ezt írja a geek

Nincs megjeleníthető elem

boardgame news

Nincs megjeleníthető elem

tengersam wh40k

Nincs megjeleníthető elem

wm/h liga - a szélcsendes pusztaság

2011.02.12. 09:51 | rudeboy1969 | 8 komment

Call 2 Arms Liga


A C2A Liga 5 hét szervezett, mégis brutális Warmachine és Horda játékot takar, melynek célja a szórakozás és a szórakoztatás, valamint minél több új játékos megnyerése, valamint a már meglévő játékosok aktivitásának támogatása. A játékokat a szervező klubokban, a Cantinában, a Főnixben, és a Kristálycsarnokban lehet lejátszani. A résztvevők ligapontokat gyűjtenek a lejátszott játékokkal. A legtöbbet szerző játékos lesz a liga bajnoka a szezon végén! De ezen kívül még két fontos aspektusban is folyik a küzdelem, minden liga szezonban más más bónusz célokat lehet teljesíteni. A játékok háttértörténete hétről hétre változik, amelyről a szervezők tájékoztatják a játékosokat. Mivel a szervezők maguk is játszanak, a körülmények előre rögzítettek, de meglepetésként kerülnek kihirdetésre minden hét első liganapján.

A Szélcsend Pusztaság

írta: Aeryn Rudel
fordította:Sirenis és Wolfi

CYGNAR


„Micsoda?” - Kérdezte Ardan Bray Kapitány, miközben képtelen volt palástolni döbbenetét.
„Teljesen vízálló Uram!” - Válaszolt lényegretörően a viharkovács. Hegesztőszemüvegét feltolta homlokára, barna haját a szemüveg pántjával fogva hátra. Alacsony, sápadt fiatal nő volt, a viharkovácsok mélykék egyenruhájában. Vastag bőrövén szerszámok sorakoztak, közülük némely teljesen ismeretlen volt Ardan számára, kezében pedig egy méteres csőkulcsot tartott. A különleges egységek őrmesteri rangjelzését viselte zubbonyán.
„De ez egy Firefly!” - folytatta Ardan, még mindig nem volt képes elhinni, hogy a Fényes Csillag tatfedélzetén kuporgó könnyű warjack tényleg kétéltű lehet. Ez a koncepció nemcsak teljesen ismeretlen volt eddig Cygnar hadseregében, de hogy pont egy galvanikus energián alapuló fegyverzetű gépen eszközöljék ezt a módosítást!
A fiatal viharkovács sóhajtott. „Elmagyarázhatnám, de kételkedek abban, hogy egy megfelelő tudományos képzésben nem részesült elme képes lenne felfogni a komplex eljárást, amivel készítettük, Uram” A megszólítást kicsit késve fűzte hozzá, mikor ráébredt, hogy feljebbvalójához beszél. A beszélgetés kezdte irritálni Ardant, ám ez az érzés mindinkább elfogta a kapitányt mióta a hajó fedélzetére lépett.
„Őrmester!” - Ardan hangja acélpengeként vágott. - „Nem tűröm ezt a leereszkedő modort!”
A fiatal viharkovács felvonta szemöldökét és már a nyelvén volt a válasz, de még idejében észbe kapott.
„Igenis uram! Elnézést uram! Csak ha tudná hányszor is kellett elmagyaráznom a Mantát. Nagyon összetett. Mivel maga a kijelölt warcaster erre az éles próbára, úgy gondoltam már értesítették.”
Ardan dühe elpárolgott, és észrevette, hogy a jelentést tevő viharkovács csak pár évvel lehetett fiatalabb nála. Huszonnégy évesen nagyon fiatalnak számított a csatamágusok közt, és hiába rendelkezett a masszív gőzpáncéllal, és a kapitányi ranggal, veterán kollégáira jellemző parancsnoki képességeket még nem birtokolta. Talán ez közös volt benne és a viharkovácsban.
Ardan első küldetésére indult, a Thelborn Szigeten található kalóztanyáról szóló híreknek kellett utánajárnia. A Thelborn Sziget Khador északi partvonalánál húzódó Szélcsend Pusztaság nevű vidéken terült el, elszigetelve a világtól. Volt némi ráció abban, hogy a nagyjából felfedezetlen szigeten kalózok vernek tanyát, hiszen így Nyugat Immoren partvidékét célzó támadásaikat innen koordinálhatták.
A kalóztámadások mindig is problémát jelentettek, de a gyanú, hogy Khador támogatja a thelborni kalózokat Cygnart tettre késztette. Elküldték hát Ardant, egy kis létszámú Cygnar erő élén néhány warjackkel három ordi hadihajón a sziget felderítésére. Ardan számára ez nem volt éppen álmai küldetése, de a parancs fentről érkezett, ráadásul így lehetősége nyílt a bizonyításra a küldetés során. Amikor megtudta, hogy egy kísérleti stádiumban lévő gépet rendelnek ki neki, egy fejlesztett ágyús chargerre gondolt, nem pedig egy kétéltű firefly-ra. Vajon az egész küldetés nem csak az új jack fegyverrendszereinek kipróbálása végett van? - tűnődött magában.
„Pihenj!” - Parancsolta végül. - „Hogy hívják katona?”
„Galva Hendricks Őrmester a Különleges Egységtől, Uram!” - Válaszolt azonnal a nő.
„Csak annyit mondtak, hogy egy különleges warjacket fogok irányítani, és a mellé kirendelt szerelő minden számomra szükséges információval ellát majd.”
„Értem, Uram, és én lennék az a szerelő.”
„Azt hittem maga viharkovács...”
„Tudja Uram a Manta nagyon sok különleges ismeretet kíván a karbantartóitól, így nemcsak szerelőként, hanem viharkovácsként is kiképzést kaptam.”
„Ez nagyon komoly képesítés, Őrmester.” - És Ardan komolyan is gondolta a dícséretet.
„Köszönöm Uram!” - Hendricks őrmester arcán mosoly futott végig.
„Na akkor essünk neki!”
Az őrmester bólintott, majd az előtte lévő Mantához fordult. Szeme felcsillant, mikor végre olyasmiről beszélhetett, amit elhivatottsággal végzett. - „Szóval amint látja nincs külső módosítás ezen a Firefly-on.”
„Ez eddig rendben van, hiszen nem akarjuk, hogy az ellenség megsejtse, hogy ez bármiben is különbözik a standard Fireflytól.” - fűzte hozzá Ardan.
„Pontosan Uram” – helyeselt Hendricksen Őrmester. - „Minden jelentősebb módosítást a testen belül végeztünk. A legfontosabb munka a kazán és az égéstér szigetelése, valamint az elemek vízállóvá tétele volt.”
„De ez gondolom még nem minden...” - Ardan érezte, hogy magával ragadja a viharkovácsból áradó lelkesedés.
„Ó korántsem... A Manta csúnya meglepetés lesz bárki számára, aki van olyan bolond, hogy egy vízbe merészkedik vele.” -  Megkerülte a jacket, és a csőkulccsal finoman megkocogtatta a bal karon elhelyezett fegyverrendszer csövét. - „Megváltoztattuk a villámvetőjét, így most folyamatosan energiát pulzál a környezetébe, ami zavarja a mágikus átvitelt.”
„Szóval az ellenséges warcaster nem tud energiát adni a gépeinek, míg ebben a zónában tartózkodik?” - Vakarta meg állát Adran gondolataiba mélyülve. - „Mégis mekkora kiterjedésű ez a zóna?”

