ezt írja a geek

Nincs megjeleníthető elem

boardgame news

Nincs megjeleníthető elem

tengersam wh40k

Nincs megjeleníthető elem

feel the h.é.t.!!!

2011.02.06. 21:22 | rudeboy1969 | 21 komment

Címkék: esemény verseny hét battle report warmachine táblás játék wargaming malifaux

Azaz Csonti által már megemlített fehérvári wargame fesztivál összefoglalója következik eButcher (és kicsit Seamus az Ír Necromanta Strici) szemszögéből.

 

Mindenek előtt én is szeretnék köszönetet mondani a szervezőknek! Nem kis munkájuk, és pénzük lehetett benne, és nagyon profira sikerült minden. Vendéglátóként pedig csak szuperlatívuszokban lehet őket megemlíteni, mindenben lesték versenyzőik kívánságait.

Nagyon szerettem volna már az előzőre is eljutni, ám bokros teendőim közbeszóltak. Így a másodikra már rászerveztem a szabadidőt. Xor barátunk bevállalta a fuvarozást, (amiért külön köszönet jár neki!) így időben és kényelemben érkeztünk a verseny helyszínére. A kollégium színházterme pont megfelelő helyszín volt, kb 2-3 asztalnál több már nem is nagyon fért volna be szvsz. Volt minden, mint a bucsuban, börze, kiállítás, és persze a versenyasztalok hosszú sorokban. Lehet, hogy kocka vagyok, de annyira elkapott a hév, hogy a szobába fel sem mentem, inkább már pakoltam elő a babákat. Ment a spanoskodás, ismerkedés, régi ismerősök egrecíroztatása. A Tatai Manufaktúra termékeit is lecsekkoltam, nagyon hasznos és szép cuccokat csinálnak. A jövőben biztosan szerzek tőlük cuccokat, ha mást nem laminált kártyákat.

Első nap Malifaux verseny volt. Egyik kedvenc játékom, bár túl sok energiát és pénzt nem ölök bele. Így egyetlen sereglistával vágtam neki a három métának. Seamus az Ír Necromanta Strigó alapdobozát hozta Madamme Sybelle és három Zombikurva formájában. Ehhez jött még a kis Seamus (minime - copycat killer), meg egy convict, mer az tápos.

A csatákról Csonti már írt egy beszámolóval lejjebb, így én inkább csak pár szóban foglalom össze a sajátaimat. Elsőnek MAC LadyJ-éből lett zombikurva. Sajnos tapasztalatlanságból beküldte a mestert előre, akit könnyen szétlőttem. A mestertől megfosztott csapatot aztán már egyenként kivéreztettem, és az utolsó két kört ellenfél nélkül objektívázással tölthettem. Sajnos nagyon meg akart védeni egy Judge-ot, minek következtében annyi kártyát használt el, hogy a mester védelmére nem maradt keze... A második csata leírásánál már elkönyveltem a vereségemet. A 8"-re korlátozott lőtáv nagyon odaver a csak távharcos seregemnek. Azonban ellenfelem Necron bekapta az orrába tett csalikurvát, akire mesterestül, nagyördögüstül rárepült. Ez pont egy mesterébe és egy nagyürdügébe került :) Innentől már egyenes volt az út a döntőig. Arról érdemes a már említett Csonti bejegyzést elolvasni, elég annyi, hogy döntőhöz méltó epikus küzdelemben végül a békák jöttek ki jobban.

A meccsek végén különféle gyümölcsökkel színeztük az estét Fehérvár gyönyörű főterén a Prága sörözőben. Itt szóba került a másnapi WM/H-is, Dáviddal már egymás listáinak theorymachine boncolgatásába is belekezdtünk. Megegyeztünk, hogy ha összekerülünk az minimum agyhalálig megy majd, mivel mindketten ismertük a saját és a másik listájánakminden csínját-bínját. Egy kellemes koleszos éjszaka után (ami teljesen ok volt, attól függetlenül, hogy a fürdőben kicsit féltem, hogy gáz jön a rózsa nélküli csőből, és nem víz...) kipihenten vágtunk neki a vérmasín napnak.

