskát alkot, beépített lángszóróval és ikerkapcsolt sorozatvetővel - az Istencsászár dicsőségére.

Boszorkányvadászok: A kislányt boszorkányság vádjával azonnal máglyára vetik, az ítéletet a rendszeresített csapatlángszóróval haladéktalanul végre is hajtják. Ezek után a teljes sereg a sminkjét törölgetve, hüppögve áll a fa alatt, mélye átérezve a macska életének tragikus pillanatát, és különböző finomságokkal próbálják lecsalogatni a cicust, miközben rendíthetetlen hűségük jeleként az Istencsászár fényével mutatják a  lefelé vezető utat. A megmentett kis állatot azonnal a sereg kabalaállatának választják.
...kivéve a Főnökasszonyt, aki a rögtönítélő bíróság felállítása helyett egy purgáló szertartást hajt végre a kislányon - csak a biztonság kedvéért - és ha túléli, akkor méltónak találtatik, hogy bevonuljon a rend zárdájába (akár akarata ellenére is).

Démonvadászok: A szürke lovagok két hetes intenzív kihallgatásnak vetik alá a kislányt, miközben 24 órás őrséget állítanak a fa (és a macska) alá. Amennyiben bebizonyosodik, hogy a káosznak csírája sem lelhető fel a kislányban, akkor elrendelik a cica azonnali evakuációját - de addigra már a macska éhen halt, vagy dezertálás közben agyonlőtték az őrök. A kislány is csak percekkel éli túl kedvencét - hiába az inkvizíció vallatási módszerei nem a finomságukról híresek.
...kivéve az inkvizitort, aki a lehetőségek gondos mérlegelése után (ki tudja, hátha az egyik káoszisten inkarnációja a cica) azonnali exterminatust rendel el a kislány bolygója ellen.

Necronok: Annyit fognak fel a sztoriból, hogy a célpont a macska, ezért gauss-fegyvereikkel atomjaira lövik. A kislány magas frekvenciájú sikítására a sereg 75%-a azonnal rövidzárlatot kap és az illesztések mentén darabjaira esik,  a túlélők pedig haladéktalanul phase-out-olnak a tett helyszínéről.
...kivéve a necron lord, aki a gömbjével feltámasztja a cicát, és odaadja a kislánynak. Kis szépséghiba, hogy a feltámasztás után a macska szeme zölden világít, a mozgása kissé darabos lesz és folyton azt hajtogatja, hogy "astalavista, baby".

Tauk
: nem értik, hogy miért kellene foglalkozni egy állattal, ami felmászott a fára, és azt próbálják elmagyarázni a kislánynak, hogy logikusan végiggondolva teljesen felesleges aggóni egy olyan emlős miatt, amelynek kvázi lételeme a fáramászás, hiszen előbb-utóbb úgyis lejön. Végül a könyörgések hatására egy osztag tűzharcos felmászik, hogy lehozza a macskát, de az bedühödik, amiért háborgatják, ezért éles fogaival és karmaival lemészárolja az egész osztagot.
...kivéve az éterit, aki békésen, türelmesen, csendes szóval nyugtatva a cicát felmászik, és megpróbálja lehozni a fáról a macskát, de mikor a cica megkarmolja, a készenlétben várakozó hadsereg azonnal zárótüzet lő a sínágyúival a macskára és a kislányra, akik 0.000000001 milliszekundum alatt megszűnnek létezni.

Orkok: nagyokat kurjongatva megerőszakolják a kislányt (aki a kétszázhuszonötödik delikvens után belehal a megpróbáltatásokba), majd körülbelül háromezer-ötszázkilencvenkettő lőszert elhasználva sikerül lelőniük a macsekot a fáról, amit megsütnek és megesznek. A kislány fejét a főnök előkelő helyre teszi a relikviagyűjteményében.
...kivéve a doktorkot, aki a megerőszakolás után, de még a halál beállta előtt különböző orvosi kísérleteket végez el vele, míg végül a kislány életben marad ugyan, de egy killa' kan beépített vezérlőközpontjaként fog funkcionálni élete hátralévő részében.

Eldák: csendesen elmagyarázzák a kislánynak, hogy kár a macskáért aggódnia, hiszen a cicák élete oly rövid, szinte szót sem érdemelnek, és egy surikenvető egyetlen sorozatával megszabadítják földi szenvedésétől az állatot. Ezután elmagyarázzák, hogy bár az emberek sokkal tovább élnek, mint a macskák, ők is csak tiszavirág-életű porszemek a végtelen idő sodrásában, így a halál csak megkíméli őket a további szenvedéstől, majd egy fúziós puskával (hogy ne szenvedjen sokáig) fejbelövik a kislányt. A látó lélekkövekbe helyezi a cica és a kislány lelkét, és talizmánként a nyakláncára fűzi őket.
...kivéve a harlekineket, aki akrobatákat megszégyenítő pörgésekkel és ugrásokkal előbb elkápráztatják a cicust és a lányt, majd egy villanás alatt elmetszik mindkettő torkát, és szaltózva-cigánykerekezve továbbállnak.