Hendricks őrmester egy pillanatig habozott, mivel parancsnoka az új csodafegyver egyik hibájára tapintott rá. - „Elég rövid, kb 5 méter.”
„Azért ez sem rossz, biztosan hasznát vesszük.” - legyintett Adran. - „És teszteltük már valahol a Manta képességeit?”
„Hát... Nem hivatalosan” – bökte ki halkan Hendricks őrmester
A parancsnok döbbenten pillantott Galvára. - „Azt akarja mondani, hogy egy olyan prototípust küldenek velem a csatamezőre, amit eddig még csak ki sem próbáltak?
„Hát tulajdonképpen volt egy másik teszt, uram.”
„Volt???” - Kérdezte Adran, és érezte, ahogy végigfut a hideg a hátán. - „És mi történt?”
„Hát, izé, volt egy kis probléma...” - sütötte le tekintetét a nő.
„Mi történt? Őrmester, választ várok most azonnal!” - csattant fel a parancsnok.
„Felrobbant.”
„Mit csinált??? És megsérült valaki?” (vagy meghalt?-tette hozzá magában)
Hendricks őrmester arca a félelem maszkjává torzult. Zavartan forgatta fejét, és nagyon úgy tűnt, hogy legszívesebben valahol máshol lenne, messze innen. - „Hát igazából nem, uram... úgy értem Termon Főviharkovács elvesztette a jobb kezét, és a robbanás megsemmisítette a gyárat, tehát ha ebből a nézőpontból vizsgáljuk az ügyet...”
„Elég őrmester!” - mondta Adran – „Most már csak azt árulja el, hogy ez a Manta itt tovább jutott-e a teszteken, mint az elődje.”
Hendricks őrmester kicsit felengedett. - „Igen Uram!” - bólogatott lelkesen - „Sikerült rájönnünk mi is okozta a problémát az előzőben, és ebben a prototípusban már kijavítottuk a hibát. Teljesen megbízató, uram.”
„Rátenné akár az életét is őrmester?” - Kérdezte vitriolos hangon Adran. - „Vagy az enyémet?”
„A kiállok a munkám mellett, uram!” - válaszolta rögvest Galva. Arcáról a félelem és a bizonytalanság minden nyoma tovatűnt.
„Hát akkor rendben, ez elég nekem! Leléphet!” - zárta le a társalgást a parancsnok.
„Igenis Uram!” - tisztelgett Hendricks őrmester, majd magára hagyta Ardant a fedélzeten. Még csak néhány rövidke órát töltött a Bright Star fedélzetén, és még mindig Ord vizein hajóztak, de Ardan már érezni vélte az északi hideget. Nem kevés izgalommal töltötte el a tudat, hogy nemsokára khador vizeken fog hajózni. Bár igazság szerint Khador keleti partvidéke elég kihalt volt, és a sziget amelyre tartottak nem tartogatott mást, mint hideget, tengervíz mosta sziklákat és mohát, mégis a Szélcsendes Puszta veszélyes hely hírében állt. Még ha nem is lakják kalózok Thelbornt, és nem találkoznak khador egységekkel, az északi sárkányfattyakról szóló történeteket már oly gyakran lehetett hallani, hogy bizonyára többek, mint egyszerű mendemondák.
Adran megremegett. Tanulmányai alatt hallott már a sárkányivadékokról, mégsem örült volna, ha találkozik velük élete első küldetésén. Kalózokkal és ellenséges warjackekkel tudna mit kezdeni, hiszen ezek is emberek és emberi eszközök voltak. Ismerte motivációikat, így kiszámíthatóvá váltak számára. A sárkányivadékok viszont idegenek, és így már más tészta.
Adran kezét a Manta páncéljára helyezte, ahogy tekintetét az óceánra emelte. A jacket az ő akaratához hangolták, és érezte ahogy a gépben rejlő cortex életre kel, amint a gép megérezte a fizikai kontaktust mesterével. Kiszorította tudatából a cortex halk duruzsolását, és hagyta, hogy elméje elfeledje a rá váró nehézségeket. Egy darabig csak a szélre, az égboltra, és az arcába szálló sós tengervízpermetre koncentrált.