Mivel Fehérváron végigsöpört a váltóláz, végül nyolcan kvalifikáltunk. Ebből 4-en rendszeres Cantinások voltunk, így nagyon örültem, mikor elsődleges szűrőként ezt vették figyelembe a sorsoláskor. A nyolc fő pedig tournament lebonyolításra adott lehetőséget, tehát mindig a győztes ment tovább a másik győztes ellen.

Első csatám Hesszusz Orboros-a, eKrueger vezérletével.

Nála: eKrueger, minimum reeves of orboros, három kutya, druidák+ua , kos, wold guardian, waldgeist.

Nálam: eButcher, 3*Doomie+Ua, Fenris, Kodiak, Berserker, Pitbull

Bár ellenfelem tapasztalt WH játékos, a WM/H-val még csak ismerkedik. Ez meglátszott a listáján is, amiben már én is megláttam a hiányosságokat. (Márkó meg gondolom visszalázasodott :) ) Például nem tudta gyógyítani a követ, ami így elég haszontalan jószág. A verseny előtt játszottunk egy próbát, és már akkor is begyalultam a sereget, pedig akkor nagyon sújtott a "Khadori ANyaföld Átka". (értsd dobtam a tripla egyeket, mintha kötelező lenne) Most annyira nem voltam nyomi, így talán a harmadik körre letoltam a pályáról.

Az elődöntőben elkerültem a Cryxet, mivel a szervezők előrelátóan másik ágra rakták őket, hogy ne a döntőbe kerüljön két csonváz. Xor ellen mentem hát, aki a második teszt áldozatom volt a verseny előtt. Akkor azonban Grim Angus volt a Fellblade szarabbik végén, most Xor Borkát hozta.

Borka +keg, Championok, Fenbladek+ua, Axer, Mauler, fencaller, stone scribe elder.

Átadtam a kezdeményezést, mert gondoltam, hogy egy szintén közelharcban jó sereget, majd közelcsalom és kivégzem. Ám elfelejtettem, hogy a fenblade-ek és a doomiek ugyanakkora távra fenyegetnek. Ráadásul olyan buff hegyeket kaptak, hogy nem lett volna értelme komolyabb adok-kapokba belemenni. Így csak helyezkedtem, és egy-két csalit adtam Xornak. Ám ő nem harapott rá, és egy refused flank manőverbe kezdett a középen felszaladó Butcher ellen. A következő körben sikerült kivennem a csalira ráharapó Fell Callert, valamint egy spray segítségével a SS Eldert. Így már nem kellett a csúnya buffoktól tartanom, és megkezdődhetett a kivéreztetés. A fő célpont a mauler lett, aki kb az egyetlen figura volt, aki a butchert komolyan bánthatta. A szokásos recept (doomie csali kirakása - második vonal beli figura ellentámadása) bevált a DTM ellen is, Fenris felszecskázta. Innen már elég egyenes út vezetett a döntőbe, hiszen brutális erőfölénybe kerültem. A kill move még vicces volt. Borka 4 tough-ot dobott meg, mire a télapó spray támadása bevégezte.

Közben jött a hír, hogy Goreshade kivégezte Skarret, így Dávidot sikerült elkerülnöm.

A döntő előtt volt tombola, ahol a születési dátumom kincsestalpat ért :) Jó ómennel mentem tehát a döntőbe, régi haverom, a veterán wargamer, de nyúbi vérmasiniszta Warboss ellen.

Ő a már megszokott Goreshade listáját lecserélte egy deathjackes Mortenebrásra.

