ezt írja a geek

Nincs megjeleníthető elem

boardgame news

Nincs megjeleníthető elem

tengersam wh40k

Nincs megjeleníthető elem

gw strikes again

2011.05.16. 21:34 | Huntroll | 9 komment

Címkék: vicc games workshop maelstrom

 Részlet a Maelstrom ma esti mailjéből:

GW NO LONGER ALLOWING US TO SELL TO ROW CUSTOMERS
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Games Workshop's new Terms and Conditions, which come into force on the 31st of May 2011 restrict the sale - among other things - of all of their products to the European Union, although there are a couple of countries (such as Norway and Switzerland) that are geographically within Europe but not in the EU that we can still sell to.

The full list of countries that we can sell GW products to is as follows:

Austria, Belgium, Bulgaria, Cyprus, Czech Republic, Denmark, Finland, Estonia, France, Germany, Greece, Hungary, Iceland, Ireland, Italy, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Malta, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, United Kingdom

Obviously this means that all of our faithful Games Workshop customers from the Anglosphere - Australia, Canada, New Zealand and the United States - as well as those from Brazil, Chile, Peru, Russia, Japan and South Korea (apologies for those countries I have missed out) will now miss out on our superb service and cheap prices, but I'm afraid the terms and conditions of our contract with Games Workshop mean that we have to say goodbye.

Úgy tűnik, kedves angol barátaink megint képesek überelni magukat vásárlóbarát hozzáállás terén... Persze ez a GW szemszögéből teljesen érthető, például egy doboz Space Marine az angol GW webshopban 23 font, a Maelstromnál 20,7 (7000, illetve 6300 forint), ugyanez az ausztrál GW-nél 62 AUD, vagyis potom 12400 forint - igen, kis híján kétszer annyi.  Kár, hogy manapság a piacgazdaság nem egészen így működik, és valószínűleg ezzel csak elidegenítik maguktól a játékosaikat, de ezt már megszokhattuk tőlük, nem?

Mindenesetre ennek "örömére" van kupon is:

GW-ROW

18% minden GW termékre, szóval ha valaki akar occsóé' szpészmarínt, itt a vissza nem térő alkalom.

A bejegyzés trackback címe:

https://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr542909471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JinxR 2011.05.16. 23:28:36

Távol álljon tőlem, hogy mentsem a GW-t, de azért nézzük meg az érem másik oldalát is. Azok a webes üzletek, akiknek nem kell offline boltot fenntartani, a bolt költségeit ugye le tudják spórolni az árból, és ennyivel olcsóbbak tudnak lenni. Ez viszont pont árérzékeny területeken azt eredményezi, hogy jelentős vásárlótömeg mozog át hozzájuk. Ezt adott esetben a gyártótól veszi el, ha az közvetlenül is forgalmazott, és legvégső esetben még az a bizarr helyzet is előállhat szerintem, hogy bár az eladási darabszámok nőnek az olcsóbb helyen, a gyártónál realizálódó profit csökken, illetve konkrét részegységei (mint mondjuk egy földrajzi egység) veszélybe is kerülhetnek emiatt.

És erre mondhatjuk, hogy na és, piacgazdaság van, haljon meg. Csak nézzük meg, mit bukunk vele: mondjuk azokat a GW boltokat, ahol kinevelik nekünk saját költségükön az utánpótlást, akivel majd játszhatunk, amikor a mostani játékosok 80%-a már abbahagyta, mert ráunt, gyereke született, más munkát kapott és nem fér bele, stb. A lemorzsolódás teljesen természetes és folyamatos tényező.

Ott van a Flames of War esete, akik szintén pár hónapja jutottak arra a döntésre, hogy nem engedélyezi a Maelstromnek a termékük árusítását, mert mindenki onnan vette, emiatt viszont az offline boltok nem tartották készleten, így viszont nem volt promóciója a játéknak, és nem nőttek az eladások. Az eddigi játékosok megorroltak, viszont így már van lehetőség újabbak toborzására a boltokban.

Szóval nem jó megoldás ez most, de szerintem nincs is jó megoldás, ez csak az egyik lehetséges rossz, amit léptek.

Atis52 2011.05.17. 06:23:33

Egyet kell értsek Jinxxel, a maelstrom miatt már zárnak be boltok a németeknél; nem véletlen, hogy csak hordát rendelek tőlük.