KHADOR

A trencher ezúttal rohamkésével próbált cselezni. Magasra szúrt, ám túlságosan is lezseren ahhoz, hogy meggyőző legyen. A cygnar katona valós támadása egy szemvillanásnyival később következett, de Dmitri ezt már előre látta. A gyomrának irányzott visszakezes vágás alattomos volt, és a trencher késsel vívott küzdelemben való jártasságát bizonyította. Azonban Dmitri Ulchev – száz párbaj veteránja – számára a riposzt lassú volt és körülményes. Bal kezében tartott rövidkardjával megakasztotta a támadást, majd belépett és a jobbjában lapuló pengét mélyen a cygnar katona gyomrába döfte. A penge végzetes szögben hatolt ellenfele testébe, a bordaív alatt ütötte át a tüdőt, majd a szívet. A fiatal katona csak egy halk nyögést hallatott, mielőtt elragadta a halál.
Dmitri hagyta az ernyedt testet a földre csúszni. Körbenézett, és látta, hogy ő az egyedüli a csatatéren. Lerázta a vért pengéiről, és egy pár percig megpihent, hogy visszanyerje tájékozódó képességét. A hideg, szélfútta tengerparton állt Thelborn szigetén, és az Észak-Khadori Tenger acélszürke vizét bámulta. Néhány méterre, egy masszív kőszikla árnyékában álltak orgyilkos egységének túlélői, még lejjebb a parton pedig khador csapatok csaptak össze Cygnar erőivel. Dmitri elszakadt embereitől, amikor a cygnar roham meglepte őket a parton. A khador katonai kontingens épp csak megérkezett kivizsgálni a kalóz aktivitásról szóló híreszteléseket. A kalózok Cygnar és Ord hajóit fenyegették thelborni bázisukról, ám a khador hajókat nagyrészt megkímélték. Ez elég volt ahhoz, hogy a felső vezetés elküldje ügynökeit a martalócokhoz, hátha köthetnek egy nem hivatalos megállapodást a Cygnart és Ordot érintő kalóztámadások támogatásáról. Mivel hivatalos küldöttséget nem meneszthettek ilyen ügyben, így felkérték Dmitri Ulchevet, kinek családja már régóta a hajózásban és a szállítmányozásban tevékenykedett. Az ő feladata volt meggyőződni arról, hogy a kalózok tényleg Thelbornról tevékenykednek-e, illetve hogy tárgyalásba kezdjen velük. A kayazyk gyakran dolgoztak a khadori vezetésnek, mikor az együttműködés mindkét félnek jövedelmezett. Dmitri már alig várta, hogy előnyös szerződést köthessen a martalócokkal, persze lefölözve a cygnar és ord hajókról szerzett zsákmányt.
Khador vezetése azonban nem arról híres, hogy egy ilyen feladatot felügyelet nélkül a kayazykra bízna. Így a Thelbornra küldött három hajón 5 teljes osztagnyi Téli Őrség, jó pár warjack, valamint egy fiatal warcaster – Kovnik Luka Ostyvik – érkezett a szigetre. A parttól délre horgonyozták le hajóikat, ám a partraszállás eredményeként csak azt derítették ki, hogy a sziget déli része elhagyatott. Már épp visszatértek volna hajóikra, mikor a cygnar kontingens, trencherek és long gunnerek támadásba lendültek.
Bár az ősi ellenség jelenléte ilyen messze saját partjaiktól teljes meglepetésként érte az anyaföld csapatait, a cygnar warjackek hiánya az északiak malmára hajtotta a vizet. Kovnik Ostyvik teljes Winter Guard kíséretével, és két Juggernautjával rohamra indult a cygnar állások ellen. Dmitri embereivel hátramaradt, hogy kényelmesen végignézhessék az elkerülhetetlen mészárlást. Aztán hirtelen cygnar jackek kezdtek előbukkanni az istenverte óceánból.
A „meglepetés” szó messze nem takarta azt az érzést, amit a khadorok éreztek a masírozó fémszörnyek láttán. A kétéltű cygnar warjackek – az ötlet már önmagában is meglepte Dmitrit – kitörtek az óceánból, és villámnyalábokat lőttek a khador csapatok soraiba. Ezek a nyalábok egyik emberről a másikra cikáztak át, tucatnyi katonát ölve meg a csata első őrült másodperceiben. A tengerkék jackek megjelenése erőt öntött az ellenséges csapatokba, és az őket vezető warcasterbe, aki hamarosan gyilkos ellentámadást indított embereivel. Dmitri utasította katonáit, hogy segítsék ki Ostyvikot, ám mire elérték volna a warcastert egy osztag trencher commando jelent meg a sziget sziklás belsejéből. A cygnar osztag lelőtte Dmitri egyik orgyilkosát, majd véres közelharc kezdődött. Bár a késeikkel képzett harcosnak bizonyuló kommandósok ledöftek még hármat Dmitri emberei közül, végül a közelharcban jártasabb kayazyk kerültek ki győztesen a küzdelemből, és a commandot mind egy szálig felkoncolták.