Morti+deriliss, 2 szirén, DJ, Harrower, Slayer, nyílágyús jack, stalker

Én maradtam a Butchernél, de azért megosztom a b listámat is:

Zerkova, Behemót, Spriggan, WG+UA+WA+Józsi, Eiyriss, AyanaHolt

Ellenfelem pechére már kaptam csúnya leckét egy nagyon hasonló listától. Gróf úr nem kegyelmezett pButchernek, ám emiatt tudtam a lista méregfogát. A bizonyos DJ-nek felajánlottam két osztag doomiet. A lényege az volt, hogy a charge útvonalát megtörjem, és annyira sűrűn pakoljam fel a figurákat, hogy a trample csak a castertől távolra, de ne túl távolra sikerülhessen. Ő erre rá is harapott, és a buffokat a jackre téve rohamra indult. A trample leszedett 5 doomiet, majd a soulokon kempelve a casterre fordult. A következő körben nagy szerencsémre bedobtam az üllőt a focusra. Aztán az anyaföld átkával "megtámogatva" mind a hét kellett ahhoz, hogy a DJ-t agyonverjem. Ám így rengeteg figurám szabadult fel, köztük Fenris, aki a Kodiakkal karöltve a featkörben kopogtatott Mortinál. A harmadik körben még kaptam pár sebet, de Morti a Kodiakot próbálta agyonverni. Talán ha ott még trükközik picit, és megpróbálja valamelyik jackkel a casterkillt, kijöhetett volna jobban, de ez már a következő játékok kérdése marad... A harmadik körben egy doomie agyonütötte.

Le a kalappal ellenfelem előtt, aki kezdőként elverekedte magát a döntőig, nem mást verve meg, mint Dávidot, akit abszolút a torna esélyesének gondoltam. Nyereményemből egy fantasztikus gőzgép makettet vásároltam, amiből majd warmachine dioráma, vagy terrep készül.

A szervezők pedig megleptek egy MISS PACK NURSE figurával, amiért mind a két nap lent voltam (és a sörözésnél mondtam mennyire rá vagyok gyógyulva...). Ezen a gesztuson majdnem könnyekig meghatódtam, tényleg szó nélkül maradtam!

Összegezve egy nagyon jó hangulatú verseny volt a HÉT teli jó gamékkal, nagy történetekkel és rengeteg röhögéssel! Mindenkinek csak ajánlani tudom!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr672643124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xorand_ht 2011.02.06. 23:00:47

Úgy néz ki Madrak helyett Ackbar admirális képét kell majd polóra nyomtatom. It's a trap :)

MARNEUS 2011.02.07. 06:31:37

Hali !

Ha az a Tatai Manufaktura mi akarnánk lenni (MAC és Transferatu ) akkor egy ici-pici kiigazítást eszközölnék mert nem tataiak vagyunk :)
Transferatu - Bicske
MAC - Tatabánya
Tippi - Változó de elég sűrün jár Pestre.

Egyébként Grat a Malifó Helyezésért és ha jól olvasom akkor WM-ben is remekül helyt állt a Vörös Ördögök csapata :)
Valamint az írás elött is tisztelegve meghajolnék:)

MAC

bbzs 2011.02.07. 14:31:47

az előttem szólók minden jót elmondtak már a rendezésről és a versenyről magáról is, de több szem többet lát alapon íme egy rövid és felületes beszámoló a szabadságharcosok szerepléséről:

A lista:
Ashlynn + Nomad
ATGM+UA+Mule
Prec.Knights(6)-UA
Anastazia, Taryn, GMCA, Harlan, Gorman, Rupert

A terv:
Meele assassination.

A minimális szinergia:
spell ward lovagokat a dudás tápolja, a GMek és Mule nagyot szólnak a feat alatt...