Sötét eldák: bedrogozva előbb elveszik a ruháját, pénzét, bankkártyáját, mobiltelefonját, PIN-kódját, és szüzességét a kislánynak, majd alaposan megkínozzák, végül csoportosan minden lehetséges nyíláson keresztül megerőszakolják a kislányt, végül eladják jó pénzért szexrabszolgának.
...kivéve a homonkulusz, aki megkínozza, megerőszakolja, megöli, ismét megerőszakolja, feldarabolja, és újra megerőszakolja a kislányt. Majd a macskát is.

Tiranidák: egy szemvillanás alatt lerohanják és ízekre szaggatják mindkettőjüket.
...kivéve a hive tyrant, aki nem öli meg az áldozatokat, csak a nyelőcsövükön keresztül egy-egy fejlődő 'nida embriót juttat a gazdaszervezetekbe, majd továbbáll. És pár nap múlva az áldozatok hasa elkezd kidudorodni...

Káosz: a kislányt Slaneesh hívei kéjesen megerőszakolják, Nurgle szolgálói nemi betegséggel és pestissel fertőzik meg, Tzeentch követői különböző víziókkal és látomásokkal veszik el az eszét, Khorne katonái pedig a szeme láttára tépik szét a cicát és kényszerítik, hogy igyon a véréből, majd ezek után otthagyják a szerencsétlen emberi roncsot és egy káoszkapun keresztül a jól végzett munka örömével eltávoznak.
...kivéve a démonokat, akik mindkettőjüket keserves kínhalálal ölik meg, majd a lelkület elragadják, hogy az örök szenvedés iszonytató lángjai között démonokká változtassák őket.

A bejegyzés trackback címe:

https://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr18748265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Huntroll 2008.11.03. 21:43:26

Egy Ork képes megerőszakolni valakit? Végül is csak egy gomba...

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2008.11.03. 21:48:58

Jogos, az ork faj súlyos félremagyarázásával állunk szembe. Továbbmegyek, a rasszizmus szót sem tartanám erősnek.
Egyébként meg: welcome home, tengerSAM! :)

jclayton 2008.11.03. 21:49:01

Én nagyon örülök a tengersam és a geistwald blog fokozott aktivitásának, ez a bejegyzés is... uhh... a Tau tűzharcos rész miatt külön dícséret :D

Gróf Úr 2008.11.04. 07:39:20

A remek írásban előforduló nagyszámú nemi aktus okán egy jó levezető-gyakorlatot ajánlanék a szerzőnek, mivel éhes makkal disznókat álmodik (és ír) :-D

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2008.11.04. 08:31:56

Csak három fajnál írtam nemi aktusról: az orkoknál ugye nem kell magyarázni a miérteket (animal behaviour), a sötét eldáknál is kézenfekvő az ok, a káosznál Slaneesh híveinél meg ez a default beállítás, úgyhogy csak próbáltam konzekvens maradni.

A levezető gyakorlatra azonban benevezek, csak találjatok hozzá egy csinos hölgyet! ;)

Gábor 2008.11.04. 13:58:39

Remek lett. Egyébként a hölgy ott szipog egy fa alatt, és a cicáját akarja... csak, hogy témánál maradjak. :P

geistwald · http://geistwald.blog.hu/ 2008.11.04. 15:58:25


az orkoknak... "körülelül háromezer-ötszázkilencvenkettő lőszert elhasználva sikerül lelőniük a macsekot a fáról"
:D:D:D:D:D:D

Gábor 2008.11.04. 17:22:04

Szinte reális :)

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2008.11.04. 18:37:37

...mint ahogy a tau alap troop közelharci potenciálja is :D

aqswdefr 2008.11.04. 20:47:48

Remélem, a blog adminisztrátorai épp részegen dülöngélnek valamelyik körúti kocsmában, mert amúgy elvártam volna egy megfelelő tematizálást mára.

www.cthulhu.com/wp-content/themes/patriotic/images/banner.jpg

Huntroll 2008.11.04. 20:52:18

Gróf éppen nekem demonstrálta Vlad erejét, csak sajnos a Tough és Grissel az én oldalamon voltam, TT gondolom az apaság örömeit élvezte, szóval egyedül Geistwaldé a felelősség, őt kell feláldozni!

geistwald · http://geistwald.blog.hu/ 2008.11.04. 21:24:11


Ez az oldal szigorúan politikamentes. Például a komcsikat mindig kimoderáljuk :)

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2008.11.05. 06:57:23

Ja, azért írok ide rendszeresen...
Viszont: "van a házban egy demokrata gyerek, na azt jól pofán vágnám!" ;)

aqswdefr 2008.11.05. 07:18:28

Geist 'kimoderálom Cthulhut a picsába' wald

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2008.11.05. 12:47:43

Konzervatívan liberális szociáldemokrata.
süti beállítások módosítása