A közelharc végével Dmitri visszatért katonáihoz. Az eredetileg tíz fős osztagból még hatan éltek, és egy sziklaszirt nyújtotta fedezék mögé bújtak.
Ahogy Dmitri leguggolt közéjük, Senior Costi Aleshko, a veterán orgyilkos a parton folytatódó harcra mutatott. „Megkapják a magukét.”
„Talán az ifjú Ostyviknak nem kéne olyan eszetlenül előretörni, mint egy kanos matróznak az első bordélyházban. Félig-meddig megérdemli amit kap.”
Costi elhúzta a száját, majd megrázta a fejét. - „Akármennyire is élvezném végignézni, ahogy az anyaföld egyik „megbecsült” warcastere tálcán kínálja a saját fejét az ellenségnek, öreg barátom, szerintem szükségünk lesz a winter guardokra és a jackekre, ha valóban kalózok vannak ezen az istenverte szigeten. Ezen kívül nem tudom, hogy vagy vele, de engem meglepett, hogy a cygnar jackek úgy ugráltak ki a vízből mint a lazacok.” -  Dmitri olyan fejet vágott, mintha citromba harapott volna. - ”Természetesen igazad van. Ki kell találnunk mit tegyünk, hogy megmentsük Ostyvikot.”
A cygnar és a khador csapatok összecsapása mostanra zavaros közelharccá sűrüsödött, és lehetetlen lett volna megmondani ki fog győztesen kikerülni az összecsapásból. Mindenesetre több winter guard feküdt a földön, mint cygnar, valamint az egyik Juggernaut is működésképtelennek tűnt, míg a másik oldalon még mind a négy gép épségben harcolt.
„Ezeknek a szikláknak az árnyékában haladunk majd végig.” - Mondta Dmitri és a parton elszórt hatalmas kövekre mutatott. - „Majd hátbatámadjuk azokat a long gunnereket.” - Egy teljes osztagnyi hatékony cygnar lövész egység maradt távol a közelharctól, és szabadon lőttek a könnyű célpontot nyújtó khadorokra. Szinte megtizedelték a winter guardokat, és megakadályozták az újraszerveződést egy hatékony ellentámadásra.
„Egyetértek.” – ezzel Costi megindult a kayazyk maradékával, és a sziklák árnyékában előretört. Kevesebb mint egy perc alatt megközelítették a lövészeket, és a közelharcot. Dmitri kivonta pengéit és elmosolyodott, mikor megérezte az ismerős súlyt kezeiben. Majd bal kardjával a long gunnerek irányába döfött, ezzel adva meg a jelet a támadásra. A két osztagot elválasztó tíz métert olyan gyorsan és csendben tették meg, hogy az ellenség észre sem vette a támadást, csak amikor már túl késő volt.
Bár a puskások is fel voltak szerelkezve kardokkal közelharcra, annyira elmerültek a védtelen winter guardok mészárlásában, hogy fegyvereik még a tokjukban pihentek. Dmitri ölt elsőként, átvágva egy éppen hátra pördülő katona torkát. A meglepetés arcára fagyott, és már csak hasztalan karabélyát volt képes szorongatni, mikor Dmitri kardja átvágta a torkát. A cygnar gégéjét markolászva esett össze, rettegve próbálta elállítani az átvágott erekből patakzó vért. Innentől kezdve már csak mészárlás volt az egész. A kayazyk, akik gyilkos pengéik mesterei voltak pillanatok alatt felkoncolták a cygnar lövészeket.
A long gunnerek halála szinte azonnali eredménnyel járt. Az orvlövészektől többé már nem fenyegetett winter guard osztag rövidesen újrarendeződött, és koncentrált ellentámadásba lendült.
Dmitri végigmérte a csatát olyan pontot keresve, ahol a könnyű páncélzatú kayazyk a legnagyobb ütést vihetik be. Ki is szúrt egy kisebb trencher egységet, amely elszeparálódott a fő seregtől, mikor meghallotta a lövegek süvítését.
Az első ágyúlövés rövidre sikerült, és három méterre a harcoló khador és cygnar egységektől csapódott a földbe füst és homokgejzírt lövellve az égbe. A csata megfagyott, ahogy mindkét fél a tengerre nézett. Három masszív, fekete vitorlázatú hajó horgonyzott 100 méterre a parttól, ágyúikat a seregekre szegezve.
Dmitri látta, ahogy az ágyúk torkából lángnyelvek és füst csap ki, és tudta, hogy az ágyúdörej és a becsapódó lövedékek visítása sem sokáig várat magára.
A thelborni kalózok végül úgy döntöttek, hogy hallatnak magukról.