első:
Warlord Gorshade listája ellen. manapság a cryx akkor sem kerülhető ki a versenyen, ha az ember maga is cryxxel indul neki, számítottam rá, hogy ráfutok legalább egyre. mivel a listám teli van mágikus sebzéssel és finoman bünteti a varázslást, gondoltam ez még jó is lehet... így "különös örömmel" fogadtam a teljesen stealthes 'jack listát. POW10el ignorálom a stealthet, az meg nem viszi a 'jackeket, szuper. legutóbbi és első WM versenyem kezdő meccse katasztrofális volt, most némileg összeszedettebb voltam, de azért így is elment a meccs a figyelmetlenségemen: a deploy zónámat annak ellenére vettem 10"nek, hogy másodikként 2"csel beljebb kezdetem volna neki, így miután az első pontot (emiatt) írta az ellenfél, nem maradt más mint a caster kill, de Gorshade szépen kempelt középen, nem volt esély. egy kétségbeesett kísérletem volt a charge line felszabadítására, de itt gorman telibe olajozta a nomádot, aki így nem ütött az x 'jackre - akit szintén beborított az olaj, tehát üthetett volna (2. óriási hiba, erre csak most jövök rá...)... így az időből kifutva bukta. azt érdemes még megemlíteni, hogy ezen a meccsen kidobtam az ellenfél szemét, ment a 3/3 tough, egy körben elhullott a featelt bane osztag és így tovább... láttam az elkeseredettséget warlord arcán, amikor egy kör alatt szétkaptuk a Deathjacket, de a cryxxel ezt szokni kell, minden feláldozható, sőt... sajnos én végig tudtam, hogy ez mind kevés... ő egyébként végig jól játszott, némi bizonytalansággal, de hibátlanul.

második:
Bence khador pajtásai ellen. tapasztalatlan ellenfelem egy általam jól ismert felállással próbálkozott, a feladat nehézségét az adta, hogy 2"enként egy fedezéket adó fal volt a killboxban. a két nyugger, destroyer, spriggan, kombó nem kimondottan az állok és lövök taktikát preferálja, mégis ezt választották a vörös gőzgépek, így nekem kellett házhoz mennem. Sorscha rohamát egy admonitionnal kikerültem, a válaszcsapásban pedig elhullott a frigid kva. érdekes pillanat volt, amikor az ambush érkező Anasztázia hátulról tarkón késelte a widowmaker leadert, majd később sikeresen gyorsította is a bandát...
egyébként ha más kombinációban próbálja Bence a rohamot - előtte featel, és nem utána/közben akar, akkor nem kerülöm ki, és 4 fókuszból le is szed csúful... ez is csak most jut eszembe, ott nagyon magabiztos voltam :)

harmadik:
ezt erős nyomásomra elcseréltük, ne kelljen állandó játszópajtásommal Ferivel tolni, ha "ismeretlen" arcokkal is lehet, így Jesust kíséreltük megfeszíteni. itt a nem igazán szerencsés deploya döntötte el a játékot, az első pontra állt két osztagával, és középre a két heavyvel, casterrel. míg nálam a lovagság a GM sortűzzel erősítve várta, hogy bárkit letoljon a második pontról, ha kinyílt az első. amit az első adandó alkalommal meg is tett Ani, aki a meccs heroinjaként megölhetetlenül végig tartotta is azt :) a második zászlón aztán írt egy pontot az örömhír hozó csapat, de a tervnek megfelelően letoltam őket róla. mivel közben egy szép hosszú slam kisérlet után (admonition saved the day - again) a kecskét levágtuk, a gólemet pedig beolajoztuk, egy caster kill maradt az ellenfél reménye, de Ashlynn feat körében nem olyan egyszerű feladat az!

nagyszerű szervezés, kiváló verseny! legközelebb is jövök mindenképp, lehetőleg mindkét napra már! (most pedig írok egy rendes sereglistát, ahol minimum a 20as armor, és pirosban feszít mindenki!)

rudeboy1969 2011.02.07. 17:43:23

@bbzs: a te listád volt az egyik olyan, ami papíron remekül mütatott. Azt hittem csúfosan leszerepelt, de akkor ezek szerint azért működgetett... Tournament rendszerben szar ügy szopóágra kerülni, mert utána hiába a két győzelem. 5. hely meglett?

xorand_ht 2011.02.07. 20:46:00

Igen, sajnos én meg magasan végeztem, pedig csak az első gamet nyertem meg.

Amúgy most jutott eszembe hogy a Fennblade UA-nak van Set Defenseje is, úgyhogy IF-el bevárhattam volna az eszelősök rohamát :)
Friss még nagyon az egység, szombaton vettem át a rendezvényen, másnap már mentek a darálóba :)

Vinitor · http://omagyar.blog.hu 2011.02.07. 22:06:05

helló!

hülye kérdés, de a pButcher névben minek a rövidítése a p, és mit jelent?