Gróf Úr 2011.05.17. 07:32:35

Adjuk hozzá a KCS hivatalos bejelentését:

"Körülbelül egy év kimerítő birkózás után úgy döntöttünk, hogy visszaadjuk a Games Workshopnak a vele kötött disztributori szerződésünket. Elértünk arra a pontra, ahol a szerződéssel járó kötelezettségeknek nem éri meg eleget tenni, hiszen a jogainkat és kedvezményeinket a GW "rugalmasan" kezeli. Így május 16-tól már nem disztributori minőségben állunk a vevők és hobbitársak rendelkezésére, hanem mint "egyszerű kereskedők". Továbbra is terjesztjük a Games Workshop termékeit, illetve a többi gyártóval kötött szerződésünket ez értelemszerűen nem érinti. Ellenben a GW-nél tapasztalható fémfigurák teljes kivonására (mail orderessé válásra) törekvő tendencia miatt (amivel eddig is rengeteg problémánk volt) innentől kezdve nem szándékozunk mail orderes rendelésekkel foglalkozni. Akiknek függő rendelésük van, azokkal fel fogjuk venni a kapcsolatot telefonon. Nem szeretnénk, ha a topicunk hirtelen úgy elkezdene pörögni, mint még soha, így ha valakinek kérdése van ezzel a témával kapcsolatban az tegye meg, hogy személyesen keres meg minket. Köszönjük a megértést. "

Atis52 2011.05.17. 08:57:52

Kíváncsi vagyok a PP mikor fog lépni valamit. Nekik kiemelten fontosak a boltok (ezért nincs a saját online boltjukban teljes terméklista), ha túl sok terjesztő zár be ők is elküldik a MS-t a picsbe...

Gróf Úr 2011.05.17. 09:12:16

Nem esküdnék meg, h az MS miatt zár be bárki. Válság van, a Zembereknek nincs pénzük, nyilván a luxus-kiadásokat hagyják el előbb, mint az élelmiszer-vásárlást. Ezért nem az MS a felelős. Van egy réteg, aki már feladta, egy igen szűk réteg az MSsel még folytatja, nélküle már nem és a maradék meg ha nincs Ms megy majd a helyi boltba - de mivel a büdzsé korlátozott, ott is csak annyit költ, mint MSen költött volna, csak kevesebbet kap a pénzéért.

Ráadásul cidázzon lovat a PP: én támogatnám a helyi diszkóbútort, egye fene, legyen kicsit drágább (közben támogatják a klubomat tereppel, rendeznek és díjaznak ligát, versenyt etc., szóval hosszú távon megéri), DE HA NINCS ÁRUKÉSZLET akkor választásom sincs....

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2011.05.17. 10:42:52

Nem akarok okoskodni, de egy ilyen üzletpolitika nem ellentétes az EU-s szabad kereskedelmi szabályokkal?

Atis52 2011.05.17. 11:04:24

Nem az EU-n belül korlátoz, hanem kifelé.

JinxR 2011.05.17. 23:34:33

Lehet, hogy van egy olyan réteg, ami az MS elvesztésével esetleg abbahagyja, mert más nem éri meg neki. Ellenben az MS nem termel ki új játékosokat semmilyen módon, míg a helyi üzletek igen, ami potenciálisan pótolja ezt a réteget, ami emiatt lemorzsolódik.

Amúgy nekem azért van Cygnar seregem, mert az egyik bécsi boltban épp kiárusították pár évvel ezelőtt a teljes PP készletet, mert nem érte meg tartani, mert minden osztrák konkrétan a Maelstromről vette. A tulajdonossal beszélgettem erről (a Spielerei nevű boltról van szó). Ha nem is zártak be, de egy gyártót emiatt írtak le. A Flames of War esetében is szintén a MSről van csak szó, de persze nem ők a patás ördög, az általam fennebb írt olcsóság igaz minden offline bolttal nem rendelkező webboltra.

Tündércafat 2011.05.19. 17:02:35

Értem a GW-t is, valamilyen szinten, értem Jinx-et is, valahol egyet is értek mindkettővel.

A gond a dologgal csak annyi, hogy a fogyasztó, különös tekintettel a csóró fogyasztóra, árérzékeny. A Maelstrom ebből hasított nagyot, hogy azok számára is megfizethetővé vált egy-egy nagyobb létszámú sereg, aki nem örökölt sarokházat. Ami miatt én is tőlük rendeltem a komolyabb és mail-order-only cuccokat nem tartalmazó tételeimet, az az ingyé posta (10 font fölött) volt. Ha a GW is biztosította volna ezt, tőlük rendelek jó eséllyel, nem szórakozom holmi ködbe burkolózó homályoldalakkal. Hogy miért is nem a boltból? Mert az egész nem ért annyit, hogy utazzak 2-3 órát a KCS-ig, meg ugyanannyit vissza. Az ilyen esetekre van a mail order kitalálva, csak nem a csomag súlyával megegyező súlyú aranyért cserébe, mint mondjuk teszemazt a GW által megszabott postaköltség.

Kicsit kultúráltabbra venné a saját mail order postaköltségét a GW, a Maelstromnek se lenne ekkora jelentősége.
süti beállítások módosítása