ZSOLDOSOK

A Balsors fedélzetét ellepte a káosz, és Fiona the Black élvezettel merült el benne. A zárótűz füstje, lángja és mennydörgése megtöltötte a levegőt, ahogy a Balsors legénysége továbbra is szorgosan lőtte a parton harcoló erőket. Fiona arcrándulás nélkül figyelte, ahogy az ágyúzás katonák tucatjaival végzett a parton, összetört testeket és végtagokat vetve a levegőbe.
A nő mellett két Navigátor warjack tornyosult. Ezek az erősen átalakított gőzgépek a Marinerre épültek, de ágyúikat lecserélték egy sokkal nagyobb öblű fegyverre. Ezzel bár lerövidült a jack hatótávolsága, de sokkal komolyabb erőt adott lövéseinek, amelyek így elég energiával rendelkeztek ahhoz, hogy akár egy könnyű warjacket is visszalökjenek néhány méterrel. Emellett a másik karjukban tartott vasmacskára láncot szereltek, így a jack képessé vált azt nagy ívben meglendítve ellenfelébe mélyeszteni és azt közelebb rántani.
Fiona már nagyon izgatott volt, hogy új szerzeményei hogyan muzsikálnak majd harc közben, és ez az izgatottság a köztük lévő mentális kapcson keresztül gépeire is átragadt. Nem is gondolta, hogy ilyen hamar lehetősége lesz kipróbálni a Navigátorokat. Thelborn távol esett mindentől, és már azelőtt is kalóztanya volt, hogy ő, Bartolo Montador Kapitány, valamint a flotta maradéka megérkezett volna. Hamar könnyű választás elé állították a sziget lakosait: vagy csatlakoznak hozzájuk, vagy meghalnak. Ilyen ajánlatot nem lehetett visszautasítani, így Fiona és Montador legénysége létszámban jelentősen megnövekedett.
A gyors sorozás után Montador magára hagyta őt, és a flotta két hajójával délre vitorlázott. Így rá hárult az újoncok kiképzésének feladata. Elsőként beköltözött a sziget északi partvonalán található barlangba, ami a tengerről érkezők számára majdnem láthatatlanul megbújt a sziklazátonyok között. Emellett remek lehetőséget nyújtott ahhoz, hogy három hajóját elrejtse a fürkésző tekintetek elől.
Felkészültek Khador reakciójára, hiszen Thelborn közel esett a birodalom északi vizeihez, de nem hitték, hogy az anyamedve ilyen hamar reagálni fog. A cygnar csapatokkal kapcsolatban azonban ötlete sem volt, mi is vezette őket ennyire északra. Végül is mindegy volt, mivel Fiona nem tűrhette az ellenőrzése alatt álló területen egyik nagyhatalom jelenlétét sem. Bár egy támadás riaszthatja a Khador Haditengerészetet, Khadornak most a legkisebb gondja is nagyobb volt annál, hogy egy kalózfenyegetéssel kösse le flottáját. Valamint a támadás remek lehetőséget biztosított a Navigátorok kipróbálására.
Hirtelen elnémultak az ágyúk, ahogy a cygnar és khador erők feladták állásaikat a parton. Mindketten visszavonultak a sziget sziklákkal sűrűn teleszórt belsejébe. Egymás mészárlásával is felhagytak, és most mindkét fél Fiona reakciójára várt.