Gróf Úr 2011.02.08. 08:21:31

p: prime és azt jelenti, h nem e, vagyis epic; a 'caster/'lock alapváltozata.

xorand_ht 2011.02.08. 09:51:17

így van a p az Clark Kent, az e pedig maga Superman :) kb a vezérek 30%-nak van már epikus verziója...

bbzs 2011.02.08. 10:32:03

@rudeboy1969:
nem rossz lista az, értő kezekben muzsikálna rendesen... (de ezt majd a megbeszéltek szerint lejátsszuk!)

meg azért azt ne felejtsük, hogy Warlord lenyomta Dávidot az elődöntőben, ez azért mutatja a felkészültségét!

erős nyomásomra egyébként nem az 5-6 helyért játszottunk (Ferit sodorta elém a rossz sors), hanem olyan párosításban, amit nem tudunk minden héten kipróbálni...

rudeboy1969 2011.02.08. 12:28:53

Lehetne a tournament rendszert egy surranópályával kiegészíteni, mint cselgáncsban pl. Csak akkor biztos hogy 2 db. 3. helyezett lenne, tehát összesen 4 érmes, ami 8 főnél pont a fele az indulóknak...

bbzs 2011.02.08. 14:36:53

támogatom a korosztályos/súlycsoportos/övfokozat szerinti csoportba sorolást! és jut mindenkinek pár érem...

a svájci rendszernek is van baja, de nekem jobban bejön... (8 résztvevővel mondjuk minden meccs egyértelműen eldől, a győzelmek alapján van egyértelmű győztes, 3 második, 3 harmadik, és egy negyedik. ez is jó, nem?)

Wolflord_EC 2011.02.08. 23:05:32

Azért szólok, bbzs, nem Warlord, hanem Warboss. Eltartott egy darabig, mire rájöttem, kiről is beszélsz. :)

rudeboy1969 2011.02.09. 07:49:23

@Wolflord_EC: ezután a verseny után szintet lépett...

Na tegnap lement a "mi lett volna ha" meccs Skarre ellen. eButcher és a doomiek letolták a pályáról a kálózlányt, és egy megalázó scenario győzelemmel bizonyították a papíron erős seregek hibafaktorait.

Utána még a Harbringer is kapott Fenristől egy pofontot, úgyhogy most már nagyon várom Márkó felépülését :)

Gróf Úr 2011.02.09. 08:20:58

@rudeboy1969: még a végén kedvet kapok, h próbát tegyek velük :-D

rudeboy1969 2011.02.09. 08:33:50

@Gróf Úr: A feladat adott! Vasárnap mehet. Btw mikor adod oda a légiót? Jó lenne mellé valami referencia is az uniformisra...

Gróf Úr 2011.02.09. 08:43:41

@rudeboy1969: Vasárnap nem ígérem. A légiót meg odaadtam Tamásnak, sorry.

Gróf Úr 2011.02.09. 08:44:10

@Gróf Úr: ...viszont lenne más, ha van rá időd, de akkor majd vasárnap megbeszéljük.

bbzs 2011.02.09. 09:37:11

@Wolflord_EC: :)
mea culpa! nem vagyok igazán jó nevekben, de a nickek még jobban zavarba tudnak hozni!

Vinitor · http://omagyar.blog.hu 2011.02.10. 19:03:26

@Gróf Úr:
így, hogy prime, már tudhattam volna, hogy melyik, de eddig talán egyszer vagy kétszer láttam így leírva a blogon a neveket, régebben előtag nélkül voltak emlegetve, az idő meg most jött el, hogy megkérdezzem :)

mindenesetre köszönöm a választ!

Gróf Úr 2011.02.10. 21:26:47

@Vinitor: szolgálatodra. Amúgy előtag nélkül mindig a prime-ra gondol az ember :-)

Mértkellnick? 2011.02.17. 21:52:33

Ezek szerint Wolfi sem jött el üres kézzel, gratula.

A beszámolókat meg szerintem többen is köszönjük. :)
süti beállítások módosítása