”Santoni Kapitány! Partraszállunk!” - Vakkantotta flegmán a parancsot. Kiáltása korbácsként vágott végig emberen és gépen egyaránt.
„'genis 'szonyom!” - Válaszolta a robosztus termetű férfi a fedélzetről, majd elkezdett parancsokat üvölteni embereinek. Tudta, hogy Santoni Kapitány jelére a flotta másik két hajója is a parta küldi jackjeit és tengerészeit. Hamarosan megerősített csónakokat engedtek vízbe, mind tele brigantikkal. Fiona és két Navigátora a legnagyobb csónakot foglalták el, Santoni kapitánnyal és egy kisebb egységnyi veterán tengeri medvével egyetemben. Bár a Navigátorok teljesen kétéltűek voltak, és így akár a tengerbe ugorva a víz alól is megközelíthették volna a partot, Fionának szüksége volt ágyúikra, hogy a partraszállást fedezzék. Már alig nyolc méternyire voltak a parttól mikor egy osztag long gunner és egy kisebb jack kitört fedezékükből. A nő ilyen gépet nem látott még azelőtt. Különféle galvanikus relével és szikrázó áramfejlesztővel volt ellátva, bal karjára pedig egy furcsa ágyút szereltek, ami szintén a cygnarra jellemző áramfejlesztővel volt kiegészítve. A long gunnerek térdeplő pozíciót vettek fel a homokos parton és tüzet nyitottak, a könnyű jack pedig előretört. Fegyvere minden bizonnyal nélkülözte a long gunnerek puskáinak hatékonyságát. Fiona a csónak orrában állt könnyű célpontot nyújtva a lövészeknek. Ám a lövedékek nem érték el testét, csak felizzottak feje és válla körül, lepattogva mentális védőburkáról. Végignézte, ahogy a cygnar gép az óceánhoz fut, és egy másodpercre meg is lepődött, mikor az nem állt meg a parton, hanem elmerült a habokban, nem törődve azzal, hogy a hullámok előbb a páncélzatát, majd a kazánt, végül az elektromos részeit is beterítették. A kétéltű gép keltette döbbenetét legyűrve parancsot adott a Navigátorok betöltésére.
„ Betöltve 'szonyom!” - Fiona azonnal felvette a mentális kapcsolatot a két géppel. A két ágyú fülsiketítő dörrenéssel engedte útjára a masszív acéllövedékeket. Mindkét lövedékre rásegített varázserejével, amik szinte egyszerre találtak be. A cygnar gép hátrarepült acéltörmeléket szórva a levegőbe. A kritikus sérülést szenvedett jack megpróbált lábra állni, de ahogy az óceán vize beömlött a páncélzatán éktelenkedő mély sebbe, szikraesőt hányva elterült a sekély vízben. Fiona megengedett magának egy gyors mosolyt pusztulását látva. A kalózok a csónakokból tüzet nyitottak a long gunnerekre. Hármat öltek meg, a többiek pedig visszavonultak a sziklák fedezékébe.
Fiona csónakja ért először partot, és azonnal előretört jackjeivel. Néhány kalóz rohant mellettük, a hajóágyúhoz szükséges puskaport és golyót cipelve. A többi csónak is megérkezett, amikből nagyszámú tengerész özönlött a sziget belseje felé.
Sejtésének megfelelően az ellenség a sziklák fedezékéből nyitott tüzet embereire. A winter guard, a long gunnerek és a trencherek is messzebb lőttek, mint a nagyrészt pisztollyal felszerelt kalózok,  így biztosan megtizedelik a brigantikat, mielőtt azok közelebb érnének.
Fiona becsukta szemét, és ajkaival thelgesh ördögi nyelvén varázshatalmú szavakat formálva Thamarhoz, a sötét istennőhöz fohászkodott. A fekete mágia hullámokban pulzált testéből, és azonnal hatott ellenségeire. Az elátkozott katonákat hihetetlen balszerencse szállta meg. Képzett lövészek kezéből csúszott ki a fegyver, vagy lőttek kiszemelt célpontjaik mellé. Amelyik lövés nem csapódott a homokba a rohamozó kalózok előtt, az is vesztett annyit energiájából, hogy a tengerészek által viselt bőrzekéről is ártalmatlanul pattant le a földre.
Fiona gyorsan közeledett, és varázserejével sürgette a mellette haladó gépeket, olyan ütemben lőve ágyúikkal, ahogy a mellettük kutyagoló kalózok képesek voltak utántölteni. Az ágyúgolyók a sziklákba csapódtak, és halálos srapnelt záporoztak a mögöttük kuporgókra. Végül a khador csatamágus - egy fiatalember, akit Fiona még észre sem vett eddig - is harcba lendült. Kitört a fedezékből egy Juggernauttal és egy nagy osztag winter guarddal. A cygnar mágust viszont még nem látta, de az is könnyen lehetséges volt, hogy Fiona és a kalózok érkezése előtti harcokban már életét vesztette.
A khadori warcaster türelmetlensége kézzel fogható volt. Arra volt esze, hogy a kalózokra fedezőtüzet zúdítson a winter guardokkal, de arra már nem, hogy ne rohamozzon le egy ellenséges warcastert és két nehéz warjacket.
Fiona elmosolyodott, és mentális parancsára egyik Navigátora ellentámadásba lendült, megakasztva a Juggernaut rohamát. Már a másik Navigátor ágyúját sütötte volna el a khador gép irányába, mikor a háta mögül elektromos energia szikrázó hangját hallotta meg. Megpördült, csak hogy lássa, amint két cygnar könnyű warjack emelkedik ki a habokból, ahol eddig rejtőztek. Ágyújúkból villámok csaptak ki Fiona kalózaiba, emberről emberre csaptak át, és égett rángatózó holttestekké változtatták őket. Még azután is kisülések cikáztak testükön, hogy a halál elragadta őket. A cygnar warcaster ezt a pillanatot választotta, hogy trencherei élén harcba bocsátkozzon.
Úgy tűnt Khador és Cygnar kimondatlanul is félretette ellenségeskedését egy időre. Így Fiona két hatalom egymással szemben bizalmatlan, de a közös ellenség által összekovácsolódott csapatainak csapdájába sétált.
Elmosolyodott. Régen volt már, hogy igazán megfelelő kihívás elé nézhetett. Két kezébe fogta szigonyát, Viperát, és a cygnar erőkkel szembe fordította második Navigátorát. Gyors imát mormolt Thamarhoz, a sötét istennőhöz, majd jackjével együtt az elemi gyűlölet megtestesüléseként megrohamozta a csatamágust.



SZABÁLYOK


A liga 2011 Február 13.-án kezdődik, és Március 20.-án egy egynapos versennyel zárul, melynek kiírása hamarosan felkerül. Természetesen nem kötelező eljönni a versenyre, ami külön lesz megrendezve, de az ott lejátszott meccsek beleszámítanak a ligába.



Felszerelés

A ligán a játékosoknak saját seregük kártyáival, filccel/cerkával, kockákkal, mérőeszközökkel, jelzőkkel, roncs jelzőkkel, és sablonokkal, melyekre a játék során szükségük lesz, rendelkezniük kell.


Nevezés

A ligán való játék nevezési díja az adott klub tagsági díja. Nincsen külön költség!


Festés, modellezés, helyettesítés és konverziók

A hobbi a gyönyörűen kifestett seregek összecsapásáról szól, azonban nem akarunk kizárni senkit, aki nem rendelkezik kellő tehetséggel/pénzzel/idővel, és a stratégiai aspektust többre becsüli a művészinél. Ezért festetlen, illetve részben festett seregek is
jelentkezhetnek.

A figurák helyettesítése ("proxy") a ligán megengedett, amíg az nem zavaró ellenfeled részére! /Például hozol egy Juggernautot annak ami, meg egyet Kodiaknak-na ez nem működik!!!/ Hamisított figura használata nem megengedett! Konverziók elfogadottak, míg azok tisztán jelképezik az adott PP figurát.


Sportszerűség

A játék célja a szórakoztatás, ezért a sportszerűtlenséget igyekezzen mindenki elkerülni! Ezzel eddig szerencsére nem volt baj, nem szeretnénk azzal foglalkozni, hogy mi az ami kerülendő! :)


Pontszerzés

A liga szervezői nyomon követik a regisztrált játékosok helyezéseit. Erre az ún. létrát, (vagy ismertebb nevén az "embermagas oszlopot" használják). Minden játékos a ligát 0 Liga Ponttal kezdi. Liga Pontot (továbbiakban LP) játékkal, illetve egyéb módon lehet szerezni. A játékosok összesített LP-je határozza meg állását a létrán. Ez az állás játékról játékra változik. Pontegyenlősség esetén a létra adott fokára az a játékos áll fel, aki később szerezte meg a szükséges LP-t. A megszerezhető LP-ről az alábbi lista ad útmutatást:

15 pontos játék: 1
Gzőzelem:+1
25 pontos játék: 2
Győzelem:+1
35 pontos játék: 2
Győzelem:+3
50 pontos játék:3
Győzelem:+5
70 pontos játék (2 caster):4
Győzelem:+7
100 pontos játék:5
Győzelem:+9
150 pontos játék:7
Győzelem:+13
200+ pontos játék:9
Győzelem:+15
Küldetéssel győzni:+3
2-3 fokkal jobb ellenfél legyőzése +1
4-7 fokkal jobb ellenfél legyőzése +2
8+ fokkal jobb ellenfél legyőzése +3


Sereg és Horda összeállítás

A sereg illetve a horda összpontszáma nem haladhatja meg a megbeszélt pontértéket, és nem lehet 5 ponttal kevesebb, mint a megbeszélt pontérték. (Tehát nem lehetséges pl. csak egy Warcasterrel jelentkezni.) Zsoldosok megengedettek, míg azok megfelelnek minden egyéb rájuk vonatkozó szabálynak. A sereg-összeállításban az alapkönyvek és a seregkönyvek, valamint a PP által elfogadott kiegészítések szabályai mérvadóak. Tier listák használhatóak.

A versenyen a következő könyvekben megjelent figurák játszanak:
Warmachine Prime MK2, Forces of Warmachine könyvek, Hordes Primal MK2, Forces of Hordes könyvek, NQ magazin megjelent példányai.

Kérjük a játékosokat, amennyiben seregükre valamilyen speciális szabály vonatkozik (NQ, Errata, Tier lista) , azt hozzák maguknak, és játék előtt tájékoztassák ellenfelüket, valamint a liga szervezőit!


Bonding

A liga alatt érvényesek az összekapcsolódás szabályai, lsd alapkönyvek.


Felkészülés a csatákra

A ligát a következő fórumokon tudod nyomon követni:

http://geistwald.blog.hu

http://lfg.hu/forum/index.php?showtopic=16223

http://kristalycsarnok.hu

http://www.hallofthephoenix.eu/

Küldetések és terepasztalok

A játékok 4*4-es asztalon folynak. Az adott küldetéseket hétről hétre frissítjük, ám az eddigi ligákkal ellentétben itt a terepfelállítás már az alapszabályoknak megfelelően történik. Kérnénk azonban a tisztelt játékosokat, hogy igyekezzenek az adott liga történetének megfelelően terepet állítani! (Pl. a szigetre ne telepítsenek nagyvárost, sivatagba kikötőt, nagyvárosba meg erdőt...)


Globális tényezők

A csatákat hétről hétre globális tényezők befolyásolják majd, amelyet az adott heti frissítésben találhatnak meg a játékosok. Ezek alkalmazása kötelező!

1.Hét 02.13.-19. Friss tartalékok - Minden caster +1 jack pontot, minden
lock +1 beast pontot kap.

2.Hét 02.20.-26. Erős havazás - Minden "domb" terep egyben nehéz terepnek is minősül.

3.Hét 02.27.-03.05. Fagyott Pusztaság - Minden vízes terep csak nehéz terep (ami tierből jön az is), és az erdők nem adnak concealmentet (ezért nincs pl. Prowl, viszont LOS-t blokkolnak, nehéz terepek, 3"-re lehet belátni, nem lehet átrspay-attackolni). Ami felrakás után, később kerül játékba az már lehet víz, mocsár vagy erdő.

4.Hét 03.06.-12. Kalóz tábor - Minden játékos hozhat egy maximum 2 pont értékű zsoldos, vagy minion solot ingyen. A figurának dolgoznia kell az adott frakciónak, és nem borítja a tier listákat!

5.Hét 03.13.-20.Ködös reggelek - Az első körben mindenki stealthes.


Szezonális kártyák

A PP honlapján közölt szezonális kártyák játszanak! Ezek az adott egységet lecserélik az adott ligában. Tehát ha pl. Cygnar kap egy kétéltű Fireflyt az adott ligára, akkor a ligameccsekre nem hozható a normális firefly! Minden alkalommal felrakjuk az adott kártyákra mutató linket a honlapokra.

http://privateerpress.com/files/windless_waste_Cards.pdf


Díjak

Warlord: A liga lezárultával a létra 1. fokán álló játékos

Stratéga: Az a játékos aki a legtöbb ligameccset nyerte feat használat nélkül

Pusztító: Az a játékos, aki a legtöbb pontnyi (AP) beastet és jacket írtotta ki, inert és wild figurák nem számítanak!


Küldetések

Minden héten 6+1 darab küldetésből dől el véletlenszerűen az, hogy mit
kell játszani. A +1 mindig az Unlikly Alliance, ezt akkor kell játszani,
ha négyen játszanátok! A küldetések forgatókönyvei a PP Steamroller
küldetései közül, illetve az aktuális PP liga küldetései közül kerülnek
ki. Ezeket itt találjátok:

http://privateerpress.com/files/Official%20Steamroller%202011%20Rules.pdf

http://privateerpress.com/files/2011%20Shattered%20Grounds%20League%20Rules.pdf


1.Hét:1 Shot Clock 2 Fight Club 3 Supply Line 4 King of the Hill 5
Overrun 6 Kill box +1 Unlikely Alliance

2.Hét:1 fight Club 2 Supply Line 3 King of the Hill 4 Close Quarters 5 Gaining ground 6 Process of Elimination +1 Unlikely Alliance

3.Hét:1 Supply Line 2 King of the Hill 3 Revelation 4 Incursion 5 Outflank outfight outlast 6 Capture the flag +1 Unlikely Alliance

4.Hét:1 King of the Hill 2 Shot Clock 3 Grind 4 Destruction 5 Gauntlet 6 Command and  controll +1 Unlikely Alliance

5.Hét:1 Diversion 2 Demolition 3 Sacrifice 4 Shot Clock 5 Grind 6 Close Quarters +1 Unlikely Alliance

Itt lehet regisztrálni:

https://spreadsheets.google.com/ccc?hl=en&hl=en&key=tkhkcOZ5o-YBpboxBX677TA&authkey=CNT5ub0E#gid=0

Itt pedig Xornak hála egy olyan doksit találtok ami megkönnyíti a lejátszott csaták regisztrálását:



http://dl.dropbox.com/u/17238850/liga_scorecard.pdf


JÓ JÁTÉKOT

A bejegyzés trackback címe:

https://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr182655465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xorand_ht 2011.02.12. 11:33:33

Izé a "sújt" javítsátok súlyt-ra :)

rudeboy1969 2011.02.12. 14:29:55

ha jól látom a tördelés is szétesett... majd nekilátok ha hazaértem

rudeboy1969 2011.02.12. 19:45:12

@xorand_ht: elvileg mindent javítottam :)

Atis52 2011.02.12. 22:59:28

Hohohohoho...kedden érkezem :)

rudeboy1969 2011.02.13. 07:58:23

@Atis52: Nagyon örülök, hogy "visszatérsz"! Én sajna dolgozom, de lesznek lent elegen :)

Viharmadár, Vihar 2011.02.14. 11:39:18

Meneküljetek szárazföldi patkányok! Jönnek a kalózok (és zsoldosok)!
Vihar kapitány a fedélzeten...(kedd Cantina 35 pontra jó is vagyok)
süti beállítások módosítása